Χίος: Σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με λέμβο με μετανάστες – 15 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Τώρα πλησιάζουν και τα Τέμπη οπότε ύπουλα θα προσπαθήσουν να το συνδέσουν και αυτό μαζί όπως προσπάθησαν με την Πύλο.

Βέβαια ο κόσμος συνειδησιακά το απέρριψε οπότε το εγχείρημα απέτυχε. Οι πορείες για την Πύλο δεν είχαν καμμία μαζικότητα.

Ρε φίλε πραγματικά τα άτομα είναι εντελώς μαλακισμένα. Όπου δουν λαθρομετανάστες, ισλαμιστές, και γενικά ό,τι πάει ενάντια στην Ελλάδα (και σε επέκταση ενάντια στη Δύση) αμέσως να βγουν σαν npc στους δρόμους να στηρίξουν. Ok καταλαβαίνω ότι από τον πολύ μπάφο έχουν κάψει όλα τα εγκεφαλικά τους κύτταρα, όμως και η βλακεία πρέπει να έχει ένα όριο. Στο τέλος θα κάνουν πορείες υπέρ στην προσάρτηση των νησιών του Αιγαίου στην Τουρκία, μόνο αυτό μένει να δούμε.​

FB_IMG_1770288496111.jpg

Πέφτουμε απο τα συννεφα

Τελευταία επεξεργασία:
Όντως πέφτουμε από τα σύννεφα που οι διακινητές συνεχίζουν να σκοτώνουν ανθρώπους.

Ρε φίλε πραγματικά τα άτομα είναι εντελώς μαλακισμένα. Όπου δουν λαθρομετανάστες, ισλαμιστές, και γενικά ό,τι πάει ενάντια στην Ελλάδα (και σε επέκταση ενάντια στη Δύση) αμέσως να βγουν σαν npc στους δρόμους να στηρίξουν. Ok καταλαβαίνω ότι από τον πολύ μπάφο έχουν κάψει όλα τα εγκεφαλικά τους κύτταρα, όμως και η βλακεία πρέπει να έχει ένα όριο. Στο τέλος θα κάνουν πορείες υπέρ στην προσάρτηση των νησιών του Αιγαίου στην Τουρκία, μόνο αυτό μένει να δούμε.​
Ρε συ αυτοί όταν θα γίνει πόλεμος Ελλάδα Τουρκία και θα μπουν τα μεμέτια, θα τα βάζουν με τον Ελληνικό στρατό και θα κάνουν πορείες διαμαρτυρίας που σκοτώνουν Τούρκους οι οποίοι μπαίνουν να σκοτώσουν εμάς! Τι να λέμε τώρα...

Ευτυχώς βέβαια σε τέτοια περίπτωση κουμάντο θα κάνει ο στρατός και δεν θα έχει τέτοια.

Το πιθανότερο είναι ότι θα στεναχωριόμαστε για τους τραυματισμένους Ιταλούς λιμενικούς, οι οποίοι τραυματίστηκαν όταν αναμετρήθηκαν με τη βάρκα σας, καθώς αυτή βούλιαξε και σκυλοπνιγήκατε. :inlove:

Το λιμενικο εδρασε εντος των οριων της νομιμοτητας.

Πάντως όταν στη χώρα μπήκαν οι Γερμανοί δεν ξέσπασε καμία προσφυγική κρίση προς γειτονικές χώρες. Οι άμαχοι (γυναίκες και παιδιά) έβλεπαν τους Γερμανούς να παρελαύνουν στις πόλεις τους.

Όλο αυτό με τα ατελείωτα προσφυγικά ρεύματα εκατομμυρίων είναι αρκετά σύγχρονο και κάπως περίεργο.

Δηλαδη πέθαναν 15 άτομα, χάθηκαν δύο αγεννητα παιδια απο εγκυμονουσες τραυματιες και το πρωτο που σκέφτηκες ειναι να μιλήσεις για τους διακινητες; Επίσης δεν λες κουβέντα για ολους αυτους αλλα κατευθείαν να ευχηθεις επιλεκτικα περαστικά στους λιμενικούς που νοσηλευονται. Οι υπόλοιποι που νοσηλευονται επειδη ειναι ξένοι σου ειναι αδιαφορο αν πεθάνουν ή αν ζήσουν ετσι; μακριά απο εμάς και ολα καλα. Και μετα μιλας για επιλεκτικο ανθρωπισμο ποιος εσυ. Ας ειναι. Έλεγα να μην σχολιασω στο εν λογω θεμα, αλλά με αυτα που διαβάζω οφειλω να απαντησω.

Λοιπόν ας τα βάλουμε ολα στη θεση τους. Όποιος ευθύνεται για το δυστύχημα αυτο θα πρέπει να πληρώσει και να αποδοθει δικαιοσύνη ειτε μας αρέσει το δίκιο ειτε οχι. Οι διακινητες σαφώς και φταινε για τα απάνθρωπα που κάνουν. Πρεπει να συλλαμβανονται, να δικάζονται και να μπαίνουν φυλακη. Έπειτα, τα άτομα που μπαίνουν στη βάρκα τους γνωρίζουν το ρίσκο που παίρνουν κανοντας το αυτο, και ισως θα έπρεπε να αναρωτηθουμε γιατί παίρνουν ένα τέτοιο ρίσκο εξαρχης ποσο απελπισμενοι ειναι. Δευτερον, το οτι ήρθαν παράνομα σε ελληνικα νερα δε σημαίνει οτι δίνει πλήρη ασυλια σε ο,τι κακο τους γίνεται στην πορεια, δεν δίνει ασυλια ουτε στους δικούς μας να τους κακοσυμπεριφερονται ουτε να τους σκοτωνουν ουτε να τους πνίγουν. Το να μπαινει ενας κλέφτης στο σπίτι σου δε σημαίνει πως εχεις το ελεύθερο να τον σκοτώσεις αν δεν απειλείται η ζωή σου, καλώς ή κακως ετσι ειναι ο δικός μας νόμος εδω. Οπότε επιχειρήματα του στιλ τα θελαν και τα πάθανε ή ας μην έρχονταν εξαρχης εδώ δεν εχουν νόημα ως προς το αποτέλεσμα. Εφόσον ήρθαν πρέπει να τους συλλάβουμε στα σύνορα και να ακολουθηθει η διαδικασία ελέγχου για χαρτια ώστε να διευκρινιστει αν προκειται για αίτημα ασύλου ή παράνομη εισβολή. Αλλιως πρέπει να κρίνονται απο τη δικαιοσυνη οι διακινητες και αλλιως οι επιβάτες-μετανάστες. Στην καθε περίπτωση υπάρχει πρωτόκολλο. Οι λαθος επιχειρησιακες επιλογές του λιμενικού δεν δικαιολογουνται σε καμία περίπτωση, ειναι υποχρεωμένοι να ΜΗΝ σκοτωνουν κόσμο, να μην ανατρέπουν βάρκες/πλοιάρια, να εχουν παντα κάμερα ανοιχτή να καταγράφουν την οποιαδήποτε εμπλοκή τους και να διασώζουν καθε ζωή που κινδυνεύει πρωτα και μετα ας κριθεί ενοχη ή αθώα η εισβολή.

Δε νομιζω πως λεω κατι παράλογο. Ο νομος μας και τα διεθνη ανθρώπινα δικαιώματα αυτα λενε. Αν δεν αρέσουν δεν φταίω εγω. Επομένως σιγουρα καλη ανάρρωση στους δικούς μας λιμενικους, ομως καλη ανάρρωση και στους ξένους μετανάστες που τραυματιστηκαν, καθώς και πολυ κρίμα που πεθανανε οι δεκάδες μετανάστες λογω της συγκρουσης, καθως και τα δύο αγεννητα μωράκια που δυστυχώς σκοτώθηκαν στις κοιλιές των εγκυων γυναικών. Ντροπή στην απόφαση του λιμενικου που δεν ειχε ανοιχτή την κάμερα για αλλη μια φορα, το οποιο προϊδεάζει πολυ αρνητικά για την επιχειρησιακη του δράση και εμπλοκη, και αφήνει ανοιχτά σενάρια αμφισβήτησης της εντιμοτητας του. Οπως ειπα για τους διακινητες, αν υποθέσουμε οτι υπήρξαν διακινητες, προφανώς και φταινε και πρέπει να τιμωρηθούν. Το οτι το λιμενικο έριξε προβολέα και αυτο ήταν η αιτία να αντιδράσει ετσι καταστροφικά ο διαχειριστής του πλοίου και να πέσει πανω στο λιμενικο, σιγουρα δεν ηταν ευθύνη του λιμενικου (αν οντως έριξε μονο προβολέα και δεν κλιμακωσε με κάποιον αλλον τροπο την κατάσταση). Ωστοσο απο τη στιγμη που το λιμενικο έριξε προβολέα πανω στο πλοιο αυτο και μονο απο μονο του θεωρείται εμπλοκη και έπρεπε 1000% να ανοίξει κάμερα να καταγράφονται τα παντα. Το οτι δεν το έκανε ηταν και αυτο εγκληματικό και έχουμε καθε δικαιωμα να αμφισβητουμε την επιχειρησιακη του δράση, ειδικά μετα τα όσα εγκληματικα εκανε στην Πύλο.

Τελευταία επεξεργασία:
Δηλαδη πέθαναν 15 άτομα, χάθηκαν δύο αγεννητα παιδια απο εγκυμονουσες τραυματιες και το πρωτο που σκέφτηκες ειναι να μιλήσεις για τους διακινητες;
Ναι, οι διακινητές κάνουν το κακό σε εμάς. Αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο από όλα.
Επίσης δεν λες κουβέντα για ολους αυτους αλλα κατευθείαν να ευχηθεις επιλεκτικα περαστικά στους λιμενικούς που νοσηλευονται.
Φυσικά, οι άνθρωποι ενδιαφερόμαστε περισσότερο για όσους ανήκουν στην ομάδα μας, για όσους έχουν κοινά χαρακτηριστικά με εμάς. Εννοείται θα ενδιαφερθούμε περισσότερο για έναν συμπατριώτη μας που φυλάει την πατρίδα από ό,τι για έναν εισβολέα. Πόσο μάλλον όταν ο εισβολέας κάνει άμεσο (βιασμοί, κλεψιές, μαχαιριές) και μακροπρόθεσμο (αντικατάστασή μας) κακό σε εμάς. Το έχουμε ξαναπεί, δεν υπάρχει καμία χαρά για το ότι πέθαναν (δεν έχουμε τέτοιες διαστροφές να χαιρόμαστε με θανάτους), αλλά δεν είχαν καμία δουλειά να έρθουν εδώ. Κι όσο το γιατί ήρθαν, χεστήκαμε. Να μην έρχονται, είναι ανεπιθύμητοι οι λαθρομετανάστες από την πλειοψηφία των Ελλήνων.
Και μετα μιλας για επιλεκτικο ανθρωπισμο ποιος εσυ. Ας ειναι. Έλεγα να μην σχολιασω στο εν λογω θεμα, αλλά με αυτα που διαβάζω οφειλω να απαντησω.
Φιλαράκο, επειδή είστε οι αριστεριστές έτσι όπως είστε, δεν σημαίνει ότι είμαστε και όλοι οι άλλοι. Εμείς δεν το παίζουμε ανθρωπιστές κι εγώ ειδικά (για τον Φώτη δεν ξέρω) ξεκάθαρα το λέω ότι δεν είμαι. Εσείς είστε οι διαχρονικά υποκριτές, εσείς θα κατηγορηθείτε για επιλεκτικό ανθρωπισμό.

Ναι, οι διακινητές κάνουν το κακό σε εμάς. Αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο από όλα.
Συη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως το κακο εγινε απο τους διακινητες στους νεκρούς μετανάστες. Αυτοι την πλήρωσαν εν τέλει.
Φυσικά, οι άνθρωποι ενδιαφερόμαστε περισσότερο για όσους ανήκουν στην ομάδα μας, για όσους έχουν κοινά χαρακτηριστικά με εμάς.
εδω σηκωνει παρα πολυ μεγαλη κουβεντα. Τι ακριβως παει να πει ιδια ομαδα και κοινα χαρακτηριστικά; ας πουμε εσυ θεωρεις οτι εγω και εσυ ανηκουμε στην ιδια ομαδα; ή οτι εσυ εισαι πιο πολυ ελληνας; οτι ενας χρυσαυγιτης και ενας κομμουνιστής ειναι στην ίδια ομάδα επειδη ειναι και οι δύο ελληνες; οτι ενας ελληνας που φεύγει στο εξωτερικό και εγκαταλείπει τη χώρα του ειναι στην ιδια ομαδα με εναν αλλον Έλληνα που λογω διαφόρων συγκυριων επιλέγει να μείνει στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις εδω, μονο και μονο επειδη ειναι και οι δύο ελληνες; ή οτι ενας πλουσιος και ενας φτωχος ειναι στην ιδια ομαδα επειδη ειναι και οι δύο ελληνες πολιτες; και αυτο αρκεί για να τους ενώσει μαζί ως ένα στην ιδια πλευρα; δυστυχως δεν ειναι καθολου ετσι τα πραγματα. Και θα το σταματησω εδω αυτο.
Εννοείται θα ενδιαφερθούμε περισσότερο για έναν συμπατριώτη μας που φυλάει την πατρίδα από ό,τι για έναν εισβολέα.
περισσοτερο ναι, ομως εγω εδω δεν ειδα να αναφέρεται απο κανεναν σας η διαβαθμιση αυτη. Δεν ειπατε δηλαδη ποναμε και τους ξενους αλλα πιο πολυ τους δικούς μας. Δεν είπατε τίποτα για τους ξενους, ουτε τους νεκρούς ξενους, ουτε τους τραυματίες ξενους ουτε τα σκοτωμένα αγεννητα μωρά ξένων. Ειδικα ο Φωτης ευθαρσώς δεν ειπε το παραμικρο για ολους αυτους. Επισης οι ξένοι ειχαν νεκρούς ανάμεσα τους, εμείς μονο ελαφρώς τραυματιες οι οποίοι πήραν κιολας εξιτηριο. Αναλογικά για ποιους θα πρέπει να στεναχωρηθουμε πιο πολυ αντικειμενικά;
Πόσο μάλλον όταν ο εισβολέας κάνει άμεσο (βιασμοί, κλεψιές, μαχαιριές) και μακροπρόθεσμο (αντικατάστασή μας) κακό σε εμάς. Το έχουμε ξαναπεί, δεν υπάρχει καμία χαρά για το ότι πέθαναν (δεν έχουμε τέτοιες διαστροφές να χαιρόμαστε με θανάτους), αλλά δεν είχαν καμία δουλειά να έρθουν εδώ. Κι όσο το γιατί ήρθαν, χεστήκαμε. Να μην έρχονται, είναι ανεπιθύμητοι οι λαθρομετανάστες από την πλειοψηφία των Ελλήνων.
Εδω περα τους αποδίδεις χαρακτηριστικά και συμπεριφορες που δεν κάνανε. Τους ομαδοποιεις ολους ως "ξενους" που "σκοτωνουν, βιάζουν κλπ". Και λες αρα ολοι οι ξένοι ειναι ετσι. Αυτός ειναι ο ορισμός του ρατσισμού και της ξενοφοβιας. Σα να λεμε το μπουζούκι ειναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο αρα ο αστυνομικός ειναι μπουζουκι. Καμία λογικη. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, δεν κάνανε τίποτα απο ολα αυτα. Δεν εισαι μελλοντολογος, δεν μπορείς να τους καταδικασεις εκ των προτέρων για κατι που ισως να γινει -ή να μη γινει ποτε- στο μελλον. Δεν εχουμε minority report.
Φιλαράκο, επειδή είστε οι αριστεριστές έτσι όπως είστε, δεν σημαίνει ότι είμαστε και όλοι οι άλλοι. Εμείς δεν το παίζουμε ανθρωπιστές κι εγώ ειδικά (για τον Φώτη δεν ξέρω) ξεκάθαρα το λέω ότι δεν είμαι. Εσείς είστε οι διαχρονικά υποκριτές, εσείς θα κατηγορηθείτε για επιλεκτικό ανθρωπισμό.
Με την ίδια λογική μπορώ να σου πω και για τον Χριστιανισμό. Εσυ το παίζεις καλος Χριστιανος οχι εγω, επομένως εσυ πρέπει να τηρείς πιστά ευλαβικά οσα λεει ο Χριστιανισμός οτι οφείλεις να κάνεις, αλλιώς εισαι υποκριτής και οχι Χριστιανος. Επομένως εσυ κάνεις ολα οσα λεει ο Χριστιανισμός να κάνεις; οχι. Κάνεις επιλεκτικα ο,τι σε βολεύει. Ουτε κάνεις εξομολογηση καθε βδομάδα ουτε δεν βριζεις ουτε αγαπάς αλλήλους ουτε ουτε ουτε. Ολοι υποτίθεται ειναι παιδια του Χριστού και οι άπιστοι και οι αλλοθρησκοι ομως εσυ τους αποστρεφεσαι και τους απαρνιεσαι. Επομένως ο ψεύτης Χριστιανος ειμαι εγω που δεν πιστεύω και τόσο ή εισαι εσυ που το παίζεις καλος Χριστιανος ενώ δεν εισαι; Στο λέω αυτο ως παράδειγμα οπως εσυ μου το λες για τον ανθρωπισμο. Επομένως εσυ που το παίζεις καλος Χριστιανος οφείλεις να συμπεριφερεσαι συμφωνα με τις αρχές και διδαχες του Χριστιανισμου, οχι εγω. Και αν αποκλινεις εσυ θα κατηγορηθεις για αυτο, οχι εγω εφόσον εγω ετσι κι αλλιως δεν πολυ ειμαι πιστός. Αν οντως πιστεύεις αυτο που εσυ κατηγορεις εμενα για τον ανθρωπισμο, θα πρέπει να αποδεχτεις τοτε και αυτο που σου λέω για τον Χριστιανισμό. Εγω δεν πιστεύω ομως πως ισχυει ουτε το ενα ουτε το αλλο. Δεν εισαι εσυ κακός χριστιανος επειδη δεν πας εκκλησία κάθε μέρα, οπως ουτε εγω ειμαι κιβδηλος ανθρωπιστης επειδη δεν σχολιάζω σε καθε thread που υπάρχει με κοινωνικά θεματα.

Επισης καταλαβαίνω την περιορισμένη ικανότητα αντίληψης του κόσμου σε δυαδικη μορφή, αριστερός και δεξιός, ομως δεν νομίζεις πως πλέον εχουμε φύγει κατά πολυ απο αυτο; Θα νιώσεις άγχος αν αποδεχτείς πως απέναντι σου εχεις εναν ανθρωπο και δεξιο και αριστερο; Νιώθεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου αν τον καταταξεις σε αριστερο ώστε μετα να επιτεθείς απέναντι σε κατι που εσυ φαντάζεσαι οτι αντιπροσωπεύει (την ταμπέλα του αριστερου, strawman) παρα τα όσα λεει πραγματικά; Κριμα.

Τελευταία επεξεργασία:
Υβριδικές επιχειρήσεις των Τούρκων για να δημιουργήσουν κλίμα εντός χώρας..
χάθηκαν δύο αγεννητα παιδια απο εγκυμονουσες τραυματιες
Εδώ συμφωνούμε γιατί βλέπω αναγνωρίζεις το έμβρυο ως αγέννητο άνθρωπο του οποίου ο θάνατος είναι τραγωδία.

εδω σηκωνει παρα πολυ μεγαλη κουβεντα. Τι ακριβως παει να πει ιδια ομαδα και κοινα χαρακτηριστικά; ας πουμε εσυ θεωρεις οτι εγω και εσυ ανηκουμε στην ιδια ομαδα; ή οτι εσυ εισαι πιο πολυ ελληνας; οτι ενας χρυσαυγιτης και ενας κομμουνιστής ειναι στην ίδια ομάδα επειδη ειναι και οι δύο ελληνες; ή οτι ενας πλουσιος και ενας φτωχος ειναι στην ιδια ομαδα επειδη ειναι και οι δύο ελληνες πολιτες; και αυτο αρκεί για να τους ενώσει μαζί ως ένα στην ιδια πλευρα; δυστυχως δεν ειναι καθολου ετσι τα πραγματα. Και θα το σταματησω εδω αυτο.
Πάνω από όλα διαχρονικά τον άνθρωπο τον ενώνει η φυλή/έθνος και η θρησκεία και μετά η τάξη. Περισσότερο μας ενώνουν τα όμοια χαρακτηρηστικά της εξωτερικής εμφάνισης.
περισσοτερο ναι, ομως εγω εδω δεν ειδα να αναφέρεται απο κανεναν σας η διαβαθμιση αυτη. Δεν ειπατε δηλαδη ποναμε και τους ξενους αλλα πιο πολυ τους δικούς μας. Δεν είπατε τίποτα για τους ξενους, ουτε τους νεκρούς ξενους, ουτε τους τραυματίες ξενους ουτε τα σκοτωμένα αγεννητα μωρά ξένων. Συγκεκριμένα ο Φωτης δεν ειπε το παραμικρο για ολους αυτους. Επισης οι ξένοι ειχαν νεκρούς ανάμεσα τους, εμείς μονο ελαφρώς τραυματιες οι οποίοι πήραν κιολας εξιτηριο. Αναλογικά για ποιους θα πρέπει να στεναχωρηθουμε πιο πολυ;
Ο Φώτης κι ο κάθε Φώτης θα πει ό,τι θέλει και ό,τι γουστάρει και δεν θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Έχεις χάσει πολλά επεισόδια τα τελευταία χρόνια, πλέον χάσατε το ηθικό πλεονέκτημα και ο κόσμος αδιαφορεί για τις επιθέσεις ενοχής που κάνετε και τελευταία γυρνάνε και πολλά μυαλά, οπότε μην κουνάς και πολύ δάχτυλο παραέξω. Δεν καθόμαστε καν να απαντήσουμε σοβαρά σε τέτοια σαν το παραπάνω.

Πάνω από όλα οι δικοί μας, αυτό και τέλος.
Με την ίδια λογική μπορώ να σου πω και για τον Χριστιανισμό. Εσυ το παίζεις καλος Χριστιανος οχι εγω, επομένως εσυ πρέπει να τηρείς πίστα ευλαβικά οσα λεει ο Χριστιανισμός οτι οφείλεις να κάνεις, αλλιώς εισαι υποκριτής και οχι Χριστιανος. Επομένως εσυ κάνεις ολα οσα λεει ο Χριστιανισμός να κάνεις; οχι. Κάνεις επιλεκτικα ο,τι σε βολεύει. Ουτε κάνεις εξομολογηση καθε βδομάδα ουτε δεν βριζεις ουτε αγαπάς αλλήλους ουτε ουτε ουτε. Ολοι υποτίθεται ειναι παιδια του Χριστού και οι άπιστοι και οι αλλοθρησκοι ομως εσυ τους αποστρεφεσαι και τους απαρνιεσαι. Επομένως ο ψεύτης Χριστιανος ειμαι εγω που δεν πιστεύω και τόσο ή εισαι εσυ που το παίζεις καλος Χριστιανος ενώ δεν εισαι; Στο λέω αυτο ως παράδειγμα οπως εσυ μου το λες για τον ανθρωπισμο. Επομένως εσυ που το παίζεις καλος Χριστιανος οφείλεις να συμπεριφερεσαι συμφωνα με τις αρχές και διδαχες του Χριστιανισμου, οχι εγω. Και αν αποκλινεις εσυ θα κατηγορηθεις για αυτο, οχι εγω εφόσον εγω ετσι κι αλλιως δεν πολυ ειμαι πιστός. Αν οντως πιστεύεις αυτο που εσυ κατηγορεις εμενα για τον ανθρωπισμο, θα πρέπει να αποδεχτεις τοτε και αυτο που σου λέω για τον Χριστιανισμό. Εγω δεν πιστεύω ομως πως ισχυει ουτε το ενα ουτε το αλλο. Δεν εισαι εσυ κακός χριστιανος επειδη δεν πας εκκλησία κάθε μέρα, οπως ουτε εγω ειμαι κιβδηλος ανθρωπιστης επειδη δεν σχολιάζω σε καθε thread που υπάρχει με κοινωνικά θεματα.
Δεν το παίζω ρε καλός Χριστιανός, εκ των πραγμάτων άνθρωπος που το παίζει καλός Χριστιανός δεν είναι, από τα βασικά της πίστης μας. Επίσης αυτό το «αγαπάτε αλλήλους», όσο το λέτε τόσο θα σας επαναλαμβάνω ότι ο Χριστός το είπε στους μαθητές τους, να αγαπάνε ο ένας τον άλλον και τη μετέπειτα Εκκλησία που θα έφτιαχνε ο Παύλος, οι Χριστιανοί να αγαπάνε ο ένας τον άλλον.
Επισης καταλαβαίνω την περιορισμένη ικανότητα αντίληψης του κόσμου σε δυαδικη μορφή, αριστερός και δεξιός, ομως δεν νομίζεις πως πλέον εχουμε φύγει κατά πολυ απο αυτο; Θα νιώσεις άγχος αν αποδεχτείς πως απέναντι σου εχεις εναν ανθρωπο και δεξιο και αριστερο; Νιώθεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου αν τον καταταξεις σε αριστερο ώστε μετα να επιτεθείς απέναντι σε κατι που εσυ φαντάζεσαι οτι αντιπροσωπεύει (την ταμπέλα του αριστερου, strawman) παρα τα όσα λεει πραγματικά; Κριμα.
Από το αριστερός/δεξιός ναι, έχουμε ξεφύγει αλλά όχι από το «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας».
Υπάρχει πόλεμος στα σπάργανα, εξελίσσεται σταδιακά από ιδεολογικός σε πραγματικό και κάποια στιγμή θα φτάσει στα μέρη μας. Όποιος δεν επιλέγει τον Ελληνικό στρατό, τα σώματά μας κ.λπ. και επιλέγει τους άλλους, είναι εναντίον μας. Η άποψή σου αδιάφορη.

Επίσης αυτό το «αγαπάτε αλλήλους», όσο το λέτε τόσο θα σας επαναλαμβάνω ότι ο Χριστός το είπε στους μαθητές τους, να αγαπάνε ο ένας τον άλλον και τη μετέπειτα Εκκλησία που θα έφτιαχνε ο Παύλος, οι Χριστιανοί να αγαπάνε ο ένας τον άλλον.

Καλά αυτές είναι δικές σου ερμηνείες οπως σε βολεύουν κλασικά.
Αλλά για πες μου η παραβολή του καλού Σαμαρείτη τι ακριβώς σε δίδαξε να αγαπάς ως «πλησίον» ; για λέγε.

Καλά αυτές είναι δικές σου ερμηνείες οπως σε βολεύουν κλασικά.
Αυτό το είπε στο κατά Ιωάννη στην ομιλία του στον μυστικό δείπνο:

«Παιδιά μου, για πολύ λίγο θα είμαι ακόμη μαζί σας· θα με αναζητήσετε, και αυτό που είπα στους Ιουδαίους, πως δηλαδή εκεί που πηγαίνω εγώ εσείς δεν μπορείτε να ’ρθείτε, το λέω και σ’ εσάς τώρα. 34Σας δίνω μια νέα εντολή, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο. Όπως σας αγάπησα εγώ, να αγαπάτε κι εσείς ο ένας τον άλλο. 35Έτσι θα σας ξεχωρίζουν όλοι πως είστε μαθητές μου, αν έχετε αγάπη ο ένας για τον άλλο»

Αλλά για πες μου η παραβολή του καλού Σαμαρείτη τι ακριβώς σε δίδαξε να αγαπάς ως «πλησίον» ; για λέγε.
Α, για Σαμαρείτες λες, ε; Ενδιαφέρον. Να δούμε τι είπε ο Ιησούς στους μαθητές στο Κατά Ματθαίον, αφού έχεις τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τη θρησκεία μου:

Aυτούς τους δώδεκα απέστειλε ο Iησούς, και τους παρήγγειλε, λέγοντας: Σε δρόμο εθνών να μη πάτε, και μέσα σε πόλη Σαμαρειτών να μη μπείτε· 6να πηγαίνετε δε μάλλον προς τα χαμένα πρόβατα του οίκου Iσραήλ. 7Kαι πηγαίνοντας, να κηρύττετε, λέγοντας ότι: Πλησίασε η βασιλεία των ουρανών. 8Nα θεραπεύετε αυτούς που ασθενούν, να καθαρίζετε λεπρούς, να ανασταίνετε νεκρούς, να εκβάλλετε δαιμόνια, δωρεάν πήρατε, δωρεάν να δώσετε. 9Nα μη έχετε χρυσάφι ούτε ασήμι ούτε χαλκό στις ζώνες σας· 10μήτε σακίδιο για τον δρόμο μήτε δύο χιτώνες μήτε υποδήματα μήτε ράβδο· επειδή, ο εργάτης είναι άξιος της τροφής του.

11Kαι μέσα σε όποια πόλη ή κωμόπολη μπείτε, εξετάστε ποιος είναι άξιος μέσα σ’ αυτή, και εκεί να μείνετε μέχρις ότου φύγετε. 12Kαι μπαίνοντας μέσα στο σπίτι, χαιρετήστε το. 13Kαι αν μεν το σπίτι είναι άξιο, η ειρήνη σας ας έρθει επάνω του· αλλά αν δεν είναι άξιο, η ειρήνη σας ας επιστρέψει σε σας. 14Kαι όποιος δεν σας δεχθεί ούτε ακούσει τα λόγια σας, βγαίνοντας έξω από το σπίτι ή από την πόλη εκείνη, ξετινάξτε τη σκόνη από τα πόδια σας. 15Σας διαβεβαιώνω: Eλαφρότερη θα είναι η τιμωρία κατά την ημέρα τής κρίσης στη γη των Σοδόμων και των Γομόρρων, παρά σ’ εκείνη την πόλη.

Για την παραβολή του καλού Σαμαρείτη ως παραβολή του καλού Σαμαρείτη, θα μας πεις ότι δεν είναι αυτό που νομίζουμε;

Για την παραβολή του καλού Σαμαρείτη ως παραβολή του καλού Σαμαρείτη, θα μας πεις ότι δεν είναι αυτό που νομίζουμε;
Το ξέρετε ότι οι Σαμαρείτες είχαν καταγωγή από τους αρχαίους Ισραηλίτες και απλά είχαν διαφορετικές θρησκείες, έτσι; Άρα κι εκεί ό,τι να' ναι σε αυτό που θέλετε να πείτε.
Όσο για ανάλυση, ευχαρίστως θα απαντούσα σε κάποιον σοβαρό συνομιλητή και θα άνοιγα Θεολογική συζήτηση, αλλά όχι βέβαια με αντίχριστους που κοροϊδεύουν τη θρησκεία μου και τη χρησιμοποιούν μόνο όταν θέλουν να περάσουν το αφήγημά τους.

Εδώ συμφωνούμε γιατί βλέπω αναγνωρίζεις το έμβρυο ως αγέννητο άνθρωπο του οποίου ο θάνατος είναι τραγωδία.
Ειναι τραγικο που σκοτώθηκαν τα αγεννητα μωρακια με τετοιο βίαιο τροπο, δηλαδη αποβολή χωρις τη συναίνεση της γυναίκας που τα κυοφορουσε. Μάλιστα διάβασα πως το ενα ηταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, αρκετα αναπτυγμένο. Σε αυτο το σημειο αξίζει να αναλογιστουμε, τι συνθήκες ανάγκασαν τις γυναίκες αυτες να πάρουν τέτοιο μεγαλο ρίσκο να επιλέξουν να μπουν σε πλοιο διακινητων να εισελθουν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή και για τις ίδιες και για τα αγεννητα παιδια τους, παρόλο που ήξεραν τα ρισκα που έπαιρναν και μάλιστα ενω ηταν έγκυες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πάνω από όλα διαχρονικά τον άνθρωπο τον ενώνει η φυλή/έθνος και η θρησκεία και μετά η τάξη. Περισσότερο μας ενώνουν τα όμοια χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισης.
Δυστυχώς δεν ειναι έτσι. Καθολου μάλιστα. Το πιο απλο παραδειγμα. Δύο ελληνες γονείς κανουν ενα ελληνα παιδι. Μετακομιζουν οταν εκεινο ειναι πεντε χρονων στην αμερικη ή στην Αυστραλία για μια καλύτερη ζωή. Οταν το παιδί φτάσει τα 40 του επιστρέφει ελλαδα. Δεν μπορώ να πω πως νιώθω να εχουμε κατι κοινό με το παιδί αυτό. Τι να πω, ισως τελικά εγω να ειμαι περισσότερο ελληνας απο εσένα, επειδη εγω λαμβάνω υπόψιν πιο απτά στοιχεια ελληνικής συμπεριφοράς και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, στον ελληνικό λαο. Το να πολεμησεις στον ελληνικό στρατό για χάριν μιας κυβέρνησης δε σε κανει περισσότερο Έλληνα, σε κανει απλώς ανόητο. Να πολεμησεις για τα όσα αντιπροσωπεύει η Ελλάδα, για τη φύση μας, για τη γη μας, για τη νοοτροπία και την ιστορία μας, για τα σπίτια μας, και φυσικά για εμάς τους ίδιους και τους δικούς μας τις οικογένειες μας τοτε ναι φυσικά μαζί σου. Οχι ομως για κανέναν αλλον, ουτε επειδη μας εβαλε ο αμερικανος, ουτε επειδη το είπε ο Μητσοτάκης ουτε επειδη μας ανάγκασε ο στρατηγός για ενα θεωρητικό ιδεώδες. Ας πουμε πως περισσότερο νιώθω Έλληνα και "ομοιο μου" κάποιον ελληνα νοσηλευτη που παλεύει καθε μερα στα ελληνικα δημόσια νοσοκομεία και προσφέρει στην κοινωνία σώζοντας ελληνες συμπολίτες μας, παρα κάποιον που βγαίνει στο εξωτερικό και παει να βγάλει λεφτα για μια πολυεθνικη. Άποψή μου. Αλλα οπως λες παρακάτω, σου ειναι μάλλον αδιάφορη.
Ο Φώτης κι ο κάθε Φώτης θα πει ό,τι θέλει και ό,τι γουστάρει και δεν θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν. Έχεις χάσει πολλά επεισόδια τα τελευταία χρόνια, πλέον χάσατε το ηθικό πλεονέκτημα και ο κόσμος αδιαφορεί για τις επιθέσεις ενοχής που κάνετε και τελευταία γυρνάνε και πολλά μυαλά, οπότε μην κουνάς και πολύ δάχτυλο παραέξω. Δεν καθόμαστε καν να απαντήσουμε σοβαρά σε τέτοια σαν το παραπάνω.

Πάνω από όλα οι δικοί μας, αυτό και τέλος.

Δεν το παίζω ρε καλός Χριστιανός, εκ των πραγμάτων άνθρωπος που το παίζει καλός Χριστιανός δεν είναι, από τα βασικά της πίστης μας. Επίσης αυτό το «αγαπάτε αλλήλους», όσο το λέτε τόσο θα σας επαναλαμβάνω ότι ο Χριστός το είπε στους μαθητές τους, να αγαπάνε ο ένας τον άλλον και τη μετέπειτα Εκκλησία που θα έφτιαχνε ο Παύλος, οι Χριστιανοί να αγαπάνε ο ένας τον άλλον.

Από το αριστερός/δεξιός ναι, έχουμε ξεφύγει αλλά όχι από το «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας».
Υπάρχει πόλεμος στα σπάργανα, εξελίσσεται σταδιακά από ιδεολογικός σε πραγματικό και κάποια στιγμή θα φτάσει στα μέρη μας. Όποιος δεν επιλέγει τον Ελληνικό στρατό, τα σώματά μας κ.λπ. και επιλέγει τους άλλους, είναι εναντίον μας. Η άποψή σου αδιάφορη.
Πώς μπορει να σου είναι η άποψη μου αδιάφορη εφόσον είμαστε "μαζι" ενωμένοι στην "ιδια πλευρα", εν Χριστω αδερφουλη; Αποφάσισε.

Παρ’τ’αυγό και κούρεφτο. Ο μέσος Χριστιανός θα κάνει τα πάντα για να δικαιολογήσει το έμφυτο μίσος του. Ακόμα και να εργαλειοποιήσει και να διαστρεβλώσει την ίδια του τη πίστη.

Το ξέρετε ότι οι Σαμαρείτες είχαν καταγωγή από τους αρχαίους Ισραηλίτες και απλά είχαν διαφορετικές θρησκείες, έτσι; Άρα κι εκεί ό,τι να' ναι σε αυτό που θέλετε να πείτε.
Όσο για ανάλυση, ευχαρίστως θα απαντούσα σε κάποιον σοβαρό συνομιλητή και θα άνοιγα Θεολογική συζήτηση, αλλά όχι βέβαια με αντίχριστους που κοροϊδεύουν τη θρησκεία μου και τη χρησιμοποιούν μόνο όταν θέλουν να περάσουν το αφήγημά τους.

Ωχ μωρέ κουράζεις, που θα με πεις και αντιχριστη. Άντε, να προσπεράσουμε και τον καλό Σαμαρείτη που βοήθησε τον συνάνθρωπό του όταν οι ομοιοι του αδιαφόρησαν. Για το άλλο που ο Χριστός λέει ήμουν πεινασμένος και μου δώσατε να φάω, στη φυλακή και με επισκέφθηκατε μπλα μπλα μπλα, και αν τα κάνατε για τον πιο ασημο αδερφό μου είναι σα να τα κάνατε για μένα, τί θα πεις;
Τέλος πάντων, δε βλέπω με καλό μάτι όσους θέλουν να μπουν στη χώρα με το έτσι θέλω, αλλά και τα δικά σου κάπου δεν κολλάνε.

Τελευταία επεξεργασία:
ασημο αδερφό
η ετυμηγορία της λέξης άσημος είναι ά-σημος = α- (στερητικό) + σῆμα (σήμα). Έτσι ο Ιησούς έδωσε σήμα στους Χριστιανούς να φροντίζουν μόνο τους άλλους Χριστιανούς.

Επιπλέον η λέξη «άσημος» έχει 6 γράμματα όσες και η λέξη «πατρίς» επομένως είναι ολοφάνερο πως αναφερόταν στους Χριστιανούς με κοινή πατρίδα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back