Ναι, οι διακινητές κάνουν το κακό σε εμάς. Αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο από όλα.
Συη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως το κακο εγινε απο τους διακινητες στους νεκρούς μετανάστες. Αυτοι την πλήρωσαν εν τέλει.
Φυσικά, οι άνθρωποι ενδιαφερόμαστε περισσότερο για όσους ανήκουν στην ομάδα μας, για όσους έχουν κοινά χαρακτηριστικά με εμάς.
εδω σηκωνει παρα πολυ μεγαλη κουβεντα. Τι ακριβως παει να πει ιδια ομαδα και κοινα χαρακτηριστικά; ας πουμε εσυ θεωρεις οτι εγω και εσυ ανηκουμε στην ιδια ομαδα; ή οτι εσυ εισαι πιο πολυ ελληνας; οτι ενας χρυσαυγιτης και ενας κομμουνιστής ειναι στην ίδια ομάδα επειδη ειναι και οι δύο ελληνες; οτι ενας ελληνας που φεύγει στο εξωτερικό και εγκαταλείπει τη χώρα του ειναι στην ιδια ομαδα με εναν αλλον Έλληνα που λογω διαφόρων συγκυριων επιλέγει να μείνει στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις εδω, μονο και μονο επειδη ειναι και οι δύο ελληνες; ή οτι ενας πλουσιος και ενας φτωχος ειναι στην ιδια ομαδα επειδη ειναι και οι δύο ελληνες πολιτες; και αυτο αρκεί για να τους ενώσει μαζί ως ένα στην ιδια πλευρα; δυστυχως δεν ειναι καθολου ετσι τα πραγματα. Και θα το σταματησω εδω αυτο.
Εννοείται θα ενδιαφερθούμε περισσότερο για έναν συμπατριώτη μας που φυλάει την πατρίδα από ό,τι για έναν εισβολέα.
περισσοτερο ναι, ομως εγω εδω δεν ειδα να αναφέρεται απο κανεναν σας η διαβαθμιση αυτη. Δεν ειπατε δηλαδη ποναμε και τους ξενους αλλα πιο πολυ τους δικούς μας. Δεν είπατε τίποτα για τους ξενους, ουτε τους νεκρούς ξενους, ουτε τους τραυματίες ξενους ουτε τα σκοτωμένα αγεννητα μωρά ξένων. Ειδικα ο Φωτης ευθαρσώς δεν ειπε το παραμικρο για ολους αυτους. Επισης οι ξένοι ειχαν νεκρούς ανάμεσα τους, εμείς μονο ελαφρώς τραυματιες οι οποίοι πήραν κιολας εξιτηριο. Αναλογικά για ποιους θα πρέπει να στεναχωρηθουμε πιο πολυ αντικειμενικά;
Πόσο μάλλον όταν ο εισβολέας κάνει άμεσο (βιασμοί, κλεψιές, μαχαιριές) και μακροπρόθεσμο (αντικατάστασή μας) κακό σε εμάς. Το έχουμε ξαναπεί, δεν υπάρχει καμία χαρά για το ότι πέθαναν (δεν έχουμε τέτοιες διαστροφές να χαιρόμαστε με θανάτους), αλλά δεν είχαν καμία δουλειά να έρθουν εδώ. Κι όσο το γιατί ήρθαν, χεστήκαμε. Να μην έρχονται, είναι ανεπιθύμητοι οι λαθρομετανάστες από την πλειοψηφία των Ελλήνων.
Εδω περα τους αποδίδεις χαρακτηριστικά και συμπεριφορες που δεν κάνανε. Τους ομαδοποιεις ολους ως "ξενους" που "σκοτωνουν, βιάζουν κλπ". Και λες αρα ολοι οι ξένοι ειναι ετσι. Αυτός ειναι ο ορισμός του ρατσισμού και της ξενοφοβιας. Σα να λεμε το μπουζούκι ειναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο αρα ο αστυνομικός ειναι μπουζουκι. Καμία λογικη. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, δεν κάνανε τίποτα απο ολα αυτα. Δεν εισαι μελλοντολογος, δεν μπορείς να τους καταδικασεις εκ των προτέρων για κατι που ισως να γινει -ή να μη γινει ποτε- στο μελλον. Δεν εχουμε minority report.
Φιλαράκο, επειδή είστε οι αριστεριστές έτσι όπως είστε, δεν σημαίνει ότι είμαστε και όλοι οι άλλοι. Εμείς δεν το παίζουμε ανθρωπιστές κι εγώ ειδικά (για τον Φώτη δεν ξέρω) ξεκάθαρα το λέω ότι δεν είμαι. Εσείς είστε οι διαχρονικά υποκριτές, εσείς θα κατηγορηθείτε για επιλεκτικό ανθρωπισμό.
Με την ίδια λογική μπορώ να σου πω και για τον Χριστιανισμό. Εσυ το παίζεις καλος Χριστιανος οχι εγω, επομένως εσυ πρέπει να τηρείς πιστά ευλαβικά οσα λεει ο Χριστιανισμός οτι οφείλεις να κάνεις, αλλιώς εισαι υποκριτής και οχι Χριστιανος. Επομένως εσυ κάνεις ολα οσα λεει ο Χριστιανισμός να κάνεις; οχι. Κάνεις επιλεκτικα ο,τι σε βολεύει. Ουτε κάνεις εξομολογηση καθε βδομάδα ουτε δεν βριζεις ουτε αγαπάς αλλήλους ουτε ουτε ουτε. Ολοι υποτίθεται ειναι παιδια του Χριστού και οι άπιστοι και οι αλλοθρησκοι ομως εσυ τους αποστρεφεσαι και τους απαρνιεσαι. Επομένως ο ψεύτης Χριστιανος ειμαι εγω που δεν πιστεύω και τόσο ή εισαι εσυ που το παίζεις καλος Χριστιανος ενώ δεν εισαι; Στο λέω αυτο ως παράδειγμα οπως εσυ μου το λες για τον ανθρωπισμο. Επομένως εσυ που το παίζεις καλος Χριστιανος οφείλεις να συμπεριφερεσαι συμφωνα με τις αρχές και διδαχες του Χριστιανισμου, οχι εγω. Και αν αποκλινεις εσυ θα κατηγορηθεις για αυτο, οχι εγω εφόσον εγω ετσι κι αλλιως δεν πολυ ειμαι πιστός. Αν οντως πιστεύεις αυτο που εσυ κατηγορεις εμενα για τον ανθρωπισμο, θα πρέπει να αποδεχτεις τοτε και αυτο που σου λέω για τον Χριστιανισμό. Εγω δεν πιστεύω ομως πως ισχυει ουτε το ενα ουτε το αλλο. Δεν εισαι εσυ κακός χριστιανος επειδη δεν πας εκκλησία κάθε μέρα, οπως ουτε εγω ειμαι κιβδηλος ανθρωπιστης επειδη δεν σχολιάζω σε καθε thread που υπάρχει με κοινωνικά θεματα.
Επισης καταλαβαίνω την περιορισμένη ικανότητα αντίληψης του κόσμου σε δυαδικη μορφή, αριστερός και δεξιός, ομως δεν νομίζεις πως πλέον εχουμε φύγει κατά πολυ απο αυτο; Θα νιώσεις άγχος αν αποδεχτείς πως απέναντι σου εχεις εναν ανθρωπο και δεξιο και αριστερο; Νιώθεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου αν τον καταταξεις σε αριστερο ώστε μετα να επιτεθείς απέναντι σε κατι που εσυ φαντάζεσαι οτι αντιπροσωπεύει (την ταμπέλα του αριστερου, strawman) παρα τα όσα λεει πραγματικά; Κριμα.