Δε διάβασα όλα όσα ειπώθηκαν, αλλά κόλλησα σε αυτά που γράφτηκαν για τους ξένους και τους δικούς μας και το τί γράφτηκε ή δεν γράφτηκε κ.λπ. Και κάπου αναφέρθηκε και το όνομα τού Φώτη...
Δε νομίζω, λοιπόν, ότι ο Φώτης, και ο κάθε Φώτης, μένει ασυγκίνητος στην είδηση ειδικά ότι γυναίκες έγκυες έχασαν τα μωρά τους. Δε γίνεται...Ένα "κρίμα κι άδικο" θα το πεις. Δεν είναι ευχάριστες αυτές οι ειδήσεις για κανέναν, θεωρώ.
Το θέμα είναι πού θα το πεις...
Γιατί "εδώ μέσα" ο χώρος είναι σχεδόν απαγορευτικός για τέτοιου είδους συζητήσεις. Γιατί ακολουθεί χλευασμός, ειρωνείες, σχόλια του στυλ "σιγά μη σας νοιάζει, ίσα - ίσα το ΄φχαριστηθήκατε..." (παράδειγμα δίνω, μέσες - άκρες...) και θ΄ ακολουθήσουν αποσπάσματα από εδάφια από γραφές...
Δηλαδή πρέπει και το κλίμα να το σηκώνει για να εκδηλωθεί κάποιος...Ν΄ ανοιχτεί. Και εδώ το κλίμα...δεν. Δεν είναι εύφορο...
Έχουν μπει ταμπέλες. Εσύ είσαι αυτό, δεν είσαι αυτό, ο άλλος είναι εκείνο και πάει λέγοντας...
Κάθε ανθρώπινη ψυχή έχει αξία. Κι αυτό που εγώ προσωπικά έχω κατά νου, σαν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις, είναι ότι από καθαρή τύχη δεν είμαι σε μια απ΄ αυτές τις βάρκες...Παρά είμαι "εδώ" και γράφω απ΄ τον υπολογιστή μου...