Χίος: Σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με λέμβο με μετανάστες – 15 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Ωχ μωρέ κουράζεις, που θα με πεις και αντιχριστη. Άντε, να προσπεράσουμε και τον καλό Σαμαρείτη που βοήθησε τον συνάνθρωπό του όταν οι ομοιοι του αδιαφόρησαν. Για το άλλο που ο Χριστός λέει ήμουν πεινασμένος και μου δώσατε να φάω, στη φυλακή και με επισκέφθηκατε μπλα μπλα μπλα, και αν τα κάνατε για τον πιο ασημο αδερφό μου είναι σα να τα κάνατε για μένα, τί θα πεις;
Τι θες να πω; Όπως ο Χριστός σε αρκετά σημεία της Κ. Διαθήκης (όπως αυτό που παράθεσα παραπάνω με τις προτροπές στους μαθητές) δείχνει ότι πρέπει να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τους ομοεθνείς μας, έτσι προσπαθώ να κάνω κι εγώ κι έτσι είναι το φυσιολογικό και το υγιές.
Τέλος πάντων, δε βλέπω με καλό μάτι όσους θέλουν να μπουν στη χώρα με το έτσι θέλω, αλλά και τα δικά σου κάπου δεν κολλάνε.
Κολλάνε δεν κολλάνε, δεν με απασχολεί και πολύ. Και σαν άθρωπο δεν με ξέρεις, δεν ξες πώς θα συμπεριφερθώ πχ σε έναν λάθρο που θα συναντήσω τυχαία και έχει ανάγκη. Δεν έχω θέμα με κανέναν ατομικά, έχω όμως θέμα με την εισβολή στη χώρα μου. Ο καθένας στη χώρα του και όλοι να είμαστε καλά. Αυτά.

Εκ του πονηρού χρησιμοποιουν εδάφια της γραφής για να παρουσιάσουν έναν Χριστό χίπις, παθητικό, αδύναμο. Στην πραγματικότητα ο Χριστός έχει πει και πολλά σκληρά πράγματα. Διαχωρίζει αυστηρά το καλό με το κακό, το ζιζάνιο από το σιτάρι, ξεραίνει το δέντρο που δεν κάνει καρπο, Καταδικάζει τους πονηρούς.

Στον χριστιανισμό υπάρχει και η έννοια της διάκρισης, όπου μεταξύ άλλων είναι η ικανότητα να δεις τις αληθινές προθέσεις του άλλου, το αποτέλεσμα μιας πράξης και την ωφέλεια τής.

Δεν υπάρχει παραβολή του Ιησού όπου 500.000 Σαμαρείτες μετανάστευαν στην Ιερουσαλήμ έστηναν σκηνές μέσα στην πόλη ώστε να έχουμε παραλληλισμό με τα σημερινά κυματα μεταναστών.

Στο πνεύμα της γραφής, το πιο πιθανό σε ένα τέτοιο σκηνικό θα ήταν να θεωρούνταν ως εισβολή, τιμωρία από τον Θεό στους ισραηλίτες για την αποστασία τους.

Εδώ συμφωνούμε γιατί βλέπω αναγνωρίζεις το έμβρυο ως αγέννητο άνθρωπο του οποίου ο θάνατος είναι τραγωδία.
Ο Τσεστερ εννοει οτι πληττεται το ιδεατο δικαιωμα της εγκυου να αποφασισει αν θα γινει μητερα.

οχι ακριβως, για εμενα εχει σημασια επισης που το ενα μωρο χαθηκε σε προχωρημενη εγκυμοσυνη ανεπτυγμενο
Ναι βαραινει περισσοτερο γιατι εχει παρελθει το χρονικο σημειο επιτρεπτης διακοπης της κυησης και το σταδιο αναπτυξης ειναι αρκετα προχωρημενο. Παραμενει ισχυρη προσδοκια ζωης ωστοσο και μη επιτρεπτη διακοπη κυησης, οχι ανθρωποκτονια.

Ο τακτικος ανακριτης δε λαθευει ποτε

Δε διάβασα όλα όσα ειπώθηκαν, αλλά κόλλησα σε αυτά που γράφτηκαν για τους ξένους και τους δικούς μας και το τί γράφτηκε ή δεν γράφτηκε κ.λπ. Και κάπου αναφέρθηκε και το όνομα τού Φώτη...

Δε νομίζω, λοιπόν, ότι ο Φώτης, και ο κάθε Φώτης, μένει ασυγκίνητος στην είδηση ειδικά ότι γυναίκες έγκυες έχασαν τα μωρά τους. Δε γίνεται...Ένα "κρίμα κι άδικο" θα το πεις. Δεν είναι ευχάριστες αυτές οι ειδήσεις για κανέναν, θεωρώ.

Το θέμα είναι πού θα το πεις...

Γιατί "εδώ μέσα" ο χώρος είναι σχεδόν απαγορευτικός για τέτοιου είδους συζητήσεις. Γιατί ακολουθεί χλευασμός, ειρωνείες, σχόλια του στυλ "σιγά μη σας νοιάζει, ίσα - ίσα το ΄φχαριστηθήκατε..." (παράδειγμα δίνω, μέσες - άκρες...) και θ΄ ακολουθήσουν αποσπάσματα και εδάφια από γραφές...

Δηλαδή πρέπει και το κλίμα να το σηκώνει για να εκδηλωθεί κάποιος...Ν΄ ανοιχτεί. Και εδώ το κλίμα...δεν. Δεν είναι εύφορο...

Έχουν μπει ταμπέλες. Εσύ είσαι αυτό, δεν είσαι αυτό, ο άλλος είναι εκείνο και πάει λέγοντας...

Κάθε ανθρώπινη ψυχή έχει αξία. Κι αυτό που εγώ προσωπικά έχω κατά νου, σαν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις, είναι ότι από καθαρή τύχη δεν είμαι σε μια απ΄ αυτές τις βάρκες...Παρά είμαι "εδώ" και γράφω απ΄ τον υπολογιστή μου...

Τελευταία επεξεργασία:
Η προστασια της εδαφικης ακεραιοτητας απαιτει θυσιες. Η τυχη οριζει τις μοιρες ολων αναλογα σε ποια πλευρα θα γεννηθεις.

Δε διάβασα όλα όσα ειπώθηκαν, αλλά κόλλησα σε αυτά που γράφτηκαν για τους ξένους και τους δικούς μας και το τί γράφτηκε ή δεν γράφτηκε κ.λπ. Και κάπου αναφέρθηκε και το όνομα τού Φώτη...

Δε νομίζω, λοιπόν, ότι ο Φώτης, και ο κάθε Φώτης, μένει ασυγκίνητος στην είδηση ειδικά ότι γυναίκες έγκυες έχασαν τα μωρά τους. Δε γίνεται...Ένα "κρίμα κι άδικο" θα το πεις. Δεν είναι ευχάριστες αυτές οι ειδήσεις για κανέναν, θεωρώ.

Γιατί "εδώ μέσα" ο χώρος είναι σχεδόν απαγορευτικός για τέτοιου είδους συζητήσεις. Γιατί ακολουθεί χλευασμός, ειρωνείες, σχόλια του στυλ "σιγά μη σας νοιάζει, ίσα - ίσα το ΄φχαριστηθήκατε..." (παράδειγμα δίνω, μέσες - άκρες...) και θ΄ ακολουθήσουν αποσπάσματα από εδάφια από γραφές...

Δηλαδή πρέπει και το κλίμα να το σηκώνει για να εκδηλωθεί κάποιος...Ν΄ ανοιχτεί. Και εδώ το κλίμα...δεν. Δεν είναι εύφορο...

Έχουν μπει ταμπέλες. Εσύ είσαι αυτό, δεν είσαι αυτό, ο άλλος είναι εκείνο και πάει λέγοντας...

Κάθε ανθρώπινη ψυχή έχει αξία. Κι αυτό που εγώ προσωπικά έχω κατά νου, σαν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις, είναι ότι από καθαρή τύχη δεν είμαι σε μια απ΄ αυτές τις βάρκες...Παρά είμαι "εδώ" και γράφω απ΄ τον υπολογιστή μου...
δυστυχως εχουμε περασει κατα πολυ απο αυτο το σημειο
οταν καποιοι συμπεριφερονται στους μεταναστες με απεχθεια σαν να μην ειναι ανθρωποι, σαν "καλά τους κανουν", "θελαν και τα παθανε", "μακρια απο εμας να ειναι και ας πεθαινουν", ειναι μεγαλη υποκρισια ο,τι και να πουνε. Εγω το πιστευω πως καποιοι οντως χαιρονται που πεθανανε οι μεταναστες αυτοι. Το βλεπουν ως εθνικη νικη απεναντι στους "παρανομους εισβολεις εγκληματιες μεταναστες που πανε να μας καταστρεψουν τον αγνο ελληνικο πολιτισμο και να εξαφανισουν τους ανοθευτους ελληνες". Οπότε οταν αυτοι γυρνανε και λενε αχ κριμα που πεθανανε, ε δεν μπορώ να τους πιστεψω ειναι κροκοδειλια δακρυα. Ποσο μαλλον οταν δεν λενε καν αυτο για τα προσχηματα αλλα επιδεικτικα με θρασος δεν λενε τιποτα ουτε για τους νεκρους μεταναστες, ουτε για τα νεκρα αγεννητα μωρα των δυο ξενων γυναικων, ουτε για τους τραυματιες μεταναστες. Αν θελαν να πουν εναν καλο λογο ειχαν καθε ευκαιρια να το κανουν, ολα τα υπολοιπα ξερουν καλα να τα λενε παρολο το ολο "εχθρικο κλιμα" οπως περιγραφεις που και καλα δεν τους αφηνει να ανοιχτουν για να πουν εναν καλο λογο για εναν μεταναστη.

Γιατί "εδώ μέσα" ο χώρος είναι σχεδόν απαγορευτικός για τέτοιου είδους συζητήσεις. Γιατί ακολουθεί χλευασμός, ειρωνείες, σχόλια του στυλ "σιγά μη σας νοιάζει, ίσα - ίσα το ΄φχαριστηθήκατε..." (παράδειγμα δίνω, μέσες - άκρες...) και θ΄ ακολουθήσουν αποσπάσματα και εδάφια από γραφές...

Αναφέρθηκε το όνομα μου;; Δεν το πρόσεξα καν.😂😂

Η τυχη οριζει τις μοιρες ολων αναλογα σε ποια πλευρα θα γεννηθεις.
Για όσους πιστεύετε στην τυχαιότητα. Κάποιοι πιστεύουμε ότι για κάποιον σκοπό γίνονται όλα (έστω και άγνωστο)... δεν δύναται να πιστεύεις σε Θεό παντογνώστη - ποιητή των όλων και ταυτόχρονα να είσαι θιασώτης της τυχαιότητας, για αυτό λέω ότι κάποιοι είναι κατ' όνομα ή επειδή έτσι έμαθαν Χριστιανοί (ή και άλλες θρησκείες), διότι δεν πιστεούν ουσιαστικά στο υπερβατικό.

να τα μας σιγα σιγα...
«Πηγαίναμε με τη βάρκα πολύ αργά. Ήταν υπερφορτωμένη. Βρισκόμασταν πολύ κοντά στην ακτή. Ξαφνικά άναψε μπροστά μας ένας τεράστιος προβολέας. Δεν υπήρξε κανένα ηχητικό σήμα ή κάτι άλλο. Το σκάφος του Λιμενικού ανέπτυξε αμέσως ταχύτητα και πέρασε από πάνω μας».
Ισως γιαυτό το λιμενικό είχε σβηστές τις κάμερες. Ισως γιαυτό άλλαζε το αφήγημα του συνεχώς. Το βράδυ μίλαγε για πυροβολισμούς, μετά το πήρε πίσω. Το πρωί λέγανε ότι ο διακινητής πέθανε, το μεσημέρι ως διά μαγείας ανακάλυψαν έναν μαροκινό επιζώντα ως διακινητή. Ειδατε τελικα ποσο πολυ βολευουν και ποιον οι κλειστες καμερες;

να τα μας σιγα σιγα...

Ισως γιαυτό το λιμενικό είχε σβηστές τις κάμερες. Ισως γιαυτό άλλαζε το αφήγημα του συνεχώς. Το βράδυ μίλαγε για πυροβολισμούς, μετά το πήρε πίσω. Το πρωί λέγανε ότι ο διακινητής πέθανε, το μεσημέρι ως διά μαγείας ανακάλυψαν έναν μαροκινό επιζώντα ως διακινητή. Ειδατε τελικα ποσο πολυ βολευουν και ποιον οι κλειστες καμερες;
Ο ορισμός του εθνοπροδότη να ψαχουλεύεις για να κάνεις κακό σε σώματα ασφαλείας της χώρας σου όταν αυτά την προστατεύουν από λαθρομετανάστες.

δυστυχως εχουμε περασει κατα πολυ απο αυτο το σημειο
οταν καποιοι συμπεριφερονται στους μεταναστες με απεχθεια σαν να μην ειναι ανθρωποι, σαν "καλά τους κανουν", "θελαν και τα παθανε", "μακρια απο εμας να ειναι και ας πεθαινουν", ειναι μεγαλη υποκρισια ο,τι και να πουνε. Εγω το πιστευω πως καποιοι οντως χαιρονται που πεθανανε οι μεταναστες αυτοι. Το βλεπουν ως εθνικη νικη απεναντι στους "παρανομους εισβολεις εγκληματιες μεταναστες που πανε να μας καταστρεψουν τον αγνο ελληνικο πολιτισμο και να εξαφανισουν τους ανοθευτους ελληνες". Οπότε οταν αυτοι γυρνανε και λενε αχ κριμα που πεθανανε, ε δεν μπορώ να τους πιστεψω ειναι κροκοδειλια δακρυα. Ποσο μαλλον οταν δεν λενε καν αυτο για τα προσχηματα αλλα επιδεικτικα με θρασος δεν λενε τιποτα ουτε για τους νεκρους μεταναστες, ουτε για τα νεκρα αγεννητα μωρα των δυο ξενων γυναικων, ουτε για τους τραυματιες μεταναστες. Αν θελαν να πουν εναν καλο λογο ειχαν καθε ευκαιρια να το κανουν, ολα τα υπολοιπα ξερουν καλα να τα λενε παρολο το ολο "εχθρικο κλιμα" οπως περιγραφεις που και καλα δεν τους αφηνει να ανοιχτουν για να πουν εναν καλο λογο για εναν μεταναστη.
Είναι αυτό που λένε...Ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά...

Γνωρίζεις/γνωρίζω/γνωρίζουμε ότι οι μετανάστες ευθύνονται για πάρα πολλά. Και τα ΄χουμε πει και αλήθεια είναι.

Όμως αυτό δε σημαίνει ότι σε κάτι τέτοιες ειδήσεις κάποιοι χαίρονται πάνω απ΄ τον τάφο τους. Δεν το πιστεύω αυτό. Το ότι μιλάνε με πιο ψυχρή λογική δε - θεωρώ ότι - σημαίνει ότι μένουν ασυγκίνητοι μπρος σε τέτοια γεγονότα. Έτσι πιστεύω, τουλάχιστον...

Το πιο σωστό θα ήταν να σταματήσουν να συρρέουν μ΄ αυτόν τον τρόπο. Τα τόσα ναυάγια, όμως, φαίνεται ότι δεν τους πτοούν. Δε λειτουργούν αποτρεπτικά στο να έρχονται. Ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή. Και εδώ θα συμφωνήσω με κάτι που είπες και το οποίο πιστεύω κι εγώ ακράδαντα : Ότι κανείς δε θα άφηνε τον τόπο του, τα χώματά του, τις εικόνες/αναμνήσεις του, το σπίτι του (κι ας είναι και σαράβαλο...) αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Δηλαδή δεν είμαστε μόνο εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας. Απλά έχουμε την ευλογία να είμαστε όπως είμαστε. Γι΄ αυτό δεν ξεκουνιόμαστε...

Ισως γιαυτό άλλαζε το αφήγημα του συνεχώς
Είναι η ίδια ιστορία δεν το βλέπεις; Και αυτή η βάρκα βούλιαξε. Και ναι πολύ σωστά εκτίμησες πολλοί απο δω χαίρονται με τις ειδήσεις, χαίρονται οταν κλέβουν οι γύφτοι και τα ποστάρουν, χαίρονται οταν μαχαιρώνουν οι ξένοι.

Εντύπωση δεν μου κάνει έργα του Θεού τους πιστεύουν πως είναι βουτηγμένα στην φρίκη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back