Νομίζω πως το βασικό είναι να έχεις οργάνωση. Δηλαδή να ξέρεις από την αρχή της μελέτης πόση ύλη θα καλύψεις, και πόση ώρα περίπου θα σου πάρει, και όχι να αγχώνεσαι να διαβάσεις όσο περισσότερο μπορείς.
Και το τελευταίο, να χεις συμπαράσταση από τους δικούς σου. Να καταλαβαίνουν το νόημα της ησυχίας, του ότι δεν πρέπει να ασκούν πίεση κλτ.
Και κάτι τελευταίο. Αν μια μέρα δεν μπορείς με τίποτα να συγκεντρωθείς, βγες μια βόλτα, περπάτησε, άδειασε το μυαλό σου, και όλα θα έρθουν στη θέση τους. Δεν έχει νόημα να πιέζεις τον εαυτό σου να διαβάσει αν εκείνη τη μέρα δεν μπορείς να συγκεντρωθείς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerina S
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Φιλικά,
Λυσιστράτη
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλά για διάβασμα σε μαθήματα θεωρητικής με παπαγαλίες και έτσι, πιατεύω ότι δεν είναι καλή ιδέα.
Ελπίζω να βοήθησα!
Υ.Γ: Δεν το έβαλα για πλάκα! Πραγματικά, αυτό που βοηθάει με τη μουσική, νομίζω, είναι ότι σε συνεπαίρνει και ξεχνιέσαι!
Υπήρξαν μέρες που έλυνα επί ώρες ασκήσεις επειδή ξεχνιόμουν με την μουσική!

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

δλδ αναποφευκτη είναι η παπαγαλια ε?Αν είσαι ιστορικό-αρχαιολογικό, συλλυπητήρια. Ο "σωστός" τρόπος είναι να κάτσεις να μάθεις απ' έξω τα γεγονότα με τις χρονολογίες, λίγες μέρες πριν την εξέταση, και μετά να τα ξεχάσεις. Δυστυχώς αυτό θέλουν, όχι μόνο από σένα, αλλά και σε πολλές άλλες σχολές της φιλοσοφικής.
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος

Όταν ήξερα ότι έχω άφθονο χρόνο μπροστά μου, χαλάρωνα και δεν έκανα τίποτα.
Διάβαζα με ρυθμούς χελώνας. Πενήντα φορές διάβαζα την ίδια γραμμή. Τίποτα δε μου έμενε. Άντε πάλι από την αρχή. Γυρνούσα να δω πόσο έχω διαβάσει και διαπίστωνα ότι είχα διαβάσει μια σελίδα μόνο. Πάντα κάτι μου αποσπούσε την προσοχή και σηκωνόμουν από την καρέκλα μου. Όχι να φάω κάτι, όχι να χαζέψω λίγο τηλεόραση, όχι να μπω λίγο στο ίντερνετ, όχι να πάω τουαλέτα, όχι να ξυθώ, όχι το ένα όχι το άλλο...έψαχνα διαρκώς ευκαιρίες να χαβαλεδιάσω. Σαν σκουλήκι.
Όταν, όμως, έμπαινε το αυγό στον κώλο (σόρι κιόλας για την έκφραση) πατούσα κάτι γκαζίδια...δε σήκωνα κεφάλι. Οι κύκλοι από τα ξενύχτια έφταναν ως το πάτωμα.
Βλακεία μου.
Το περίεργο είναι ότι παρ' ότι τα άφηνα τελευταία στιγμή πάντα απέδιδα

ΚΑΙ στο ιστορικό πώς να διάβάζεις....απελπίστηκα... πάλι...Εγώ το καλύτερο διάβασμα το έκανα υπό πίεση.
Όταν ήξερα ότι έχω άφθονο χρόνο μπροστά μου, χαλάρωνα και δεν έκανα τίποτα.
Διάβαζα με ρυθμούς χελώνας. Πενήντα φορές διάβαζα την ίδια γραμμή. Τίποτα δε μου έμενε. Άντε πάλι από την αρχή. Γυρνούσα να δω πόσο έχω διαβάσει και διαπίστωνα ότι είχα διαβάσει μια σελίδα μόνο. Πάντα κάτι μου αποσπούσε την προσοχή και σηκωνόμουν από την καρέκλα μου. Όχι να φάω κάτι, όχι να χαζέψω λίγο τηλεόραση, όχι να μπω λίγο στο ίντερνετ, όχι να πάω τουαλέτα, όχι να ξυθώ, όχι το ένα όχι το άλλο...έψαχνα διαρκώς ευκαιρίες να χαβαλεδιάσω. Σαν σκουλήκι.
Όταν, όμως, έμπαινε το αυγό στον κώλο (σόρι κιόλας για την έκφραση) πατούσα κάτι γκαζίδια...δε σήκωνα κεφάλι. Οι κύκλοι από τα ξενύχτια έφταναν ως το πάτωμα.
Βλακεία μου.
Το περίεργο είναι ότι παρ' ότι τα άφηνα τελευταία στιγμή πάντα απέδιδα.

παπαγαλια των βασικων σημείων ή του βιβλίου..?κάποιος που να έχει εμππειρία..ας μου απαντήσει..

kit-kat
Πολύ δραστήριο μέλος

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

πώς διαβάζεται εσεις?
Ανάλογα με την σχολή και το αντικείμενο προκύπτει διαφορετικό διάβασμα, οπότε το να ρωτάς γενικά και αόριστα σε ένα φόρουμ πώς διαβάζουμε δεν είναι λίγο risky?

ωραια θα το το κάνω πιο συγκεκριμένοΑνάλογα με την σχολή και το αντικείμενο προκύπτει διαφορετικό διάβασμα, οπότε το να ρωτάς γενικά και αόριστα σε ένα φόρουμ πώς διαβάζουμε δεν είναι λίγο risky?

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

προφορικά θα γίνει...το έκανε όχι για βαθμολόγηση απλά επειδή πολλά παιδια δεν μπορουν να προσαρμοστουν στο νεο τροπο μελετης...Ε, δεν είπες πως είναι για εργασία! Στην εργασία δεν θα γράψεις την πραγματικότητα γιατί δεν θα αρέσει στον καθηγητή. Απλά θα βάλεις πολλές σάλτσες, θα μιλήσεις για "πρωτοποριακές/διαδραστικές/μοντέρνες μεθόδους μελέτης", θα χρησιμοποιήσεις πολλά buzzwords (δεν έχουμε ελληνική λέξη για αυτό, είναι όταν βάζεις ηλίθια ορολογία μέσα για να εντυπωσιάσεις, μην ανησυχείς, και οι καθηγητές αυτό κάνουν και δεν πρόκειται να σου πουν τίποτα για τις αρλούμπες).
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Επίσης, όταν σημειώνουμε τις λέξεις - κλειδιά, γίνεται πιο εύκολη και η αποστήθιση, όπου απαιτείται.

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Κάνουμε logout και κλείνουμε το πισί!Χρήσιμες συμβουλές για σωστό διάβασμα
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος

νικος ρεθυμνο
Διάσημο μέλος

Οσο για το σχολειο;Εγω διαβαζα μια φορα καθε παραγραφο,και την ελεγα με δικα μου λογια,ανεξαρτητως κατανοησης της ή οχι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.