Σε 2 φάσεις της ζωής μου ,μου έχουν πει ψέματα και μάλιστα η δεύτερη αφορούσε μια κοπέλα που είχα σαν αδερφή μου και το ανακάλυψα μόνη μου και πααρα πολύ σεκταριστικά .. Μπορώ να πω ότι μετά από αυτά τα 2 ʽχαστούκια ʼπου έφαγα, ωρίμασα σε ορισμένα θέματα στον τρόπο σκέψης μου και άρχισα να αναθεωρώ κάποια πράγματα, κάτι που με έχει βοηθήσει ως τώρα …
Τα ψέματα πιστεύω μπορούν να πληγώσουν πολύ και ιδιαίτερα αυτά που μπορούν να σε θίξουν σαν άτομο , προσωπικότητα και αυτά που προδίδουν δυνατά συναισθήματα,. Σε μια οποιαδήποτε σχέση για έμενα η ειλικρίνεια είναι παααρα πολύ σημαντική. Το να λες τι θες, τι σε πειράζει, τι σκέφτεσαι( πάντα με ωραίο τρόπο) , ίσως δεν είναι πάντα βοηθητική καθώς δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τρόπο σκέψης και εκτίμησης, αλλά σίγουρα και η έλλειψη της προκαλεί προβλήματα..
Οι λόγοι που μπορεί να πει κάποιος ένα ψέμα είναι διάφοροι.. κάποιοι όντως μπορεί να βοηθήσουν και να βγουν σε καλό.. αλλά δυστυχώς είναι τις περισσότερες φορές μειοψηφία
Γενικά μου αρέσει να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους μιας και από ότι πιστεύω και μου έχουν πει είμαι αρκετά κοινωνικό άτομο, αλλά όταν με πληγώσουν πολυ τα άτομα για τα οποία νοιάζομαι ισχύει ένα απόφθεγμα που λέει: Δεν λυπήθηκα γιατί μου είπες ψέματα, αλλά επειδή δεν μπορώ να σε πιστέψω ξανά
Πιστεύω πως αν για παράδειγμα ο άνθρωπος μου κάνει μια ʽπαρασπονδίαʼ ,αλλά μετά μου το πει, δεν με έχει χάσει τόσο, όσο αν το αποκρύψει Και εγώ έχω πει ψέματα, αλλά από ότι έχω καταλάβει και πιστεύω δεν ήταν σοβαρά και δεν πλήγωσαν..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.