Ξέρεις μπορώ να σε αγνοήσω, μπορώ να σε βρίσω, μπορώ να σου ισοπεδώσω τον υπολογιστή σου με 10^3 ιούς για να σε εκδικηθώ
ατςςςςς πολυ βαρβατιλας.
απ' το κρεβάτι της ανεργίας (ή του πόνου; )
Με τσακωσες, ειμαι ανεργος και ποναει η μεση μου.
Γιαυτο μπαινω στο φορουμ μια φορα τις τεσσερεις μερες, δεν μπορω να συρθω απο το κρεβατι στον υπολογιστη, θα επερνα λαπτοπ αλλα ειμαι ανεργος, cant afford it.
Η ζωη στο σπιτι με τους γονεις σου τι λεει? Κυριλε?
Εγώ το μόνο που έχω καταφέρει να κάνω είναι να περάσω την Κβαντομηχανική Ι στο Πανεπιστήμιο Πατρών με καθηγητή τον αλησμόνητο κύριο Στρέκλα
ε αυτο ειπα και εγω οτι δεν ξερεις τιποτα...
από εκεί και πέρα μόνος μου να συνδυάζω εκλαϊκευμένες γνώσεις που συναντάω σκόρπιες κατά καιρούς (ο Mr. Sourceman όπως με έχουν αποκαλέσει άλλοι εδώ μέσα! ). Θυμάμαι λοιπόν ότι στις εξετάσεις, το τελευταίο θέμα που έβαζε ο καθηγητής ήταν πάντα "φιλοσοφικό" (και έπιανε μάλιστα και 3 ολόκληρες μοναδούλες, χεχε ) γιατί ακριβώς είχε συνειδητοποιήσει καλύτερα από τον κάθε ένα ότι η Κβαντομηχανική είναι η επιστήμη που θα ξετυλίξει την "Νέα Αλχημεία της Ανθρώπινης Συνείδησης".
την φραση η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια την ξερεις?
σοβαρα τωρα, αν εχεις καποιο υποτηποδες μαθηματικο υποβαθρο και καταφερες και περασες κβαντο Ι χωρις υπερβολικη παπαγαλια/αντιγραφη αν στρωσεις το κωλο σου θα καταφερεις να διαβασεις του weinberg το "quantum theory of fields". Ειναι κλασικο συγγραμα απο ενα καταπληκτικο δασκαλο, η καλυτερη δυνατη εισαγωγη στην ταλαιπωρια του καθιερομενου μοντελου.
και κατι ακομα, το να λες "οι αλλοι με λενε αυτο" ειναι ξεφτυλα
Την στιγμή ακριβώς της κατάρρευσης, παίζεται ΟΛΟ το παιγνίδι της Ελεύθερης Βούλησης του ανθρώπου. Την στιγμή αυτή γίνεται η τελική επιλογή της δημιουργίας. Η επιλογή αυτή, επηρεάζεται αφενός από την ίδια επιθυμία-βούληση του ατόμου, αφετέρου από τις κρυφές μη τοπικές μεταβλητές, την κβαντική μαθηματική λογική που είναι ενσωματωμένη στο βασικό επίπεδο της χωροχρονικής γεωμετρίας
Ρε αδερφε σοβαρα σταματα να λες ασυναρτησιες, χωρις καμια πλακα, το λεω για οσους actually διαβαζουν, ο ανθρωπος λεει απλα ασυναρτησιες, δεν εχουν καμια σχεση αυτα που λεει με την κβαντομηχανικη, η την γενικη σχετικοτητα, η την τοπολογια...
Πριν ειπες οτι η συνειδηση δεν υπακουει στην κυματικη λειτουργια της υλης.
Αυτο που λες δεν βγαζει νοημα απο μονο του, πραγματικα κανενα νοημα.
Και παλι εξηγω για ολους τους υπολοιπους, οτι στα πλαισια της κβαντομηχανικης τα σωματηδια παρουσιαζουν μια δυικη συμπεριφορα, ητοι ειναι σωματηδια και κυματα ταυτοχρονα, ως εκ τουτου θεωρητικα η υλη εχει και κυματικη μορφη. Βεβαια αυτο ισχυει για πολυ πολυ μικρες κλιμακες, γιατι σε μεγαλες κλιμακες το μηκος κυματος ειναι απειροελαχιστο μικρο.
Η κβαντικη (πιθανοτικη δηλαδη) συμπεριφορα της φυσης σταματαει σε ενα αδρα καθορισμενο μεγεθος της ταξης των 60 μοριων ανθρακα οτιδηποτε απο εκει και πανω ειναι υπερβολικα μεγαλο.
(αν και διαβασα προσφατα οτι καταφεραν και "ειδαν" κβαντικη συμπεριφορα σε ενα μεταλικο ταλαντωτη 60 μικρομετρα)
Τι ακριβως σημαινει οτι η συνειδηση δεν υπακουει στην κυματικη συμπεριφορα της υλης...απλα ασυναρτητο, δεν σημαινει τιποτα.
Μετα λες οτι η ελευθερια της βουλισης προερχεται απο την στοχαστικοτητα που η κβαντικη φυση θετει στις βιοχημικες λειτουργιες του ανθρωπινου εγγεφαλου. Περαν του σε αυτο οχι μονο δεν διαφωνω αλλα ειχα την τυχη να δουλεψω με αυτο ακριβως το φαινομενο στη μελετη της οπτικης αποκρισης σχιζοφρενων (σαν συμβουλος εν πασι περιπτωση, τα παιδια εκαναν και κανουν καταπληκτικη δουλεια, απο τα λιγα πραγματικα πρωτοπορα πειραματα στην ελλαδα).
Αυτο που λεει πρακτικα ειναι οτι παρουσιαζεται μια εγγενης τυχαιοτητα στις βιοχημικες διαδικασιες που σχηματιζουν τον εγγεφαλο μας και κατ επεκταση τη σκεψη μας, η τυχαιοτητα αυτη λογο πολυπλκοτητας και μονο εχει την ταση να εμφανιζεται μακροσκοπικα (ευαισθητη εξαρτηση στις αρχικες συνθηκες) και να επιρεαζει το τελικο αποτελεσμα αλλα και να επιρεαζεται απο το τελικο αποτελεσμα γιατι αυτο (το αποτελεσμα) θα προκαλεσει την καταρευση της πιθανοτικης συμπεριφορας του συστηματος.
Που ακριβως κολαει μια μαγικη, απροσδιοριστη και αοριστη εννοια οπως η ψυχη σε ενα καθαρα φυσικο και καλα μελετημενο φαινομενο δεν εχω ιδεα.
point is this: Δεν εχεις καταλαβει την τυφλα σου και λες ενα σκασμο βλακειες.
Τελος λεει το εξις μαγικο "η κβαντικη λογικη που ειναι ενσωματομενη στη γεωμετρια του χωροχρονου.
Λολ, ε ενταξει ρε αδερφε, αντε να παραλαβεις το νομπελ σου.
Η κβαντομηχανικη και η γενικη σχετικοτητα ειναι εξαιρετικα ασυμβηβαστες μεταξυ τους για ενα πολυ απλο λογο, η ΓΘΣ ειναι κλασικη θεωρια ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗ στο υποβαθρο ενω η κβαντομηχανικη βασιζεται σε ενα ακαμπτο "νευτωνιο" υποβαθρο για να λειτουργησει.
Τα δε μαθηματικα τους (ριμανια γεωμετρια στην ΓΘΣ και αλγεβρα/θεωρια ομαδων στην κβαντομηχανικη) ειναι τελειως διαφορετικα.
Οι διαφορες τους ειναι τοσο τεχνικες οσο και ερμηνευτικες, εχουν γινει προσπαθειες δημιουργεια ανεξαρτητων απο το υποβαθρο κβαντικων θεωριων (με κυριοτερη εκφραση αυτων των προσπαθειων την loop quantum gravity ενα μαθηματικο αχταρμα κατα τη γνωμη μου αλλα τεσπα) αλλα ολες εχουν αποτυχει. Οικτρα.
Συνεπως ακομα και η ιδια η φραση που λεει παραπανω δεν βγαζει νοημα για τον πολυ απλο λογο οτι δεν ξερουμε καν αν αυτο γινεται.
Θα ήτο μικροπρέπεια να μην πω,
ότι ο φίλτατος ρεμπεσκές, ΕΓΡΑΨΕ
δολοφονώντας τις όποιες μεταγενέστερες
πλουτισμένες κι ορισμένες σχετικές επεξηγήσεις
μετά την Ποουική ρήση.
δεν επιασες την ειρωνια του ρεμπεσκε...
το σχετικο ποιημα του ποε το εχω στην υπογραφη μου, ειρωνευοταν την (επιφανιακα) φαινομενη αντιθεση αναμεσα στην υπογραφη μου και την θεση μου.
Οφείλουμε να είμαστε ανεκτικοί κι όχι κυνικοί απέναντι στα ανεξιχνίαστα
γιατί ίσως ενώ ακόμη ζούμε να ανακαλυφθεί κάτι
που θα μας ντρόπιαζε όπως ακριβώς εκείνον που είπε
ότι τίποτα βαρύτερο του αέρα δε μπορεί να πετάξει
(και μάντεψε ποιος να το είπε αυτό).
ανεξηχνιαστο? Ανεξηχνιαστο ειναι το πως πας απο αμινοξεα σε πρωτεινες και απο πρωτεινες σε DNA, ανεξηχνιαστο ειναι οι υπερενεργητικες εκρηξεις ακτινων γαμα. Το θεμα ψυχη δεν ειναι ανεξηχνιαστο γιατι δεν υπαρχει ΚΑΤΙ να εξηχνιαστει.
ΤΙ ειναι η ψυχη? Ποιος ειναι ορισμος, μεχρι τωρα δεν εχει δωθει καποιος ορισμος, δεν εχει καμια ιδιοτητα περα απο το οτι "υπαρχει".
Ορισε το μου με ΚΑΠΟΙΟ τροπο και το συζηταμε.
ξερω ξερω..."δεν οριζονται ολα με την ψυχρη λογικη..."Bullshit.
Αν μη τι άλλο κάτι το οποίο "φωταγωγεί" στα 10^(-33)cm, δεν φωτογραφίζεται από καμιά μηχανή!
E? Tι παει να πει φωταγωγει στα 10^-33 εκατοστα? Η φωτεινοτητα μετριεται στην αυθαιρετη μοναδα των "κεριων ανα τετραγωνικο μετρο". Αν εννοεις ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ τοτε διαβασε την φυσικη σου καλυτερα...
1) το μηκος κυματος ειναι αντιστροφος αναλογο με την ενεργεια απο τον τυπο Ε = hc/λ δηλαδη Ε = 6*10^-34*3*10^8/10^-35 = 18*10^7 joule ξερεις ποση ενεργεια ειναι 180.000.000? ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΝΙΟ με τοση ενεργεια ειναι ισοδυναμο με ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ τη βομβα που επεσε στη χιροσιμα.
ΕΝΑ ΦΩΤΟΝΙΟ
2) not that it would matter βεβαια γιατι στην κλιμακα του πλανκ που περιγραφεις δεν εχουμε ιδεα τι γινεται γιατι η βαρυτητα εχει σημαντικα αποτελεσματα και δεν εχουμε κβαντικη θεωρια της βαρυτητας ακομα.
Συνεπως σε καθε περιπτωση παλι λες αβασιμες, μη επιστημονικες ΒΛΑΚΕΙΕΣ