εκπαιδευση στην ψυχοθεραπεια δεν κανουν,μαθαινουν απλα καποιες τεχνικες.αλλο το ενα,αλλο το αλλο.δεν ειναι θεμα ευρυτητας του τομεα καθως υπαρχουν πανω απο 400 προσεγγισεις στην λεγομενη ψυχοθεραπεια.ψυχοθεραπευτης για να γινει καποιος πρεπει να κανει εκπαιδευση σε καποιον φορεα(δημοσιο η ιδιωτικο) και σε αρκετες προσεγγισεις προσωπικη θεραπεια και μετα εποπτεια και πρακτικη,αυτα δε τα κανει καμμια ψυχιατρικη.
Αρα δε τα λες καλα. Κανουν, (αν ψαξεις θα δεις οτι αναγραφεται παντου), αλλά δεν ειναι επαρκης αυτη η εκπαιδευση και χρειαζεται επιπλεον. Να καταλαβαινομαστε...Και μιλας μαλλον για Ελλαδα, δε νομιζω να γνωριζεις το επιπεδο εκαπιδευσης καθε άλλου κρατους..
ποιες διαταραχες αντιληψης γνωριζεις?δυσλεξια?δεπυ?παλι ερχεσαι σε αυτο που σου ειπα,οι διαταραχες ειναι στην ουσια πλασματικα προβληματα που "εμποδιζουν" το ατομο να συμβιβαστει σε συγκεκριμενους κοινωνικους κανονες και να λειτουργει βαση αυτων.το να λες πως ειναι παιδι ειναι διαταραγμενο επειδη δεν τα παει καλα στο σχολειο η επειδη δε μαζευει τα παιχνιδια του, ειναι παραλογο.βεβαια οι γονεις θα πληρωσουν για να εχουν ενα "φυσιολογικο" παιδι...οπως πολλες κυριες θα πληρωσουν για να "Βρουν" τον εαυτο τους ενω ο ορισμος του εαυτου,ειναι επισης κατασκευασμα(ψαξτο κι εδω γιατι δε μου τα λες καλα)...
Παντως αν εχεις σχεση με ψυχολογια, τοτε μαλλον και εκει η εκπαιδευση χωλαινει. Η δυσλεξια δεν εχει καμια σχεση με διαταραχες αντιληψης. Διαταραχες αντιληψης ειναι οι παραισθησεις,οι ψυεδαισθησεις, οι ψευδοψευαισθησεις, ο αποπραγματισμος, η αποπροσωποιηση, η δυσμορφοφοβια...
για τις συναισθηματικες διαταραχες το αφηνω ασχολιαστο.
..ε αστο καλυτερα..
"γιατρευω" μια παθολογια σημαινει :ανακουφιζω απο τα συμπτωματα,εξαλειφω τα συμπτωματα,θεραπευω.οταν μιλαμε για κρυωμα,η θεραπεια ειναι προφανης.οταν μιλαμε ομως για "διαταραχες"?
τοτε απλα αλλαξε τη λεξη "ιατρευω". Στις λεξεις θα κολλαμε ;
δεν θα σου δωσω δημοσιευσεις,εφοσον διαφωνεις σημαινει πως εχει διαβασει μελετες και για τα 2 και πως εχεις κανει και ερευνα.
Οχι. σημαινει πως δεν εχω ακουσει αυτο που λες, δε μου ακουγεται πολυ λογικο, και θα με ενδιεφερε να μαθω γι'αυτο.
το να λεμε τι εχει διαβασει ο καθενας ειναι ανουσιο,τις θεσεις μας προβαλουμε απλα.
Οι θεσεις μας διαμορφωνονται απο αυτα που εχουμε διαβασει, απο τις πληροφοριες και σκεψεις πανω σε ενα θεμα. Καθολου ανουσιο.
σιγουρα υπαρχουν διαταραχες,δεν αμφισβητω αυτο,αλλα οι διαταραχες αυτες δεν ειναι οπως το κρυωμα πχ αλλα ειναι κατασκευσματα.επισης,δε νομιζω να χρησημοποιησα τον ορο "ανυπαρκτες",εκτος κι αν δε θυμαμαι καλα
Δεν ειπες αυτη τη λεξη, αλλά οπως το ειπες, τις κατασκευασε καποιος, αρα δεν υπηρχαν απο μονες τους. Αυτο εννοω. αν καταλαβα λαθος, ζητω συγνωμη.
μιλησα μονο για ψυχικες διαταραχες εγω?δε νομιζω,ειπα πως εχει ευρυτερο πεδιο γνωσεων γενικα,ο ψυχιατρος εχει ειδικο πεδιο γνωσεων.ο ψυχολογος μπορει να δει πιο μακρυα στο που οφειλεται μια διαταραχη(οποιουδηποτε ειδους)
Γιατι αυτο ; Επειδη ο ενας εχει κανει ΚΑΙ ιατρικη ;
μπορουν εφοσον συνεργαστουν με τους ψυχολογους,δεν πεφτω σε τετοιες αντιφασεις μην ανησυχεις
Μηπως παιζεις με τις λεξεις λιγουλακι ; Γιατι οταν λεμε "αυτο δε μπορει να το κανει ο ψυχιατρος", δεν εννουμε "αυτο δε μπορει να το κανει χωρις τη βοηθεια αλλου"...εννοουμε δε μπορει μονος του. Και γω συζητησα πανω στο αν ειναι δυνατον να μπορει ή οχι μονος του καποιος που εχει καταρτηστει.
τι ειπα μπερδεμενο?μαλλον εσυ δεν καταλαβες!δεν μισω κανεναν,απλα ξεκαθαριζω τι κανει ο ενας και τι ο αλλος.
Ναι...μονο που συρρικνωνεις τον εναν και επεκτεινεις τον αλλον...ή ιδεα μου ;
ξαναπρουποθετεις πως υπαρχει εκτεταμενη εκπαιδευση σε ψυχοθεραπειες στην ψυχιατρικη,δεν ειναι ετσι στο ξαναλεω.την ψυχαναλυση την εφηυρε νευρολογος,οχι ψυχιατρος.
Ειπα εγω οτι την εφυηρε ψυχιατρος ; Εγω ειπα οτι ΔΕΝ την εφυηρε ψυχολογος.Ως γνωστον ο Φρουντ ηταν και ηταν νευρολογος. Ιατρος παντως...Και αν θες να το σκαλισουμε, δεν ηταν καν ο Φρουντ στην πραξη, γιατι ειχε ανακαλυφθει πολυ παλαιοτερα αλλα πιο αδρα. Κανω την ερευνα μου, μην ανησυχεις
και δεν την εφηυρε για να θεραπευσει την "σχιζοφρενεια" αλλα για αλλα πραγματα,κανε την ερευνα σου...
ειπα εγω οτι γιαυτο την εφυηρε ;
και ναι ειναι οξυμωρο γιατι η ψυχαναλυση εξορισμου εχει εντελως διαφορετικη προσεγγιση στις "διαταραχες" απο την ψυχιατρικη.ξανακανε κι εδω μια ερευνα..
Μαλλον εχεις αλλο ορισμο για το τι ειναι ψυχιατρικη, δεν εξηγειται αλλιως...θα σου προτεινα να σκεφτεις μηπως η ψυχαναλυση ειναι κομματι της ψυχιατρικης...και να σταματησεις να σκεφτεσαι ποσοι ψυχιατροι ασοχλουνται ή οχι με ψυχαναλυση ή με τι επιτυχια. Δεν αλλαζει αυτο, το γεγονος οτι η ψυχαναλυση ειναι εργαλειο της ψυχιατρικης και πως η ψυχολογια ειναι υποσυνολο της επιστημης της ψυχιατρικης. Οπως πχ τα μαθηματικα ειναι υποσυνολο της φυσικης.
μαλλον δεν ξερεις να διαβασεις σωστα φιλε μου...δεν ειπα πως ενας ψυχιατρος δεν ξερει η δε μπορει να κανει ψυχαναλυση!ειπα πως δεν ξερει το θεμα οσο σφαιρικα το ξερει ενα ψυχολογος
Ισως πρεπει να ξαναδιαβασεις ολα τα ποστς σου, γιατι αυτο ειπες, απλα οχι με αυτες τις λεξεις. Θα αποφυγω να σου δειξω που, προς το παρον.Αν θυμηθεις μαλιστα, εγω ημουν που απο την αρχη σου ελεγα οτι δεν συζητω ποσο καλα θα το κανει καποιος, αλλα αν εμπιπτει στη σφαιρα της επιστημης του, αν εκπαιδευεται, αν ειναι βασιμο να ειμαστε απολυτοι οτι ενας ψυχιατρος δε μπορει να τα κανει αυτα.
τι να εξηγησω ακριβως?ο ψυχολογος μπορει να καταλαβει(επειδη εχει κανει μαθηματα πανω σε αυτα) πως διαβαθμιζεται η ιεραρχια σε καθε κοινωνικη συναναστροφη του πελατη του.ετσι,αντιλαμβανεται πιο αμμεσα τι προβληματα υπαρχουν.δεν μπορω να δω τι αλλο να εξηγησω
...και ο ψυχιατρος οχι. Αρα ; δε λες οτι ο ψυχιατρος δε μπορει να κανει ψυχοθεραπεια στην ουσια ;