Η ψυχοθεραπεία έχει διάφορα είδη, ένα από αυτά είναι και η ψυχανάλυση. Η ψυχανάλυση λοιπόν δεν είναι δυνατόν να ταιριάζει σε όλους τους θεραπευόμενους γιατί ίσως σε κάποιους από αυτούς ταιριάζουν άλλες μορφές ψυχοθεραπείας, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο. Νομίζω πως είχα διαβάσει πριν καιρό ένα άρθρο που έγραφε πως και ο ίδιος ο πατέρας της ψυχανάλυσης, Sigmund Freud, έλεγε πως η ψυχανάλυση δεν ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους, -είμαι επιφυλακτική για αυτό που λέω, διότι μπορεί να μην ισχύει καθώς δεν θυμάμαι εάν το διάβασα από κάποια αξιόπιστη πηγή-. Όπως και να 'χει θα καταλήξω και πάλι σε αυτό που είπα στο προηγούμενο post μου, πως μόνο ο ψυχίατρος μπορεί να ασκήσει ιατρική ειδικότητα. Όσο για το τελευταίο μέρος του post σου, είμαι εντελώς αντίθετη. Οι "έτοιμες γνώσεις" (όπως λες) ενός ψυχολόγου προέρχονται ως επί το πλείστον από την εμπειρία του -πιστεύω εγώ- και σίγουρα δεν είναι όλες οι περιπτώσεις απλές, συνηθίζουμε να τις λέμε έτσι γιατί είναι "ελαφρύτερες" από αυτές που αντιμετωπίζουν συνήθως οι ψυχίατροι. Όσο για το αν είναι επιστήμονες ή όχι στην Ελλάδα όποιον τελειώνει κάποιο πανεπιστήμιο επιστήμονα τον λέμε

Τεσπα νομίζω πως συμφωνήσαμε σε ένα πράγμα, ο καθένας στον τομέα του!
ΥΓ: Γνώμη μου όσα λέω, δεν προσπαθώ να σε επηρεάσω απλά οι απόψεις σου είναι τελείως διαφορετικές από τις δικές μου και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση που γίνεται