δεν επιλεγεις στη ζωη παντα τι γουσταρεις...
μεγάλη αλήθεια αυτό συνονόματε (αλλιώς με λένε κανονικά αλλά οι κοπελιές στον δρόμο έτσι με φωνάζουνε)
αλλά το θέμα είναι γιατί ;
επειδή γουστάρεις πολλές φορές παράλογα πράγματα ;
ή επειδή πάρα πολλές φορές στα κάνανε κάποιοι άλλοι τα λογικά σου παράλογα ;
Επίσης , θα ήθελα να πω ότι η αλήθεια είναι πολύ καλή στο παιχνίδι που λέγεται κρυφτό , συνεπώς μια τόσο απλή σκέψη όσο το : τα κόμματα της αριστεράς υποστήριξαν τις ταραχές και τα κόμματα της αριστεράς ανέβασαν ποσοστά την περίοδο των ταραχών , δεν σημαίνει αυτόματα ότι ευθύνονται και για αυτές . ϊσως και ναι , ίσως και όχι . Εγώ θα πόνταρα στο όχι και σύμβουλοι μου δεν είναι ούτε προκαταλήψεις , ούτε προεπιλεγμένοι στόχοι (εδώ βήχω , αλλά το στέκι δεν έχει επιλογή για συνειμμένο βήχα) .
Για να καταλάβεις ποτέ δεν πίστεψα αντίστοιχα ότι για την έξαρση του ρατσισμού φταίνε οι ακροδεξιοί - όχι ακόμα και όλο το σόι του χίτλερ να κατέβαινε κάθε βράδυ στην ομόνοια αν μερικές εκαντοτάδες ζωγράφοι μεγάλων επιφανειών (μπογιατζήδες ντε) δεν έχαναν την δουλειά τους από μετανάστες συναδέρφους , ποτέ δεν θα ανέβαινε ο ρατσισμός (φυσικά άδικο , αλλά θέλω να πω ότι ο λαός κινείται από πράξεις όχι από λόγια) . Τα ακραία κινήματα , πάντα να το θυμάσαι , είναι σαν τον αέρα που συνεχίζει να γεμίζει ένα μπαλόνι . Μπορεί κάποιος ηλίθιος να το σκάσει με μια καρφίτσα και να φανεί εντυπωσιακός - αλλά ούτως ή άλλως το μπαλόνι θα έσκαγε . Οπότε , κοιτάς τον αφρό και δεν βλέπεις από κάτω ένα ολόκληρο κοκτέιλ που βράζει
Πόσο μάλλον στην προκειμένη περίπτωση . Μπλέκεις συνεχώς τα πολιτικά σε όλα τα θέματα . Δεν είμαι αυτός που θα καθορίσει πού είναι τα όρια του κάθε θέματος και πού ξεπερνάται η σύνδεση μεταξύ αλληλοεξαρτώμενων θεμάτων και αρχίζει ο φαύλος κύκλος . Αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι σε κάθε κοινωνικό κατα βάσην θέμα μπλέκεις τα μικροπολιτικά . Ναι πολιτική και κοινωνία πάνε χέρι χέρι (συγκεκριμένα η πολιτική έχει χερούκλα) αλλά η μικροπολιτική πάει χεράκι χεράκι μόνο με το αδιέξοδο - σταμάτα λοιπόν να μας οδηγείς εκεί
Δεν με νοιάζει πάντως προσωπικά τι είπανε οι ηγέτες της αριστεράς , ούτε τα ανήλικα που σπάσανε το περιπολικό . Αύριο ο ηγέτης θα προσλάβει έναν άλλο επικοινωνιολόγο και θα πει άλλα και τα ανήλικα θα πάνε για χορό στο κλαμπ <<Χορεύοντας με τον Νίκο>> και θα καταλώσουνε εκεί την αδρεναλίνη τους . Το αύριο δεν θα είναι σκοτεινό για όλα αυτά , θα είναι για τα άλλα που φαίνεται αβασάνιστα να τα προσπερνάς .
Δεκάδες μετανάστες σπάσανε βιτρίνες για να κλέψουνε κινητά και εκατοντάδες αλήτες βγήκανε να τα σπάσουνε - όλα αυτά δεν είναι ούτε καν λεπτά γράμματα του προβλήματος : κάποιος με ένα πιστόλι που πλήρωσαν οι φόροι μας σκότωσε ένα παιδί . Αν τώρα το παιδί έμενε στην Εκάλη σε νοιάζει τόσο , σε συμβουλεύω να κόψεις την πολύ παρακολούθηση βραδινών δελτίων
Παρακολουθώ έκπληκτος να λες ότι κανείς δεν νοιάστηκε για αυτούς που χάνονται στην άσφαλτο . Νόμιζα ότι ήτανε αυτονόητο αλλά θα το τονίσω : κανένας πολίτης δεν πλήρωσε τους συντελεστές του ατυχήματος για να προστατεύουνε τον οδηγό ενώ αυτοί τελικά τον σκότωσαν . Αν συνεχίσεις τις ασύγκριτες συγκρίσεις , οι απαντήσεις μου θα έρχονται κόπι πέιστ από το έργο <<το θέατρο του παραλόγου .
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν ταυτίζομαι απόλυτα με τις απόψεις των συνομιλιτών σου στο θέμα ως τώρα . Και δεν έχω καμία προδιάθεση να διαφωνήσω μαζί σου . Ήμουνα παρών σε πολλές σκηνές απείρου κάλλους στο κέντρο που κάτι αλήτες σπρώχνανε τρομαγμένες πωλήτριες να βγούνε από το μαγαζί για να βάλουνε φωτιά . Και δεν είδα τρόμο στα μάτια του κακού αφεντικού - ένα δάνειο παραπάνω , στα @@ του . Είδα τρόμο στο πρόσωπο της υπαλλήλου .
Και ούτε πίστεψα ποτέ ότι η πλειοψηφεία των μαθητών νοιαζότανε γαι αιτήματα επαναστατικά (πέρα από τον αρχικό τρόμο <<πυροβολήσανε ένα παιδί άραγε θα την φάω εγώ αύριο; ) .
Ποια η διαφορά μου μαζί σου ; Χρησιμοποιώ μερικές σημαντικές λεξούλες όπως πλειοψηφία . Οι πιο πολλοί άνθρωποι , συνονόματε , είναι σκάρτοι και αυτό δεν αλλάζει ούτε στην εφηβική ηλικία αλίμονο . Αλλά αναρωτιέμαι αν είσαι 25 ετών , αν ναι δεν πέρασαν πολλά χρόνια από την εποχή των αόριστων ονείρων και των φρούδων ελπίδων . Συνεπώς θα έπρεπε εύκολα να αντιλαμβάνεσαι ότι πολλά παιδιά είχανε όντως αυτό το όνειρο να αλλάξουνε κάτι - να αλλάξουνε όχι να καταστρέψουνε . Και όσον αφορά το πρώτο που είπα για τον τρόμο στις υπαλλήλους , ναι ποτέ δεν πίστεψα ότι τα σημαντικά πράγματα γίνονται πλέον στην εποχή μας με φωνές και φασαρία γιατί ότι βλέπω τελικά να πετυχαίνει , γίνεται αθόρυβα . Τις ταραχές εν μέρει δηλαδή τις θεωρούσα άσκοπες αλλά όχι και άχρηστες . Δεν γίνονται όλα τα πράγματα για να έχουνε ένα απτό αποτέλεσμα . Είτε δεν το θέλεις εσύ είτε δεν το θέλεις (

) κάποια πράγματα γίνονται συναισθηματικά και αυθόρμητα . Αυτό που είπα πριν για το <<αν θα τύχαινε σε μας>> δεν το λέω σαν κακό - είναι απλώς ανθρώπινο ένστικτο .
Και κάτι ακόμα : τα γεγονότα σε αυτόν τον μάταιο κόσμο δεν είναι χαλιγουντιανή ταινία - οι καλοί , οι κακοί και το προτηγανισμένο σενάριο . Εάν δεν είχα άλλα περιστατικά στο μυαλό , μπορεί π.χ. να δεχόμουνα την εκδοχή ότι τον τσίμπησε μύγα τσε τσε ή του έστειλε αποχαιρετιστήριο μήνυμα η γκόμενα και πυροβόλησε αλλά δεν ευθύνεται η ελληνική αστυνομία στο σύνολο της . Δεν ξύπνησα το πρωί με την φαγούρα να βρίσω την αστυνομία .Αλλά μου δημιουργούνε συνεχώς αυτήν την φαγούρα . Υπάρχουνε φωτεινές εξαιρέσεις αλλά όταν λέμε σύνολο δεν εννοούμε φυσικά τους 1200 από το σύνολο 1203 π.χ. , εννοούμε τον θεσμό και το πού αυτός στηρίζεται και που αναλώνει τις δυνάμεις του . Όλα αυτά που λες για τα κωλόπαιδα , τους αλήτες , τους χουλιγκάνους , εσένα θα έπρεπε να προβληματίζουνε . Ο κοσμάκης δεν γεννήθηκε αγγελικός αλλά η αστυνομία φτιάχτηκε για να τους μαζέψει . Και αν μάζευε τους 8 στους 10 και έλεγε συγγνώμη ρε παιδιά οι άλλοι 2 μου ξέφυγαν , υπέροχα θα ήτανε . Αλλά όταν απασχολούνται 4-5 αστυνομικοί να πλακώνουνε στα κλοτσίδια έναν ξένο δημοσιογράφο ή να φυλάνε έναν έλληνα δημοσιογραφάκο , θα περίμενε κανείς ότι τα έχουνε λύσει όλα τα άλλα .
Τέλος , είπες <<ας τολμούσανε να πάνε να τα σπάσουνε στα βόρεια προάστεια>> . Το θέμα μας νομίζω είναι άλλο και όχι να βαθμολογήσουμε στα 10 την ανδρειοσύνη των διαδηλωτών - φαίνεται να έχεις ένα μικρό κόλλημα , οπότε άνοιξε ένα σχετικό άλλο θέμα .
π.σ. Ξέρω ότι πνίγεσαι από την βλακεία , αλλά μην συμμαχήσεις μαζί της για να σωθείς . Πριν καιρό , ένας γκραφιτάς πέθανε σε ηλεκτρικό σταθμό όταν ενώ τον κυνηγούσε ένας σεκιουριτάς γλίστρησε και έπεσε στις γραμμές . Και άκουσα να λένε δεν έπρεπε να τον κυνηγήσει γιατί σε σταθμό είναι επικίνδυνο - χριστός και απόστολος γλέτσος αφού φυλάει γραμμές και δεν πρέπει να κυνηγάει κανέναν , θα έπρεπε να κάθεται σαν μούμια όλη μέρα και να τρώει λεφτά από το κράτος . Μεγάλη ηλιθιότητα ε ; Και εσύ ακούς τον κάθε ηλίθιο είμαι σίγουρος , να σου λέει για όλα φταίει το κράτος , η αστυνομία ή δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος και αντιδρας κλοτσώντας . Αλλά στο ξαναλέω , κοιτάς το δέντρο και δεν κοιτάς το δάσος , το πώς αντιδράσανε κάποιοι σε ένα γεγονός δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός καθότι δεν το προκάλεσε το ίδιο το γεγονός αλλά το πώς είδαν οι <<κάποιοι>> αυτό το γεγονός . Οπότε και να μην σου αρέσουνε εσένα αυτοί οι κάποιοι , σεβάσου λίγο το ρημάδι το γεγονός . Ξέρω ότι πνίγεσαι από την βλακεία , αλλά αν συμμαχήσεις μαζί της απλά θα πνιγείς πιο γρήγορα - π..σ.2 αφιερωμένο σε σένα προσωπικά
https://www.youtube.com/watch?v=tJXW0hH0Afw
(όχι ο πρώτος στίχος ε - το ρεφρέν )