Θα μου εξηγήσεις, λοιπόν, πώς θα λειτουργήσει η καταστολή στην αναρχική κοινωνία, ή μήπως αρνείσαι την ύπαρξη καταστολής εντός αυτής; Εν πάση περιπτώσει, δεν μιλάμε επί της ουσίας και επί καμίας βάσης. Όπως κατηγορείς την υπεράσπιση συμφερόντων της άρχουσας τάξης, έτσι κατηγορώ την έλλειψη ηθικού υποβάθρου, την έλλειψη κοινωνικής συνοχής, την έλλειψη παιδείας και την προώθηση του μηδενισμού. Παρέχουμε και οι δύο ακριβώς τον ίδιο αριθμό επιχειρημάτων και αποδείξεων, δηλαδή καθόλου.
Δεν έχει γίνει της πουτάνας στην Ιαπωνία ή την Σκανδιναβία μετά τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ωστόσο θέλω να επιμείνω και να σου ζητήσω ξανά να μου εξηγήσεις πώς θα λυνόταν η υποθετική πολιτική κρίση εντός μιας αναρχικής κοινωνίας. Ρωτώ με πραγματική απορία, αν και δεν νομίζω να λάβω ικανοποιητική απάντηση.
Όσο για το "σίγουρα συγκριτικά με την Ελλάδα", νομίζω δεν ισχύει ακριβώς. Σίγουρα συμπεριλαμβάνω την Ελλάδα στις συγκρίσεις μου, ωστόσο ακόμα και αν συγκρίνουμε βάσει όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες απ'όλη την ιστορία, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ανέφερα παραπάνω, δηλαδή αντικειμενικά εξαίρετες κοινωνίες.