@αυγή όντος Δεν ξέρω ακόμα τι σχέση έχουν αυτά, αλλά για να μιλήσω πρακτικά, κι όχι θεωρητικά, θα παραπέμψω στις πολιτοφυλακές του Ισπανικού εμφυλίου. Η ειδοποιός διαφορά, πέρα από την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής που εισάγει μια νέα υλική συνθήκη, είναι πως αποτελούνταν και λογοδοτούσαν στην κοινωνική βάση μέσω αδιαμεσολάβητων και οριζόντιων διαδικασιών και μηχανισμών (όπως άμεση ανακλητότητα ή το γεγονός πως τα μέλη από τα οποία απαρτίζονταν είχαν ταυτόχρονα κι άλλους οργανικούς ρόλους).
Αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλα αυτά, το ζητούμενο ήταν να προσδιορίσουμε τον ουσιαστικό ρόλο της αστυνομίας στην υπάρχουσα κοινωνία, όχι να προτείνουμε την τάδε ή δείνα αφήγηση η οποία με κάποιο τρόπο θα οδηγήσει σε κοινωνική ευημερία.
---------
Πέρα από αυτά, 2-3 πραγματάκια για να την κάνω κιόλας
- Ο Devil με έχει κάνει ignore αλλά από ότι φαίνεται με παρακολουθεί και με σχολιάζει (λογικά λόγω της παράθεσης) αν και δεν είναι η πρώτη φορά. Επειδή κλασσικά μαλακίες λέει και ανυπόστατα πράγματα για τα οποία δεν έχει γνώση, ας του μεταφέρει κάποιος πως το άβαταρ δεν είναι επιδοκιμαστικό της ενέργειας αλλά ένας σχολιασμός της στάσης συγκεκριμένων αριστερών οργανώσεων ως προς αυτό το περιστατικό. Όσοι ήταν να πιάσουν το αστείο από το άβαταρ, το πιασαν, οι υπόλοιποι ας κρατήσουν τα συμπεράσματά τους. Επίσης Δεν είχα ποτέ άβαταρ πανό με τον Μπακογιάννη, το δε ποστ, παρά την αναφορά του μάλλον ακόμα αναρτημένο είναι, δεν παίρνω κι όρκο, δεν έχω τσεκάρει.
- Είναι λιγάκι ειρωνικό να μιλάνε ορισμένοι για last men κλπ κλπ. Δεν ξέρω τα προσωπικά του καθενός και δεν θα ασχολιόμουν αν δεν τιθόταν το θέμα επί προσωπικού, αλλά έχω καλό λόγο να υποπτεύομαι ότι εδώ μέσα ορισμένοι είναι τεράστιοι σκουπίδαροι.
- Κροπότκιν και Προυντόν είναι το entry level, τώρα είμαι βαθιά χωμένος μέσα στα σκατά.