paganini666
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος

Υπέρ του νόμου που κατά τη γνώμη μου ψηφίστηκε πολύ ΑΡΓΑ .
Σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε. (π.χ. Γαλλία που ξέρω) είμαστε ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ πίσω ...
Και αφήνει και παράθυρα
Τεσπα ελπίζω να εφαρμοστεί και προτρέπω όλους σας να συμβάλετε σε αυτό
Και λίγος τσαμπουκάς ενάντια στους καπνιστές δεν βλάπτει :iagree:
Σαν τι ξέρεις για τη Γαλλία; 1ή Ιανουαρίου 2007 εφαρμόστηκε εκεί ο νόμος, με περίοδο χάριτος ένα χρόνο για όλους τους χώρους διασκέδασης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Green 13
Δραστήριο μέλος

mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος

Παντως δεν βρισκω καλο να αναπνεει καποιος μη καπνιστης το τσιγαρο του διπλανου αλλα απο την αλλη δεν εχω το δικαιωμα να κοψω το τσιγαρο σε κλειστους χωρους σε καποιον γουσταρει να καπνιζει..
Παντως αυτο το μετρο πιστευω οτι γινετε πιο πολυ για να κοψουν-ελατωσουν το τσιγαρο οι καπνιστες και οχι για τους μη καπνιστες.. Και με αφορμη αυτο θα σας πω κατι πολυ απλο που ειχα διαβασει..
Το μετρο πρωτοερφαμοστηκε στις ΗΠΑ οπου μεγαλες ασφαλιστικες πιεζαν την κυβερνηση να παρει μετρα κατα του καπνισματος διοτι πολυ πελατες των πεθαιναν απο καρκινο του πνευμονα, αρα αναγκαζονταν να πληρωνουν τυχον αποζημειωσεις για ενχειρησεις κτλ κτλ.. Αυτο για να μην νομιζουμε οτι το κανουν γιατι μας σκεφτονται..
M4dn3sS
Δραστήριο μέλος

Anarki
Διάσημο μέλος

Πως δεν το έχεις. Ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει, εφ'όσον δεν ενοχλεί τον συνάνθρωπό του. Απο τη στιγμή που πολλοί ενοχλούνται, μια χαρά το έχεις το δικαίωμα....δεν εχω το δικαιωμα να κοψω το τσιγαρο σε κλειστους χωρους σε καποιον γουσταρει να καπνιζει..
mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πως δεν το έχεις. Ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει, εφ'όσον δεν ενοχλεί τον συνάνθρωπό του. Απο τη στιγμή που πολλοί ενοχλούνται, μια χαρά το έχεις το δικαίωμα.
Αμα ενοχλεισαι πας και φευγεις δεν διωχνεις αυτον που σε ενοχλει.. Και μιλαω γενικα
Anarki
Διάσημο μέλος

mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος

Όχι σε δημόσιο χώρο. Αυτός που ενοχλεί θα φύγει, οχι εσύ που ενοχλείσαι. Δε μιλάμε κιόλας για απλή ενόχληση εδώ πέρα, είναι και θέμα υγείας.
Δεν κοβεται μονο στους δημοσιους χωρους αλλα γενικα στους κλειστους.. Επισης ακομα αδυνατω να καταλαβω γιατι να φυγουν αυτοι που ενοχλουν, 2-3(βαλε οσα θες) ατομα, και να μην φυγουν αυτοι που ενοχλουνται.. Δεν βλεπω διαφορα.. Το αν ειναι θεμα υγειας εμενα δεν μου λεει κατι.. Αν θες να "προσεξεις" την υγεια σου καθεσαι σπιτι σου.
Scandal
Διαχειριστής

Αυτός που ενοχλεί φεύγει.Αμα ενοχλεισαι πας και φευγεις δεν διωχνεις αυτον που σε ενοχλει.. Και μιλαω γενικα
Αυτό το "γενικά" ισχύει μόνο για το σπίτι του καθενός και όχι τους κοινόχρηστους χώρους (δημόσιους και ιδιωτικούς).
Γιατί το δίκαιο είναι να φύγουν αυτοί που ενοχλούν και όχι αυτοί που - ορθά- ενοχλούνται. Εσένα δε σου λέει κάτι το αν είναι θέμα υγείας, της νομοθεσίας και των υπολοίπων όμως λέει. :iagree:Δεν κοβεται μονο στους δημοσιους χωρους αλλα γενικα στους κλειστους.. Επισης ακομα αδυνατω να καταλαβω γιατι να φυγουν αυτοι που ενοχλουν, 2-3(βαλε οσα θες) ατομα, και να μην φυγουν αυτοι που ενοχλουνται.. Δεν βλεπω διαφορα.. Το αν ειναι θεμα υγειας εμενα δεν μου λεει κατι.. Αν θες να "προσεξεις" την υγεια σου καθεσαι σπιτι σου.
-petros
M4dn3sS
Δραστήριο μέλος

Δεν κοβεται μονο στους δημοσιους χωρους αλλα γενικα στους κλειστους.. Επισης ακομα αδυνατω να καταλαβω γιατι να φυγουν αυτοι που ενοχλουν, 2-3(βαλε οσα θες) ατομα, και να μην φυγουν αυτοι που ενοχλουνται.. Δεν βλεπω διαφορα.. Το αν ειναι θεμα υγειας εμενα δεν μου λεει κατι.. Αν θες να "προσεξεις" την υγεια σου καθεσαι σπιτι σου.
Συγνωμη φιλε μου αλλα δεν θα κατσω εγω σπιτι μου που δεν ενοχλω κανεναν...Αμα θελει ο καπνιστης να κατσει σπιτι του να καπνιζει οσο θελει.
mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος

Συγνωμη φιλε μου αλλα δεν θα κατσω εγω σπιτι μου που δεν ενοχλω κανεναν...Αμα θελει ο καπνιστης να κατσει σπιτι του να καπνιζει οσο θελει.
Καταρχην δεν ειπα οτι διαφωνω με το μετρο, απλα πιστευω οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση.
Gatoulinho
Εκκολαπτόμενο μέλος

ilint_ntara
Εκκολαπτόμενο μέλος

Όχι, δεν είναι έτσι. Γιατί αν θέλει ο καπνιστής να καπνίζει, ας καπνίζει. Δικαίωμά του. Δεν θα φύγουν όμως για χάρη του από μια καφετέρια π.χ. για να μείνει μόνος του. Αν θέλει να χαλάσει την υγεία κάποιου, να χαλάσει την δική του. Δεν έχει το δικαίωμα να αναγκάζει τους άλλους να εισπνέουν τον καπνό από το τσιγάρο του, και να τους δημιουργήσει προβλήματα υγείας.
miv
Επιφανές μέλος

Δεν κατάλαβες, δεν είναι επιλογή υγεία, δικαίωμα είναι. Γιατί με την ίδια λογική κι εγώ γουστάρω να πηγαίνω με 200 με το αμάξι μου αλλά η γριά δεν θα κάτσει σπίτι της προκειμένου να μην την πατήσω. Απλώς, η ντίζα στο γκάζι μου θα σφίξει λιγάκι...το ίδιο και η ροδέλα του αναπτήρα σου. Ούτε δικαίωμά σου να αναγκάζεις τον άλλον να εισπνέει τον καπνό σου είναι, ούτε δικαίωμά σου να επιβαρύνεις το σύστημα υγείας. Αν θέλεις, μπορείς να καπνίζεις μόνος σου στο σπίτι σου και να κάνεις μια ιδιωτική ασφάλιση που να σε καλύπτει για ό,τι πάθεις απ'το τσιγάρο.
Anarki
Διάσημο μέλος

Τι προτείνεις δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση; Πως θα γίνει ο καπνιστής να καπνίζει και ο μη καπνιστής να μην εισπνέει καπνό σε κλειστό χώρο;Καταρχην δεν ειπα οτι διαφωνω με το μετρο, απλα πιστευω οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση.
~Λένα~
Πολύ δραστήριο μέλος

Guest 292010
Επισκέπτης

G!Ot@K/
Εκκολαπτόμενο μέλος

Guest 292010
Επισκέπτης

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.