Aγορά Αυτοκινήτου

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.283 μηνύματα.
Στο παρακάτω γράφημα βλέπετε τα brands με τις περισσότερες πωλήσεις οχημάτων το 2024 σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ανά brand και όχι ανά όμιλο εταιρειών.

@ιωαννηs @GeorgePap2003

IMG_3746.jpeg

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.193 μηνύματα.
Στο παρακάτω γράφημα βλέπετε τα brands με τις περισσότερες πωλήσεις οχημάτων το 2024 σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ανά brand και όχι ανά όμιλο εταιρειών.

@ιωαννηs @GeorgePap2003

View attachment 151168
Ναι ετσι ειναι..
Η Τουοτα εχει την καλυτερη χρυση τιμη σε budget cars... τιμη που μπορω να πληρωσω και καλη φήμη...αλλωστε κανεις δεν ξερει αυτο που περνει τι θα βγει... Πολυ θετικο παλι ειναι οτι η Τουοτα εχει και μεγαλη διείσδυση στις γυναικες που επειρεάζουν την αγορα.
Κι ολα αυτα μονο με ενα αυτοκινητο το yiaris .
Εγω παλι θελω αυτοκινητο με ''αιχμες'' οχι budget car.
Αυτο που με κανει αντιπωση ειναι οτι η Πεζω ειναι εκτος...τι μονο στην ελλάδα εχει ρεντα?

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.283 μηνύματα.
Η Ford σταματάει οριστικά την παραγωγή του Focus τον Νοέμβριο, έχει ήδη καταργηθεί στις ΗΠΑ/Καναδά από το 2018. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν το best selling παγκοσμίως την περίοδο 2012-2015 με πάνω από 1 εκατομμύριο πωλήσεις το χρόνο. Δυστυχώς η Ford είναι εντελώς ανόητη με τις αποφάσεις που παίρνει τα τελευταία 5 χρόνια. Σκότωσε όλα τα best seller της (Focus, Fiesta, Mondeo) ώστε να πουλάει μόνο SUV τα οποία είναι πανάκριβα και υστερούν έναντι του ανταγωνισμού. Δεν πειράζει, πλέον μόνο Toyota, Kia, και κανένα Hyundai.

American Economist

Επιφανές μέλος

Πολύ ωραίο αυτοκίνητο είναι και το Toyota Corolla Cross. Είναι SUV, όμως μικρότερο και πιο πρακτικό σε σχέση με το RAV4 το οποίο είναι τεράστιο για μέσα στην πόλη. Νομίζω ότι είναι το πιο ισορροπημένο μοντέλο της Toyota αυτήν την στιγμή.

IMG_3795.jpeg

IMG_3797.jpeg

American Economist

Επιφανές μέλος

Κατάλαβαν ότι τα ηλεκτρικά είναι απάτη και τώρα τα αλλάζουν.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.921 μηνύματα.
Μου λεγε ένας φίλος σήμερα... Ότι είναι προβληματισμενος γιατί του έβγαλε παλι βλάβη το αμάξι κάτι στα λάδια.

Η 3η φορά π θα το παει σε συνεργείο. Έχει εγγυηση μεν το πήρε μεταχειρισμένο.

Όταν του λεγα μη παεο να δώσει 25000 ευρώ σε αμάξι δεν άκουγε... Μια BMW μεγάλη τυπου τζιπ

Βάλε αλλά 20 ρε φίλε κ παρε ενα ακίνητο να το εκμευαλλευεσαι κάθε μήνα να χεις εισόδημα.

Ο μόνος λόγος να παρεις δάνειο πλεον αυτός είναι να αυξήσεις το μηνιαίο σου εισόδημα.

Πχ δόση δανείου μέχρι 400 ευρώ κ εισόδημα στα 600 κάθε μήνα άρα ακόμη κ στο χρέος σου είσαι +200 από ότι πριν.

Συγχαρητήρια η κίνηση σ ήταν πετυχημενη.

5607

Νεοφερμένο μέλος

Ο 5607 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Καλησπερα, Μπορω να αγορασω αμαξι ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ως 18χρονος που εχω εισοδημα αλλα οχι εκκαθαριστικο δικο μου λογω της ηλικιας μου?? Γινεται Επισης αν θελω να παρω δανειο απο την τραπεζα για αυτον τον σκοπο και να το ξεπληρωσω με δωσεις?

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.193 μηνύματα.
Καλησπερα, Μπορω να αγορασω αμαξι ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ως 18χρονος που εχω εισοδημα αλλα οχι εκκαθαριστικο δικο μου λογω της ηλικιας μου?? Γινεται Επισης αν θελω να παρω δανειο απο την τραπεζα για αυτον τον σκοπο και να το ξεπληρωσω με δωσεις?
Δανειο η τραπεζα δεν σου δινει
Αυτοκινητο μπορεις να αγορασεις αλλα του χρονου θα πρεπει να κανεις δηλωση με τεκμηριο 3500€ τουλαχιστον ( οκ νο προβλεμ)
Αλλα θα πρεπει να δηλωσεις και τα λευτα αποκτησης οποτε εκει θα πληρωσεις πολλα χιλιαρικα φορο (3000+€)
Οποτε ή κανεις παρανομια και δεν κανεις δηλωση του χρονου.
Ή το φρονιμο ειναι να το αγορασει ο πατερας σου να κανει αναλωση κεφαλαιου και μετα σε 5 μηνες στο μεταβιβαζει.

5607

Νεοφερμένο μέλος

Ο 5607 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Αρα αν το αγορασει κανονικα ο πατερας μου Η μεταβιβαση κλπ ειναι δωρεαν και δν υπαρχει θεμα?

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Αρα αν το αγορασει κανονικα ο πατερας μου Η μεταβιβαση κλπ ειναι δωρεαν και δν υπαρχει θεμα?
Κοιτα
Ναι δεν υπαρχει θεμα ως γονικη παροχη.
Οχι η μεταβιβαση δεν ειναι δωρεαν...αμα πας σε σχολη οδηγων που κανουν αυτη την δουλεια ή σε κτεο που παλι την κανουν... θελουν κατι σε 180€ μαζι με τα παραβολα του κρατους...
Αν πατε μονοι σας σε κεπ ή τα γραφεια περιφερειας ( εκει που εδωσες τα σηματα) θα ειναι κανενα 50αρικο λιγοτερο αλλα δεν νομιζω οτι αξιζει την ταλαιπωρια.

Αν εχετε λογιστη μιληστε του για τα φορολογικα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ένα ωραίο γράφημα που βρήκα, το οποίο δείχνει τις πωλήσεις οχημάτων βάση brand το 2000 και 2024. Η Toyota κυριολεκτικά κυριάρχησε τα τελευταία 25 χρόνια, διπλασιάζοντας τις πωλήσεις της. Στον αντίποδα, η άλλοτε κραταιά Ford είδε τις πωλήσεις της να καταρρέουν κατά 45% σε σχέση με το 2000.

IMG_4729.jpeg

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.270 μηνύματα.
κοιτάζω για αυτοκίνητο και έχω απογοητευτεί. ό,τι είναι μετά το 2012-13 είναι τάμπλετ με ρόδες.

ένα σωρό κουμπάκια, οθόνες και αισθητήρες, που αν πέσουν στα χέρια μου δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν.

θέλω ένα αμάξι όπως τα φτιάχνανε μέχρι αρχές 00s. :dash1:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 33.208 μηνύματα.
Σιγα βρε συ..δεν ειναι τιποτα.Τουοτα γιαρις παρε.ΑΘΑΝΑΤΟ..φοβερο και ευκολο.

American Economist

Επιφανές μέλος

Δυστυχώς αυτή είναι μεγάλη αλήθεια με τα νέα αυτοκίνητα. Μετά το 2019 τα αυτοκίνητα πιο πολύ tablet θυμίζουν παρά οχήματα, με αποτέλεσμα η αξιοπιστία να έχει καταρρεύσει πλέον. Ακόμα και η Mercedes που μέχρι το 2010 έβγαζε αθάνατα αυτοκίνητα, πλέον η ποιότητα έχει πάει περίπατο.

•Κοιτάξτε πως ήταν το εσωτερικό των Mercedes το 2015-2017 και πως έχει καταντήσει σήμερα.

IMG_4742.jpeg

IMG_4743.jpeg

Η @Πουπουλίνα έχει πάντως δίκιο. Η Toyota κρατάει την αξιοπιστία της, ενώ δεν έχει φορτώσει τα αυτοκίνητα με άσκοπες και άχρηστες τεράστιες οθόνες. Καλά/αξιόπιστα είναι και τα KIA να ξέρετε.​

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.270 μηνύματα.

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.876 μηνύματα.
κοιτάζω και για γιαρις, αλλά δεν βρίσκω σε προσιτή τιμή, με λίγα χιλιόμετρα και μετά το 2012

κοιτάζω στο automarin. όλο 208 και C3 έχει. :hmm:
Δε έχω κάποια γνώμη για automarin αλλά αν ήταν να αγοράσω μεταχειρισμένο, καλύτερα να έπαιρνα από ιδιώτη. Σε αρκετές μάντρες αυτοκίνητων συνήθως φέρνουν αυτοκίνητα από εξωτερικό και τα μεταπωλούν. Και τα αυτοκίνητα αν είναι από καμία Γερμανία θα έχουν και σκουριά στο αμάξωμα από το αλάτι που ρίχνουν για το χιόνι.

Επίσης peugeot και citroen έχουν θέμα με τα ηλεκτρολογικά. Πάντως αν πας στο automarin να έχεις ένα μηχανικό να σου αξιολογήσει το αμάξι που θα πάρεις.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ωραίο αυτοκίνητο σε τύπου Sedan, είνα το KIA K5. Πολύ όμορφο σχεδιαστικά, ενώ το εσωτερικό του φαίνεται εξίσου προσεγμένο.

IMG_4745.jpeg

IMG_4744.jpeg

IMG_4749.jpeg

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.921 μηνύματα.
Πλέον δεν θα έπαιρνα καινουργιο αμάξι... Οι αντιπροσωπείες κερδίζουν πολλα περισσοτερα... Θα έπαιρνα όμως ένα καλό μεταχειρισμένο κ αν μ έβγαινε φόλα θα το πουλουσα με 1.000 ευρώ ζημιά στη χειρότερη... Ενώ στο καινουργιο έχεις χάσει σίγουρα παραπανω...

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.000 μηνύματα.
κοιτάζω για αυτοκίνητο και έχω απογοητευτεί. ό,τι είναι μετά το 2012-13 είναι τάμπλετ με ρόδες.

ένα σωρό κουμπάκια, οθόνες και αισθητήρες, που αν πέσουν στα χέρια μου δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν.

θέλω ένα αμάξι όπως τα φτιάχνανε μέχρι αρχές 00s. :dash1:
Που να δεις εγώ σε τι αδιέξοδο βρίσκομαι που θέλω επαγγελματικό (car-derived van δηλαδή) και σχεδόν όλα τα νέα μοντέλα δεν έρχονται στην Ελλάδα καθώς το νομικό, τεχνικό κ.λπ. πλαίσιο έχει αυστηροποιηθεί τόσο πολύ (επίτηδες) ώστε οι αντιπροσωπείες δε μπαίνουν καν στη διαδικασία να εισάγουν τις αντίστοιχες εκδόσεις, μόνο το C3 Van υπάρχει πλέον που δε βγαίνει ούτε σε diesel ούτε σε LPG, μόνο βενζίνη και ρεύμα (ειδικά το δεύτερο δε μ' εξυπηρετεί καθόλου για τα ταξίδια που το χρειάζομαι), ομοίως και το Duster που θα 'ρθει μόνο στις εκδόσεις βενζίνης (:whatever:), οπότε με βλέπω για κάνα μεταχειρισμένο λίγων ετών (μάλλον προς το προηγούμενο μοντέλο του C3 θα καταλήξω)...
Πλέον δεν θα έπαιρνα καινουργιο αμάξι... Οι αντιπροσωπείες κερδίζουν πολλα περισσοτερα... Θα έπαιρνα όμως ένα καλό μεταχειρισμένο κ αν μ έβγαινε φόλα θα το πουλουσα με 1.000 ευρώ ζημιά στη χειρότερη... Ενώ στο καινουργιο έχεις χάσει σίγουρα παραπανω...
Αγοράζοντας καινούργιο ξέρεις ότι έχεις χάσει (πολλά) χρήματα με το που πάρεις τα κλειδιά στο χέρι, απλά πες στον αντιπρόσωπο «αν όπως μου 'δωσες τα κλειδιά τώρα στα δώσω πίσω και στο πουλήσω, πόσο το αγοράζεις;» κι αναλόγως την απάντηση θα δεις πόσα έχασες!:P
Δε έχω κάποια γνώμη για automarin αλλά αν ήταν να αγοράσω μεταχειρισμένο, καλύτερα να έπαιρνα από ιδιώτη. Σε αρκετές μάντρες αυτοκίνητων συνήθως φέρνουν αυτοκίνητα από εξωτερικό και τα μεταπωλούν. Και τα αυτοκίνητα αν είναι από καμία Γερμανία θα έχουν και σκουριά στο αμάξωμα από το αλάτι που ρίχνουν για το χιόνι.
ΔΕΝ υπάρχει έμπορος που δεν γυρίζει χιλιόμετρα στ' αυτοκίνητά του, ΚΑΝΕΝΑΣ...γιατί απλά αν υπήρχε, θα είχε κλείσει σε χρόνο dt απ' τον ανταγωνισμό!;)
Αν λοιπόν το να πάρεις μεταχειρισμένο από ιδιώτη είναι ρίσκο μια φορά, απ' τον έμπορο είναι 100 και το ξέρεις, οπότε πορεύεσαι αναλόγως...
Πάντως αν πας στο automarin να έχεις ένα μηχανικό να σου αξιολογήσει το αμάξι που θα πάρεις.
Πολύ λίγα πράγματα μπορεί να δει ένας μηχανικός πριν αγοράσεις και βγάλεις ένα αυτοκίνητο στο δρόμο...

Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.090 μηνύματα.
Σιγα βρε συ..δεν ειναι τιποτα.Τουοτα γιαρις παρε.ΑΘΑΝΑΤΟ..φοβερο και ευκολο.
Το Υaris της μητέρας μου του 2021 στα 2.5 χρόνια έχει βλάβη στον αισθητήρα αποφυγής πρόσκρουσης. Μάλλον το καλύπτει η εγγύηση διαφορετικά στην αντιπροσωπεία κάνει 2000 ευρώ που έχω δει από τιμές εξωτερικού. Το αυτοκίνητο είναι σε γκαράζ και δεν έχει κάνει ούτε 10.000 km. Στα καινούρια βάζεις μικτή ασφάλεια να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου. Είναι φοβερό οδηγικά και καμία σχέση με τις προηγούμενες γενιές.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αγοράζοντας καινούργιο ξέρεις ότι έχεις χάσει (πολλά) χρήματα με το που πάρεις τα κλειδιά στο χέρι, απλά πες στον αντιπρόσωπο «αν όπως μου 'δωσες τα κλειδιά τώρα στα δώσω πίσω και στο πουλήσω, πόσο το αγοράζεις;» κι αναλόγως την απάντηση θα δεις πόσα έχασες!:P
Αυτό δεν ισχύει απόλυτα. Όταν οι αναμονές έχουν βαρέσει κόκκινο και πρέπει να περιμένεις 6 μήνες ή 1 χρόνο να έρθει το αυτοκίνητο μπορείς κάλλιστα να το δώσεις παραπάνω από όσο το αγόρασες αν έχεις κάνει 0km.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια