Katerina192
Δραστήριο μέλος
Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.

27-06-10

21:55
Παιδιά απλα ΤΕΛΕΙΟ!! και ευκολο!
Θελουμε
200 γρ ζαχαρη
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, ελαφρώς ζεσταμένη
80 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, τόσο ώστε να βραχεί όλη η ζάχαρη, και βάζουμε στη φωτιά. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και γίνει σκούρα καραμέλα, προσθέτουμε τη χλιαρή κρέμα γάλακτος, με πολλή προσοχή, γιατί θα πιτσιλίσει.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ενσωματωθεί στην καραμέλα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε πάνω από παγωτό βανίλια. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε το μπάτερ σκοτς σε μπολάκι μαζί με μπισκότα, κέικ κ.ά.
Πειρασμός.....Αχ!
Αν θελετε για πιο καλή γευση παρτε παγωτο βανιλια Μαδαγασκάρης...Ταιριαζουν περισσοτερο οι γευσεις τους λογω της αυθεντικης βανιλιας(απο τα μπαστουνακια) που εχει μεσα...
Θελουμε
200 γρ ζαχαρη
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, ελαφρώς ζεσταμένη
80 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, τόσο ώστε να βραχεί όλη η ζάχαρη, και βάζουμε στη φωτιά. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και γίνει σκούρα καραμέλα, προσθέτουμε τη χλιαρή κρέμα γάλακτος, με πολλή προσοχή, γιατί θα πιτσιλίσει.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ενσωματωθεί στην καραμέλα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε πάνω από παγωτό βανίλια. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε το μπάτερ σκοτς σε μπολάκι μαζί με μπισκότα, κέικ κ.ά.
Πειρασμός.....Αχ!

Αν θελετε για πιο καλή γευση παρτε παγωτο βανιλια Μαδαγασκάρης...Ταιριαζουν περισσοτερο οι γευσεις τους λογω της αυθεντικης βανιλιας(απο τα μπαστουνακια) που εχει μεσα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και επαγγέλλεται Web developer. Έχει γράψει 15.891 μηνύματα.

27-06-10

22:57
Πολύ καλή ιδέα!
Να προσθέσω επίσης ότι καλύτερα να το δοκιμάσετε με καστανή ζάχαρη, που χρησιμοποιείται στο αυθεντικό butterscotch.
Να προσθέσω επίσης ότι καλύτερα να το δοκιμάσετε με καστανή ζάχαρη, που χρησιμοποιείται στο αυθεντικό butterscotch.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.