Butterscotch με παγωτο βανίλια

Katerina192

Δραστήριο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
Παιδιά απλα ΤΕΛΕΙΟ!! και ευκολο!

Θελουμε

200 γρ ζαχαρη
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, ελαφρώς ζεσταμένη
80 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, τόσο ώστε να βραχεί όλη η ζάχαρη, και βάζουμε στη φωτιά. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και γίνει σκούρα καραμέλα, προσθέτουμε τη χλιαρή κρέμα γάλακτος, με πολλή προσοχή, γιατί θα πιτσιλίσει.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ενσωματωθεί στην καραμέλα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε πάνω από παγωτό βανίλια. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε το μπάτερ σκοτς σε μπολάκι μαζί με μπισκότα, κέικ κ.ά.


Πειρασμός.....Αχ! :slourp:

Αν θελετε για πιο καλή γευση παρτε παγωτο βανιλια Μαδαγασκάρης...Ταιριαζουν περισσοτερο οι γευσεις τους λογω της αυθεντικης βανιλιας(απο τα μπαστουνακια) που εχει μεσα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Subject to change

Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 15,895 μηνύματα.
Πολύ καλή ιδέα!
Να προσθέσω επίσης ότι καλύτερα να το δοκιμάσετε με καστανή ζάχαρη, που χρησιμοποιείται στο αυθεντικό butterscotch.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top