underwater
Περιβόητο μέλος


Cheese cake
Υλικά Βάσης
1 πακέτο μπισκότα digestive
1/3 πακέτο βούτυρο
Υλικά κρέμας
2 πακέτα Φιλαδέλφεια
1 πακέτο mascarpone
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Λίγο γάλα φρέσκο
Ζάχαρη
Αν θες βανίλια
Μαρμελάδα
Εκτέλεση
Κάνεις ψιλά κομματάκια τα μπισκότα (με πιρούνι ή multi) και αφού ζεστάνεις το βούτυρο τα ανακατεύεις. Τα απλώνεις σε ένα ταψί και τα βάζεις στο ψυγείο να κρυώσουν και κάνεις την κρέμα.
Ουσιαστικά ανακατεύεις τα υλικά. Για ζάχαρη ξεκίνα με ένα φλιτζάνι και καθώς ανακατεύεις δοκίμασε μέχρι να γίνει όσο γλυκό επιθυμείς. Γάλα όχι πολύ, να μην γίνει νερουλό (πρόσθεσέ το τελευταίο). Αφού γίνει μια αφρατούλα κρεμούλα στρώσε το πάνω στην βάση και ψυγείο. 1-2 ώρες μετά βάλε την μαρμελάδα, αλλά μπορείς να την βάλεις και πριν το σερβίρεις.
Πρέπει να το φτιάξεις τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν το φας!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hamsteraki
Δραστήριο μέλος


Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ@!!!!Την γράφω!
Cheese cake
Υλικά Βάσης
1 πακέτο μπισκότα digestive
1/3 πακέτο βούτυρο
Υλικά κρέμας
2 πακέτα Φιλαδέλφεια
1 πακέτο mascarpone
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Λίγο γάλα φρέσκο
Ζάχαρη
Αν θες βανίλια
Μαρμελάδα
Εκτέλεση
Κάνεις ψιλά κομματάκια τα μπισκότα (με πιρούνι ή multi) και αφού ζεστάνεις το βούτυρο τα ανακατεύεις. Τα απλώνεις σε ένα ταψί και τα βάζεις στο ψυγείο να κρυώσουν και κάνεις την κρέμα.
Ουσιαστικά ανακατεύεις τα υλικά. Για ζάχαρη ξεκίνα με ένα φλιτζάνι και καθώς ανακατεύεις δοκίμασε μέχρι να γίνει όσο γλυκό επιθυμείς. Γάλα όχι πολύ, να μην γίνει νερουλό (πρόσθεσέ το τελευταίο). Αφού γίνει μια αφρατούλα κρεμούλα στρώσε το πάνω στην βάση και ψυγείο. 1-2 ώρες μετά βάλε την μαρμελάδα, αλλά μπορείς να την βάλεις και πριν το σερβίρεις.
Πρέπει να το φτιάξεις τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν το φας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Neraida
Επιφανές μέλος


Για την βάση
- 1 1/2 πακέτα θρυμματισμένα μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.τ. ζάχαρη άχνη
- 2 κουτιά σαντιγί φυτική
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 μαρμελάδα φράουλα
- 1 κ.σ. κορν- φλάουρ

Ανακατεύετε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα βάζετε σε ταψάκι 20,5 εκ. με κούμπωμα στα πλαϊνά.
Εναλλακτικά μπορείτε να τα βάλετε σε ένα μικρό ταψάκι.
Τα πιέζετε με την παλάμη σας δυνατά να καλύψουν τη βάση.
Χτυπάτε με μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το κονιάκ και τη σαντιγί να μαλακώσει και να αφρατέψει.
Αδειάζετε το μίγμα στη βάση με τα μπισκότα και ισιώνετε την επιφάνεια.
Για την επικάλυψη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την μαρμελάδα, την οποία προηγουμένως την έχετε βάλει στο μπλέντερ και έχετε διαλύσει όλα τα πιθανά κομμάτια φράουλας, με ελάχιστο νερό (2 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύετε καλά.
Στο τέλος ρίχνετε και μία κουταλιά κορν φλάουρ και ανακατεύετε γρήγορα για να δέσει.
Ρίχνετε την επικάλυψη αφού κρυώσει λίγο και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει (τουλάχιστον 6 - 7 ώρες).
Ανοίγετε το κούμπωμα στα πλαϊνά και βάζετε το τσιζκέικ σε πιατέλα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elenaki92
Δραστήριο μέλος


Υλικά:
1 1/2 πακέτο μπισκότα παπαδοπούλου τετράγωνα
1 1/2 βιταμ (των 250 γρ.)
1 τυρί φιλαδέλφια
1 ζαχαρουχο
1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
2 βαζάκια μαρμελάδα ξυνή(βυσσινο βάζω εγώ που είναι κάπως ξυνή)
Εκτέλεση:
βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα για να γίνουν τριμμα και στρώνουμε το τριμμένο μπισκότο σ' ένα τάπερ φροντίζοντας να γίνει όσο πιο λεία γίνεται η επιφάνεια. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά πάνω στο στρωμένο μπισκότο για να πάει παντού. Χτυπάμε το τυρί φιλαδέλφια να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρουχο και μετά το λεμόνι. Όταν σφίξει η κρέμα τη ρίχνουμε πάνω απ το μουσκεμένο μπισκότο και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και όταν κρυώσει (στάνταρ θέλει 2-3 ώρες στο ψυγείο) ρίχνουμε τη μαρμελάδα, αφού την έχουμε δουλέψει με το κουτάλι και είναι έτοιμο!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Imadlak
Τιμώμενο Μέλος




Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος


1.5 κούπα τριμμένα μπισκότα digestive ή παπαδοπούλου ή ότι άλλο μπισκότο σας αρέσει (αλέστε τα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη)
1/3 κούπα λιωμένο βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Κρέμα:
4 πακέτα τυρί φιλαδέλφεια
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (σε υγρή μορφή)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160C
Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και την ζάχαρη και τα στρώνετε πιεζόντάς τα καλά σε ένα ταψάκι με κούμπωμα (με διάμετρο 22-24 εκατοστά).
Χτυπήστε το τυρί στο μίξερ (αφού πρώτα το έχετε αφήσει να μαλακώσει), και προσθέστε την βανίλια και την ζάχαρη. Έπειτα προσθέστε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας το μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Στρώνετε το μίγμα στο ταψάκι και το βάζετε στον φούρνο για 1 ώρα (στους 160).
Αφού ψηθεί, το αφήνετε να κρυώσει και έπειτα το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκες φράουλες, βατόμουρα και άλλα φρέσκα φρούτα, σαντιγύ, τριμμένη σοκολάτα, butterscotch ή ότι άλλο σας αρέσει από πάνω μόλις κρυώσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δεσμώτης
Περιβόητο μέλος


έφτιαξα το πιο οργιαστικό, πανεύκολο, σεξουλιάρικο,
κολασμενοπουτανίστικο τσιζκεηκ όλων των εποχώνε.
Χωρίς να χρειάζεσαι ζυγαριά, μίξερ για κρέμα, αυγά, κρέμες γάλακτος,
ζάχαρες άχνες, φύλλα ζελατίνης και ιστορίες.
ΜΕ 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ασύγκριτη γεύση (μιας και έχω δοκιμάσει και συνταγή απο papagalino)
Φτιάχνεται το πολύ σε 15 λεπτά!
Λοιπόν, το έκανα με τα εξής υλικά:
1. 200-250 gr. digestive (εγώ έβαλα 120 digestive και 120 ΠΤΙ ΜΠΕΡ)
2. 400 gr. τυρί κρέμα PHILADELPHIA (2 κουτάκια δηλ.)
3. 80-100 gr. βούτυρο (ένα φθηνό σε χαρτί, που να έχει βαθμονόμηση κ να ξέρεις που να κόψεις)
4. 1 ζαχαρούχο 400 gr. (βάζουμε όμως το μισό στη συνταγή)
5. χυμό 1 λεμονιού
6. μαρμελάδα φράουλα
- τρίβεις τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- ζεσταίνεις ελαφρά (μέχρι να λιώσει μόνο) το βούτυρο, το ρίχνεις στα μπισκότα
και τα ανακατεύεις με το χέρι μέχρι να λασπωθούν καλά παντού.
- στρώνεις το μπισκότο σε ένα ταψάκι μικρό ή ένα τσέρκι (με αποσπώμενη βάση)
- ζεσταίνεις στον αέρα (ή γκριλ) για ένα δεκάλεπτο το πολύ στους 160-180 βαθμ. για να δέσει η βάση
(στο ρομποτάκι βολεύει στους 150 πάνω σκάλα για 8 λεπτά)
- το βγάζεις και το βάζεις στο ψυγείο μετά από 5 λεπτά.
Κρέμα:
- σε ένα μπωλ αδειάζεις τις δύο φιλαδέλφειες και τo μισό ζαχαρούχο (ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗ ΤΟ ΡΙΞΕΙΣ ΟΛΟ)
- ανακατεύεις με ένα αυγοδάρτη (όχι σπάτουλα, δε βολεύει) καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- ρίχνεις το χυμό 1 μικρού λεμονιού στο τέλος κι απλώς το ανακατεύεις λίγο ακόμη.
- Ρίχνεις τη κρέμα πάνω από το μπισκότο που έχεις βγάλει απο το ψυγείο και την απλώνεις ομοιόμορφα.
- και από πάνω απλώνεις τη μαρμελάδα φράουλα.
- το ξαναβάζεις ψυγείο για κανα δυωρο.
ΒΟΥΑΛΑ.
ιτ μπρεηκς δεμ.
πλεονέκτημα: γλυτώνεις το άγχος μήπως η κρέμα από ανάμιξη κρέμας γάλακτος,
ζάχαρης και σαντιγύς είναι υδαρής και βγει νιανια.
ΜΕ αυτόν τον τρόπο η κρέμα είναι όπως ακριβώς πρέπει και δε λιώνει με την καμία.

(πάω να χλαπακιάσω ένα πις τώρα,
το έχω κάνει μισό μαρμελάδα σύκο και μισό φράουλα


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος


Στη βάση με το μπισκότο μπορείτε να βάλετε κανέλλα ή σοκολάτα. Επίσης βγαίνει καλό με μπισκότα Oreo στη βάση και κομματάκια Oreo για επικάλυψη αντί μαρμελάδας (ή και κομματάκια μέσα στην κρέμα). Απλά είναι ακριβά τα άτιμα και ανεβαίνει ο προυπολογισμός.
Για επικάλυψη μπορείτε να βάλετε και σιρόπι (πχ καραμέλα) αν δεν έχετε μαρμελάδα.
Αν το φιτάξετε σε μεταλλικό ταψί, μπορείτε να βάλετε και αβγά μέσα στην κρέμα και να το ψήσετε. Είναι μεγαλύτερη ταλαιπωρία, αλλά αξίζει.
Στην κρέμα επίσης μπορείτε να βάλετε κάποιο λικερ που σας αρέσει, όπως αμαρέτο, η κομματάκια από φρούτα. Ομως αυτά προς το τέλος, όταν έχει ήδη χτυπηθεί καλά η κρέμα, και τα ανακατεύετε απλα με ενα κουτάλι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος
Johnnaousa
Επιφανές μέλος


Γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου θα είμαι Λάρισα..θα το περιμένωΑφού δεν βάζετε εσείς φώτο, θα σας βάλω εγώ!
Στην αρχή είχα σκοπό να κάνω τη συνταγη του Δεσμώτη αλλά τελικά έκανα μία που είχε το ζαχαρούχο!
View attachment 46670View attachment 46671View attachment 46672

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.