λοιποοον, εμενα μου αρεσαν κυριως 4:
marseaux, akylas, evangelia, good job nicky
της evangelia πολυ καλυτερο απο το περσινο ομως δεν μου αρεσει ως θεμα ενος τραγουδιου το πιοτο και το οτι πινουμε ποτηρια ψηλα και ολα καλα, δεν με εκφραζει αυτος ο συμβολισμος. Τα ισπανικα μου ακουγονται ακυρα και αχρειαστα. Μου κολλησε το chorus η ατακα "a little faster a little louder" και το οτι αλλαζει το τεμπο ειναι εξυπνο και οτι ειναι ατμοσφαιρικο (τουλαχιστον με τα headphones, τωρα live τι θα βγαλει δεν ξερω). Φετος επισης εκτιμησα το οτι ειναι οργανικο το instrumental, και οχι ενα φθηνο μπιτακι. Θα το ακουγα αραια 5-10 φορες και τελος.
Μαρσο εχει φωναρα και δεν ειχε τουπε του στιλ bitches η τσικα σας και σας παταω στο ραπ (που δεν γραφω εγω η ιδια βεβαια). Το instrumental ναι μεν ειναι μπιτατο ομως στη συνθεση ειναι καπως οργανικο και βγαζει εντονα ρετρο και eurovision ηχο μιας αλλης εποχης που μου αρεσε. Επισης συνδυαζει πολυ καλα τα ελληνικα και τα αγγλικα. Ρεφρεν πολυ δυνατο το "χανομαι" σου μενει. Συνολικα ειναι πληρες κομματι και βγάζει συναίσθημα. Πιστευω θα το υποστηριξει καλα σε live παρουσια. Ο Σολ εδωσε ρεστα. Ειναι κατι που θα βαλω ανετα να ακουω καθημερινα στις playlist μου αλλά και τακτικά στην πορεία.
Ακυλας με παραξενεψε στην αρχη, αλλα μετα το πηρα στην πλακα. Εχει wow factor, συνδυαζει europapa, cha cha κλπ. Ειναι κομματι χαβαλε, με εξυπνα κωμικα σημεια, και πολυ κολλητικο ρεφρεν φερτομουφερτο το οποιο προφερεται πανευκολα απο τους ξενους για να τους μεινει. Ως instrumental βεβαια δεν εχει κατι, ειναι ενα electro μπιτακι δλδ ως παραγωγη δεν εχει καποια ιδιαιτεροτητα ή πρωτοτυπια. Φωνητικα μετριες ικανοτητες. Σκηνικη παρουσια πολυ καλη και χορευτικα δυνατος. Ως κομματι για eurovision θα παει πολυυυ καλα και ψηλά πιστευω. Θα το ελιωνα 10-20 φορες στην αρχη μονο, και μετα τελος.
Ο good job nicky εχει τελεια προφορα, pop μπιτακι υψηλης παραγωγης που λες ανετα οτι ειναι UK ή σουηδια ή απο αμερικη. Smooth καλη φωνη. Αυτο το genre ομως στα αυτια μου ακουγεται κορεσμενο κατι συνηθισμενο. Συνολικα καλη συμμετοχη, μπορει να πιασει 15αδα αλλα οχι 7αδα. Παραδειγμα προπερυσι οι marcus&martinus που επιασαν 9η θεση και ηταν Σουηδια, στο ιδιο genre και μαλιστα πιο βαρυ ελεκτρο μπιτακι και ειχαν και το ονομα. Θα το ακουγα 5-10 φορες και μετα θα το βαριομουν.
Με σειρα συνεπως προτιμησης στα αυτια μου θα ελεγα:
1 Marseaux
2 Ακύλας
3 Evangelia
4 Good Job Nicky
Βεβαια αν θελω να παμε οσο το δυνατον ψηλοτερα στον τελικο θα εστελνα Ακυλα, ομως ηχητικα με εκφραζει ως κομματι της Marseaux.