Τα 4-5 κιλά λέει είναι πολλά για γυναίκα

Ορίστε πως ξεκινάει το πρόγραμμα μου, από personal trainer (1η βδομάδα, 1η μέρα):
7-35lbs. 3.2-16kg.
1 κιλο; Ούτε καν.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες.
1kg χρησιμοποιείς σε πιλάτες, με το οποίο έχεις πχ τα χέρια τεντωμένα και κρατάς βαρακια για 10 λεπτά. Προφανώς και σε τέτοιες ασκήσεις δεν μπορείς να κρατάς 10 κιλά στο κάθε χέρι. Προσωπικά το πιλάτες δεν το θεωρώ γυμναστική. Από το τίποτα, ναι είναι καλύτερο, αλλά σε γενικές γραμμές ειναι μια σαχλαμάρα. Μύες δεν χτίζεις, σφυγμο δεν ανεβάζεις, αποτελέσματα βλέπεις μετά από αιώνες, θερμίδες δεν καις. Το ίδιο πιστεύω και για την γιόγκα. Αυτά είναι να τα κάνεις μετά από σοβαρή άσκηση για stretching.
Δεν κάνουμε όλοι bodybuilding εδώ. Έχουμε διαφορετικούς στόχους. Εγώ πχ θέλω να αυξήσω την δύναμη μου, να μειώσω το λίπος και να αυξήσω λίγο ακόμα την μυϊκή μου μάζα. Οι ασκήσεις με βάρη επιβάλλονται γιατί όσο μεγαλώνεις τόσο χάνεις μυϊκή μάζα και με το 1 κιλό τι θα χτίσεις; Όπως σου είπαν και παραπάνω, δεν κάνει ούτε για αποκατάσταση.
Αν νομίζεις ότι το να σηκώνει μια γυναίκα 4-5 κιλά βαρακια την κάνει γομαρι, είσαι εντελώς λάθος. Το να είναι κάποιος χοντρός και να σηκώνει πολλά κιλά, δεν τον καθιστά αγυμναστο. Είσαι εντελώς λάθος σε αυτό. Πάρε για παράδειγμα πολλούς αθλητές που κάνουν άρση βαρών ή σφύρα ή ακόμα πιο ακραίο... σούμο. Γυμνασμενοι είναι όλοι αυτοί απλά έχουν υψηλά ποσοστά λίπους. Το αντίστροφο μπορεί να ισχύει και για τους αδύνατους. Έχω πχ μια φίλη που φαίνονται οι κοιλιακοί της και έχει γραμμώσεις. Δεν γυμνάζεται αλλά είναι έτσι λόγω ανορεξίας. Το αν έχεις ή όχι γραμμώσεις δεν είναι δείκτης γυμναστικής.