Fitness Thread!

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.499 μηνύματα.
Καλησπέρα ομάδα! Upper σήμερα.

1.Κωπηλατική στο μηχάνημα
30 για 10
30 για 10
30 για 10
30 για 10

2.Εκτάσεις Στήθους στο pec fly
45 για 10
45 για 10
45 για 8
45 για 8

3.Πιέσεις Τρικέφαλων με σχοινί, στην τροχαλία
14 για 10
14 για 10
14 για 8
14 για 8

4.Πιέσεις Ώμων στο μηχάνημα
35 για 12
35 για 12

5.Κάμψεις Δικέφαλων με μπάρα
15 για 10
15 για 6
15 για 6
15 για 5

6.Ροκανίσματα Κοιλιακών σε επικλινή πάγκο
12, 12, 12 με 5kg plate

7.Εκτάσεις Ραχιαίων
12, 12, 12 με 5kg plate

Η προπόνηση σου ειναι πανομοιότυπη με τη προηγούμενη πχ 35 κιλά για 12 στο μηχανημα των πιέσεων ωμων
και 12 χ 3 με 5 κιλά δίσκο στις εκτάσεις ραχιαιών.

Το φαγητό άστο στην άκρη.. το ερέθισμα θα έρθε πρώτα απο το γυμναστήριο. Μετά ακολουθεί το φαγητό.
Δεν ειναι 70% διατροφη και 30% γυμναστηριο ΑΠΟΡΩ αυτη τ στατιστικη πως την έβγαλαν...

ειναι ΚΑΙ τα 2 στο 100%.

Για να αποφασίσεις όμως τι θές να κάνεις όπως είπες χθές με το φαγητό θα πρέπει να δεις την αποδοση στο γυμναστηριο. Γιατι απο εκεί προκύπτει το ερέθισμα.

Δε βλέπω ομως να πιέζεσαι πολυ.... λόγω καλοκαιριου ; πίεσε λίγο παραπάνω

φοβασαι τους τραυματισμούς ;

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.729 μηνύματα.
Δε βλέπω ομως να πιέζεσαι πολυ.... λόγω καλοκαιριου ; πίεσε λίγο παραπάνω

φοβασαι τους τραυματισμούς ;
Στις πιέσεις ώμων, έχω στόχο τα 50kg να πιάσω αρχικά. Κοιλιακούς/ραχιαίους τους έχω στάνταρ πάντα στα 3 σετ των 12 και έχω προσθέσει 2 φορές και στροφές κορμού σε μηχάνημα 3 σετ των 10 στα 45kg μηχάνημα. Τις προπονήσεις τις έχω χωρίσει 2 upper και 1 leg day.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.499 μηνύματα.
2.Εμπροσθολαίμιες Έλξεις τροχαλίας για πλάτη
45 για 12
45 για 12
45 για 12
45 για 12

Kαι εδω όμως βλέπω 45 χ 12 χ 4 ίδιο με το χθεσινό.

Τους κοιλιακούς γιατι τους αφηνεις ίδιους... μύς ειναι και αυτοι.

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.729 μηνύματα.
Kαι εδω όμως βλέπω 45 χ 12 χ 4 ίδιο με το χθεσινό.
Ναι στο lat pulldown έχω σταθεροποιηθεί στα 45. Δοκίμασα να πάω στα 52, αλλά ζορίστηκα, οπότε κάνω συντήρηση αρχικά στα 45 και θα ανέβω σιγά σιγά. Στις πιέσεις στήθους στο μηχάνημα επικλινές θα κάνω 50kg αυτή τη βδομάδα, από 45.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ναι στο lat pulldown έχω σταθεροποιηθεί στα 45. Δοκίμασα να πάω στα 52, αλλά ζορίστηκα, οπότε κάνω συντήρηση αρχικά στα 45 και θα ανέβω σιγά σιγά. Στις πιέσεις στήθους στο μηχάνημα επικλινές θα κάνω 50kg αυτή τη βδομάδα, από 45.

Ωραία άρα συνέχισε να τρώς τα ιδια στη συντήρηση που είσαι και να ανεβαζεις τα κιλά στις ασκήσεις.

Στο lat pull down an uymamai καλα σου ειχα προτείνει να βγάλεις τη λαβή την οριζόντια απο τη τροχαλία να βάλεις μια μονή λαβή και να παίζεις καθε χέρι εαλλάξ στα 25 κιλά ! Οταν κάνεις 45 ... κάθε χέρι κάνει 22.5 περίπου άρα θα είχες προοδο μετά θα μπορουσες να βάλεις 52.

ή μη κάνεις εκεί... κάνε άρσεις θανατου... βάλε άρσεις προσπάθησε να κάνεις το σωματικό σου βάρος στις άρσεις.

Μετά κανε μια κωπηλατική στον επικληνη που μου έδειξες , πηγαινε και σε ένα μηχάνημα και αυτο ειναι.

απλα σημειωνε κάθε βδομάδα να ανεβάζεις και στις 3 ασκήσεις. Φορτίο ή επαναλήψεις

χωρις προοδευτική επιβάρυνση ξέχασε την μυική ανάπτυξη το φαγητό δε μετατρέπεται κατα μαγικό τροπο σε μύς.

Και επουδενί μη βάλεις κιλά... εκτος και αν δεν λιπώνεις ευκολα και είσαι σκακιέρα στη κοιλιά.

*12 σέτ για κάθε μυική ομάδα αν δεν είσαι θηρίο την εβδομάδα (ουτε εγω ειμαι θηρίο) ειναι ΑΡΚΕΤΑ !

Αν τα δουλευεις κοντά στην αποτυχία... 1-2 επαναλήψεις... τραυματισμό μπορεί να βγάλεις αλλα θα ειναι ήπιος.

Τελευταία επεξεργασία:

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ανέβασα σήμερα στις κάμψεις δικέφαλων από 12 σε 15kg, πήγε καλά, με αργές επαναλήψεις και τεχνική.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

ή μη κάνεις εκεί... κάνε άρσεις θανατου... βάλε άρσεις προσπάθησε να κάνεις το σωματικό σου βάρος στις άρσεις.
πλάκα πλάκα δυνατή άσκηση φαίνονται οι άρσεις. Αλλά θέλουν προσοχή και ελεγχόμενα κιλά.

απλα σημειωνε κάθε βδομάδα να ανεβάζεις και στις 3 ασκήσεις. Φορτίο ή επαναλήψεις
Για αρχή επαναλήψεις μάλλον. Πάντα αν δεις Devil στοχεύω να μην πέφτω κάτω από 6 στη χειρότερη. Κινούμαι συνήθως στο εύρος 8-12 σε όλες τις ασκήσεις.

*12 σέτ για κάθε μυική ομάδα αν δεν είσαι θηρίο την εβδομάδα (ουτε εγω ειμαι θηρίο) ειναι ΑΡΚΕΤΑ !

Αν τα δουλευεις κοντά στην αποτυχία... 1-2 επαναλήψεις... τραυματισμό μπορεί να βγάλεις αλλα θα ειναι ήπιος.
Από ότι πρόσεξα πχ αυτή τη βδομάδα έκανα 8 σετ για στήθος, πλάτη.

Γενικά είναι trial and error διαδικασία. Βλέπεις τι σου ταιριάζει καλύτερα, δοκιμάζεις και θα τη βρεις την άκρη :laugh:

Τελευταία επεξεργασία:

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Καλημέρα! Upper προπόνηση σήμερα..
1.Πιέσεις Στήθους σε επικλινές μηχάνημα
45 για 12
45 για 12
50 για 10
50 για 10
50 για 10

2.Εμπροσθολαίμιες Έλξεις τροχαλίας για πλάτη (οριζόντια λαβή)
45 για 12
52 για 8
52 για 6
52 για 6

3.Κάμψεις Δικέφαλων με αλτήρες
9 για 10
9 για 10
9 για 10
και ενδιάμεσα σφυροειδείς:
9 για 5
9 για 5

4.Ροκανίσματα Κοιλιακών σε επικλινή πάγκο
12, 12, 12, 12 με 5kg plate

5.Στροφές Κορμού σε μηχάνημα
45 για 10
45 για 10
45 για 10

6.Εκτάσεις Ραχιαίων
12, 12, 12, 12 με 5kg plate

Πήγε καλά η σημερινή προπόνηση. Ανέβασα κιλά σε στήθος/πλάτη. Απλά επειδή κάνω 3 προπονήσεις στη βδομάδα, ιδανικά, 2 upper, 1 πόδια, μου μένουν ώμοι, τρικέφαλοι θα δω πώς θα το ρυθμίσω αυτή τη βδομάδα. Θα δοκιμάσω progressive overload στις ασκήσεις, ανεβάζοντας λίγο κιλά ή επαναλήψεις στα ίδια, βελτιώνοντας τεχνική και κάνοντάς τες πιο αργά!

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Πήγα στο δημοτικό γυμναστήριο σήμερα για μια προπονηση αλλά μου την έσπασε εκεί ένας πιτσιρικας με τατου και ιστορίες.

Μου είπε ότι πρεπει να κάνω αίτηση στο δήμο... Του λέω η αίτηση αυτή τι περιλαμβανει ; μου λέει εξέταση από γιατρό.

Του λέω..
Για 2 επισκέψεις θα πρεπει να τρέχω εδώ στο νησί που έχω έρθει να ψάχνω γιατρό ; λέει ναι όλοι το κάνουν και οι τουρίστες αλλιώς θα γίνει μπάχαλο.

Μπάχαλο επειδή θα έρθω εγώ 1-2 επισκέψεις ; καλά κρασιά... Επί λέξη.

Άστο φίλε του λέω θα φυγω. Ήταν εκεί ένας γνωστός λέει όχι κάτσε να κάνεις... Όχι όχι του λέω δεν θέλω να δημιουργηθει και θέμα.

Και σηκώθηκα και έφυγα.

Αρνητικό σημείο αυτό.

Θα κάνω 3 ασκήσεις στήθους εδώ σπίτι... Άλλωστε σε διακοπές είμαι. Δεν μ άρεσε παντως αυτή η αντιμετώπιση.

Ήθελα να του πω επίσης οι κοπελίτσες εκεί με τα κολάν που χαριεντιζοσουν πριν έχουν πετσέτα ; γιατί μ είπε κ για πετσετα αλλά λέω ασε γαμησε το δεν ήρθα για να τσακωθώ. Και έφυγα.

Απαράδεκτος απλά ο τυπος.

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Καλημέρα! Δυνατή προπόνηση upper σήμερα.
1.Κωπηλατική στο μηχάνημα, με plates
30 για 12
30 για 10
30 για 10
30 για 10

2.Εκτάσεις Στήθους στο pec fly
45 για 10
54 για 6
54 για 6
54 για 6

3.Πιέσεις Ώμων στο μηχάνημα, με plates
35 για 12
35 για 12
35 για 12
35 για 12

4.Πιέσεις Οριζόντιου Πάγκου με μπάρα 20kg
45 για 6
45 για 6
45 για 6
45 για 6

5.Πιέσεις Τρικέφαλων στη τροχαλία, με σχοινί
14 για 10
14 για 10
14 για 8

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Καλησπέρα! Πόδια σήμερα..
1.Leg Extension machine
68 για 10
68 για 10
72 για 8
72 για 8
72 για 8

2.Hip Adductor machine
68 για 10
68 για 10
72 για 8
72 για 8
72 για 8

3.Hip Abductor machine
68 για 10
68 για 10
72 για 8

4.Calf raises

35 για 10
35 για 10
35 για 10
35 για 10

5.Ροκανίσματα Κοιλιακών σε επικλινή
12, 12, 12 με 5kg plate

6.Στροφές Κορμού σε μηχάνημα
45 για 12
45 για 12
45 για 12

7.Εκτάσεις Ραχιαίων
12, 12, 12 με 5kg plate

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ωραιος.

Εγώ Τετάρτη θα είμαι Αθήνα θα κοιμηθω θα ξεκουραστώ κ το βράδυ θα παω για στήθος

Πέμπτη ποδια
Παρασκευή χεράκια
Σάββατο πλατη.

Προς το παρον κολυμπάω... Σήμερα κολυμπησα 1 χιλιομετρο. Περίπου.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.769 μηνύματα.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Μωρέ μπράαααβο! Δυνατός!

Πήγαινε - ελα! Περίπου 500 + 500.

Στη σχολή τότε είχαμε 200 μέτρα σε πισινα πηγαινε ελα. Εκεί κουραζομουν λίγο γιατί το νερό ήταν διαφορετικό δεν είχε την ανωση της θάλασσας.

Βοηθάνε και τα βάρη αρκετά. Έχεις περισσοτερη δυναμη.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.236 μηνύματα.
Άλλο ένα κιλάκι σχεδόν κάτω αυτη την Παρασκευή:

105,0 (από 105,9) κιλά.
14 Ιουνιου 105,0 κιλά
21 Ιουνίου 102,0 κιλά ( -3 κιλά, τι κανει το άγχος για τον γατουλη)
28 Ιουνίου 102,2 κιλά ( +0,2 κιλά, σταθεροποιηση)
05 Ιουλίου 100,5 κιλά ( -1,7 κιλά, εβδομάδα φρουτων γιαουρτιών και υγιεινής διατροφής σχετικά)

Για να δουμε επόμενη Παρασκευούλα θα το σπάσω το ψυχολογικο όριο προς τα κατω;

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.
Φόκε για πές μας οι πιέσεις πάγκου θέτουν σε κίνδυνο το καρδιαγγειακό ;

η ακτονγραφία θώρακα δείχνει θέματα στη καρδιά ή θές και υπέρηχο ;
δεν είμαι σε σχετική ειδικότητα αλλά θα σου πω τι ξέρω.
Η ακτινογραφία μπορεί να δείξει τις διαστάσεις τις καρδιάς και το μέγεθος των μεγάων αγγείων. Ο υπέρηχος δίνει πληροφορίες και για την λειτουργία της καρδιάς (ροή των αγγείων) κάποια βαλβιδοπάθεια καποια ανευρύσματα (διατάσεις αγγείων) κοκ

Στην περίπτωση που σηκώνει κάποιος βάρη θεωρώ απαραίτητο να γίνει τουλάχιστον ένα διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς γιατί ένα τρήμα (μεσοκοιλιακό επικοινωνία) μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επίσης να μετρήσεις και μια φορά πίεση σε φάση ηρεμίας να δεις ότι είναι οκ .

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

δεν είμαι σε σχετική ειδικότητα αλλά θα σου πω τι ξέρω.
Η ακτινογραφία μπορεί να δείξει τις διαστάσεις τις καρδιάς και το μέγεθος των μεγάων αγγείων. Ο υπέρηχος δίνει πληροφορίες και για την λειτουργία της καρδιάς (ροή των αγγείων) κάποια βαλβιδοπάθεια.

Στην περίπτωση που σηκώνει κάποιος βάρη θεωρώ απαραίτητο να γίνει τουλάχιστον ένα διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς γιατί ένα τρήμα (μεσοκοιλιακό επικοινωνία) μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αυτο το τελευταιο θα φανεί απο τον υπέρηχο ;

Θεωρεις τις πιέσεις πάγκου επικίνδυνες ; αν κάποιος δεν έχει γενικα παθολογικό θέμα με τη καρδιά του ;

Μιλάω για ενα βάρος της τάξης περιπου οσο το βάρος ενος αθλουμενου και λιγο παραπάνω. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ ΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ και ο αθλουμενος ειναι φυσικός.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.
Αυτο το τελευταιο θα φανεί απο τον υπέρηχο ;

Θεωρεις τις πιέσεις πάγκου επικίνδυνες ; αν κάποιος δεν έχει γενικα παθολογικό θέμα με τη καρδιά του ;

Μιλάω για ενα βάρος της τάξης περιπου οσο το βάρος ενος αθλουμενου και λιγο παραπάνω. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ ΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ και ο αθλουμενος ειναι φυσικός.
αν αποκλειστεί ότι δεν έχει μεσοκοιλιακό τρήμα, δεν έχεις ανευρύσματα και οι πιέσεις σου είναι καλές δεν είναι επικίνδυνο. Αυτά θα αποκλειστουν με τον υπέρηχο και μια ακτνογραφία θώρακος

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

αν αποκλειστεί ότι δεν έχει μεσοκοιλιακό τρήμα, δεν έχεις ανευρύσματα και οι πιέσεις σου είναι καλές δεν είναι επικίνδυνο. Αυτά θα αποκλειστουν με τον υπέρηχο και μια ακτνογραφία θώρακος

οι πιέσεις μου ειναι 10-11 η μεγάλη και 6-7 η μικρή.

Ανευρυσμα αμα ειχα κτύπα ξύλο θα φαινοταν στην ακτινογραφία θώρακα. Ετσι δεν ειναι ; οπως και υπερτροφια παθολογική καρδιάς. Εκανα στο ΝΝΑ ακτινογραφια το χειμώνα δεν μου ειπαν τιποτα μου ειπε ο ιατρος οτι η ακτινογραφια σου ειναι γυαλί.... καμια παθηση στο αναπνευστικό (αν και ειχα πάει με 39 πυρετό εκει)

Οποτε πάμε για υπέρηχο να αποκλείσουμε κ αυτο που είπες.

Θέλω να πιεστώ λίγο απο εδω και στο εξής και επειδη τα κιλά ανεβαίνουν καλό ειναι να με δεί ενας καρδιολόγος.

VID_20240622_110850(0)(0).mp4 | Files.fm.

90 κιλά σε σωματικό 80.5

Δε θελω πολλα παραπάνω αλλα θα ήμουν ευχαριστημένος με 100-110 ως εκεί. Υπολογίζω 2-3 χρονια προπονήσεων απο σήμερα... πχ το 2027.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου γιατρέ...

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Καλησπέρα στην ομάδα! Λοιπόν, upper σήμερα, η οποία δε πήγε πολύ καλά.. έγινε και λίγο βιαστικά, λόγω εξεταστικής. Λέω να πηγαίνω για τις επόμενες 2-3 βδομάδας 2 φορές τη βδομάδα gym, λόγω φόρτου και μετά σταματάμε 1 μήνα για διακοπές και ξεκούραση. Ούτως ή άλλως κλείσαμε ένα 10μηνο-11μηνο μέσα στο χρόνο με σταθερές προπονήσεις... Άρα, έχουμε:
1. Εμπροσθολαίμιες Έλξεις στην τροχαλία (οριζόντια λαβή)
45 για 12
52 για 6
52 για 6
52 για 6
52 για 6

2. Πιέσεις Τρικέφαλων με σχοινί, στην τροχαλία
14 για 10
14 για 8
14 για 8
14 για 5

3. Πιέσεις Στήθους σε επικλινές μηχάνημα, με plates
50 για 10