Fitness Thread!

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.769 μηνύματα.
Μια γενική συμβουλή που τείνουμε να ξεχνάμε προς όλους τους αθλούμενους:
Πότε, μα ποτέ, μην πάτε να γυμναστείτε χωρίς να έχετε φάει καλά. Διότι αργότερα θα υποφέρετε από πονοκεφάλους και θα νιώθετε πως θέλετε να χτυπήσετε το κεφάλι σας στον τοίχο λόγω του πόνου, όπως πάθαμε για άλλη μια φορά μερικοί μερικοί σήμερα 🫠

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.227 μηνύματα.
99,7 κιλά, από 100,5

- 0,8 μόνο αυτη τη βδομάδα, αλλά επιτέλους είδα διψηφιο.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.494 μηνύματα.
Τυχαίο update! (youtube.com)

Λίγο πεσμένο τον άκουσα τον Μέγα Θέοδωρο εδώ. Ακόμη έχει 3 χρόνια μέχρι τα 40 !

Σε άλλα νέα με έπιασε ένα πιάσιμο στον αυχένα απο χθές - ξύπνησα το πρωί και έστριβα το κεφάλι και πονούσα.... σημερα είχα προπόνηση αλλα υπο τέτοιες συνθήκες δεν μπορούσα να πιέσω όσο θα ήθελα. Έβαλα θερμαντική έκανα κάποιες ασκήσεις(κυρίως κάμψεις αυχένα και άρσεις τραπεζοείδή με αλτήρες) και έκανα μετά και ενα καυτό μπάνιο και ένιωσα κάπως καλύτερα οπότε... Πήγα στην προπόνηση. Έπαιξα πιο χαλαρά , όλα αυτα βέβαια σε διάστημα 3 ωρών.

Εκανα ανοίγματα για το στήθος σε τροχαλία και 4 σέτ επικληνείς πιέσεις με αλτηρες στα 27.5 κιλα ανα χέρι και 25 και μετά ανοίγματα με αλτήρες στον πάγκο συνολικά 3 ασκήσεις και έφυγα.

1. ΕΠΙΚΛΗΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣ - ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΤΗΡΕΣ
27.5 για 12
27.5 για 12
25 για 14
25 για 13

2. ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΕ ΤΡΟΧΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ
30 κιλα / μεριά για 12
25 κιλά για 15
25 κιλά για '13
25 για 12

3. ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΑΛΤΗΡΕΣ ΣΕ ΕΠΙΚΛΗΝΗ ΠΑΓΚΟ
17.5 κιλά ανα χέρι για 15
17.5 για 13
15 για 12

Τωρα ειμαι καλύτερα δεν πονάω. H ενταση του πόνου οταν ξύπνησα ηταν στο 5 τωρα ειναι στο 2.

Το άλλο Σάββατο αν είμαι καλά σε όλα και δεν πονάω κάπου θα μπώ πάγκο στα 90 κιλά ξανά. Ελπίζω για 7-8 επαναληψεις. Ετσι ωστε το μεθεπόμενο στην τελευταια προπόνηση να μπώ στα 100 για 3. Να παίξουμε δηλάδη μια προπόνηση δύναμης. θα ειναι καλό πριν κλείσει φέτος η χρονιά.

:sly:

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 991508

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Έχετε να προτείνετε κάποια καλή εταιρεία για όργανα γυμναστικής στο σπιτι;

Για αερόβια άσκηση ενδιαφέρομαι.

Να είναι vfm (το πολύ 500-700€ 🤔).

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.494 μηνύματα.
Χθεσινή και προχθεσινη προπονηση πλατης - χεριών.

Lat pull down
60 x 14
55 x 13
55 x 12
50 x 12

Row κάθε χέρι εναλλάξ σε μηχάνημα
50 κιλά/ χέρι για 12
50 κιλά για 10
45 x 11
45 x 11

Row σε τροχαλία
60 κιλ@ για 15
60 κιλά για 12
55 για 12
50 για 12

Χθεσινη single dumbell row σε κάθε χερί εναλλάξ και έκανα και 3 απομονωτικες για τρικεφαλους

38 κιλά / χέρι για 10
38 για 8
35 για 10

Βιντεακι από το δευτερο σετ της @σκησης.

Αυτή η άσκηση θέλει όντως προσοχη για κηλη μια και το συζητόυσαμε τις προ@λλες σε ένα άλλο θρεντ

Μέχρι το Σάββατο δεν κάνω τίποτα εκτός από αερόβια

Σάββατο θα μπουμε παγκο στα 95 κιλά. Αντε να δουμε. 😇

Τελευταία επεξεργασία:

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Μια προπονηση πριν την τελευταία

Lat pull down 60 x 13

Άρα progressive overload. 😇

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Μια σαλάτα για πρωτεινικη για βραδινό...

Συνημμένα

• IMG_20240717_222354.jpg
    IMG_20240717_222354.jpg
    892,8 KB · Εμφανίσεις: 44

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Χθεσινή προπόνηση αερόβιο - κοιλιακοι και μια άσκηση ωμων.

45 λεπτά ποδήλατο (μαλλον θα το κανω και σήμερα) ήταν ωραίο.

Συνέχεια στο γυμναστήριο

Κοιλιακοι ρωμαϊκη καρέκλα όρθιος με τα πόδια σε ορθη γωνία με το υπόλοιπο σώμα.

15 , 15 , 12 , 11

Στροφές κορμού για τους πλάγιους με +20 κιλά

20 , 20 , 18 , 18

Και έκανα και μια ασκηση ώμων

πλάγιες εκτάσεις ΄ώμων με αλτήρες.

17.5 κιλά / χέρι για 12
15 για 12
15 για 11
12.5 για 11

Το Σάββατο θα γίνει η μάχη. Δεν έπρεπε χτές να κανω τόσα κιλά στους ώμους γιατι νιώθω το στροφικό πέταλο κουρασμένο σήμερα. Ελπίζω μεθαύριο να ειμαι πλήρως ξεκούραστος.

Γιατι θέλω να μπώ σε ένα σέτ δύναμης στα 95 κιλά στον πάγκο για 4-5 επαναλήψεις. Για να δούμε. Θα ξεκινήσω με καλό ζέσταμα.

20 κιλά x 12
40 κιλά x 10
50 κιλά x 5
70 κιλά x 2
85 κιλά x 1

και μετά στο κύριο σέτ.

Αυτη την προπόνηση θέλω και αλλη μια στον επικληνή με αλτήρες ισως μπώ στα 37.5 σε κάθε χέρι για 5-6.
Στα 32.5 έχω 10-12. Υπολογίζω τις 6 στα 37.5. Θα χρειαστώ όμως κάποιον βοήθεια να μου ανεβάσει τους αλτήρες σε θέση εκκινησης γιατι θα ειναι κουραστικό.

Μετά τέλος... δεν ξαναπιάνω "σοβαρά" βάρη για 2-3 μήνες.

ΥΓ Ο Θεός μαζί μας !

Τελευταία επεξεργασία:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.227 μηνύματα.
Παρασκευή 19/07/2024

99,3 κιλά (από 99,7)

-0.4 πτώση μόνο

Είχα ατασθαλίες το περασμένο ΣΚ με περκεράκια, αλλά πλέον σταθεροποιούμαι κατω απο τα 100. Και η μικρή πρόοδος ειναι μια πρόοδος, αν και οχι αυτο που επιθυμώ (κατι πιο εντονο).

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.769 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ακριβώς. Αυτό κράτα, και μόνο που μειώθηκε και άλλο το βάρος είσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σου.
Ευχαριστώ πολύ. Το βλέπω στο σώμα μου, ιδιως στη μέση. Ξέρω απο την προηγουμενη δίαιτα το 2016 τι φευγει πρώτο και τι μετά (η κοιλια στο τέλος), οπότε δεν απογοητευομαι καθόλου.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Παρασκευή 19/07/2024

99,3 κιλά (από 99,7)

-0.4 πτώση μόνο

Είχα ατασθαλίες το περασμένο ΣΚ με περκεράκια, αλλά πλέον σταθεροποιούμαι κατω απο τα 100. Και η μικρή πρόοδος ειναι μια πρόοδος, αν και οχι αυτο που επιθυμώ (κατι πιο εντονο).

To σωστό αυτό ειναι 400-500γρ μάξ την εβδομάδα.

Αν και δεν συμφωνώ που τα χάνεις χωρις να κάνεις γυμναστική αλλα οκ δικό σου θέμα.

όταν χάνεις κιλά ο οργανισμός ειναι στη φάση του καταβολισμού οπότε αν δεν κάνεις προπόνηση με αντιστάσεις και δεν παίρνεις 1.5γρ τουλάχιστον ανα σωματικού βάρους πρωτεϊνη, χάνεις μυική μάζα και ακομα χειροτερα αν χάνεις ενα κιλό την εβδομάδα χανεις περισσοτερη μυική μάζα.

Ειναι πολύ απλό το θέμα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

To σωστό αυτό ειναι 400-500γρ μάξ την εβδομάδα.

Αν και δεν συμφωνώ που τα χάνεις χωρις να κάνεις γυμναστική αλλα οκ δικό σου θέμα.

όταν χάνεις κιλά ο οργανισμός ειναι στη φάση του καταβολισμού οπότε αν δεν κάνεις προπόνηση με αντιστάσεις και δεν παίρνεις 1.5γρ τουλάχιστον ανα σωματικού βάρους πρωτεϊνη, χάνεις μυική μάζα και ακομα χειροτερα αν χάνεις ενα κιλό την εβδομάδα χανεις περισσοτερη μυική μάζα.

Ειναι πολύ απλό το θέμα.
Το γνωρίζω, έχω σοβαρό λόγο που το ρισκάρω ετσι αρχικά.

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.728 μηνύματα.
Καλημέρα στην ομάδα! Και εγώ μάλλον σταματάω προπονήσεις για καλοκαίρι, μέχρι Σεπτέμβρη... κλείσαμε εξάλλου ένα δεκάμηνο+ γεμάτο, οπότε τώρα μόνο cardio (γρήγορο περπάτημα, κολύμπι :laugh:, μετά την εξεταστική), αποφεύγοντας τρέξιμο. Άντε να κάνω και πού και πού καμιά άσκηση με βάρος σώματος, που δε νομίζω, έχω συνηθίσει πια με τις αντιστάσεις προπόνηση και μου κακοφαίνεται. Από διατροφή, απλά συντήρηση, ότι έτρωγα και πριν θα κάνω αυτούς τους δύο μήνες και από Σεπτέμβρη επιστρέφουμε δυνατά πάλι, ανεβάζοντας τα κιλά περισσότερο από ότι φέτος.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Δε θέλει πολλούς μήνες συνεχόμενους βάρη.... ή τουλάχιστον να παίζεις επαναλήψεις που είσαι πολύ άνετος 10-12 με άψογη τεχνική. πχ αυτο για μένα ειναι στα 70-80 κιλά στον πάγκο.

Τωρα αν αρχιζω και πιέζω συνεχώς ... στα 100αρια εεε κάποια στιγμη θα έρθει και ο τραυματισμος. Που ετσι και αλλιώς κατι ψιλολόγια τα έχω... Και μη ξεχνάμε οτι δεν είμαστε 20-25 πιά... εγω ειμαι 37.

Ευτυχως δεν νιώθω την τεστοστερόνη μου να έχει πέσει καθόλου :P το καταλαβαινεις και απο τη λίμπιντο οποτε δεν χρειάζεται να πάω να κάνω καν εξετάσεις για τέστο.

αλλα εσωτερικά δεν είναι το ίδιο ουτε η αποκατάσταση. Τέλοςπαντων πάμε σημερα για μια καλή προπόνηση και θα ανεβάσω βιντεάκι μετά.

Τελευταία επεξεργασία:

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.728 μηνύματα.
Φοβάμαι πως απλά στον 1.5 μήνα, όταν επιστρέψω, δε ξέρω αν θα μπορώ αμέσως να επιστρέψω στην προηγούμενη κατάσταση που ήμουν στα κιλά. Πιστεύω πως επειδή σηκώνω λίγα σχετικά, θα ανακάμψω γρήγορα. Μυϊκή μάζα στον 1.5 μήνα δε νομίζω να χαθεί πολλή.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Πάμε ;;;

Πάμε! Σκίστο !

Πάγκος σήμερα 95 κιλά για .... 3 καθαρές και η 4η με ελάχιστη βοήθεια !

Θα την βάλω και φβ ελπίζω να μην πειραζει που είμαι ελαφρά ιδρωμένος, αξυριστος και μαλλάκι out of bed. 😛

εγω γουστάρω πάντως... !!!

Δεν πήγε άσχημα η προπόνηση σημερα αν και στο πάγκο θα ήθελα 5 καθαρές στα 95 κιλα αλλα οκ
ειναι και καλοκαίρι η ζέστη μας έχει επηρεάσει ΟΛΟΥΣ ειναι δύσκολες οι συνθήκες υπάρχει κουραση δεν πειράζει καλά πήγε.

Σωματικό βάρος στα 82 κιλά.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Aπο το χειμώνα θα δουλέψω στο εύρος των 85-95 κιλών.... θα βάλω λίγο βάρος θα πάω στα 85-86 το πολύ. Θα δουλέψω τεχνική και επαναλήψεις... θα φτάσουμε δηλαδη στα 95 να κάνουμε 7-8 επαναλήψεις.

Και του χρόνου τέτοιο καιρό θα μπούμε σε ενα 5άρι σέτ στα 100 κιλά. Με 82-83 κιλά σωματικό βάρος ετσι ωστε να ειμαι σε ενα επίπεδο να κάνω +17 κιλά το βάρος μου σε πάγκο. Τωρα το κάνω στα +15 περίπου.

Με ενδιαφέρει πολύ η τεχνική... οπότε δεν χρειάζονται μεγάλα ανεβάσματα οι τένοντες δεν αναπτύσσονται τοσο γρήγορα οσο οι μύς αυτο που γράφω ειναι επιστημονικά διαδεδομένο... ειμαστε φυσικοί ετσι, ουτε κρεατίνη δεν παίρνω ουτε μαλακίες νιτρικά για να δείχνω σκασίδια που λένε κατι πιτσιρικάκια εκει στο γιουτιουμπ των 20 ετών.

Και απλα γουστάρω να κάνω ολο αυτο... ειναι κάβλα η αίσθηση μου ανεβάζει τη λίμπιντο μου ανεβάζει τη τέστο... γενικα ειναι κάβλα και γουστάρω.

Και απο την μεθεπόμενη χρονιά βλέπουμε έαν μας παίρνει να επιχειρήσουμε στο πάγκο κιλά πανω απο τα 100... δηλαδη να μπω σε κανα σέτ των 105-110.

Θα δούμε. Προς το παρόν εχω αλλη μια προπόνηση δυνατή για στήθος... αυτη τη φορα με αλτήρες ομως στον επικληνή... θα επιχειρήσω για 37.5 κιλά σε κάθε χέρι... να βγάλω 5-6 επαναλήψεις.

Αυτά... πάω να κάνω μπάνιο και θα ανεβάσω μετά αναλυτικά τη σημερινή προπόνηση φιλάκια σε όλους και ολες και καλα να περνάμε.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ευτυχως δεν νιώθω την τεστοστερόνη μου να έχει πέσει καθόλου :P το καταλαβαινεις και απο τη λίμπιντο οποτε δεν χρειάζεται να πάω να κάνω καν εξετάσεις για τέστο.
Θα την βάλω και φβ ελπίζω να μην πειραζει που είμαι ελαφρά ιδρωμένος, αξυριστος και μαλλάκι out of bed. 😛

εγω γουστάρω πάντως... !!!
Και απλα γουστάρω να κάνω ολο αυτο... ειναι κάβλα η αίσθηση μου ανεβάζει τη λίμπιντο μου ανεβάζει τη τέστο... γενικα ειναι κάβλα και γουστάρω.
Οκ πρέπει να παμε μια Bill επειγόντως.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια