Συνήθως βάζουν. Όσες φορές έχω κάνει εγώ μαγνητική μου βάζουν. Με το σκιαγραφικό βλέπεις περισσότερες λεπτομέρειες. Στις αξονικες μονο κάνω φασαρία να μη μου βάλουν γιατί τσάμπα με τρυπάνε

Με την κάμερα έχεις την καλύτερη απεικόνιση. Ύστατη επιλογή όμως γιατί μπαίνει νυστέρι. Εμείς στέλνουμε για αρθροσκόπηση όσους δεν έχουν ξεκάθαρη διάγνωση. Πιο συχνά κάνουμε αρθροσκόπηση παρά μαγνητικές. Επίσης αν έχεις hyperlaxity στις αρθρώσεις σου (πχ αν μπορείς να πιάσεις το πάτωμα χωρίς να λυγίσεις τα γόνατα ή με τον αντίχειρα να πιάσεις τον πήχη), τότε πρόσεχε λίγο με τις αρθρώσεις σου γιατί σε κάνουν πιο επιρρεπή σε οστεοαρθρίτιδα.
Αν η μαγνητική δεν έδειξε τίποτα και ο ορθοπεδικός σου δεν ξέρει τι έχεις και πως να το αντιμετωπίσει και αν ο πόνος σου δεν ξέρεις ξεκάθαρα που οφείλεται, τοτε δες για 2η γνώμη και ίσως και για περαιτέρω εξετάσεις. Πχ αξονική, υπέρηχο (από τις πιο άχρηστες), spect CT, ή ακόμα και διαγνωστική ένεση με αναισθησία με fluoroscopy για να δεις που ακριβώς είναι το πρόβλημα.