Fitness Thread!

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,788 μηνύματα.
και τι να τρώω δλδ; βρώμη; πώς την τρώτε τη βρώμη; με γάλα; την βράζετε; σιγά μην κάθομαι να βράζω βρώμη πρωί-πρωί. βράζω εκεί 6 αυγά και τα έχω στο ψυγείο.

χλούπ. και πάω για δουλειά. απελπισία η ζωή.

μερικοί άνθρωποι απλά είναι τυχεροί. δεν παχαίνουν.
Μπορείς να βάλεις νιφάδες βρώμης μέσα στο γιαούρτι ή να την κάνεις χυλό βράζοντάς την με γάλα/ νερό και βάζοντας ό,τι toppings θες (ενδεικτικά φρούτα, ξηρούς καρπούς, αλείμματα ξηρών καρπών ή και ελάχιστη σοκολάτα ενίοτε για γεύση).

Έξυπνη ιδέα να έχεις έτοιμα βραστά αυγά αλλά ίσως τα βαρεθείς κάποια στιγμή. Να μην έχεις εναλλακτικές;
Μακαρόνια με κιμά και τυρί τριμενο Μίλνερ είναι μια χαρά αρκεί να μην έχει τόνους λάδι τσιγάριστο κ βουτυρο. Αν βάλεις βουτυρο παντως στη μακαρονάδα γίνεται λουκουμι....
Τίποτα από αυτά δεν είχαν τα χθεσινά! Και μας άρεσαν αρκετά τα μακαρόνια η αλήθεια είναι αλλά δεν βάλαμε τυρί για ν' απορροφηθεί καλύτερα ο σίδηρος από τον κιμά.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
Θεωρώ πως χωρίς πρόθεση τσουβαλιάζεται λιγάκι το πράγμα γιατί συγκρίνονται έμμεσα τρεις διαφορετικοί στόχοι.

Μου μιλάς για σένα που έχεις μια άλλη αφετηρία και έναν άλλον στόχο (πχ μπορεί να θες απλά ωραία τόνωση και καλή ισορροπημένη διατροφή, αλλά μπορεί και όχι, μπορεί να θες κάτι άλλο), ενώ τα όσα είπα στο Dum dum boy τα είπα έχοντας υπόψιν τα λίγα δεδομένα που έδωσε για τον δικό του στόχο. Έχει σημασία αυτό, άλλο κάποιος που δεν επιθυμει να χάσει κιλά και άλλο ένας άνθρωπος που αναφέρει πως θέλει και απώλεια βάρους και έχει «κακές» συνήθειες που θέλει να αλλάξει. Συνήθως (όχι πάντα βέβαια) άτομα που έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο θέλουν λίγη καθοδήγηση (γι αυτό και ανέφερα και για διατροφολόγο και για εξετάσεις και δεν είπα καν ότι είναι αναγκαία η γυμναστική, αλλά ότι θα μπορούσε να βοηθησει σε περίπτωση που τον ψήνει) και στο να ποσοτικοποιήσουν τη τροφή τους (καλό θα ήταν να μεταδοθούν και «νεες καλες» συνήθειες) αλλά και στο να εξοικειωθούν με το τι αναλογίες βάζουν και τι χρειάζεται το σώμα του καθενός. Δηλαδή, δεν μπορούμε να γενικολογούμε γιατί συγκρίνουμε, έστω ασυνείδητα, το 1 κιλό με τα 15-20 ή και παραπάνω που πιθανόν να επιθυμεί να χάσει κάποιος. Ορισμένοι βέβαια το καταφέρνουν και μόνοι ή σου λένε «δεν βαριέσαι, με το μάτι και θα κόψω λίγο και κάτι θα γίνει», φυσικά και γίνεται και αυτό και δεν το κατακρίνω. Μια επιλογή είναι συνάρτηση στόχου, αντοχών και συνθηκών ζωής. Απλως θα συμβουλέψω κάτι το πιο «τεχνικό» συνήθως που δίνει έναν μπούσουλα, αν μιλαγαμε για φίλη μου που ήξερα καλά τα χούγια, συνήθειες κτλ θα άλλαζε η συζήτηση σε πιο συγκεκριμένες «συμβουλές». Και πάλι, όμως, δεν μπορώ να αντικαταστήσω έναν διατροφολόγο πέρα από το να στείλω κανα δυο καλά papers. Τα macros μπορούν να βοηθήσουν ή να φανούν άχρηστα στον οποιονδηποτε ο,τι στόχο και να έχει.

Τώρα γενικά για να φτάσει κάποιος κάπου δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Ωστόσο, οι πιο απαιτητικοί στόχοι απαιτούν μεγαλύτερες θυσίες. Αν κάποιος θέλει σημαντική υπερτροφία, δεν μιλάμε τώρα για ντουκια που πετάνε φλέβες και κουτάκια κοιλιακοί ή πολύ μυώδεις, αλλά για να το πω πιο περιγραφικά... αν σηκώνεις 120 κιλά σε απομονωτικές γλουτών και ο στόχος σου είναι να δουλέψεις υπερτροφία για την κωλαρα που έχουν οι 2/10 - αν η διατροφή δεν είναι προσεγμένη- εκεί θα μείνεις πίσω και δεν θα το δεις τον πρώτο χρόνο που ο,τι και να κάνει ένας αρχάριος θα δει διαφορά (σίγουρα όσο πιο καλή η δουλειά τόσο καλύτερη η διαφορα). Η απόκλιση στα macros και αυτή είναι σχετική, δηλαδή τι ορίζει ή πιστεύει ότι είναι κάποιος «μεγάλη» απόκλιση. Και αυτή η απόκλιση αλλιώς θα επηρεάσει κάποιον που το σώμα του δουλεύει σε ρυθμούς 4-5 χρόνια και αλλιώς κάποιον που ναι σε φάση χτισίματος ή απώλειας κιλών.

Προσωπικά πριν 4 χρόνια ξεκινώντας το μέτρημα με είχε βοηθησει να χάσω 3 κιλά λίπους άκοπα και χωρίς να σκέφτομαι. Μετά από ένα διάστημα το χέρι πάει αυτόματα, ανεβάζεις και ποσότητες γιατί αλλάζουν και οι ανάγκες σου. Προφανώς θα ξεφύγω στα macros ενίοτε, αλλά αυτές οι διάφορες δεν λένε τίποτα. Τι να πουν οι 40 μέρες σε σύνολο 365 ; Που ακόμη και τότε όταν είσαι μαθημένος από επιλογή και όχι από ανάγκη, αλλά επειδή το θες και δεν σου λειπει το φαγητό, δεν θα βγει το απωθημένο «να φάω 1 πιτσα και 1 σουβλάκι και 1 παγωτό και το τάδε αγαπημένο γλυκό που στερούμαι», δηλ θα ναι πχ η ποσότητα που θέλω να χορτάσω και θα ναι σε κάποια γεύματα. Γι αυτό δεν με εκφράζει και όλη η έννοια του cheat meal.
Και επεξεργασμένα θα φάω ενίοτε και γλυκά, αλλά όχι συνέχεια. Στις αρχές σίγουρα ήμουν πιο «προσεκτική» γιατί και δεν ήξερα το πόσο, το πως και δεν ήξερα εμένα και δεν είχα και την φυσική κατάσταση που έχω τώρα που απορροφά αλλιώς τους «κραδασμούς».

Δεν θεωρώ εμμονή το μέτρημα. Παρόλα αυτά, νομίζω κανένα δίμηνο μου είχε πάρει να εξοικειωθώ και πλέον τώρα μετράω μόνο πράγματα με τα οποια δεν το έχω καθόλου - απλώς και μόνο για να μην πετιούνται, πχ αλεύρι βρώμης για γλυκά, ρύζι που ποτε δεν μπορώ να το μετρήσω και βαριέμαι να το κάνω με φλιτζάνια κτλ.

Βέβαια είχα και άλλη ψυχολογία. Μήπως η πίεση και η εμμονή δεν έχει να κάνει με το αν μετρά κάτι κάποιος αλλά με τις σκέψεις;
Πχ και να μην μετριέται η ποσότητα αλλά αν ο άλλος το έχει έγνοια «μήπως έφαγα παραπάνω, μήπως δεν είναι η χρυσή τομή; Για να ζυγιστώ, για να μετρήσω ποντους, για για για...».
Μπορεί αυτό σε κάποιους να τροφοδοτείται από το ζύγισμα, άλλους να τους ηρεμεί. Το δοκιμάζει και πάει βλέποντας και κάνοντας. Παρόλα αυτά ένα ζύγισμα το να ταράζει τόσο, αν και το συναισθάνομαι, θεωρώ ότι μπορεί να κρύβει πίσω και άλλα πράγματα. Όπως το ότι κάποιος δεν έχει σταθμίσει καλά με τι διατροφή μπορεί να νιώθει όμορφα (να μην νιώθει στέρηση ή αγχος ) και τι απαιτεί το σώμα που φαντάζεται.
Δεν είναι όλα για όλους και κάποιοι δεν μπορούν και λόγω σωματοδομής με όσα και να φορτώσουν να φτάσουν στο σημείο που θα φτάσει ένας άλλος.

Αυτοί με τις φλέβες πάντως δεν είναι τύποι που απλά μετρανε macros. Είναι τύποι που τα τρώνε ολα στον ατμό και για κάποιες περιόδους παίρνουν υδατάνθρακες μόνο από φρούτα και λαχανικά συν του ότι παίζουν με απίθανα κιλά. Το αναφερω, όχι γιατί το ισχυρίστηκες, αλλά με αφορμή τη συζήτηση να ειπωθεί πως άλλο το τρώω ζυγισμενα και άλλο κάνω ακραία υπερτροφία. Το σώμα πάντως μιας bodybuilder δεν το φτάνει κάποιος μόνο με το να ισορροπεί τα macros.

Στην τελική αν δεν θέλει να ναι στα 2/10 που κάνουν τα 120 κιλά που λεγαμε πανω, δεν χρειάζεται ούτε και να πιεστεί με κιλά ούτε να μετριέται καν. Δηλαδή, αν το πάμε καθαρά στο «θέλω να έχω απλά καλύτερη φυσική κατάσταση και να βελτιώσω εικόνα και διατροφή» δεν καταλαβαίνω καν γιατί κάποιος να νοιάζεται για το αν ξεφεύγει κάπως στα macros, ειδικά αν είναι στα κιλά που επιθυμεί. Μπορεί κάλλιστα να επιτευχθεί και με γυμναστική 2 φόρων κάθε βδομάδα πχ και γυμναστική συντήρησης από ένα σημείο και μετά. Δεν υπάρχουν και «πρέπει». Τα πρέπει τα βαζουμε εμείς.
Άλλος μπορεί να θέλει να γυμνάζεται 5 φορές τη βδομάδα, να μετριέται από χόμπι επειδή τη βρίσκει και να μην έχει στόχο ή μπορεί να γυμνάζεται πολύ και να μην γουστάρει να κάνει διατροφή.

Ξεκινώντας, όμως, η γενική συμβουλή που θα του δώσει κάποιος «ξένος» θα ναι οι «τυποποιημένες», που πιθανόν να του είναι του ίδιου παντελώς άχρηστες. Απευθύνονται σε μέσες ανάγκες κυρίως ή τεσπα στο τι δείχνουν τα ποσοστά ζήτησης. Γι αυτό για μένα καλές συμβουλές παίρνει κάποιος είτε από διατροφολόγο, είτε από γυμναστή είτε από κοντινό του άτομο που τον ξέρει καλά και που τυχαίνει να έχει κάποιες χ γνώσεις ή εμπειρία.

Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ, απλώς εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι ότι για να προσαρμοστείς και να υιοθετήσεις κάποιες καλές συνήθειες, θεωρώ ότι είναι πιο αποτελεσματικό να το πηγαίνεις βήμα βήμα αλλιώς θα σου φανεί overwhelming και δε θα μπορείς να το κρατήσεις για πολύ καιρό. Ο στόχος του αν κατάλαβα καλά είναι να αποκτήσει πιο υγιεινό τρόπο ζωής απλώς, έτσι έστω άφησε να εννοηθεί.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κατάρα είναι να είσαι τσιρος κ να θες 5009 θερμίδες την ημέρα να μείνεις απλά στα λίγα κιλά που είσαι.., δεν είναι τυχη.

Έχοντας πιει λάδι σκέτο με το κουτάλι για να συμπληρώσω 3500 θερμίδες στις 11 το βραδυ (την περίοδο που πάλευα να βάλω 7-8 κιλά), μπορώ να το επιβεβαιώσω με τεράστια σιγουριά. Απαίσιο ήταν και από ένα σημείο και μετά σε υποχρεώνει να φας βλακείες για να γεμίσεις θερμίδες όταν δεν πεινάς. Χίλιες φορές τώρα που συντηρούμαι με 2500-2600 θερμίδες και τρώω μόνο όταν πεινάω.
 
Τελευταία επεξεργασία:

physicscrazy

Δραστήριο μέλος

Ο physicscrazy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 588 μηνύματα.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
επιασα πάλι τα μονόζυγα μετά από 3 μήνες αποχής και πλέον πονάω παντού

άτιμες καταχρήσεις
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,788 μηνύματα.
Μα το άρθρο που έβαλες γράφει:

Πρώτος συνδυασμός τροφίμων – θρεπτικών συστατικών που είναι καλό να αποφύγετε είναι ο συνδυασμός ασβεστίου και σιδήρου. Η προσθήκη ασβεστίου σε ένα γεύμα πλούσιο σε σίδηρο φαίνεται πως μειώνει την απορρόφηση του σιδήρου. Η μείωση αυτή προκύπτει είτε ο σίδηρος που καταναλώνουμε είναι αιμικός (ζωικός) είτε είναι μη-αιμικός (φυτικός).
Άρα επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα. Και μάλιστα συμβουλεύει αυτούς που έχουν έλλειψη σιδήρου να αποφεύγουν την παράλληλη κατανάλωση σιδήρου και ασβεστίου. Επειδή έχω έλλειψη σιδήρου και μάλιστα παίρνω και συμπλήρωμα εδώ και κάποιους μήνες αποφεύγω να τα αναμειγνύω.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,786 μηνύματα.
Έχοντας πιει λάδι σκέτο με το κουτάλι για να συμπληρώσω 3500 θερμίδες στις 11 το βραδυ (την περίοδο που πάλευα να βάλω 7-8 κιλά), μπορώ να το επιβεβαιώσω με τεράστια σιγουριά. Απαίσιο ήταν και από ένα σημείο και μετά σε υποχρεώνει να φας βλακείες για να γεμίσεις θερμίδες όταν δεν πεινάς. Χίλιες φορές τώρα που συντηρούμαι με 2500-2600 θερμίδες και τρώω μόνο όταν πεινάω.

Ζόρικο ! Προσεξε με το λαδάκι μη σε πνιξει στο λαιμό όμως.
 

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,786 μηνύματα.
Τώρα πάει, πέρασε αυτή η φάση δεν την ξαναπερναω :P

Καλά κάνεις , απλά εγω σου λεω να προσέξεις το λαδάκι οπως και το ξύδι που βαζω εγω καμια φορα στη σαλατα γιατι σε πνιγουν εύκολα :P

αν τα καταναλώσεις σκέτα ή το ξυδι σε μεγαλυτερη ποσοτητα.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Μα το άρθρο που έβαλες γράφει:


Άρα επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα. Και μάλιστα συμβουλεύει αυτούς που έχουν έλλειψη σιδήρου να αποφεύγουν την παράλληλη κατανάλωση σιδήρου και ασβεστίου. Επειδή έχω έλλειψη σιδήρου και μάλιστα παίρνω και συμπλήρωμα εδώ και κάποιους μήνες αποφεύγω να τα αναμειγνύω.
Ναι, έχεις δίκιο. Τώρα που έβαλες τα κοούτς το πρόσεξα.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,786 μηνύματα.
Σήμερα είχε φαγαρα στη δουλειά οπότε θα το πελεκησω...

IMG_20211108_133955.jpg


Πένες με κοτόπουλο τριμενο τυράκι κ κρέμα γάλακτος... Λιπαρά το χάνει λίγο αλλά τη πρωτεινουλα του την έχει.

Μπροκολάκι επισης ! Νιωθω απο χθες πιασμενος σε στηθος κ χέρια οποτε πρέπει να φάμε καλά στη συντηρηση !
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,862 μηνύματα.
Εγώ σήμερα έκανα κριτσίνια βρώμης. Εβαλα μέσα σουσάμι και γραβιέρα και τυρί. Πανεύκολα γίνονται.
 

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
Δεν περίμενα ποτέ ότι θ' ανεβάσω progress photo (οχι μονο εδώ, οπουδήποτε γενικά στη ζωή μου) αλλά σήμερα παρατήρησα ότι έχει αρχίσει να φαίνεται κάποια βελτίωση στην κοιλιά απ' το καλοκαίρι και σκέφτηκα να το μοιραστώ (ακόμη ψιλοντρεπομαι, though). Τέλος πάντων, παραθέτω μια σύγκριση από τον φετινό Αύγουστο και σημερινή φώτο, και οι δύο σχεδόν στα ίδια κιλά και ίδιες συνθήκες (φαγωμένη, απογευματάκι). :rolleyes:

IMG_20211108_230516.jpg
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,786 μηνύματα.
Αγάπη εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ειδικά στα ίδια κιλά. Μπράβο πολύ καλή.

Δεν ειναι μικρή βελτιωση, παιζει να χεις χάσει 1 κιλο λιπους μονο απο τη κοιλια....
Ειδατε τελικά που δεν χρειάζονται πολλά κιλά. Κανε εκει τα κιλα που κάνεις και αν τα κανεις σωστα θα προχωρας.

Οσο για τις progress photos ειναι καλές. Μεχρι πριν 2 χρονια εδω μεσα αμα ανεβαζες φωτο έτσι θα σε κράζανε μέχρι αηδιας... αλλα ανοιξα αυτο το θρέντ και πλέον ειναι πολυ φυσιολογικο να ανεβάσει καποιος μια φωτο με το σώμα του.
 

sunsetpp

Νεοφερμένος

Η Penny αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 104 μηνύματα.
guys τι κανετε?εγω ειχα μια γαστρεντεριτιδα αυτες τις μερες , μετα αδιαθετησα και χαλασα λιγο τη διατροφη..και τι εννοω δεν ειχα ορεξη να φαω τιποτα και ειναι λογικο.καπως καλυτερα ειμαι σημερα και αγορασα και μια φρουτοκρεμα σαν μπεμπα που ειμαι :rofl: αλλα οσoι γνωριζουν απο διατροφη ξερουν οτι για μικρο χρονικο διαστημα γιατι εχει και ζαχαρη και λιπαρα,ειναι αρκετα καλη και θρεπτικη.
 

SOx

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο SOx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,242 μηνύματα.
Ειδατε τελικά που δεν χρειάζονται πολλά κιλά. Κανε εκει τα κιλα που κάνεις και αν τα κανεις σωστα θα προχωρας.
Αυτό που λες ισχύει για τους αρχάριους αθλητές που βλέπουν πρόοδο με ελάχιστα κιλά και σχετικά ισορροπημένη διατροφή, τύπου "λίγο απ'όλα" χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα μάκρος.
Σε διαβεβαιώ όμως από προσωπική εμπειρία πως μετά τα 2-3 χρόνια σοβαρής προπόνησης και ισορροπημένης διατροφής, η πρόοδος είναι αργή και επίπονη. Το σώμα έχει μάθει να ανταπεξέρχεται σε χαμηλά φορτία και μένει δίχως ερεθίσματα.
Για να πας στο next level, το οποίο δεν είναι και bodybuilderάδικο, χρειάζεσαι μεγάλα φορτία, στρατιωτική διατροφή, και ποιοτικό ύπνο, σε βάθος χρόνου. Όλοι όσοι υποστηρίξαμε κάποτε στη ζωή μας το καθεστώς των λίγων κιλών και την περίπου καλή διατροφή χωρίς υπολογισμό macros, απλά ήμασταν αρχάριοι.
Τονίζω ξανά ότι όλα αυτά αναφέρονται σε ανθρώπους που έχουν σοβαρό στόχο μυϊκής δόμησης και όχι σε εκείνους που απλά θέλουν ευεξία, ένα νέο χόμπι, και να χάσουν 1-2 παραπάνω κιλά για να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους.
 

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
Παιδιά, επειδή είδα ότι ξεκίνησε από μένα αυτό με τα κιλά, δε βάζω λίγα κιλά από βίτσιο, απλώς με τόσα μπορώ να κάνω τις ασκήσεις σωστά και για τον αριθμό επαναλήψεων που έχω στο πρόγραμμα :laugh: Ίσα ίσα που τα έχω ανεβάσει αρκετά απ' όταν πρωτοξεκινησα (πχ πρέσα 1η μέρα γυμναστηρίου έκανα με 30 κιλά και σήμερα κάνω 60 με άνεση, ετοιμάζομαι για 70. Στήθος ξεκίνησα με 10 στο pectoral και τώρα είμαι στα 17,5. Hip thrusts από 27 πλέον είμαι στα 42. Το παλεύω δηλαδή, όσο πάει :Ρ)
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,786 μηνύματα.
Αυτό που λες ισχύει για τους αρχάριους αθλητές που βλέπουν πρόοδο με ελάχιστα κιλά και σχετικά ισορροπημένη διατροφή, τύπου "λίγο απ'όλα" χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα μάκρος.
Σε διαβεβαιώ όμως από προσωπική εμπειρία πως μετά τα 2-3 χρόνια σοβαρής προπόνησης και ισορροπημένης διατροφής, η πρόοδος είναι αργή και επίπονη. Το σώμα έχει μάθει να ανταπεξέρχεται σε χαμηλά φορτία και μένει δίχως ερεθίσματα.
Για να πας στο next level, το οποίο δεν είναι και bodybuilderάδικο, χρειάζεσαι μεγάλα φορτία, στρατιωτική διατροφή, και ποιοτικό ύπνο, σε βάθος χρόνου. Όλοι όσοι υποστηρίξαμε κάποτε στη ζωή μας το καθεστώς των λίγων κιλών και την περίπου καλή διατροφή χωρίς υπολογισμό macros, απλά ήμασταν αρχάριοι.
Τονίζω ξανά ότι όλα αυτά αναφέρονται σε ανθρώπους που έχουν σοβαρό στόχο μυϊκής δόμησης και όχι σε εκείνους που απλά θέλουν ευεξία, ένα νέο χόμπι, και να χάσουν 1-2 παραπάνω κιλά για να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους.

Εγω δε βάζω κιλά να σου πω την αλήθεια. 70-80 άρσεις και 60-65 πάγκο. Τα κάνω αργά και με επαναλήψεις και με πιάνουν. 15 κιλά πιεσεις ωμων , 70-80 πρέσα , 10 κιλα καμψεις δικεφάλων 50-55 κιλα επικληνης.

Και θα σου πω κ ένα μυστικό... οταν βγάζεις τα ρουχα και σε βλέπει η εκαστοτε συντροφος και σου λεει οτι εισαι ωραιος σιγα μη χαραμισεις περισσοτερο χρονο στο γυμναστηριο αντι σε αυτην ! Για ποιο λογο να πάς λοιπον σε μεγαλυτερα φορτια ; εγω δε βρισκω ! Εν τω μεταξυ πάγκο δεν εχω σπάσει το 12αρι στα 65 κιλά... μεχρι 11 κάνω. 1 λεπτο χρονος σέτ. Τωρα να βαλεις 100 και 120 κιλά και να βγαλεις με το ζορι 3 επαναληψεις σε διαστημα 10 δευτερολεπτων εμενα δεν με εξιτάρει. Και κινδυνευεις κιολας να φας τους ώμους σου.

Και εγω εχω μονή στα 90-100 κιλα στο πάγκο και 140-150 άρσεις... και ; τιποτα δεν θα καταλαβω μονο θα ρισκάρω να φάω το σώμα μου.

Κοιταξε στο γυμναστηριο κυκλοφορουν κ άτομα τα οποια δεν έχουν μαθει να σκεφτονται βλεπουν οτι μαλακια κανει ο καθε ενας στο γιουτιουμπ και ερχονται εκει κ σου λεει εγω θα ανεβω μεσα σε 1-2 χρονια 100 κιλα στις άρσεις... αυτο δε παιζει... ρωτα και εναν αθλιατρο. Ολοι αυτοι γινονται ερειπια σε μερικά χρόνια.

Εμενα ο φυσικοθεραπευτης μου χει πει... θα ανεβαζεις τοσο ωστε να εχεις τέλεια φορμα. Ουτε αααα ουτε ουυυυ ... βάζει ο αλλος ο βλακας στο πάγκο 150 κιλα να πουμε... ρε καραμητρο θα την σκισεις την αορτη απο κάτω θα εισαι με καρδιολογικα προβληματα στα 50 σου ξύπνα να πουμε ! Για να κανεις τι τωρα να φουσκωσεις το στηθος 1 εκατοστο ακόμη. Και ποιος χέστηκε στη τελική.... Εντάξει ο καθενας τωρα οπως τη βρισκει.

Εγω θέλω επαναληψεις , διαρκεια στο σέτ και αργή κινηση... αυτο με πολλα κιλα ΔΕΝ γινεται. Πρεπει να εχεις μονη στα 170 στο παγκο για να παιξεις τα 120 10αρα και αργά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top