Κοίταξε να δείς εμενα η ένσταση μου ήταν οτι δεν μου λέει κάτι να διαβασε κάπου κάποιος για το πλεόνασμα και να ήρθε να μου το πεί και μάλιστα με απόλυτο τροπο οτι μόνο αυτο δουλευει.
Κοίταξε, όλα τα παιδιά που γράφουν εδώ, λιγο πολυ, έχουν δοκιμάσει το πλεόνασμα. Δεν το έγραψαν επειδή απλά το διάβασαν. Τουλάχιστον έτσι θεωρώ εγώ. Δε νομίζω κάποιος να βγει και να πει κάτι απλά για να έρθει σε αντιπαράθεση με τον κάθε εσένα.
Γιατι δοκιμασες και το αλλο και ξέρεις πχ τι σου δουλευει καλυτερα ;
Σε εμένα δουλεύει το πλεόνασμα, όχι το maingain κλπ.
μετά αντιλαμβανεσαι οτι η κουβεντα γινεται επιπεδου αντιλογιας... απλα διαφωνώ γιατι νιωθω οτι ο απέναντι θέλει να θιξει την εξυπνάδα μου επειδη πιστευω κάτι συγκεκριμένο.
Ειλικρινά, γιατί να θέλει κάποιος να θίξει την εξυπνάδα σου; Θέλω να πω, έχεις προηγούμενα με κάποιο από τα παιδιά εδώ και σε βρήκαν τώρα και σε «χτυπάνε»; Με συγχωρείς αλλά το θεωρώ υπερβολικό. Συζήτηση κάνουμε, βλέπουμε ότι διαφωνούμε και αυτό είναι όλο.
Ούτε ακραίες εκφράσεις, ούτε «αστυνομίες», ούτε τίποτα. Δε βλέπω να θίγεται κάποιος εδώ άλλωστε.
Συμφωνούμε πως διαφωνούμε και πάμε τη ζωή μας παρακάτω.
Εσυ ας πουμε αυτο το πλάνο το κάνεις απο τοτε που ήσουν αρχάριος ; ή άρχισες να το ακολουθεις 5 χρονια μετά οταν ειχες φτάσει σε ενα επιπεδο ;
Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι πιο σοβαρά με τα βάρη, υιοθέτησα το θερμιδικό πλεόνασμα. Απλά από τότε, το πλεόνασμα δεν είναι πάντα ίδιο διότι όσο περνάνε τα χρόνια ανεβαίνω σε κιλά και χρειάζομαι λίγο μεγαλύτερο πλεόνασμα κάθε νέο έτος.
Και για να σε προλάβω, έχω δοκιμάσει και maingain και δε μου βγήκε.
Η ένταση της προπονησης που κάνεις εσυ με το μυικο συστημα που έχεις και σου πιάνεται το πλεόνασμα δεν εχει καμια σχέση με την ενταση ενος αρχάριου. Γνωμη μου.
Αυτό είναι σωστό που λες αλλά σκέψου το adaptation.
Για μένα τα 50 kg πχ μπορεί να απαιτουν την ίδια προσπάθεια με ενός αρχάριου τα 10 kg. Θέλω να πω ότι η ενέργεια που θα σπαταλήσει ο καθένας σχετίζεται με το μεταβολισμό του καθώς και την καθημερινότητα του. Γι αυτό στο τελος της ημέρας μπορει να χρειάζομαι τις ίδιες θερμίδες με έναν αρχάριο αντίστοιχου μεγέθους για να πάρουμε κι οι δύο μυϊκά κιλά. Κι εκείνος θα έχει πάρει και πιο πολλά από μένα στο τέλος του clean bulk.