Την Μπέλλα που την κοψανε ειδες πως πηγε και έγινε; έχασε καμια 10αρια κιλά ενω θα μπορουσε να δουλέψει να σφιξει στα κιλά που ηδη ήταν. Αλλα οχι... την κομπλεξάρανε... να στεγνωσει και να γινει στεγνωμένη.
Αυτη η κοπελα εδω τα ιδια ....
Δεν μίλησε κανεις για μπιλντερς των 100 κιλών πχ
οπως η 1η εικονα... αλλα για ενα σωστα γυμνασμενο σώμα δυνατο και προτυπο οπως η 2η και οχι τοσο αδυνατος οπως η 3η. Καλως ή κακως εγω αναμεσα στα 3 θα περνουσα το 2ο. Παμψηφεί. Θα περνουσα και τον 3ο με τον ορο οτι θα δουλέψει να ανέβει λιγο. Εκτος και αν τον ήθελαν για συγκεκριμενη δουλεια και ηταν μιλημενο απο την παραγωγή. Δεν θεωρω οτι ο 3 δειχνει ενα προτυπο αντρικου και συμμετρικου σώματος. Αποψη μου.
Η δουλειά των κριτών δεν είναι να λένε τι θεωρούν οι ίδιοι ωραίο και ιδανικό σώμα, αλλά ποια σώματα έχουν προοπτική στον χώρο του μοντελινγκ βάσει της εμπειρίας τους. Η Ιωάννα Μπελλα δεν απέκτησε ξαφνικά κομπλεξ με το σώμα της, απλά ήθελε τόσο πολύ να γίνει μοντέλο που αδυνάτισε για να έχει το σώμα μοντέλου υψηλής ραπτικής. Αφοσιώθηκε στον στόχο της όπως αφοσιώνεσαι εσύ στον δικό σου, άσχετα αν οι στόχοι διαφέρουν μεταξύ τους.
Και καλώς ή κακώς, μια γυναίκα - μοντέλο έχει συνήθως 4 επιλογές:
1. Να γίνει μοντέλο υψηλής ραπτικής, όπου οι απαιτήσεις είναι να έχει φαρδιά πλάτη, μικρό στήθος, στενή περιφέρεια και απουσία τοπικού πάχους, ώστε όλα τα ρούχα να κάνουν σε όλες τις κοπέλες. Σ' αυτές είναι που λέει η Βίκυ να στεγνώσουν. Τα ρούχα της πασαρέλας δεν έχουν νούμερο οπότε αν η μία κοπέλα βάζει περισσότερο πάχος στα πόδια, άλλη στην κοιλιά κι άλλη στο στήθος, όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να φτιάχνουν το ίδιο ρούχο σε 2-3 νούμερα ή να είναι custom-made για το κάθε μοντέλο, πράγμα ασύμφορο. Συν φυσικά ότι τα περισσότερα ρούχα σχεδιαστών δείχνουν καλύτερα σε πολύ αδύνατες κοπέλες γιατί έχουν περίεργα κοψίματα και μοτίβα (όπως στην εικόνα). Τα μοντέλα αυτά πρέπει να λειτουργούν ως κρεμάστρες και να μην επισκιάζουν τα ρούχα, γι' αυτό και δεν επιτρέπεται να χαμογελούν ή να έχουν οποιαδήποτε έκφραση προδίδει προσωπικότητα. Το πρόβλημα ήταν όταν το αδυνάτισμα μετατράπηκε σε διαγωνισμό και χάθηκε η μπάλα, ειδικά σε γαλλικούς οίκους μόδας όπου τα πρότυπα ομορφιάς είναι ακόμη πιο αδύνατα. Ωστόσο έχουν περάσει νόμο τώρα και μπορώ να πω ότι η κατάσταση έχει όντως βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με τα προηγούμενα 10-20 χρόνια.
2. Μοντέλο εσωρούχων - μαγιό
Αυτές έχουν τα πιο ωραία σώματα κατ' εμέ - ένα κλικ πιο παχουλές απ τα κλασικά μοντέλα, χωρίς να είναι πολύ μυώδεις (φώτο). Βέβαια τώρα που και τα κλασικά μοντέλα έχουν παχύνει ένα κλικ, πολλές φορές παίρνουν και δουλειές στα εσώρουχα οι ίδιες κοπέλες.
Εδώ προφανώς το βασικό είναι να είναι έντονα θηλυκές, με πλουσιο στήθος, λεπτή μέση και ίσια πόδια, αλλιώς τα σουτιέν θα δείχνουν παιδικά.
3. Fitness model: Εδώ δεν είμαι σίγουρη αν τα μοντέλα αποφασίζουν να γίνουν αθλήτριες γι' αυτό τον σκοπό, ή παίρνουν αθλήτριες/γυμνάστριες ως μοντέλα, θα σε γελάσω. Τα ρούχα της γυμναστικής είναι συνήθως ελαστικά και εφαρμοστά, οπότε πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα κιλά και τη σωματοδομή.
4. Να πάει για plus size model, που εκ των πραγμάτων, αν δεν παίρνει τα κιλά με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δεν μπορεί να γίνει. Πρέπει να έχει και πάλι λεπτά σχετικά άκρα και μέση, δε σημαίνει ότι η γειτόνισσα της διπλανής πόρτας μπορεί να γίνει plus size μοντέλο. Επίσης ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος ακόμη, ειδικά στην Ευρώπη, οπότε δεν πληρώνει το ίδιο καλά με μια πασαρέλα σε κορυφαίους οίκους που ονειρεύεται κάθε μοντέλο. Παρατηρώ μάλιστα ότι οι περισσότερες είναι στον τομέα των εσωρούχων πάλι.
Τις αντρικές πασαρέλες δεν τις έχω ψάξει τόσο, θα σας ενημερώσω όταν κάνω τη διατριβή μου χαχ.