Τωρα καταλαβα τι εννοεις εγω παντως. Δλδ πιστευεις οτι αν ολοι ειναι εκ των προτερων δοτες, οι συγγενεις σου δεν θα φροντιζουν ωστε να μην σε "ξαφρισουν" χωρις να κανουν οι γιατροι ο,τι μπορουν πιο μπροστα;
Αν το θέλεις, θα μπορούσαμε να πούμε ότι
η μία και μόνη ασφαλιστική δικλείδα που είχε κάποιος, τώρα αφαιρείται εντελώς. Πες με καχύποπτο και χαμένο κορμί εάν θέλεις, όμως
όταν βλέπω να καταργούνται ασφαλιστικές δικλείδες εις βάρος των δικαιωμάτων του πολίτη, στη γενική περίπτωση, έχω την τάση να πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά.
Ας πούμε λοιπόν ότι τα λέω κάπως υπερβολικά, αφού κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια, μιας και είμαι σχετικός με τον χώρο και μπορώ να καταλάβω περισσότερο τι μου λένε και γιατί.
Έστω ότι οι περισσότεροι δεν είναι έτσι κι αλλιώς σε θέση να χρησιμοποιήσουν προς ώφελός τους το δικαίωμα ελέγχου που τους δίνει ο νόμος. Είναι άραγε αυτό επαρκές επιχείρημα ώστε τούτο το δικαίωμα να καταργηθεί; Για ποιο λόγο, εφόσον είναι τόσο υψηλόφρονα τα κίνητρά τους, επιλέγουν την πλέον αδιαφανή διαδικασία που θα μπορούσαν;
Ας το δούμε όμως και από άλλη σκοπιά το ζήτημα. Μέχρι σήμερα, οι δηλωμένοι δότες ήταν πολύ λίγοι και τα όργανα τόσο ακριβοθώρητα, ώστε κανένα δεν ήταν εύκολο να "χαθεί" χωρίς να κινήσει τις υποψίες. Η αναζήτηση περισσότερων υποψήφιων δοτών, περνούσε υποχρεωτικά από τη διαδικασία να πειστούν οι συγγενείς να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.
Έτσι, η δυνατότητα παραεμπορίου ήταν εξαιρετικά περιορισμένη και οι κίνδυνοι πολύ μεγάλοι, ώστε ν' αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό τέτοια φαινόμενα. Ακόμη κι έτσι όμως, ακούγονται πολλά για σχετικές παρανομίες μέσα σ' ένα σύστημα υγείας, το οποίο
μόνο για την τιμιότητα, την καθαρότητα, τον ιδεαλισμό και την ακεραιότητα των λειτουργών του, τη χρηστότητα της διαχείρισης και τον αθρωπισμό του δεν φημίζεται. Απεναντίας, περί του αντιθέτου βοά άπασα η επικράτεια, όσο κι αν κάνετε πως δεν το βλέπετε.
Τώρα ξαφνικά, με την πληθώρα των υποψηφίων θυμάτων,
τη μεγάλη αγορά που ανοίγεται και το νομικό μας σύστημα που πλέον και βάσει του Μνημονίου άγεται και φέρεται αποκλειστικά από τα εταιρικά συμφέροντα και τους νόμους της αγοράς,
τα πράγματα αλλάζουν δραματικά. Ανοίγονται θέσεις εργασίας για λαμόγια και δόκτορες Μέγκελε, δεν το καταλαβαίνετε αυτό; Δεν θέλουμε ρε αδελφέ τα σώματά μας να βγουν στην αγορά, δεν είναι θεμιτό αυτό ή μήπως τώρα αριστερίζω επικίνδυνα για τα γούστα σας;
Εν τέλει, για την τιμιότητα της μάνας μου ή της κόρης μου είμαι σχεδόν βέβαιος.
Για την τιμιότητα του ΕΟΜ και κάθε άλλου κρατικού φορέα, στη χώρα που οι κυβερνήτες της δεν τολμούν να βγουν απ' το σπίτι τους, χωρίς να τους φωνάξει κάποιος "κλέφτες κι απατεώνες", επίτρεψέ μου να έχω βάσιμες αμφιβολίες. Δεν κομίζω γλαύκαν εις Αθήνας, ακόμη και ο "πρωθυπουργός" μας (ο Gap ντε) έκραξε σε όλο το ντουνιά για το διεφθαρμένο κράτος (κάνοντας γαργάρα το πόσα χρόνια συνολικά το έχει κυβερνήσει η οικογένειά του και τα κόματά τους)...
Δεν θελω να μιλαω για αλλους, αλλα επειδη συμμεριζομαι την νοοτροπια ζωης της, θα πω το εξης. Αν ολοι ηταν σαν αυτην, η κοινωνια θα ηταν καλυτερη, και ο κοσμος πιο χαρουμενος. Αλλα ολοι παλι ειχαν την "πραγματιστικη" σταση στο συγκεκριμενο ζητημα, η κοινωνια θα ηταν...αυτο που ειναι. Φοβισμενη προς οτιδηποτε διαφορετικο, χωρις διαθεση για κατι καλυτερο, μηπως και τελικα βγει χειροτερο.
Επειδή το έθεσες περί νοοτροπίας ζωής, δηλαδή κοσμοθεωρίας με άλλα λόγια, η Λία απ' όσο ξέρω είναι του Φιλελευθερισμού, για σένα δεν ξέρω, προς τον Παπανδρεϊσμό σε κόβω πάντως.

Όπως και νά 'χει,
τόσο ο Φιλελευθερισμός, όσο και ο Παπανδρεϊσμός κυβερνούν τούτον τον πλανήτη και τούτη τη χώρα εδώ και δεκαετίες, ενώ η δική μου ιδεολογία δεν έχει καταφέρει να κυβερνήσει, καθώς όποτε ένας λαός πήρε στα χέρια του την εξουσία, υπέστη στρατιωτικές επεμβάσεις, χούντες-μαριονέτες, διεθνή εμπάργκο, εμφυλίους πολέμους κλπ,
συνεπώς ο κόσμος είναι έτσι όπως είναι εξαιτίας των δικών σας ιδεών και όχι χάρις στις δικές μας. Μην μας κατηγορείτε λοιπόν που έχουμε μελετήσει καλά το σάπιο σύστημα των "Κυρίαρχων Ιδεολογιών" και πλέον δεν τρώμε την προπαγάνδα και το παραμύθι τους.
Ακόμη όμως κι έτσι, η δική μου τοποθέτηση βασίζεται σε γεγονότα, ενώ η δική σου σ' ένα μεγάλο ΑΝ και σε μπόλικο ρητορικό συναισθηματισμό.
Επειδή όμως σε βλέπω με ηθικοπλαστική διάθεση σήμερα φίλε μου, θα σου ήταν εύκολο να τοποθετηθείς επάνω στο ηθικό ερώτημα που έχω θέσει;
Θεωρείται λοιπόν ηθικό το σώμα μου ν' ανήκει στο κράτος και να μου παίρνονται τα όργανα χωρίς να ρωτηθώ εγώ (φυσικά) ή οποιοσδήποτε δικός μου άνθρωπος, για να σωθούν ζωές. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν,
θα το θεωρούσατε το ίδιο φυσικό εάν, με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα και με την αιτιολογία ότι οι Έλληνες δεν είναι τόσο ενθουσιώδεις αιμοδότες όσο θα χρειαζόταν,
η κυβέρνηση όριζε ότι κάθε ένας από εμάς θα έπρεπε (εφόσον το επιτρέπει η υγεία του) να δίνει αίμα τρεις φορές το χρόνο;
Γιατί το αποφεύγετε βρε παιδιά; Τόσο δύσκολο είναι;