Linkedin Tips

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.114 μηνύματα.

Skeptic95

Νεοφερμένο μέλος

Ο Skeptic95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 47 μηνύματα.
Κάτι που σίγουρα παίζει ρόλο και θεωρώ ως ένα από τα 3 σημαντικότερα tips είναι η φωτογραφία προφίλ καθώς δικαιούσαι μόνο 1 και δεν είναι social media να πεις "θα ανεβάσω 5-6 να υπάρχουν".

Κάποιος που δεν σε ξέρει καν, είτε αυτός είναι μελλοντικός εργοδότης, συνεργάτης/συνέταιρος, επενδυτής/χορηγός ή οτιδήποτε, θα δει μία εικόνα και το πρώτο vibe παίζει σημαντικότατο ρόλο.

Η εμφάνιση είναι πολύ σημαντική, δεν νομίζω κάποιος να σε απορρίψει ή να μη δεχτεί να συνεργαστείτε ενώ υπερπληρείς όλα τα πιθανά κριτήρια και απαιτήσεις της δουλειάς (και μερικά προαιρετικά εξτρά) απλά επειδή δεν θα του αρέσεις εμφανισιακά, αλλά σίγουρα παίζει αρκετό ρόλο και πάντα είναι καλό όπως δίνουμε τα CV / βιογραφικά μας σε έναν επαγγελματία να μας τα γράψει όπως "πρέπει" (νομίζω πως τα 100€ - 200€ -ανάλογα το που θα πας- για κάτι που το κάνεις μία φορά σίγουρα είναι υποφερτό ποσό) έτσι και θα πάμε σε έναν επαγγελματία φωτογράφο να μας βγάλει στην καλύτερη πιθανή εκδοχή μας (περίπου 20€ - 50€).

Το ιδανικό θα ήταν να πηγαίναμε και σε κάποιον στυλίστα ώστε να μας συμβουλεύσει για τον κατάλληλο συνδυασμό ρούχων για να αναδείξουμε το πρόσωπο αλλά και το σωματότυπό μας αλλά αυτό φαντάζομαι μόνο για θέση που πραγματικά παίζονται όλα για όλα και έχει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, CEO, VP, κτλπ.

Γενικά είναι άτυπος κανόνας πως η προσπάθεια που κάνεις για να βρεις μία x δουλειά πρέπει να είναι ανάλογη της αξίας της. Κανείς δεν περιμένει να πας ντυμένος με Armani πουκάμισο των 3,000€ για συνέντευξη σε ένα βενζινάδικο ως υπάλληλος, αλλά αν στοχεύεις σε τραπεζικό οργανισμό ή δικηγορικό γραφείο, σίγουρα δεν θα πάρεις την δουλειά αν πας με φόρμα Adidas και ας είσαι στο 1% των καλύτερων στην Ελλάδα.

(λέω για Ελλάδα επειδή εδώ κοιτάνε πολύ περισσότερο την εμφάνιση από εξωτερικό, στην Αμερική π.χ. μόνο στο τελικό αποτέλεσμα εστιάζουν με κυνισμό και απάθεια για τα άλλα τα επιφανειακά, καλώς ή κακώς εδώ είμαστε πιο καθωσπρέπει και κυριλέ και κοιτάμε το πως είναι ντυμένος κάποιος στη δουλειά και όχι τι είναι ικανός να κάνει, τι προσόντα και δεξιότητες έχει, και αυτό φαίνεται παντού)

Σίγουρα όμως ένα 20€ για ένα καλό κούρεμα πριν την φωτογράφιση και ένα 30€ (μέσο όρο) για μία επαγγελματική φωτογράφιση για εικόνα προφίλ μπορούμε να τα αντέξουμε οικονομικά.

Αυτό το γράφω επειδή έχω δει πολλά προφίλ εκεί που έχουν φωτογραφίες που οι ίδιοι έβγαλαν με selfie. Δεν έχει σημασία αν έχεις καλή κάμερα κινητού ή και καλό κινητό (π.χ. iphone 15) αλλά οι γνώσεις και η τεχνική, ο φωτογράφος θα σε βγάλει 10 φωτογραφίες σε διαφορετικές πόζες και θα διαλέξει την καλύτερη, με τον καλύτερο πιθανό φωτισμό, θα την επεξεργαστεί ώστε να μην διακρίνονται τυχόν μικρο-ατέλειες (π.χ. σπυράκια, μαύροι κύκλοι, κτλπ) και θα την προσαρμόσει στην καλύτερη δυνατή ανάλυση και στις διαστάσεις που επιτρέπει η ιστοσελίδα που θέλεις (επειδή έχει όριο στα πόσα MB είναι η χωρητικότητα της εικόνας προφίλ) με τέτοια ποιότητα που ακόμα και αν δεν αρέσεις φατσικά σε όποιον σε κοιτάξει, να περνάς το μήνυμα ότι "το θέλω πραγματικά".

Είναι μία πολύ καλή επένδυση που σίγουρα αξίζει να αναφερθεί.

Γενικά η εικόνα που πρέπει να κυνηγάς είναι αυτή κάποιου που πρόκειται να παντρευτεί, όπως ένας γαμπρός, πρέπει να δείχνεις ενθουσιασμό, ανυπομονησία και πολύ θετική ενέργεια, συν όμως και σοβαρότητα για δέσμευση.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.582 μηνύματα.
Τo LinkedIn είναι μια σαχλαμάρα και μισή και επιτρέψτε μου να σας πω σύντομα μια σειρά από λόγους.
1.Το κυριότερο. Θες να βρεις δουλειά; Ξεχνάς το LinkedIn. Ανεβάζουν θέσεις εργασίας οι εταιρείες αλυσίδες για να δείξουν και καλά ότι είναι "open" σε θέσεις και θέλουν νέο προσωπικό ενώ απλά είναι μια μουφα και μισή. Έχοντας τύχει να πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω ούτε σε μια ούτε σε δύο ούτε σε τρεις αλλά σε αρκετές εταιρείες και να ρωτήσω για ποιον λόγο έχετε ανοιχτές τις θέσεις σας μήνες κιόλας. Οι απαντήσεις κυμαινόταν από το αφήνουμε ανοιχτες θέσεις για να δούμε ίσως προσλάβουμε μελλοντικά κάποιον στο θέλουμε να μαζέψουμε όλα τα βιογραφικά και να γίνει μετά μια συνάντηση των στελεχών μετά από μερικές βδομάδες ως μήνες. Και μιλάω για εταιρείες ομίλους όχι το γραφείο του μπαρμπαθοδωρου.Οπότε no thanks αν θέλετε εργασία ψαχτειτε σε ιστοσελίδες εύρεσης εργασίων η μέσω επαφών σας.

Bασικά σε όλες τις σελίδες εργασίας ανεβαίνουν αυτόματα οι ίδιες αγγελίες. Δηλαδή, αγγελία που θα δεις στο Glassdoor θα δεις και στο Linkedin. Εννοείται ότι υπάρχουν μικροεξαιρέσεις. Ήδη παρατηρείται αυτό που λες επειδή πολλές εταιρίες κάνουν δημοσκόπηση θέσεων για μελλοντικές ανάγκες διατηρώντας μια μεγάλη δεξαμενή βιογραφικών. Την ίδια στιγμή χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο ως μοχλό "απειλής" στο προσωπικό χαμηλών αποδόσεων θυμίζοντας ότι είναι ανακυκλώσιμοι και ότι περιμένουν χιλιάδες άνεργοι τη θέση τους. Επίσης αυτή η κατάληξη ήταν λογική και αναμενόμενη να συμβεί λόγω της παγκοσμιοποίησης και της σταδιακής υποβάθμησης της αξίας των Πανεπιστημιακών πτυχίων σε πολλές επιστήμες που σχετίζονται με τον κόσμο των επιχειρήσεων κυρίως (marketing, digital finance, IT, ... ). Όσο γκλαμουράτα και αν δείχνουν, με μια πολλά υποσχόμενη καριέρα, στην ουσία είναι μια πατάτα και μισή γι' αυτό και βλέπουμε παντού ένα επιθετικό marketing για να σε πείσουν ότι αξίζεις να κάνεις καριέρα άσχετα αν σε απορρίπτουν για μια θέση εργασίας.

2. Οι "έξυπνες" συμβουλες από δήθεν lifecoachers για να σου πουν μέσω της εμπειρίας τους πως έγιναν καλύτεροι υπάλληλοι άλλο που δεν δουλεύουν τώρα και είναι ανοιχτοι σε νέα δουλειά. "Πήρα διαζύγιο από την γυναίκα μου και πως με έκανε αυτό να γίνω καλύτερος HR Manager". Να μου λείπουν οι τοξικ συμβουλές.

Πάντως έχει καλά γκομενάκια που το παίζουν life-coachers. Το προσπαθούν. :P Στο τέλος βλέπω να δίνουν και συμβουλές πως να φτιάχνετε ρυζόγαλο.

3. Το συνεχόμενο spaμαρισμα από άκυρους ανθρώπους ούτε καν στο κύκλο σου που σου λένε ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΆΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ να ανακοινώσω πως πήρα ένα ζευγάρι κάλτσες. Ε. Λ Ε Ο Σ.

Το αστείο είναι ότι βλέπεις άκυρα άτομα που δεν είναι καν στις επαφές γνωστών σου να δείχνουν σούπερ-επιτυχημένοι και να λένε ότι ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ως managers στην τάδε εταιρία σε φόντο με μπαλόνια (λες και είναι παιδάκια δημοτικού) και από κάτω πέφτει γύπινγκ. Η Μαρία, η γκόμενα του Γιάννη από το Βιολογικό να εύχεται "Congrats" ενώ ο Tasos να μοστράρει τη νέα υπερεξειδίκευση σε Κατανεμημένα Data με πολλές συντομογραφίες DFLGPSPSHTPRPA και να νομίζει ότι τελείωσε το ΜΙΤ. Μόνο εσύ μετά νιώθεις αποτυχεσμένη-ος. :P

4. Καλά για το πέσιμο δεν το συζηταω καν. Οριακή κατρακύλα από πεφτουλες που νομίζουν ότι θα βρουν γκόμενα μέσω του LinkedIn. Ειδικά οι γιατροί ασχολιαστο.

Τουλάχιστον είναι τίμιο πέσιμο. Είναι επιστημονικό πέσιμο. Εμένα ούτε που να με χέσουν.
Είμαι άσχημος. :yahoo:

Γενικά το λικεντιν κάποτε είχε μια αξία και ένα όφελος. Τώρα πια έχει χάσει το validity του και έχει γίνει ένα συνονθύλευμα από διαφημίσεις για πράγματα με σύνδρομες, άκυρους που βγάζουν τα προβλήματα τους και από φεικ ανακοίνωσεις. Το μόνο του όφελος είναι ότι ανεβάζεις το βιογραφικό και άμα θες κάπου να δείξεις ότι έχεις κάνει το τάδε και το τάδε στέλνεις λινκ.

Είναι ένα καλό μέσο μόνο για συγκεκριμένο σκοπό. Προσωπικά το χρησιμοποιώ για να προωθώ διαφημιστικά τη δουλειά μου και για να ανταλάσσω γνώμες σε επιστημονικά θέματα. Για τίποτε άλλο.

Απλά ο κόσμος της εργασίας έχει παραγίνει τοξικός. Όταν φτάσαμε στο σημείο να δεχόμαστε τις "συμβουλές" της κάθε ψωνισμένης Psychology ΑΠΘ ως lifecoacher για το πως να φτιάξουμε βιογραφικό, τις 5+1 συμβουλές επιτυχίας, και άλλες παρόλες ενώ θα πρέπει κρυβουμε τις σπουδές μας, που κουραστήκαμε να αποκτήσουμε τόσες γνώσεις, αφιερώσαμε χρόνο και μεράκι για να μάθουμε πράγματα, στερηθήκαμε στοιχεία κοινωνικής ζωής, κτλ, κάπου λες, γνώμη σας, γνώμη μου, εντάξει σπάστε πλάκα, αλλά σπάω και εγώ πλάκα. Παύεις να ασχολήσε. Φτιάχνεις τη ζωή σου, πορεύεσαι, χωρίς να εξαρτάσαι από τη γνώμη (κωλοτρυπίδα) του κάθε ανώμαλου recruiter.

Γιατί πρόκειται περί διαστροφής, όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση να με κρίνει ένας recruiter με πτυχίο Δημοσιογραφίας ή Θεολογίας και Επικοινωνίας για το αν αξίζω ως Μαθηματικός, Φυσικός, Χημικός ... επαγγελματικά σε μια εταιρία υπηρεσιών. Το θεωρώ προσβολή στην προσωπικότητά μου. Είναι σαν να προσπαθώ να αξιολογήσω με θεωρητικούς δείκτες επαγγελματικά έναν Γιατρό ενώ δεν έχω ιδέα για την δουλειά του.

Τι μου θύμησες.
Έκανα μια συνέντευξη εξ-αποστασεως για μια θέση εργασίας.
Αρχίζω και λέω τι έχω κάνει και τα πτυχία μου και γυρνάει η εκπρόσωπος του hr ξέρετε να χειρίζεστε υπολογιστές;

Εγώ εκείνη την ώρα: :dash1:

Δηλαδή ότι τι; Πώς μπήκα στον ρημαδο υπολογιστή για να τους μιλήσω;

Aκουν αυτό που τους κλείνουν μάτι οι "προϊστάμενοι" από την αίθουσα που δεν τους βλέπεις, όσο κάνεις εσύ συνέντευξη online. Δεν ακούν αυτό που θες να τους πεις. Δεν τους ενδιαφέρει τι έχεις σπουδάσει. Τους ενδιαφέρει να γίνει καλά η δουλειά και να βγάλουν προμήθεια από την "πώλησή" σου ως εργατικό δυναμικό στην εταιρεία. Επίσης δεν βλέπεις τα χέρια τους, τι είδους νοήματα κάνουν με τα δάχτυλα όσο εσύ αναφέρεις την ιστορία σου.

Τελευταία επεξεργασία:

Skeptic95

Νεοφερμένο μέλος

Ο Skeptic95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 47 μηνύματα.
Εγώ απ' ότι κατάλαβα το LinkeDin δεν είναι για να βρεις άμεσα δουλειά αλλά έμμεσα, με τον ίδιο τρόπο λειτουργίας όπως τα friend requests κοινών φίλων στο φβ.

Δεν γνωρίζω κάποιον που βρήκε κατευθείαν μέσα από εκεί όμως ξέρω πάρα πολλές περιπτώσεις που έκαναν connection και δημιουργήθηκε η επαφή (ή "κονέ" ή "γνωριμί" , όπως θέλετε πείτε το) και τον/την είχαν υπόψιν τους για μελλοντικές δουλειές όπου το βιογραφικό/οι ικανότητες του/της τους φάνηκαν χρήσιμες και αξιοποιήσιμες.

Δηλαδή είναι σαν "κάτι να υπάρχει να βοηθάει" πιο πολύ παρά "η λύση της ανεργίας". Κάτι σαν πορτοφόλιο γνωριμιών και δημοσίων σχέσεων που λειτουργεί βοηθητικά σε ό,τι άλλες προσπάθειες κάνεις για εύρεση εργασίας (αγγελίες σε ιστοσελίδες όπως jobfind, mail/τηλεφωνήματα σε επιχειρήσεις, πρήξιμο συγγενών και φίλων, κτλπ)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εξαιρείται φυσικά το σενάριο όπου επιστημονική ομάδα ψάχνει απόφοιτο της τάδε σχολής ή ειδικότητας με το τάδε μεταπτυχιακό, τα πολύ συγκεκριμένα πράματα ξεχωρίζουν επειδή μικρότερος ο ανταγωνισμός οπότε αυξάνεται η ζήτηση στους λίγους που κατέχουν αυτό που ψάχνει ο ενδιαφερόμενος.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.582 μηνύματα.
Δεν γνωρίζω κάποιον που βρήκε κατευθείαν μέσα από εκεί όμως ξέρω πάρα πολλές περιπτώσεις που έκαναν connection και δημιουργήθηκε η επαφή (ή "κονέ" ή "γνωριμί" , όπως θέλετε πείτε το) και τον/την είχαν υπόψιν τους για μελλοντικές δουλειές όπου το βιογραφικό/οι ικανότητες του/της τους φάνηκαν χρήσιμες και αξιοποιήσιμες.

Υπάρχει περίπτωση να βρεις δουλειά από τις αγγελίες που δημοσιεύονται στην ενότητα Jobs αλλά με συστάσεις, τύχη και άλλους παράγοντες. Όμως σε διεθνή βάση, αν κοιτάξεις ομιλίες θα δείς ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εύρεσης εργασίας.

Skeptic95

Νεοφερμένο μέλος

Υπάρχει περίπτωση να βρεις δουλειά από τις αγγελίες που δημοσιεύονται στην ενότητα Jobs αλλά με συστάσεις, τύχη και άλλους παράγοντες.
Μα ναι, πιο πολύ θέμα τύχης και συγκυριών είναι πιστεύω, να στείλεις στο σωστό άτομο την σωστή στιγμή που να ψάχνει αυτό που έχεις.

Γι' αυτό αν χρησιμοποιείτε κάποια παρόμοια ιστοσελίδα αξιοποιήστε την στο έπακρο, όσο μπορείτε στέλνετε για connections, κάθε διαφήμιση σας βοηθάει έμμεσα.

nPb

Επιφανές μέλος

Όταν μια lifecoach δίνει εύσημα σε άντρα lifecoach στο θέμα του HR recruiting με φιλοσοφικέ παπαρόλες είναι είδος γύπινγκ;

Το HR-γύπινγκ; :crazy:

nPb

Επιφανές μέλος

Αυτός από το Linkedin τη βρήκε τη δουλειά; :crazy:
Σημασία έχει ότι ουδείς χάνεται αν έχει προσόντα από την Ελλάδα. Άντε πια. Τώρα καταλαβαίνω γιατί είμαι άχρηστος. :hmm:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

Αυτός από το Linkedin τη βρήκε τη δουλειά; :crazy:
Σημασία έχει ότι ουδείς χάνεται αν έχει προσόντα από την Ελλάδα. Άντε πια. Τώρα καταλαβαίνω γιατί είμαι άχρηστος. :hmm:
Εφτιαξε καλύτερο βιογραφικό απο τους άλλους μάλλον (νομιζω ο Κυρανάκης ειχε πει κατι τετοιο οτι γι αυτο δεν βρισκουν οι νεοι εργασία).

nPb

Επιφανές μέλος

Εφτιαξε καλύτερο βιογραφικό απο τους άλλους μάλλον (νομιζω ο Κυρανάκης ειχε πει κατι τετοιο οτι γι αυτο δεν βρισκουν οι νεοι εργασία).

Σημασία έχει ότι εφευρίσκουν νέες θέσεις (καρέκλες) εργασίας. Σε αυτό τους παραδέχομαι. :loltooth:

Ειδικός για Θέματα Στρατηγικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Ανάπτυξης Αναπτυξιακής Πολιτικής.

nPb

Επιφανές μέλος

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.

@GeorgePap2003
Μια ακόμη (και μάλιστα πολύ καλή) δικαιολογία για τις εταιρείες (κι ειδικά τις αλλοδαπές) να επιμένουν στην «άμεση διαθεσιμότητα», στο «να είσαι εκεί» (π.χ. αν εσύ ζεις στην Ελλάδα κι εμείς είμαστε στη Γερμανία δε σε θέλουμε, ξεσπιτώσου πρώτα να 'ρθεις στη Γερμανία και βλέπουμε:rolleyes:) κ.λπ.

nPb

Επιφανές μέλος

Μια ακόμη (και μάλιστα πολύ καλή) δικαιολογία για τις εταιρείες (κι ειδικά τις αλλοδαπές) να επιμένουν στην «άμεση διαθεσιμότητα», στο «να είσαι εκεί» (π.χ. αν εσύ ζεις στην Ελλάδα κι εμείς είμαστε στη Γερμανία δε σε θέλουμε, ξεσπιτώσου πρώτα να 'ρθεις στη Γερμανία και βλέπουμε:rolleyes:) κ.λπ.
Μα σου υπόσχονται μια καριέρα για ενίσχυση της ομάδας. Πάντα σε ομάδα σε βάζουν και δεν πειράζει αν δεν μπορείς άμεσα να έρθεις για συνέντευξη. Θα σου κάνουν συνέντευξη 3-4 φορές όταν θα πας εκεί. Μάλιστα μπορεί να σου κάνουν συνέντευξη 3-4 φορές online και για να αποφασίσουν θα σε καλέσουν με δικά σου έξοδα να μείνεις 1 μήνα και να σε δουν από κοντά. Αν δεν τους κάνεις απλά ακυρώνουν την πρώτη συνέντευξη δια ζώσης και όλα τελειώνουν.

Αυτό το είχα ζήσει με Έλληνες που είχα γνωρίσει στην Σουηδία που ψάχνονταν με συνεντεύξεις και μάλλον πέρασε ο μήνας χωρίς αποτέλεσμα και έπρεπε να γυρίσουν πίσω. Είχαν ξοδέψει κάπου 2.500 ευρώ εκτός προγράμματος.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.114 μηνύματα.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.
Μα σου υπόσχονται μια καριέρα για ενίσχυση της ομάδας. Πάντα σε ομάδα σε βάζουν και δεν πειράζει αν δεν μπορείς άμεσα να έρθεις για συνέντευξη. Θα σου κάνουν συνέντευξη 3-4 φορές όταν θα πας εκεί. Μάλιστα μπορεί να σου κάνουν συνέντευξη 3-4 φορές online και για να αποφασίσουν θα σε καλέσουν με δικά σου έξοδα να μείνεις 1 μήνα και να σε δουν από κοντά. Αν δεν τους κάνεις απλά ακυρώνουν την πρώτη συνέντευξη δια ζώσης και όλα τελειώνουν.

Αυτό το είχα ζήσει με Έλληνες που είχα γνωρίσει στην Σουηδία που ψάχνονταν με συνεντεύξεις και μάλλον πέρασε ο μήνας χωρίς αποτέλεσμα και έπρεπε να γυρίσουν πίσω. Είχαν ξοδέψει κάπου 2.500 ευρώ εκτός προγράμματος.
Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρος (έμμεσος) τρόπος από την προαπαίτηση για «άμεση διαθεσιμότητα» και «εντοπιότητα» για να σου πουν ότι «δεν κάνουμε συνεντεύξεις για να σε αξιολογήσουμε επειδή ψάχνουμε τους καλύτερους, ψάχνουμε τους πιο βολικούς (όπου «βολικούς» βάλε ό,τι θες: τους πιο φθηνούς ή/και τους πιο απελπισμένους ή/και τους πιο δουλοπρεπείς κ.ο.κ.) που θα 'ναι «τόσο όσο» για να βγει η δουλειά και στην πραγματικότητα κάνουμε τις συνεντεύξεις για τα μάτια του κόσμου ή/και για λόγους marketing ή/και επειδή το επιβάλλει το Σ.Δ.Π. της εταιρείας (π.χ. ISO 9001:2015) κ.ο.κ.»!

nPb

Επιφανές μέλος

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.
Δεν περίμενα να φαω γκοστινγκ ΚΑΙ από εργοδότη. Συνέβη σήμερα ✌️

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.
Δηλαδή τι σου έκανε; :hmm:
Μου είπε θα με πάρει τηλ για να μου πει την απόφαση του για το αν θα προχωρήσουμε σε συνεργασία ή όχι και δεν με πήρε.
Του έστειλα εγώ ένα μήνυμα την ίδια μέρα, δεν απάντησε, εχθές τον πήρα τηλ πάλι δεν απάντησε και λέω να προσπαθήσω και σήμερα γιατί με ενδιαφέρει η δουλειά και θέλω να φύγω από εδώ που είμαι.