Linkedin Tips

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.
Η ειδίκευση έρχεται και με τα χρόνια.... πρέπει να δείξεις υπομονή.

Θα κάνεις 2-3 χρόνια δουλειές τέτοιου τύπου και μόλις μαζέψεις κάποια αρκετά χρηματα θα κάνεις κάτι δικό σου.

Άλλη λύση ειναι να βρεις έναν συνενοήσιμο άνθρωπο ή και να μιλήσεις λίγο και με αυτούς που έχεις στη τωρινή σου δουλειά.

Κάνε κάτι διαφορετικό απο αυτό που έκανες μέχρι τωρα.... μην φοβάσαι. Εκφράσου.

Αυτά λέω και στο "δικό" μου προσωπικό. :P

Για να το έχω όμως πήρα την απόφαση να φυγω 300 χλμ εκτός Αθηνων... γιατί δεν μπορουσα άλλο τη παραλογία στην Αθήνα και να μην έχω την ευθύνη και την πρωτοβουλία να εισάγω δικές μου μεθόδους διοίκησης προσωπικού.

Ολα ειναι μια απόφαση... με + και - . Οσο είμαστε νέοι ειναι εντάξει ο χρόνος... μικρή εισαι ακόμη έχεις χρόνο για πειραματισμούς , πάρε το πιο χαλαρά. :) Σε νιωθω λίγο αγχωμένη :P
Το να είσαι διαχειριστής eshop δεν είναι τρελή ειδικευση. Μπορούν να το κάνουν πολλά άτομα σαν και εμένα.

Είμαι αγχωμενη Ναι γιατί θέλω να βρω επιτέλους κάτι σταθερό να μείνω παραπάνω από 1,5 χρόνο. 30 κοντεύω.

Τέλος πάντων θα δω πως θα πάει. Το χε**με το θέμα, για linkedin λέγαμε. 😂

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.116 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.
Αυτό που θα μπορούσα να κάνω είναι ένα eshop. Αλλα υπάρχουν 1000αδες eshop με τα ίδια πράγματα. "Δύσκολο" να προτιμησουν εσένα.
Επίσης θέλει λεφτά, όχι πολλά, αλλά δεν έχω τόσο κεφάλαιο.
Το χω πάντως στο μυαλό μου...
Εχω κεφάλαιο αλλά δεν έχω έναν μαλάκ... εεε συνεργάτη να τρέξουμε κατι τετοιο.

Αλλά θα μου τον πιανεις και λιγο στα διαλλείματα. Κλασσικος ελληνέζος εργοδότης, ενα δουλάκι συνηθως γκομενάκι να προσλάβουμε, να την ρέψουμε στη δουλειά γιατί έχει τη φεμινιστικη καύλα να αποδειξει στους ανατολίτες γκόμενους της οτι μετράει, και παράλληλα να βρουμε και γκόμενα.

ΥΓ: Αστειευομαι, δεν ειμαι ανωμαλος να ξεκινησω επιχειρηση στην Ελλάδα, με το καλημερα συνεταιρος το κρατος 70% στα κέρδη.

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.
Εχω κεφάλαιο αλλά δεν έχω έναν μαλάκ... εεε συνεργάτη να τρέξουμε κατι τετοιο.

Αλλά θα μου τον πιανεις και λιγο στα διαλλείματα. Κλασσικος ελληνέζος εργοδότης, ενα δουλάκι συνηθως γκομενάκι να προσλάβουμε, να την ρέψουμε στη δουλειά γιατί έχει τη φεμινιστικη καύλα να αποδειξει στους ανατολίτες γκόμενους της οτι μετράει, και παράλληλα να βρουμε και γκόμενα.

ΥΓ: Αστειευομαι, δεν ειμαι ανωμαλος να ξεκινησω επιχειρηση στην Ελλάδα, με το καλημερα συνεταιρος το κρατος 70% στα κέρδη.
Μακάρι να είχα έναν σοβαρό συνεργάτη να ξεκινουσαμε μαζί κάτι τέτοιο.(Χωρίς να του τον πιάνω:lol:)

Αλλ ούτε οι εργοδότες δεν παλευονται...γενικά κάνεις δεν παλεύεται:lol:

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.
Μακάρι να είχα έναν σοβαρό συνεργάτη να ξεκινουσαμε μαζί κάτι τέτοιο.(Χωρίς να του τον πιάνω:lol:)

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι απο οσο καταλαβαίνω περιμένεις απο έναν άλλον να σου "πάρει" την ανασφάλεια.

Συνηθως αυτές οι συνεργασίες δεν προχωράνε γιατί αν βρεις εναν καλύτερο απο σένα θα σε δεί ως βάρος.... αν βρεις έναν χειρότερο θα το δείς εσυ ως βάρος κτλ.

Πραγματικά το μόνο που χάνουμε όταν δοκιμάσουμε κάτι και αποτύχει ειναι ο χρόνος μας και τίποτε αλλο
εσυ βεβαια δεν εισαι καν 30 έχεις χρονο ακόμη αρκετό.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

Κοιτα εμενα ο πατερας μου με τη μητερα μου ειχαν μαζι επιχειρηση, με σεβασμο και αγαπη μεγαλωσαν δυο παιδια με τα λιγοστα τους έσοδα. Ούτε πηγε η μανα μου να τσιμπουκωνει εργοδότες, ουτε ο πατερας μου προσλάμβανε βοηθους για να ξενοπηδάει.

Κατι τετοιο θα θελα να κανω στη ζωή μου. Κατι δικό μου, με δικους μου ανθρωπους. Και το πιστευω θα ημουν πολύ καλός εργοδότης, δεν ειμαι ουγκα τσακα να δινω διαταγες. Οποτε ειχα κατι δικο μου, χωνομουνα στα βαθιά, έδινα το παράδειγμα.

Δε θα το βρεις αυτο σήμερα κυρα-Ντουμπάι. Φτιαξε το e-shop μονη σου, μην περιμενεις εναν αντρα να σε σωσει. Δεν εισαι ηλίθια.

Κι ακομα κι αν εισαι ηλίθια, μην ανησυχείς, πιο ηλιθιες απο σενα το παιζουν επιχειρηματίες.

Τόλμα. Προχώρα. Μην περιμενεις να βρεις εργοδοτη να μεινεις εκει 30 χρονια να παρεις συνταξη απο αυτόν. Τελείωσαν αυτά.

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι απο οσο καταλαβαίνω περιμένεις απο έναν άλλον να σου "πάρει" την ανασφάλεια.

Συνηθως αυτές οι συνεργασίες δεν προχωράνε γιατί αν βρεις εναν καλύτερο απο σένα θα σε δεί ως βάρος.... αν βρεις έναν χειρότερο θα το δείς εσυ ως βάρος κτλ.

Πραγματικά το μόνο που χάνουμε όταν δοκιμάσουμε κάτι και αποτύχει ειναι ο χρόνος μας και τίποτε αλλο
εσυ βεβαια δεν εισαι καν 30 έχεις χρονο ακόμη αρκετό.
Υπάρχει ανασφάλεια αλλά δεν θα ήθελα οπωσδήποτε κάποιον συνεργάτη. Άμα είχα, θα ήθελα να είναι καλός στην δουλειά του για να πάμε την επιχείρηση μπροστά.

Επίσης εκτός από τον χρόνο, χάνεις και χρήματα που επενδυεις, αυτά δεν θα γυρίσουν πίσω.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.582 μηνύματα.
Κάνεις δεν θέλει να ασχοληθεί...πολύ απλά! Δεν του κάνεις; σε διώχνουν και ούτε εξηγήσεις δεν δίνουν.
Τα έχω φάει με το κουτάλι...
Και επίσης, δεν τους νοιάζει άμα προσπαθείς για την εταιρεία, αν κάνεις λάθη είσαι άουτ.
Είναι πολύ κρίμα γιατί υπάρχουν παιδιά έξω που είναι αστέρια και δεν τους δίνεται η ευκαιρία.

Το ξέρω και δυστυχώς, αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Σκέψου ότι μιλάμε για δισεκατομμύρια νέων που δεν βρίσκουν δουλειά σήμερα και πόσο μάλλον όσοι κουνάνε το δάχτυλο περί "πολλών πτυχιούχων και έλλειψης αγροτικών χεριών" δεν προσλαμβάνουν εύκολα ούτε ακόμη και στον αγροτικό τομέα. Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί της πόλης με καμία επαφή αγροτικής ζωής να πάει να γίνει κτηνοτρόφος ή να γίνει υδραυλικός ενώ τα χέρια του είναι αδούλευτα με την τεχνική εργασία; :hmm:Αν δεις σε πολλές χώρες του κόσμου, ακολουθείται η ίδια ιστορία. Υπάρχουν πολλά παπαγαλάκια στον ψεύτικο κόσμο του διαδικτύου που δημιουργούν εργασιακό χάος σε ανθρώπους που ψάχνουν για δουλειά. Οι εταιρίες από το 2008 στον δυτικό κόσμο και σε ανεπτυγμένες οικονομίες της Ανατολής (π.χ. Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Κίνα) ακολουθούν τη λογική της πρόσληψης χαμηλού κόστους και ανακυκλώσιμου εργαζόμενου, επειδή τόσο οι εργασιακές συνθήκες όσο και τα εργασιακά καθήκοντα είναι ασαφή. Αν ρωτήσεις ένα στέλεχος μιας μέσης βαθμίδας τι ακριβώς κάνει σε μια επενδυτική τράπεζα ως αναλυτής κινδύνου δεν ξέρει ακριβώς να σου πει. Θα ξεκινήσει να σου λέει εξειδικευμένα καθήκοντα με έμφαση σε συσκέψεις με πελάτες αλλά επί της ουσίας δεν κάνει τίποτα για τον εαυτό του. Δουλεύει με κύριο στόχο τα τεράστια κέρδη των αφεντικών του όσο αποτελεί εργαζόμενός τους αλλά χωρίς δυνατότητες να κάνει ότι αυτός θεωρεί επαγγελματικά σωστό. Οι δυνατότητες περιορίζονται από το πλαίσιο της εταιρίας και τους κώδικες επικοινωνίας.

Όπως έχει αναφέρει και ο @Jack of Spades παλαιότερα, ο τρόπος που δουλεύουν αρκετοί σε μια εταιρία και οργανώνεται η εταιρική κουλτούρα δεν αφήνει περιθώρια συναδελφοποίησης αλλά ούτε να μάθει κάποιος τη δουλειά. Δεν υπάρχει δουλειά με αρχή-μέση-τέλος αλλά μια σειρά διαδικασιών με πολλά πρωτόκολλα και κανονισμούς που δεν οδηγούν σε κάποιο σαφή στόχο. Γι' αυτό και αν απολύεται κάποιος με συνοπτικές διαδικασίες δεν έχει υλικό κόστος καθώς η θέση του παύει να υπάρχει ως ... μαγνητική κάρτα εισόδου στο γραφείο. Η δουλειά ως συντελεστής παραγωγής δεν υπήρχε ποτέ ή αν υπήρχε, ενσωματώνεται στην υπόλοιπη ομάδα.

Γενικά, δημιουργούνται θέσεις εργασίας από κέρδη επενδυτών για να μην φορολογούνται στο εισόδημά τους ενώ μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας είναι ψεύτικες αγγελίες. Ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι θέσεις εργασίας είναι ψεύτικες ή απλή συλλογή δημογραφικών στοιχείων ανέργων πτυχιούχων από τους προπονητές καριέρας.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.
Υπάρχει ανασφάλεια αλλά δεν θα ήθελα οπωσδήποτε κάποιον συνεργάτη. Άμα είχα, θα ήθελα να είναι καλός στην δουλειά του για να πάμε την επιχείρηση μπροστά.

Επίσης εκτός από τον χρόνο, χάνεις και χρήματα που επενδυεις, αυτά δεν θα γυρίσουν πίσω.

Τι σημαίνει καλός ; μπορεί να είναι καλός αλλά κακό τρόπος στη συνεργασία κ άρα να ζημιωθειτε και οι δυο.

Από την άλλη όλοι έτσι νιώθουν ότι θα χάσουν κ δεν θα κερδίσουν αγνοουν ομως ότι όλα αυτά είναι απαραίτητες εμπειρίες για το μέλλον που αναγκαστικά δεν κερδίζονται αλλιώς εάν δεν βραχείς ρε φίλε...

Και έτσι γίνεσαι καλυτερος. Αναγκαστικά.

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Κοιτα εμενα ο πατερας μου με τη μητερα μου ειχαν μαζι επιχειρηση, με σεβασμο και αγαπη μεγαλωσαν δυο παιδια με τα λιγοστα τους έσοδα. Ούτε πηγε η μανα μου να τσιμπουκωνει εργοδότες, ουτε ο πατερας μου προσλάμβανε βοηθους για να ξενοπηδάει.

Κατι τετοιο θα θελα να κανω στη ζωή μου. Κατι δικό μου, με δικους μου ανθρωπους. Και το πιστευω θα ημουν πολύ καλός εργοδότης, δεν ειμαι ουγκα τσακα να δινω διαταγες. Οποτε ειχα κατι δικο μου, χωνομουνα στα βαθιά, έδινα το παράδειγμα.

Δε θα το βρεις αυτο σήμερα κυρα-Ντουμπάι. Φτιαξε το e-shop μονη σου, μην περιμενεις εναν αντρα να σε σωσει. Δεν εισαι ηλίθια.

Κι ακομα κι αν εισαι ηλίθια, μην ανησυχείς, πιο ηλιθιες απο σενα το παιζουν επιχειρηματίες.

Τόλμα. Προχώρα. Μην περιμενεις να βρεις εργοδοτη να μεινεις εκει 30 χρονια να παρεις συνταξη απο αυτόν. Τελείωσαν αυτά.
αυτα που είπα στον devil ισχύουν και εδω...
Είναι μεγαλύτερο ρίσκο να ανοίξεις μια επιχείριση...
Και φυσικά τωρα δεν εχω την δυνατότητα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τι σημαίνει καλός ; μπορεί να είναι καλός αλλά κακό τρόπος στη συνεργασία κ άρα να ζημιωθειτε και οι δυο.

Από την άλλη όλοι έτσι νιώθουν ότι θα χάσουν κ δεν θα κερδίσουν αγνοουν ομως ότι όλα αυτά είναι απαραίτητες εμπειρίες για το μέλλον που αναγκαστικά δεν κερδίζονται αλλιώς εάν δεν βραχείς ρε φίλε...

Και έτσι γίνεσαι καλυτερος. Αναγκαστικά.
Όταν θες να ανοίξεις μια εταιρεία με έναν συνεργάτη, δεν θα βρεις όποιον και όποιον. Θα βρεις έναν που ξέρεις τι άνθρωπος είναι, τι δουλειά κάνει, πως το κάνει και τι μπορεί να σου προσφέρει.
Αν βρω έναν οποίο να ναι φυσικά η δουλειά θα πάει περίπατο.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

αυτα που είπα στον devil ισχύουν και εδω...
Είναι μεγαλύτερο ρίσκο να ανοίξεις μια επιχείριση...
Και φυσικά τωρα δεν εχω την δυνατότητα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όταν θες να ανοίξεις μια εταιρεία με έναν συνεργάτη, δεν θα βρεις όποιον και όποιον. Θα βρεις έναν που ξέρεις τι άνθρωπος είναι, τι δουλειά κάνει, πως το κάνει και τι μπορεί να σου προσφέρει.
Αν βρω έναν οποίο να ναι φυσικά η δουλειά θα πάει περίπατο.

Ωραία κοίταξε να δεις... Καλώς η κακώς οι δουλειές των άλλων έχουν και τη φιλοσοφία τους με την οποία μπορεί να μη ταιριαζεις.

Είτε κάθεσαι και συζητάς ότι μπορεί και έχουν τη διάθεση να το αλλάξουν για να συνεργαστείτε καλυτερα είτε κανεις υπομονή κ παραλληλα κανεις σιγά σιγά αυτό που σ αρέσει.

Οι επιχειρήσεις σιγά σιγά μεγαλώνουν καθώς πρεπει να αποκτήσεις πρώτα μια φήμη ώστε ο κόσμος να σε προτιμαει. Να λυσεις δηλαδή τα θέματα του κ να παρεχεις σωστές υπηρεσίες.

Όποτε για την ώρα η κουβέντα περι επιχειρήσεων είναι λίγο ουτοπική. Σιγά σιγά ξεκινάς ακόμη και από το δωμάτιο του σπιτιου σου κ όσο πανε καλα τα πραγματα επεκτείνεται.

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Ωραία κοίταξε να δεις... Καλώς η κακώς οι δουλειές των άλλων έχουν και τη φιλοσοφία τους με την οποία μπορεί να μη ταιριαζεις.

Είτε κάθεσαι και συζητάς ότι μπορεί και έχουν τη διάθεση να το αλλάξουν για να συνεργαστείτε καλυτερα είτε κανεις υπομονή κ παραλληλα κανεις σιγά σιγά αυτό που σ αρέσει.

Οι επιχειρήσεις σιγά σιγά μεγαλώνουν καθώς πρεπει να αποκτήσεις πρώτα μια φήμη ώστε ο κόσμος να σε προτιμαει. Να λυσεις δηλαδή τα θέματα του κ να παρεχεις σωστές υπηρεσίες.

Όποτε για την ώρα η κουβέντα περι επιχειρήσεων είναι λίγο ουτοπική. Σιγά σιγά ξεκινάς ακόμη και από το δωμάτιο του σπιτιου σου κ όσο πανε καλα τα πραγματα επεκτείνεται.
Πλέον για να ανοίξεις επιχείρηση πρέπει να έχεις κάποιο "μαγαζί" να δηλώσεις, δεν μπορείς να δηλώσεις το σπίτι σου.
Άρα με το καλημέρα φεύγουν λεφτά για ενοίκιο.
Αυτό το μέρος που θα το έχεις για αποθήκη, δεν πρέπει να σουλουπωθει; πρέπει.
Πρέπει να φτιάξεις και ένα eshop, να βρεις λογιστή να σου τα κάνει όλα και φυσικά να έχεις προϊόντα.
Σου έχουν φύγει ήδη πόσα λεφτά, χωρίς να έχεις ούτε μια παραγγελία 😂
ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΈΧΕΙ ΦΡΟΝΤΊΣΕΙ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΛΆΧΙΣΤΗ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΉ ΦΟΡΟΛΟΓΊΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 😂

Τέλος παντων είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν με το καλημέρα.

Όσο για την δουλειά που είμαι τωρα δεν θα πω τίποτα, ψάχνω κάτι άλλο να φύγω και ουαν το βρω θα πω αντίο.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Πλέον για να ανοίξεις επιχείρηση πρέπει να έχεις κάποιο "μαγαζί" να δηλώσεις, δεν μπορείς να δηλώσεις το σπίτι σου.
Άρα με το καλημέρα φεύγουν λεφτά για ενοίκιο.
Αυτό το μέρος που θα το έχεις για αποθήκη, δεν πρέπει να σουλουπωθει; πρέπει.
Πρέπει να φτιάξεις και ένα eshop, να βρεις λογιστή να σου τα κάνει όλα και φυσικά να έχεις προϊόντα.
Σου έχουν φύγει ήδη πόσα λεφτά, χωρίς να έχεις ούτε μια παραγγελία 😂
ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΈΧΕΙ ΦΡΟΝΤΊΣΕΙ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΛΆΧΙΣΤΗ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΉ ΦΟΡΟΛΟΓΊΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 😂

Τέλος παντων είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν με το καλημέρα.

Ε τωρα τι να συζητήσουμε σε αυτό ; αμα κάποιος έχει πάρει την απόφαση να κάνει κάτι... προφανώς και προσπερνά - λύνει αυτα τα προβλήματα.

Με πρόχειρο στην αρχή τρόπο αλλά κάπως επιβιώνει και συνεχίζει με το όραμα του.
Και τι θα πεί να σουλουπωθεί , μπορείς να βρεις ένα ημι υπόγειο ή ισόγειο και να βάλεις ενα φτηνό γραφείο απο το ΙΚΕΑ μέσα... ενα λάπτοπ... και μια ραφιέρα ... αντε να δινεις κανα 300αρι το μήνα.

Με τις φορολογίες δεν ξέρω τι παίζει και ο λογιστής στην αρχή ειδικά επειδη δεν έχεις και καμιά Α.Ε. αντε να σου παίρνει κανα 50αρικο για να σ κάνει τη δουλειά.

Αλλα ξαναλέω... αν δεν το χεις πάρει απόφαση και με το που ξεκινάς σκέφτεσαι μίζερα του στυλ "πωπω θα χάσω λεφτά..." , "πωπω θα μπω μέσα" κτλ προφανώς και κάθεσαι στα αυγά σου.

Όσο για την δουλειά που είμαι τωρα δεν θα πω τίποτα, ψάχνω κάτι άλλο να φύγω και ουαν το βρω θα πω αντίο.

Αυτό δεν ειναι σωστό. Έτσι τους κρεμάς εντελώς.

Το έκανε και μια γνωστή παλαιότερα και όταν τη ρώτησα γιατί μου απάντησε αφοπλιστικά

"Στη δουλειά δε χωράνε συναισθηματισμοί"

Οκ... αμα σε γαμάνε και σενα μετά όμως... μη λές οτι οι άλλοι ειναι ανυπόφοροι.
Οτι δινεις παίρνεις (γενικά μιλώντας οχι για σενα)

απλα εχω συνηθισει να μιλάω ευθεως.

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Ε τωρα τι να συζητήσουμε σε αυτό ; αμα κάποιος έχει πάρει την απόφαση να κάνει κάτι... προφανώς και προσπερνά - λύνει αυτα τα προβλήματα.

Με πρόχειρο στην αρχή τρόπο αλλά κάπως επιβιώνει και συνεχίζει με το όραμα του.
Και τι θα πεί να σουλουπωθεί , μπορείς να βρεις ένα ημι υπόγειο ή ισόγειο και να βάλεις ενα φτηνό γραφείο απο το ΙΚΕΑ μέσα... ενα λάπτοπ... και μια ραφιέρα ... αντε να δινεις κανα 300αρι το μήνα.

Με τις φορολογίες δεν ξέρω τι παίζει και ο λογιστής στην αρχή ειδικά επειδη δεν έχεις και καμιά Α.Ε. αντε να σου παίρνει κανα 50αρικο για να σ κάνει τη δουλειά.

Αλλα ξαναλέω... αν δεν το χεις πάρει απόφαση και με το που ξεκινάς σκέφτεσαι μίζερα του στυλ "πωπω θα χάσω λεφτά..." , "πωπω θα μπω μέσα" κτλ προφανώς και κάθεσαι στα αυγά σου.
Αν δω ότι με συμφέρει οικονομικά να το κάνω θα το κάνω, αλλά ακόμα δεν εχω τέτοιο κεφάλαιο.
Επίσης δεν είναι και λίγο να "χάσεις" όλα τα λεφτά που έχεις στην άκρη αν δεν πάει καλά γιατί μετά δεν θα έχεις τίποτα στην άκρη.
Αν είχα λεφτά να κάθονται δεν θα με ένοιαζε να χάσω 10.000€.

Αυτό δεν ειναι σωστό. Έτσι τους κρεμάς εντελώς.
Καλά άμα βρω κάτι δεν θα φύγω την επόμενη (αν και θα μπορούσα γιατί οι εργοδότες δεν σου αφήνουν καν μέρα περιθώριο σε απολυουν οπότε γουστάρουν), θα αφήσω μια εβδομάδα και μετά.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Καλά άμα βρω κάτι δεν θα φύγω την επόμενη (αν και θα μπορούσα γιατί οι εργοδότες δεν σου αφήνουν καν μέρα περιθώριο σε απολυουν οπότε γουστάρουν), θα αφήσω μια εβδομάδα και μετά.

Σε απολύουν οι εργοδότες όποτε γουστάρουν ; τι λέει η σύμβαση που έχετε υπογράψει και η νομοθεσία ; μπορει να σε απολύσει χωρίς λογο και χωρίς να σου δώσει αποζημίωση ;

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Σε απολύουν οι εργοδότες όποτε γουστάρουν ; τι λέει η σύμβαση που έχετε υπογράψει και η νομοθεσία ; μπορει να σε απολύσει χωρίς λογο και χωρίς να σου δώσει αποζημίωση ;
Φυσικά. Ο εργοδότης μπορεί να απολυσει τον υπάλληλο οποιαδήποτε στιγμή (δεν ξέρω αν είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να δώσει deadline). Αντίθετα ο εργαζόμενος πρέπει 1 μήνα πάνω κάτω πριν να δώσει deadline αν θέλει να αποχωρήσει.
Όσο για την αποζημίωση δεν παίρνεις τίποτα αν είσαι λιγότερο από ένα χρόνο στην επιχείρηση.
Πάνω από χρόνο παίρνεις.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Φυσικά. Ο εργοδότης μπορεί να απολυσει τον υπάλληλο οποιαδήποτε στιγμή (δεν ξέρω αν είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να δώσει deadline). Αντίθετα ο εργαζόμενος πρέπει 1 μήνα πάνω κάτω πριν να δώσει deadline αν θέλει να αποχωρήσει.
Όσο για την αποζημίωση δεν παίρνεις τίποτα αν είσαι λιγότερο από ένα χρόνο στην επιχείρηση.
Πάνω από χρόνο παίρνεις.

Έχεις υπογράψει κάποια σύμβαση εκεί που είσαι και εργάζεσαι ;

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Έχεις υπογράψει κάποια σύμβαση εκεί που είσαι και εργάζεσαι ;
Τώρα όχι γιατί είμαι μέσω προγράμματος οαεδ.

Στις προηγούμενες εργασίες Ναι.

Τώρα για να φύγω από εδώ (ή και να με διωξουν) θα πρέπει να κάνω υπεύθυνη δήλωση....ότι να ναι

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Εντάξει απλά να ξέρεις οτι το να φεύγεις απροειδοποίητα απο δουλειές και γενικά να μη συζητάς πράγματα που σε ενοχλούν και απλά να φευγεις στο ξαφνικό δεν ειναι σοβαρά πράγματα αυτά για εναν επαγγελματία.

Σε ενδιαφέρει ή όχι οκ... εγω ένα σχόλιο κάνω.

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Εντάξει απλά να ξέρεις οτι το να φεύγεις απροειδοποίητα απο δουλειές και γενικά να μη συζητάς πράγματα που σε ενοχλούν και απλά να φευγεις στο ξαφνικό δεν ειναι σοβαρά πράγματα αυτά για εναν επαγγελματία.

Σε ενδιαφέρει ή όχι οκ... εγω ένα σχόλιο κάνω.
Δεν είναι ξαφνικό. Μου είπαν έμμεσα ότι δεν θα με ανανεωσουν μετά το 7μηνο και εγώ τους ξεκαθαρίσα ότι θέλω κάτι σταθερό, θα έπρεπε να το είχαν σκεφτεί γιατί μετά από τέτοια ανακοίνωση λογικό ο εργαζόμενος να ψάχνει κάτι σταθερό που ο εργοδότης δεν μπορεί να το προσφέρει.
Βέβαια, ούτε αυτές είναι επαγγελματίες, αλλα μου είπαν στην αρχή και άλλα γίνονται. Οπότε εγώ γιατι να είμαι επαγγελματίας;