Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος


Δεν τα είπε άσχημα...![]()
Χοχό, να 'σαι καλά παλικάρι, γλίτωσα 120 ώρες ζωής.

Προσωπικά αρνούμαι κατηγορηματικά να ιδώ οποιαδήποτε σειρά η οποία τελειώνει σε μία κατοντάδα και επεισόδια και το concept της βασίζεται σε αυτό. Παρόλα αυτά διαβάζοντας τριγύρω για το τι συνέβηκε με το λοστ και όντας φαν ταινιών τύπου Mulholland Drive αναρωτιέμαι αν σας εξυπηρετεί καθόλου η μεταμοντέρνα ιδέα του "η ερμηνεία επαφίεται στη δικαιοδοσία του θεατή (αναγνώστη κτλ)". Με μένα συνήθως δουλεύει εξαιρετικά αυτό και με γοητεύει να έχω μπροστά μου ένα σχέδιο από κηλίδες μελάνης που μπορεί να θυμίζει μία πεταλούδα μεν αλλά που θα μου επέτρεπε παράλληλα να επεξεργάζομαι και άλλες ερμηνείες και να κάμω συνειρμούς δημιουργικούς. Αν αναλογιστώ ότι αυτή η σειρά όπως τελείωσε αποδεικνύεται ότι έχει συμβολική σημασία και αν κρίνω από τη φαιά ουσία που έχει ήδη αναλωθεί στις θεωρίες, τότε σίγουρα ενδείκνυται για πολλαπλή επεξεργασία. Γιατί δεν είναι αρκετό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Insomniac
Πολύ δραστήριο μέλος


Προσωπικα εβλεπα τη σειρα τακτικα, οχι δηλαδη με το που εβγαιναν τα επεισοδια και φανατικα, αλλα 1-2 ανα μηνα πχ. Μετα απο 6 χρονια, και εχοντας δει ολα τα επεισοδια, αν με ρωτησει καποιος "Τι ειναι το ταδε" ή "τι σημαινε και γιατι συνεβη αυτο", θα νιωσω μλκς, γιατι πρωτον πιθανως να μην θυμαμαι καν σε τι αναφερεται, και δευτερον, ακομα και αν θυμαμαι, μαλλον δεν θα εχει δοθει απαντηση. Και δεν αναφερομαι σε ερωτηματα λεπτομερειες, τυπου "αυτο που υφαινε ο Jacob ειχε στιχους απο την Οδυσσεια τι ακριβως υποννοουσε", αλλα σε ερωτηματα που εχουν δημιουργησει οι δημιουργοι της σειρας αφιερωνοντας τους πολλαπλα επεισοδια, με cliffhangers, κτλ.
Εχω την αισθηση οτι αν καποιος κατσει και βγαλει απο το Lost τα επεισοδια fillers, που δεν προσθεσαν τιποτα στην ιστορια ή στους χαρακτηρες, και τα επεισοδια που αναφερονται σε πραγματα στα οποια δεν δοθηκε απαντηση (τυπου Μαικλ), θα μεινει με κανα δυο σαιζον μονο.
Το τελευταιο επεισοδιο, εκτος απο ανεπαρκες, ήταν και κακοσκηνοθετημενο. Βραχοι φελιζολ, Φλοκ - Τζακ να πηδανε στον αερα αλα "Επικινδυνη αποστολη 2" (η σκηνη με τις μηχανες), και μετα η Κειτ- Ραμπο με το οπλοπολυβολο στη βροχη. 2,5 ωρες, για να μας πουν δυο πραγματα ολο κι ολο. Ανετα δλδ θα μπορουσε να ειναι και κανονικο επεισοδιο.
Φυσικα, εδω η ολη 6η (και τελευταια!) σαιζον, θα μπορουσε να εχει πολυ λιγοτερα επεισοδια. Ολοκληρο επεισοδιο αφιερωμενο στους δυο Ιαπωνες, χωρις να προχωραει τπτ, και εκ των υστερων να βλεπεις οτι ειναι μερος του καθαρτηριου (αρα μη υπαρκτο). Παμε στο ναο, πω ενας γιαπωνεζος που δεν μιλαει αγγλικα παρα μονο μεσω διερμηνεα - ω οχι, μιλαει κ αγγλικα αλλα απλα βαριεται, παμε να φυγουμε απο το ναο, οχι οχι να ξαναγυρισουμε στο ναο. Και τι εγινε στο ναο; Τπτ.
Ο Σαιντ αναστηθηκε, προσβληθηκε απο τον ιο και ηθελε να τον σκοτωσει ο Ντογκαν, και τελικα τι εκανε; Αυτοθυσιαστηκε για να σωσει τους αλλους. Αρα γιατι επρεπε να πεθανει;
Ο Ριτσαρντ "τους ειχε δει ολους να πεθαινουν". Ποτε; Εχασα κατι; Με μερικους απο αυτους δεν φευγει με το αεροπλανο;
Ο Flock οταν βγαινει η ταπα ξαναγινεται ανθρωπος...επομενως πως θα καταστρεψει μετα τον κοσμο οπως φοβουνται ολοι; Με την ανθρωπινη φυση του; Επισης, γιατι να κατεστρεφε τον κοσμο; Μεχρι να γινει καπνος τι κακο ειχε κ πως ξερουν οτι θα κατεστρεφε τον κοσμο μετα; Να γυρισει δεν ηθελε απλα; Ηξερε κατι ο Τζεικομπ και απλα δεν μας το ειπαν;
Οι candidates φυλανε το φως για να μην το σβησει καποιος. Τι κερδος θα ειχε καποιος απο το να το σβησει;
Ο Flock τοσες χιλιαδες χρονια δεν μπορουσε να βρει καποιον να σκοτωσει τον Tζεικομπ; Τοσο φοβερο σχεδιο ηταν που το επεξεργαζονταν επι χρονια το να πεισει εναν αλλον να τον σκοτωσει; Ή δεν μπορουσε να φυγει με το υποβρυχιο των dharma, αφου ψησει καποιον να βγαλει την "ταπα";
Ο Windomore επι πεντε σαιζον εψαχνε το νησι, το προστατευαν απο αυτον, εβαζε ατομα μεχρι και στην Ανταρκτικη να το ψαχνουν... και μετα πηγε ο Τζεικομπ και του μιλησε, οποτε πειστηκε. Συνοψη: 5 σαιζον ασχολουμαστε (και) με τον Windomore, μια προταση του Windmore του γιατι εκανε αυτη τη μεταστροφη.
Τελος, ο Flock τι νοημα ειχε να "κρινει" τον Εκο (ως τι;, να τρομοκρατει τους dharma και να εχουν συστηματα ασφαλειας για αυτον, κτλ; Πως τον εξυπηρετουσαν στο να φυγει απο το νησι;
(προφανως αυτα δεν ειναι τα μονα ερωτηματα μου, ουτε ισως και τα πιο κυρια- καιρια, αλλα τα πιο τελευταια, πολλα εκ των οποιων δημιουργηθηκαν στην τελευταια σαιζον ή θα μπορουσα να ειχαν επιλυθει μιας και ηταν συναφη με την υποθεση. Αλλα οπως ο Μαικλ, η καλυβα, οι εγγυες, ειναι λες και υπηρχαν σε αλλη σειρα. Ουτε καν περιμενες να αναφερθουν πλεον, και ας ειχες φαει μιση σαιζον να τα βλεπεις)
Μπορει καποια (ή και ολα) απο τα ερωτηματα να εχουν απαντηθει, ή καποια να μην εχουν νοημα. Ακομα και ετσι ομως, το να παρακολουθεις μια σειρα επι 6 σαιζον και να μην εχουν απαντηθει πολλα απο τα ερωτηματα σου, ή να μην θυμασαι ΚΑΝ αν εχουν απαντηθει, ειναι μεγαλη απατεωνια.
Προφανως και περασαμε καλα οσο το βλεπαμε, αλλα ΜΟΝΟ γιατι περιμεναμε οτι θα δινοντουσαν και απαντησεις. Δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να πιστευει οτι ειναι δυσκολο να κανεις μια σειρα με φοβερο μυστηριο και αγωνια, αν στο τελος δεν δωσεις καποια εξηγηση για αυτο. Με αυτη τη λογικη θα ηταν σαν να εγραφε βιβλια η Αγκαθα Κριστι με τους πιο περιτεχνους φονους, και στο τελος αντι να αποκαλυψει τη μεθοδολογια του ενοχου να ελεγε "ηταν το πεπρωμενο του θυματος να πεθανει". Η μαεστρια ειναι στην εξηγηση, οχι στη δημιουργια του μυστηριου (βλ. The Prestige)
Υ.Γ: Σορρυ για το τεραστιο ποστ.

Ποια δύναμη είναι αυτή; Τι κάνει; Ποιος ξέρει! Ποιος νοιάζεται! Είναι ένα... φως. Που αν σβήσει θα απελευθερωθεί ο Smokey στον κόσμο. Το οποίο βέβαια δε θα ήταν ποτέ πρόβλημα μιας κι ο Smokey δεν ξέρει πού είναι αυτό το φως αν δεν τον οδηγήσει σε αυτό ο προστάτης του νησιού. Λεπτομέρειες. Τι παίζει λοιπόν με το φως; Να, θα σας εξηγήσω. Αν κάποιος βγάλει το φελό, τότε το φως σβήνει και ο Smokey είναι ελεύθερος να φύγει. Με τη διαφορά ότι αν το φως σβήσει τότε ο Smokey παύει να είναι Smokey και είναι ένας απλός άνθρωπος. Άρα το πρόβλημα ήταν ότι...;
Και επίσης σε κάτι σχετικό, ο Desmond ήταν απαραίτητος επειδή...; Και ο Smokey αρχικά ήθελε να τον σκοτώσει επειδή...; Και ο Widmore ηλεκτρόλουσε τον Desmond επειδή έτσι... τι; Απέκτησε συναίσθηση του afterlife; Huh; Αφού έτσι κι αλλιώς ο Charlie ήταν εκείνος που τον ξύπνησε. Ειλικρινά, είναι λες και ακόμα και το sideways universe δεν ήξεραν τι είναι μέχρι τα τελευταία επεισόδια. Αλλιώς τι δουλειά είχε το βυθισμένο νησί στο πρώτο πλάνο της σεζόν; Και τι "πέτυχε" ακριβώς ρε Juliet;
Αυτο με τον Smokey το αναρωτηθηκα και εγω. Ο Ντεσμοντ ομως φανταζομαι οτι ειναι απαραιτητος επειδη μονο αυτος μπορει να βγαλει την ταπα μιας και αποτελειται απο ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια απο την οποια δεν επηρεαζεται. Οσο για το "πετυχε", "εξηγειται" στο τελευταιο επεισοδιο. Το λεει η Juliet στον Σωγιερ, οταν πετυχαινει το κολπο που του λεει για το vending machine. Απλα οταν πεθανε, ειχε ενοραση της μεταθανατιας ζωης της.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Τελείωσα πριν λίγο το τελευταίο επεισόδιο της 6ης σεζόν. Αναμενόμενο: δε δόθηκε καμία απάντηση παρά μόνο αφέθηκε στην κρίση του καθενός να πλάσει το δικό του φινάλε. Αυτό είναι ένα πράγμα που σιχαίνομαι και σε ταινίες και σε βιβλία: θέλω συγκεκριμένο τέλος, να το νιώσω, να το επεξεργαστώ. Απογοητεύτηκα αλλά τώρα που διάβασα αυτά που γράψατε εσείς θυμήθηκα ΤΟΝ ποιητή...
Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.
Αυτό ήταν τελικά το Lost για μένα και για όλους μας: ένα ταξίδι. Μέσα σε αυτό περάσαμε ωραίες στιγμές, μοιραστήκαμε αυτές τις στιγμές με φίλους, συζητήσαμε, πορωθήκαμε, προβληματιστήκαμε, στεναχωρηθήκαμε, αναμείναμε... Πολλά συναισθήματα που μας έδωσε το ταξίδι. Το τέλος ναι, ήταν πτωχικό. Αλλά το τέλος δεν είχε σημασία, γιατί χωρίς το σκοπό αυτό δε θα βγαίναμε στο δρόμο.
Ευχαριστώ το Lost για τις όμορφες στιγμές που μου χάρισε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 990498
Επισκέπτης


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 990498
Επισκέπτης


Κανείς δε το είδε;
Δείτε ρε, απαντήσεις λέμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος



Δεν τις έπιασα τις απαντήσεις... Βλέπεις μετά από τόσο καιρό, έχω ξεχάσει ποια ήταν τα ερωτήματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
self-instructive depressing
Περιβόητο μέλος


Το είδα, αλλά μάλλον επιπόλαια...![]()
Δεν τις έπιασα τις απαντήσεις... Βλέπεις μετά από τόσο καιρό, έχω ξεχάσει ποια ήταν τα ερωτήματα.![]()
αυτό σκέφτηκαν και οι σεναριογράφοι
σου λέει εδώ δεν θυμούνται τις ερωτήσεις
να τις απαντήσουμε κιόλας ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 990498
Επισκέπτης


Μπούχουχουχου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 990498
Επισκέπτης




Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος


πραγματικα καθε φορα που τη βλεπω αυτη τη σειρα θυμαμαι ποσο εντονα ειχα συναισθηματα τοτε που τα εβλεπα πρωτη φορα.
δε το εχω ξανα παθει αυτο το πραμα με μια σειρα βρε παιδια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος


Αυτός ο Jack παίζει να είναι ο πιο εκνευριστικός χαρακτήρας σε σειρά ever....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος


Αυτός ο Jack παίζει να είναι ο πιο εκνευριστικός χαρακτήρας σε σειρά ever....![]()
ο τζακ ειναι ο καλυτερος χαρακτηρας σε σειρα εβερ!

και ο πιο σεξυ εννοειται!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
karotenia
Δραστήριο μέλος


πες τα συντοπιτισσα!!!!!!και εγω αυτο λεω αλλα ολοι συμπαθουν τον αχρηστο τον σογιερ!!!!!!ο τζακ ειναι ο καλυτερος χαρακτηρας σε σειρα εβερ!
και ο πιο σεξυ εννοειται!![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 990498
Επισκέπτης


Και τα μυαλά στο μίξερ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
love_angel
Επιφανές μέλος


Επειδη βαριεμαι να το δω κι ειχε γινει πολυς ντορος τι παιζει τελικα με αυτο το νησι;
Παίζει ότι είναι και γ@μώ τα νησιά!
Με τη φίλη μου το 2007-8 που ξεκινήσαμε να το βλέπουμε φανατικά, παρακαλάγαμε να μπούμε σένα αεροπλάνο και να πέσει σε αυτό το νησί!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.