Manosphere - Ανδρόσφαιρα και σχετικές αντιλήψεις

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μερικές φορές δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα ο τρίτος άνθρωπος για να νιώσει ο άντρας ότι ερωτευτηκε μια άλλη γυναίκα. Μπορεί απλά η παρουσια της και μόνο να τον έχει κολλήσει.
Μιλάμε για συναισθήματα στον μεταξύ μας διάλογο πέραν του θέματος αν δεν κάνω λάθος?
Οπότε δεν αντιλαμβανεσαι οτι με αυτό και μόνο που λες δεν αντιπροσωπεύει ένα άτομο που δεν έχει πλήρη επίγνωση αυτών?

Δεν κάνω καμιά υπεραναλυση στο θέμα πάντως.
Απλά ήθελα να επισημάνω ότι δεν μπορείς πρώτον να πεις πως ακριβώς σκέφτεται ένας άντρας όταν είναι ερωτευμένος γιατί κάποιες σκέψεις που παραθέτεις αφορούν στη δέσμευση/συμβίωση και κάποιες σε απλό πόθο.
Αυτά είναι αλληλένδετα συναισθήματα γιατί τα ξεχωρίζεις παρακάτω?
Ο πόθος είναι μια απλή έλξη η καψούρα που λέμε. Είναι διαφορετικο από τον έρωτα που έρχεται πιο αργά και κρατάει περισσότερο από τον πόθο και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις κρατάει για δεκαετίες. Και άλλο να διαλέξεις έναν άνθρωπο για να συμβιώσεις και να μείνεις για πάντα μαζί του.
Κοίταξε μάλλον μπερδεύεις τον όρο δέσμευση και σαφως όλο αυτό έχει να κάνει με την ηλικία που βρίσκεται ο καθένας και τι εμπειρίες έχει.

Σε ένα άντρα ή αντιστοιχα σε μια γυναίκα όταν έχει περάσει πλέον από την ηλικία που αναζητά εμπειριες και ανακαλύπτει συναισθήματα δεν μπορείς να μιλάς για ξέχωρες καταστάσεις..
Ο πόθος, κοινώς το σε θέλω έχει πολλές πλευρές.
Το σε θέλω εδώ και τώρα γιατί θέλω να καλύψω μια βιολογική μου ανάγκη έχει τεράστια διαφορά με το σε θέλω γιατί όλο αυτό μου γεννιέται κάθε φορά που βλέπω ή μυρίζω ΜΟΝΟ εσένα.
Που θέλω να καταλήξω?
Πως ακόμα και το συναίσθημα έχει να κάνει με την συναισθηματικη -ηλικιακή ωριμοτητα -αντίληψη του κάθε ανθρώπου.
Σίγουρα οι παρορμητικες και καθαρά σαρκικες εκδηλώσεις εκδηλώνονται σε πολύ μικρότερες ηλικίες που ως γνωστό οι άντρες βρίσκονται σε πειραματικά στάδια.

Δεν υπάρχουν ζευγάρια που είναι μαζί και έχει ο έρωτας ξεθυμανει;
Την άποψη μου για αυτό το θέμα την έχω πει και άλλες φορές όσο αφορά τις μακροχρόνιες σχέσεις.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ερωτας περνάει από διάφορα στάδια ,ΠΟΤΕ όμως δεν εξαφανίζεται.
Υπάρχουν περίοδοι που απλά λίγο καταλαγιάσει και υπερτερεί η αληθινή αγάπη και ο θαυμασμός οπου μέσα από αυτό ξαναβρίσκει έδαφος και αναζωπυρώνει και κάθε φορά που ξαναγίνεται αυτό ειναι ολοένα και πιο έντονος.
Είναι δεδομένο πλέον πως έρωτας χωρίς αγάπη και το βασικότερο για εμένα, θαυμασμό για αυτόν που έχουμε δίπλα μας δεν μπορεί να υπάρξει όσα χρόνια και να περάσουν.
Το πιο εύκολο σε μια σχέση ειναι να ερωτευτείς ,το πιο δύσκολο είναι να διατηρήσεις την θέση που πρπει να έχει ο σύντροφός σου στα μάτια σου και αυτη πάντα πρεπει να είναι πολύ ψηλά ακόμα και αν περνάτε τη μεγαλύτερη δυσκολία!
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,860 μηνύματα.
Το πρώτο μου μήνυμα σκοπό είχε να δείξει πως κάποιος μπορει να επηρεαστεί αρνητικά από μια κοινότητα που μόνο τις χειρότερες συμπεριφορές των γυναικών δείχνει.
Αυτό δεν είναι ακριβές όμως. Ναι, περιθωριακές ομάδες r9k, 4chan που γράφει ο vassilis και άλλες που δεν τις ξέρει η μάνα τους, είναι ομάδες μίσους. Τέτοιες ομάδες όμως εύκολα μπορεί να τις διακρίνει κανείς και να τις απορρίψει εξ' αρχής. Οι MRAs που αναφέρθηκαν σε προηγούμενα post δεν μπαίνουν σε αυτή τη λογική.

Στον αντίποδα η μισανδρία έχει θεσμοθετηθεί και έχει περάσει μέχρι και στην δικονομία μέσω του Duluth model. Όλη η φεμινιστική προπαγάνδα και τα δικαιολογητικά των επιχορηγήσεών της περνάνε μέσα απ' αυτό:

1642235365294.png

Ο αφυπνισμένος άνδρας έχει αποβάλλει από πάνω του την τοξικότητα της βίας. Αυτά που ακούς για γυναικοκτονίες, βιασμούς, σεξισμούς δεν είναι παρά νοσηρότητες που προέρχονται από άλλες ιδεολογίες με επίκεντρο τον φασισμό. Οι mgtow βάλλονται και απ' τους φασίστες, ως "εβραϊκοί καρκίνοι" που στοχεύουν στη διάλυση του Δυτικού πολιτισμού και της οικογένειας.

Η ζωή του άνδρα έχει την ίδια αξία. Όταν βουλιάζει το καράβι, βγάζουν πρώτα τα γυναικόπαιδα όχι γιατί ένας άνδρας μπορεί να κολυμπήσει τον μισό ωκεανό αλλά γιατί τον θεωρούν αναλώσιμο. Άλλωστε ποιοι είναι οι νομοθετούντες; Εγώ κι εσύ; Είναι η καθεστηκυία τάξη, το blue pill δηλαδή.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,009 μηνύματα.
Εμένα όλη αυτή ησυζήτηση με τις ταμπελίτσες μού θυμίζει το ανέκδοτο με τη γυναίκα στο υπερωκεάνειο που όλοι έψαχναν να βρουν τρόπο να συμφωνήσουν ποιος θα την φλερτάρει κι ένας την είχε ήδη πηδήξει. Θέλω να πω, ο άντρας που είναι σωστός και ξέρει να φέρεται σε μια γυναίκα αλλά και να αναγνωρίζει πότε αυτή τον κοροιδεύει και να μην τρέχει πίσω από γυναίκες που έχουν άλλους σκοπούς θα καταφέρει μια χαρά να βρει καλές κοπέλες για σχέση. Αυτοί που κάθονται και τα ψειρίζουν και ψάχνουν λόγους να ρίξουν όλα τα κακώς κείμενα σε άλλους είναι άνθρωποι που έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσαν να κάνουν σχέση ακόμα κι αν ήταν ο Αλέν Ντελόν γιατί σαν χαρακτήρες είναι προβληματικοί. Ο καλός και αληθινός άντρας κινείται αθόρυβα και ζει ήρεμα τη ζωή του χωρίς τυμπανοκρουσίες και κομπλεξισμούς.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ιδιαίτερα αν είναι σε ευάλωτη κατάσταση όπως ένας έφηβος που δεν νιώθει ποθητός από το αντίθετο φύλλο και ψάχνει εξηγήσεις. Μπορεί να καταλήξει να φορτώνει τις αποτυχίες του σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό του. Απλά παραθέτω την προσωπική μου εμπειρία δεν αρνούμαι ότι μπορεί άλλοι να ωφελήθηκαν και να είχαν καλύτερη εμπειρία από εμένα και ούτε λέω ότι το RP δεν έχει τίποτα χρήσιμο να προσφέρει.
Εδώ θίγεις ένα άλλο κομμάτι, της πρώτης ερωτικής σχέσης ενός εφήβου που ως γνωστό πλέον οι έφηβοι λειτουργούν με πολύ κρητικό και απόλυτο τρόπο σε σχέση με ένα άντρα που βρίσκεται σε μεγαλύτερη ηλικία και που φυσικά οι εμπειρίες του έχουν προσφέρει μεγαλύτερη ευχερια αξιολόγησης μια τέτοιας κατάστασης.
Τα αισθήματα στις εφηβικές σχέσεις μπορεί να να μην είναι εξίσου αμοιβαια στο βαθμο που εκδηλώνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει "εκμετάλλευση " στην αδυναμία του άλλου, ουσιαστική χειραγώγηση φορτώνοντας στο τέλος τις οποίες αποτυχίες της εκάστοτε σχέσεις όπως βλέπουμε να συμβαινει και στην δική σου περίπτωση.

Σε μια μετέπειτα ενδοσκόπηση όλης αυτής την κατάστασης μπορείς να αντιληφθείς πως υπεύθυνος για τέτοια αποτελέσματα είσαι εσύ ο ίδιος, εφόσον διανύεις μια πολυ μεταβατική και συνάμα πειραματική ηλικιακά περίοδο που αδυνατεις να έχεις πλήρη αντίληψη ;
Άρα κατά πόσο είναι σωστό να επηρεαζεσε τόσο πολύ εφόσον "το πείραμα σου " στην προκειμένη περίπτωση σου έδειξε ότι κάπως αλλιώς πρεπει να εξοπλισεις τον ευατο σου ώστε την επόμενη φορά να έχεις καλύτερα αποτελέσματα?

Μήπως μετά από αυτό θα πρέπει λιγάκι να διερευνήσεις τους λόγους που σε οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα και να προσπαθήσεις να εστιάσεις στους τυχών λάθος δικού σου και μόνο χειρισμούς και όχι στον άλλον(ταμπελοποιηση) ώστε μετέπειτα να οδηγηθεις στην περαιτέρω ενίσχυση της αυτοεκτιμησεις σου που ειναι και το βασικό ζητούμενο στις εφηβικές ηλικίες ?

Όσο νεότερος και συνάμα λιγότερο έμπειρος ειναι ένας έφηβος που μπαίνει σε αυτό το κομμάτι των σχέσεων, τόσο λιγότερο πρεπει να ασχολείται με την κάθε αυτού ταμπελοποιηση των άλλων,ώστε να φτάνει ολοένα και περισσότερο κοντά στην δική του καθαρά αυτογνωσία και άρα στην δική του καθαρά εξοπλιστική αμυντική ικανότητα που επιβάλλεται πλέον να είναι ισχυρή ώστε να αποφύγει μετέπειτα δύσκολα συναισθηματικες καταστάσεις.
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,860 μηνύματα.
«Όταν πιάνω να γράψω δεν λέω: Πρόσεχε! Θα κάνεις ένα έργο τέχνης! Σκέφτομαι ότι έχω κάποιο ψέμα να δείξω, κάποια βρωμιά να αποκαλύψω» - Τζώρτζ Όργουελ

Η ζωή μας είναι ένας καθηλωμένος κυκλώνας όπου μέσα σε αυτόν εναλλάσσονται το ψέμα με την απάτη, η ηλιθιότητα με την αποβλάκωση, η νέκρωση με την τρέλα.

Ο λούμπεν προλετάριος με την αποκτήνωσή του, ο προλετάριος με την ηλιθιότητά του, ο μικροαστός με την αποχαύνωσή του, ο μεγαλοαστός με την εγρήγορση-ύπνο του, η εξουσία με τον σαδομαζοχισμό της, σπρώχνουν την ανθρωπότητα προς την καταστροφή.

Ο μικροαστός Γκόρντον Κόμστοκ, το κατ' εξοχήν δείγμα της αλλοτρίωσής μας, ένας από τα εκατομμύρια των «στερημένων» του πλανήτη μας, ένας «απροσάρμοστος», ένας «αντικοινωνικός», ένας «συνειδητοποιημένος» διανοούμενος, κάνει τον πόλεμό του όχι για να καταστρέψει τις δομές του συστήματος, αλλά γιατί το μισεί που δεν του έδωσε την ικανότητα να το απολαύσει.

Φοράει τον επαναστατικό του ρόλο και παίρνει μέρος στο ομαδικό θέατρο που ζούμε, πολεμώντας το με όσα όπλα έχει. Ξεσκεπάζει συνεχώς την αθλιότητα της ζωής, και φτάνοντας στα έσχατα όρια της αντοχής του, βρίσκει ένα γερό ηθικό στήριγμα -ένα ονόματι της ηθικής του συστήματος φυσικά- και επιστρέφει στις αγκάλες του.

Ε, φίλε! Η επανάσταση είναι αλλιώς! Θα μπορούσαμε να σου πούμε αν υπήρχες να μας ακούσεις. Πολεμάμε γιατί ουσιαστικά μας αλλοτριώνει κάτι, όχι επειδή δεν είχαμε τη δυνατότητα να πιούμε μπύρα, να τρυπάμε όσα βαρέλια μπορούμε... Κάποτε ο αφρός του θα μας μεθύσει. Και τότε, καλή διαιώνιση...

(Όργουελ, κάτι σαν πρόλογος, από το «Κρατήστε σφιχτά το μικροαστισμό σας». "Keep the aspidistra flying").
 

Dr Someone

Νεοφερμένος

Ο Dr Someone αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Αυτό δεν είναι ακριβές όμως. Ναι, περιθωριακές ομάδες r9k, 4chan που γράφει ο vassilis και άλλες που δεν τις ξέρει η μάνα τους, είναι ομάδες μίσους. Τέτοιες ομάδες όμως εύκολα μπορεί να τις διακρίνει κανείς και να τις απορρίψει εξ' αρχής. Οι MRAs που αναφέρθηκαν σε προηγούμενα post δεν μπαίνουν σε αυτή τη λογική.

Στον αντίποδα η μισανδρία έχει θεσμοθετηθεί και έχει περάσει μέχρι και στην δικονομία μέσω του Duluth model. Όλη η φεμινιστική προπαγάνδα και τα δικαιολογητικά των επιχορηγήσεών της περνάνε μέσα απ' αυτό:


Ο αφυπνισμένος άνδρας έχει αποβάλλει από πάνω του την τοξικότητα της βίας. Αυτά που ακούς για γυναικοκτονίες, βιασμούς, σεξισμούς δεν είναι παρά νοσηρότητες που προέρχονται από άλλες ιδεολογίες με επίκεντρο τον φασισμό. Οι mgtow βάλλονται και απ' τους φασίστες, ως "εβραϊκοί καρκίνοι" που στοχεύουν στη διάλυση του Δυτικού πολιτισμού και της οικογένειας.

Η ζωή του άνδρα έχει την ίδια αξία. Όταν βουλιάζει το καράβι, βγάζουν πρώτα τα γυναικόπαιδα όχι γιατί ένας άνδρας μπορεί να κολυμπήσει τον μισό ωκεανό αλλά γιατί τον θεωρούν αναλώσιμο. Άλλωστε ποιοι είναι οι νομοθετούντες; Εγώ κι εσύ; Είναι η καθεστηκυία τάξη, το blue pill δηλαδή.
Όταν μίλησα για red pill δεν εννοούσα τους MRA αλλά την κοινότητα του red pill στο reddit (που έχει γίνει μπαν καιρό τώρα νομίζω). Συμφωνώ μαζί σου ότι ο μοντέρνος φεμινισμός αντιμετωπίζει τον μέσο άντρα ως επικίνδυνο δυνητικά βιαστή και δολοφόνο το οποίο όχι μόνο λάθος είναι αλλά και υποκριτικό. Όταν ένας άνδρας γενικεύει και κάνει slut shaming είναι ξέβρασμα της πατριαρχίας ενώ όταν μια γυναίκα κάνει παρόμοιες γενικεύσεις όπως για την "βίαιη φύση του άνδρα" είναι κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεν λέω ότι ο φεμινισμός είναι μόνο double standards αλλά όπου υπάρχουν πρέπει να συζητούνται και όχι να απορρίπτονται χωρίς καθόλου κριτική σκέψη. Στο τέλος το πιο σημαντικό είναι να αποφεύγονται οι γενικεύσεις και από τις δύο μεριές γιατί όλοι μας είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε να επιβιώσουμε.

Εδώ θίγεις ένα άλλο κομμάτι, της πρώτης ερωτικής σχέσης ενός εφήβου που ως γνωστό πλέον οι έφηβοι λειτουργούν με πολύ κρητικό και απόλυτο τρόπο σε σχέση με ένα άντρα που βρίσκεται σε μεγαλύτερη ηλικία και που φυσικά οι εμπειρίες του έχουν προσφέρει μεγαλύτερη ευχερια αξιολόγησης μια τέτοιας κατάστασης.
Τα αισθήματα στις εφηβικές σχέσεις μπορεί να να μην είναι εξίσου αμοιβαια στο βαθμο που εκδηλώνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει "εκμετάλλευση " στην αδυναμία του άλλου, ουσιαστική χειραγώγηση φορτώνοντας στο τέλος τις οποίες αποτυχίες της εκάστοτε σχέσεις όπως βλέπουμε να συμβαινει και στην δική σου περίπτωση.

Σε μια μετέπειτα ενδοσκόπηση όλης αυτής την κατάστασης μπορείς να αντιληφθείς πως υπεύθυνος για τέτοια αποτελέσματα είσαι εσύ ο ίδιος, εφόσον διανύεις μια πολυ μεταβατική και συνάμα πειραματική ηλικιακά περίοδο που αδυνατεις να έχεις πλήρη αντίληψη ;
Άρα κατά πόσο είναι σωστό να επηρεαζεσε τόσο πολύ εφόσον "το πείραμα σου " στην προκειμένη περίπτωση σου έδειξε ότι κάπως αλλιώς πρεπει να εξοπλισεις τον ευατο σου ώστε την επόμενη φορά να έχεις καλύτερα αποτελέσματα?

Μήπως μετά από αυτό θα πρέπει λιγάκι να διερευνήσεις τους λόγους που σε οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα και να προσπαθήσεις να εστιάσεις στους τυχών λάθος δικού σου και μόνο χειρισμούς και όχι στον άλλον(ταμπελοποιηση) ώστε μετέπειτα να οδηγηθεις στην περαιτέρω ενίσχυση της αυτοεκτιμησεις σου που ειναι και το βασικό ζητούμενο στις εφηβικές ηλικίες ?

Όσο νεότερος και συνάμα λιγότερο έμπειρος ειναι ένας έφηβος που μπαίνει σε αυτό το κομμάτι των σχέσεων, τόσο λιγότερο πρεπει να ασχολείται με την κάθε αυτού ταμπελοποιηση των άλλων,ώστε να φτάνει ολοένα και περισσότερο κοντά στην δική του καθαρά αυτογνωσία και άρα στην δική του καθαρά εξοπλιστική αμυντική ικανότητα που επιβάλλεται πλέον να είναι ισχυρή ώστε να αποφύγει μετέπειτα δύσκολα συναισθηματικες καταστάσεις.
Ευτυχώς δεν πιστεύω πλέον στις ταμπέλες και κατάλαβα ότι μόνο βλαβερές είναι. Η εφηβική μου ηλικία πέρασε και ωρίμασα αρκετά μετά από ενδοσκόπηση αλλά και μέσω της ίδιας μου της εμπειρίας. Δεν είναι λίγοι όμως που ως έφηβοι που ήρθαν σε επαφή με την ύπαρξη αυτών των ταμπέλων και απορροφήθηκαν ακόμα περισσότερο στα echo chambers που ανέφερα.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ευτυχώς δεν πιστεύω πλέον στις ταμπέλες και κατάλαβα ότι μόνο βλαβερές είναι. Η εφηβική μου ηλικία πέρασε και ωρίμασα αρκετά μετά από ενδοσκόπηση αλλά και μέσω της ίδιας μου της εμπειρίας. Δεν είναι λίγοι όμως που ως έφηβοι που ήρθαν σε επαφή με την ύπαρξη αυτών των ταμπέλων και απορροφήθηκαν ακόμα περισσότερο στα echo chambers που ανέφερα.
Aκριβως γι αυτους αναφερω την σημασια ολου αυτου και το ποσο πισω μας παει σαν ανθρωπους πλεον και οχι σαν φυλα , το να στεκομαστε σε ταμπελες και οχι στις δικες μας συμπεριφορες .

Ειναι πλεον η μαστιγα της συγχρονης εποχης η υιοθετηση ολης αυτης της νοοτροπιας και πολυ θα ηθελα να πω οτι εχετε αδικο οταν θεωρειται υπευθυνο σε μεγαλο ποσοστο τα φεμινιστικα κινηματα που πλεον για πολλους απο εμας εχουν χασει την καθε αυτου σημασια τους και διστρεβλωνουν την πραγματικη τους σημασια !
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,860 μηνύματα.
Ευτυχώς δεν πιστεύω πλέον στις ταμπέλες και κατάλαβα ότι μόνο βλαβερές είναι. Η εφηβική μου ηλικία πέρασε και ωρίμασα αρκετά μετά από ενδοσκόπηση αλλά και μέσω της ίδιας μου της εμπειρίας. Δεν είναι λίγοι όμως που ως έφηβοι που ήρθαν σε επαφή με την ύπαρξη αυτών των ταμπέλων και απορροφήθηκαν ακόμα περισσότερο στα echo chambers που ανέφερα.
Οι ταμπέλες είναι πολιτιστικά σλόγκαν. Προφανώς και όταν ένα κορίτσι χαρακτηρίζει ένα αγόρι "ίνσελ" ή οτιδήποτε άλλο, κάποια συμπεριφορά καυτηριάζει. Χρησιμοποιεί μια λέξη για να ταυτίσει μία συμπεριφορά.
Οι ταμπέλες όμως και τα κινήματα είναι αποτελέσματα. Η αιτία του κακού είναι η ελίτ που εργαλειοποιεί ανθρώπους και συμπεριφορές. Η λογιοσύνη γύρω από αυτές δεν είναι παρά η αντανάκλαση των ταυτοτήτων.
Δυστυχώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν μέσα από φονικές ταυτότητες που με τον έναν ή άλλο τρόπο θα εκδηλώσουν βίαια κάποια στιγμή στη ζωή τους.
Η ανάγκη του να είσαι κάτι. Να μιλάς όχι για τον εαυτό σου αλλά για τα επιτεύματά σου.
Να ανήκεις κάπου, οπουδήποτε αλλά κάπου.
Όλα αυτά είναι εκμεταλλεύσιμα μέσα από τεχνικές διαχείρισης και ρύθμισης της ζωής και του θανάτου των ανθρώπων.

Tο Red Pill παρουσιάζει σε κάποια φάση γνώμες ανδρών μπλουπίλιδων. Έχει ενδιαφέρον που εστιάσανε την κριτική τους. Μα γιατί αναρωτιόντουσαν, δεν ενωνόμαστε φεμινιστές και δικαιωματιστές να ζητήσουμε παραπάνω επιδοτήσεις για όλους;
Το μυαλό τους στα λεφτά. :loltooth:

Έλεγε ο Φουκώ για τη βιοπολιτική:
"η επιλογή της βιοπολιτικής από την κυρίαρχη εξουσία έχει ως συνέπεια να υποβαθμιστούν σταδιακά οι «πειθαρχικές» τεχνικές άσκησης της εξουσίας για χάρη των νέων «βιο-ρυθμιστικών» τεχνικών, οι οποίες εφαρμόζονται όχι μόνο σε μεμονωμένα άτομα ή σε μικρές κοινωνικές ομάδες, αλλά σε πληθυσμούς και τελικά στο σύνολο των ανθρώπων ως βιολογικό είδος."

Αυτό ακριβώς ζούμε τώρα. Πόσο πιο επίκαιρο! Τόνοι χρήματος, δισεκατομμύρια έχουν ξοδευτεί για να γίνει το άσπρο - μαύρο. Για να κρυφτεί κάτω απ' το χαλάκι η βρωμιά των πολυεθνικών τους, φτιάξανε μέχρι και δική τους επιστήμη.

Το MRA το μόνο που ζητάει είναι την επαναφορά στην κοινή λογική. Ο αγώνας για την απελευθέρωση του άνδρα είναι και αγώνας για την απελευθέρωση του ανθρώπου.
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Αυτό δεν είναι ακριβές όμως. Ναι, περιθωριακές ομάδες r9k, 4chan που γράφει ο vassilis και άλλες που δεν τις ξέρει η μάνα τους, είναι ομάδες μίσους. Τέτοιες ομάδες όμως εύκολα μπορεί να τις διακρίνει κανείς και να τις απορρίψει εξ' αρχής. Οι MRAs που αναφέρθηκαν σε προηγούμενα post δεν μπαίνουν σε αυτή τη λογική.

Στον αντίποδα η μισανδρία έχει θεσμοθετηθεί και έχει περάσει μέχρι και στην δικονομία μέσω του Duluth model. Όλη η φεμινιστική προπαγάνδα και τα δικαιολογητικά των επιχορηγήσεών της περνάνε μέσα απ' αυτό:


Ο αφυπνισμένος άνδρας έχει αποβάλλει από πάνω του την τοξικότητα της βίας. Αυτά που ακούς για γυναικοκτονίες, βιασμούς, σεξισμούς δεν είναι παρά νοσηρότητες που προέρχονται από άλλες ιδεολογίες με επίκεντρο τον φασισμό. Οι mgtow βάλλονται και απ' τους φασίστες, ως "εβραϊκοί καρκίνοι" που στοχεύουν στη διάλυση του Δυτικού πολιτισμού και της οικογένειας.

Η ζωή του άνδρα έχει την ίδια αξία. Όταν βουλιάζει το καράβι, βγάζουν πρώτα τα γυναικόπαιδα όχι γιατί ένας άνδρας μπορεί να κολυμπήσει τον μισό ωκεανό αλλά γιατί τον θεωρούν αναλώσιμο. Άλλωστε ποιοι είναι οι νομοθετούντες; Εγώ κι εσύ; Είναι η καθεστηκυία τάξη, το blue pill δηλαδή.
Αν κατάλαβα καλά, το δίλημμα μας είναι το ποιο κάτω.
Red pill and blue pill.
Σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο επιλογής ανάμεσα σε δύο καταστάσεις.
Εκτός απο τις δύο καταστάσεις, είναι και ο σχεδιασμός, ο οποίος θα δημιουργήσει ή καλύτερα εμείς θα βιώσουμε αυτό που έχει δημιουργηθεί.
Ολα νέα, πολλά νέα... μας ξεπερνούν απίστευτα.
Αυτός που μπορεί να δηλώσει "ικανός", ας βγει μπροστά να μας εξηγήσει.
Και η έλλειψη γνώσης, δεν δηλώνει "αμορφωσιά" εδώ...
μάλλον οτι κοιμόμασταν και συνεχίζουμε, τον ύπνο του δικαίου... στον κόσμο μας δηλαδή.
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εμένα όλη αυτή ησυζήτηση με τις ταμπελίτσες μού θυμίζει το ανέκδοτο με τη γυναίκα στο υπερωκεάνειο που όλοι έψαχναν να βρουν τρόπο να συμφωνήσουν ποιος θα την φλερτάρει κι ένας την είχε ήδη πηδήξει. Θέλω να πω, ο άντρας που είναι σωστός και ξέρει να φέρεται σε μια γυναίκα αλλά και να αναγνωρίζει πότε αυτή τον κοροιδεύει και να μην τρέχει πίσω από γυναίκες που έχουν άλλους σκοπούς θα καταφέρει μια χαρά να βρει καλές κοπέλες για σχέση. Αυτοί που κάθονται και τα ψειρίζουν και ψάχνουν λόγους να ρίξουν όλα τα κακώς κείμενα σε άλλους είναι άνθρωποι που έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσαν να κάνουν σχέση ακόμα κι αν ήταν ο Αλέν Ντελόν γιατί σαν χαρακτήρες είναι προβληματικοί. Ο καλός και αληθινός άντρας κινείται αθόρυβα και ζει ήρεμα τη ζωή του χωρίς τυμπανοκρουσίες και κομπλεξισμούς.
Συμφωνώ. Γενικά όταν υιοθετείς την αντίληψη ότι για ένα πρόβλημά σου φταίει η κατάσταση και δεν κοιτάς πάνω από όλα τι μπορείς εσύ να βελτιώσεις στον εαυτό σου, τότε νομοτελειακά το πρόβλημα θα επιδεινώνεται. Και στο συγκεκριμένο, το να έχει προβλήματα ένας άντρας στο να προσεγγίσει μια γυναίκα, σίγουρα θα τον γεμίζει με ανασφάλειες και θα ρίχνει συνεχώς την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του - λογικό είναι. Εκεί όμως είναι η όλη ουσία, να αναλάβει δράση και να προχωρήσει σε αλλαγές, αντί να κατηγορεί όλους τους άλλους και να μεμψιμοιρεί για την κοινωνία. Γιατί αυτό το τελευταίο ευθύνεται για τη δημιουργία των περιθωριακών και επικίνδυνων υποομάδων σε reddit, 4chan κλπ που προαναφέρθηκαν.
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
για όποιον έχει όρεξη να γνωρίσει το μεγάλο και αθώο σχολείο του internet
Εγώ έκανα κάτι ακόμα χειρότερο, μπήκα στο springer link και διάβασα paper για τους incels από την σκοπιά των κοινωνικών επιστημών. Τελικά όντως δεν είναι καθόλου αστείο το θέμα, οι τύποι είναι επικίνδυνοι.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,805 μηνύματα.
Υπάρχουν αρκετοί Alphas δηλαδή που απλά είναι τόσο απρόθυμοι αν θέλεις να γίνουν locked down με ενα θηλυκό. Και τα θηλυκά το μυρίζονται το Alpha State και ΘΕΛΟΥΝ να τον κανουν locked down. Μόλις δένονται, τότε συνήθως προσπαθούν να τον φέρουν σε ένα πιο beta provider state για να μακροημερεύσει η σχέση.
Συνηθως νομιζω τοτε ειναι που χαλαει και η ΄΄σχεση΄΄

Αλλιως σε γνωρισε (alpha)...και αλλιως αλλαξες (beta) κατα την διαρκεια της σχεσης .....οποτε παπαλα η σχεση.Δηλαδη για να σε γνωρισε και να σε ηθελε ως alpha ...σημαινει οτι σε θελει ετσι

Το νοημα σε μια σχεση ειναι να μενεις ο ιδιος (Alpha ή Beta) και να μην αλλαξεις για τον αλλον ...αλλα να εξελιχθεις
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,858 μηνύματα.
Συνηθως νομιζω τοτε ειναι που χαλαει και η ΄΄σχεση΄΄

Αλλιως σε γνωρισε (alpha)...και αλλιως αλλαξες (beta) κατα την διαρκεια της σχεσης .....οποτε παπαλα η σχεση.Δηλαδη για να σε γνωρισε και να σε ηθελε ως alpha ...σημαινει οτι σε θελει ετσι

Το νοημα σε μια σχεση ειναι να μενεις ο ιδιος (Alpha ή Beta) και να μην αλλαξεις για τον αλλον ...αλλα να εξελιχθεις

Ναι, η σχέση χαλάει.

Όχι γιατί παρουσίασες beta traits, αλλά γιατί έκανες defer στον άλλο άνθρωπο, ουσιαστικά κρεμάστηκες από πάνω του, δεν διατήρησες το frame σου. Και οταν λέμε frame δεν εννοούμε καθαρά Alpha traits, αλλά το αρσενικό frame.

Παράδειγμα όταν κάτι πάει στραβά στη δουλειά της και σου γκρινιάζει για το πόσα λάθη έκανε στα τιμολογια ή πως την επιφόρτισε με άλλες δουλειές το αφεντικό χωρίς να πληρώσει τις υπερωρίες και πας εσυ και κατσεις και το αναλύσεις ενα προς ένα προσπαθώντας να ακολουθήσεις τη λογική της και να της κανεις soothe το νεύρο λύνοντάς της το πρόβλημα λογικά (το χω κανει και μιλω εξ εμπειρίας).

Αυτο ειναι λάθος, την ενοχλεί, δεν το θέλει αυτό εκείνη την ώρα. Νομιζει οτι δεν την καταλαβαίνεις. Και δεν την καταλαβαίνεις πρακτικά, όχι τι σου λεει (αυτο οκ το πιάνεις), αλλά ΓΙΑΤΙ στο λέει. Θέλει να κανει ένα venting εκεινη την ωρα κι εσυ της κάνεις λογική ανάλυση προσπαθώντας να κανεις τον καλό επιλυτή.

Μπορείς λοιπόν να δειξεις το beta trait της κατανόησης απλά ακούγοντας, χωρίς να simp-ίσεις και να σπάσεις το αρσενικό frame σου, συνάμα σπάζοντας και την άλλη.

Οι σχέσεις χαλάνε ακριβώς γι αυτό. Γιατι δεν τηρούνται τα frames. Θηλυκώνει ο άντρας πάνω στο αρσενικό της γυναίκας, opposite polarity, ενω πρέπει να θηλυκώνει εκείνη πάνω στο αρσενικό του άντρα. Αμα πρέπει να σε κάνει carry η άλλη λογικό είναι να μην πάει καλά μετά.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,805 μηνύματα.
Ναι, η σχέση χαλάει.

Όχι γιατί παρουσίασες beta traits, αλλά γιατί έκανες defer στον άλλο άνθρωπο, ουσιαστικά κρεμάστηκες από πάνω του, δεν διατήρησες το frame σου. Και οταν λέμε frame δεν εννοούμε καθαρά Alpha traits, αλλά το αρσενικό frame.

Παράδειγμα όταν κάτι πάει στραβά στη δουλειά της και σου γκρινιάζει για το πόσα λάθη έκανε στα τιμολογια ή πως την επιφόρτισε με άλλες δουλειές το αφεντικό χωρίς να πληρώσει τις υπερωρίες και πας εσυ και κατσεις και το αναλύσεις ενα προς ένα προσπαθώντας να ακολουθήσεις τη λογική της και να της κανεις soothe το νεύρο λύνοντάς της το πρόβλημα λογικά (το χω κανει και μιλω εξ εμπειρίας).

Αυτο ειναι λάθος, την ενοχλεί, δεν το θέλει αυτό εκείνη την ώρα. Νομιζει οτι δεν την καταλαβαίνεις. Και δεν την καταλαβαίνεις πρακτικά, όχι τι σου λεει (αυτο οκ το πιάνεις), αλλά ΓΙΑΤΙ στο λέει. Θέλει να κανει ένα venting εκεινη την ωρα κι εσυ της κάνεις λογική ανάλυση προσπαθώντας να κανεις τον καλό επιλυτή.

Μπορείς λοιπόν να δειξεις το beta trait της κατανόησης απλά ακούγοντας, χωρίς να simp-ίσεις και να σπάσεις το αρσενικό frame σου, συνάμα σπάζοντας και την άλλη.

Οι σχέσεις χαλάνε ακριβώς γι αυτό. Γιατι δεν τηρούνται τα frames. Θηλυκώνει ο άντρας πάνω στο αρσενικό της γυναίκας, opposite polarity, ενω πρέπει να θηλυκώνει εκείνη πάνω στο αρσενικό του άντρα. Αμα πρέπει να σε κάνει carry η άλλη λογικό είναι να μην πάει καλά μετά.
Συγκρουση ρόλων ...να το πούμε πιο ωραία για να μην μας παρεξηγήσουν περί άντρες παλαιάς κοπής κλπ :P
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Συμφωνώ. Γενικά όταν υιοθετείς την αντίληψη ότι για ένα πρόβλημά σου φταίει η κατάσταση και δεν κοιτάς πάνω από όλα τι μπορείς εσύ να βελτιώσεις στον εαυτό σου, τότε νομοτελειακά το πρόβλημα θα επιδεινώνεται. Και στο συγκεκριμένο, το να έχει προβλήματα ένας άντρας στο να προσεγγίσει μια γυναίκα, σίγουρα θα τον γεμίζει με ανασφάλειες και θα ρίχνει συνεχώς την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του - λογικό είναι. Εκεί όμως είναι η όλη ουσία, να αναλάβει δράση και να προχωρήσει σε αλλαγές, αντί να κατηγορεί όλους τους άλλους και να μεμψιμοιρεί για την κοινωνία. Γιατί αυτό το τελευταίο ευθύνεται για τη δημιουργία των περιθωριακών και επικίνδυνων υποομάδων σε reddit, 4chan κλπ που προαναφέρθηκαν.
Πόσο ξεκάθαρες ειναι οι απόψεις που δεν κουβαλάνε ότι googlαρισμενο υπάρχει σε ξενοφερτη ορολογία ή την μεταφρασμένη βικιπαιδεια copy paste.
Eυχαριστω που δεν μου δινεις την αίσθηση οτι ειμαι πλέον σε άλλη χώρα και η τόσο πλούσια γλώσσα μας δεν έχει παντελώς κακοποιηθει :P
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,858 μηνύματα.
Συγκρουση ρόλων ...να το πούμε πιο ωραία για να μην μας παρεξηγήσουν περί άντρες παλαιάς κοπής κλπ :P
Αυτα τα γλυκεντερά παλαιάς κοπής, τι νερουλές μαλακίες, τα λένε κάτι λουκουμάδες χωρισμένοι 50-70 ετών για να κανουν cater στα ευήκοα ώτα κάτι Ζαναξωμένων σοσιαλμηδιακών παροπλισμένων ευτραφών κυριών που λογικά είχαν τον Σπάιντερμαν για γκόμενο, σε σημείο να έχει εκφυλιστεί η χημεία του εγκεφάλου τους σε τετοιο βαθμό που να νομίζουν ότι περνάνε δεύτερη εφηβεία χτυπώμενες στα γυμναστήρια και τρώγοντας γαριδομακαρονάδες με τα "κορίτσια", στας εκδρομάς των ΚΑΠΗ όσο ζαχαρώνουσι τον 30άρη οδηγό του ΠΟΥΛΜΑΝ.

Και ξερεις που τους γράφω αυτούς που παρεξηγούν ε... Προσαρμόζω την επιφάνεια εκει κάτω ανάλογα.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,805 μηνύματα.
Θα διαφωνήσω

Και της νέα ηλικίας αρχίζουν και το κάνουν αυτό καθώς αλλάζει η κοινωνική νόρμα .Δεν ξέρω αν ο στόχος τους για την ανταλλαγή ρόλων (αρσενικου-θηλυκου) είναι να ρίξουν κοπέλα δήθεν να είναι πιο κοντά στο κορίτσι....αν ο λόγος είναι αυτός ,νομίζω απ την μεριά της κοπέλας υπάρχει αποδοχή ως φίλο και μόνο (τα εξηγήσες καλά πιο πάνω για τη σύγκρουση ρόλων)

Κατά την γνώμη μου ,μπορούμε ως άντρες να έχουμε ενσυναίσθηση του γυναικείου φύλου χωρίς πραγματικά να αλλοιώνεται η ταυτότητα μας (οποία έχει ο καθένας ).Και νομίζω αυτό είναι το καλύτερο σε μια ισορροπημένη σχέση
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,858 μηνύματα.
Πόσο ξεκάθαρες ειναι οι απόψεις που δεν κουβαλάνε ότι googlαρισμενο υπάρχει σε ξενοφερτη ορολογία ή την μεταφρασμένη βικιπαιδεια copy paste.
Eυχαριστω που δεν μου δινεις την αίσθηση οτι ειμαι πλέον σε άλλη χώρα και η τόσο πλούσια γλώσσα μας δεν έχει παντελώς κακοποιηθει :P


Ακριβώς γι αυτό χρησιμοποιείται η ορολογία γιατί εφευρέθη εις την Αγγλετέραν και την Εσπερίαν το όλο φραμπαλά.

Μη το κάνεις κι εσυ σαν κατι εκπαιδευτικούς που μετέφραζαν τον Roger Bacon ως Ρογήρο Βάκωνα και το CD ως σύμπυκνο δίσκο, γιατί η ανατριχίλα θα βαρέσει νεα επίπεδα.

Καταλαβαίνει κανείς ότι η αδυναμία για επιχειρηματολογία έχει βαρέσει all time low όταν αναγκάζεσαι να συμφωνήσεις με τον Ηλία που δεν λέει τίποτα καινούριο, ενω όλα έχουν ήδη ειπωθεί στο θεμα απο μενα και τον Νίκο (@parafernalia ). Συμφωνείς με άτομα που συμφωνουν με το blue pill αφήγημα, όχι με απόψεις, ψάχνεις πρακτικά σανίδα να πιαστείς.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Θα διαφωνήσω

Και της νέα ηλικίας αρχίζουν και το κάνουν αυτό καθώς αλλάζει η κοινωνική νόρμα .Δεν ξέρω αν ο στόχος τους για την ανταλλαγή ρόλων (αρσενικου-θηλυκου) είναι να ρίξουν κοπέλα δήθεν να είναι πιο κοντά στο κορίτσι....αν ο λόγος είναι αυτός ,νομίζω απ την μεριά της κοπέλας υπάρχει αποδοχή ως φίλο και μόνο (τα εξηγήσες καλά πιο πάνω για τη σύγκρουση ρόλων)

Κατά την γνώμη μου ,μπορούμε ως άντρες να έχουμε ενσυναίσθηση του γυναικείου φύλου χωρίς πραγματικά να αλλοιώνεται η ταυτότητα μας (οποία έχει ο καθένας ).Και νομίζω αυτό είναι το καλύτερο σε μια ισορροπημένη σχέση
Ναι, τωρα που σε διαβάζω αναλυτικά, θεωρώ ότι έχεις πιο δίκιο από μένα. Το κάνουν και νέοι αυτό.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ακριβώς γι αυτό χρησιμοποιείται η ορολογία γιατί εφευρέθη εις την Αγγλετέραν και την Εσπερίαν το όλο φραμπαλά.

Μη το κάνεις κι εσυ σαν κατι εκπαιδευτικούς που μετέφραζαν τον Roger Bacon ως Ρογήρο Βάκωνα και το CD ως σύμπυκνο δίσκο, γιατί η ανατριχίλα θα βαρέσει νεα επίπεδα.

Καταλαβαίνει κανείς ότι η αδυναμία για επιχειρηματολογία έχει βαρέσει all time low όταν αναγκάζεσαι να συμφωνήσεις με τον Ηλία που δεν λέει τίποτα καινούριο, ενω όλα έχουν ήδη ειπωθεί στο θεμα απο μενα και τον Νίκο (@parafernalia ). Συμφωνείς με άτομα που συμφωνουν με το blue pill αφήγημα, όχι με απόψεις, ψάχνεις πρακτικά σανίδα να πιαστείς.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτή σου την αντίδραση..
Για ποιο λόγο υποτιμούμε μια ξεκάθαρη απαντηση ως έλλειψη επιχειρηματολογιας σε ένα θέμα που ειναι πλέον ξεκάθαρο αλλά με τον φαινικα εντυπωσιακό τρόπο που προσπαθείτε να προσεγγίσετε το θέμα το κάνετε ακόμα πιο πολύπλοκο?

Ποιος ο λόγος χρήσης αγγλικών λέξεων σε όρους που κάλλιστα υπάρχουν και στην δική μας γλώσσα, αλλοιώνοντας έτσι πολυ βασικά χαρακτηριστικά αλλά και αδυναμία πολλών να κατανοήσουν αυτά που θέλετε να πείτε?

Πολλές φορές αυτό είναι που παραπέμπει σε παρανόηση των λεγόμενων σας δυστηχως γι αυτό και πλέον αποφεύγω να τα σχολιάζω εφόσον δεν υπάρχει προθεση .

Όλο αυτό μου θυμίζει τον καιρό που βρίσκομαι Κύπρο και αντιμετωπιζω ένα λαό που ακροβατεί λεκτικα εφόσον δεν έχει ξεκάθαρη ομολογουμένως γλωσσική ταυτότητα ..
Γιατί να κανουμε τέτοια κακοποίηση και στην δική μας ?
Οπότε αντιλβανεσαι πως κάτι τέτοιο όταν το συναντω και εδώ και ειδικά στην νοοτροπία της νέας γενιάς δεν μου ειναι και τόσο ευχάριστο και το προσπερνώ, όχι ότι δεν συμφωνώ με τα λεγόμενα...

Άλλωστε η ουσία της συζήτησης εδώ ειναι ποιος θα εντυπωσιάσει με την χρήση του λόγου του ή ποιος θα προσεγγίζει την κατασταση όσο ποιο αντικειμενικά γινεται ώστε να μιλάμε επί ίσης όρους χωρίς να προσπαθήσει ο ένας να καπελωσει τον άλλον και το κυριότερο?
Χωρίς την ταμπελοποιηση !

Οπότε αν περιμένεις από εμένα αναγνώριση των όσων λες βάζε και κάνα αστεράκι με εξήγηση αλλά πάντα στα ελληνικά και να είσαι σίγουρος πως δεν έχω κανένα θέμα να αναγνωρίσω και την δική σου προσφορά σε όλο αυτό αφού πλέον αυτό θέλεις :P
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πόσο ξεκάθαρες ειναι οι απόψεις που δεν κουβαλάνε ότι googlαρισμενο υπάρχει σε ξενοφερτη ορολογία ή την μεταφρασμένη βικιπαιδεια copy paste.
Eυχαριστω που δεν μου δινεις την αίσθηση οτι ειμαι πλέον σε άλλη χώρα και η τόσο πλούσια γλώσσα μας δεν έχει παντελώς κακοποιηθει :P
Εκτός θέματος, αλλά εγώ να δεις πως εκνευρίζομαι όταν βλέπω να γράφουν συνεχώς με ξένους όρους και βασικά όχι μόνο σε όρους, αλλά και λέξεις που υπάρχουν κανονικότητα οι αντίστοιχες ελληνικές. Βέβαια για εδώ δεν ισχύει, τι να πεις, το Άλφα ή Βήτα αρσενικό; :lol: Ή το ινσελ πως θα το πεις στα ελληνικά;
 
Top