Noob απορίες περί linux...

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Ημέρα 4 που έχω Linux αντί για Windows. Είναι πράγματι πολύ καλύτερο, πιο γρήγορο και πιο customizable. Ωστόσο θα ήθελα να ξέρω πως μπορώ να κάνω customize τα KDE (fedora) ωστε να φαίνεται περισσότερο ρετρο (στυλ 1990).
Δηλαδή πως κατεβάζω global themes και τα συναφή... ΕΥχαριστώ πολύ!

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.020 μηνύματα.
Ημέρα 4 που έχω Linux αντί για Windows. Είναι πράγματι πολύ καλύτερο, πιο γρήγορο και πιο customizable. Ωστόσο θα ήθελα να ξέρω πως μπορώ να κάνω customize τα KDE (fedora) ωστε να φαίνεται περισσότερο ρετρο (στυλ 1990).
Όσοι χρησιμοποιούν linux μου φαίνονται πολύ alternative και ψαγμένοι, δεν θα είχα ποτέ την υπομονή να κάθομαι να κατεβάζω άλλο λειτουργικό σύστημα. Εύγε! :lol:

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.205 μηνύματα.
Επειδή όντως με ενδιαφέρει και εμένα αλλά δε μπαίνω στο κόπο ακόμη λόγω διαβάσματος εξεταστικής, αν μάθεις κάτι στείλε!

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Όσοι χρησιμοποιούν linux μου φαίνονται πολύ alternative και ψαγμένοι, δεν θα είχα ποτέ την υπομονή να κάθομαι να κατεβάζω άλλο λειτουργικό σύστημα. Εύγε! :lol:
Όσοι χρησιμοποιούν linux μου φαίνονται πολύ alternative και ψαγμένοι, δεν θα είχα ποτέ την υπομονή να κάθομαι να κατεβάζω άλλο λειτουργικό σύστημα. Εύγε! Απλά ήθελα κάτι πιο customizable απο windows 10. Στην αρχή είχα επιλέξει Ubuntu, αλλά δε μου άρεσε καθώς ήταν ΠΟΛΥ διαφορετικό απο αυτό που είχα συνηθίσει. Κατέληξα να κατεβάσω το Fedora σε KDE που είναι ψιλοπαρόμοιο με τα Windows, τώρα είναι πολύ καλύτερα. Οι περισσότερες αναβαθμίσεις γίνονται αυτόματα και δε χρειάζεται πλεον να ανησυχείς για να μην καταστρέψεις κάτι δουλεύοντας στο Terminal, γιατί όλα γίνονται μεσω GUI τώρα. Πιο lightweight, λιγότερο spyware, και προπαντός οι δημιουργοί της κάθε διανομής ακούνε τους καταναλωτές και μπορείς να τα τρέξεις ακόμα και σε υπερβολικά παλιό pc (πχ το δικό μου είναι ένα παλιό νοσοκομειακό που πήγαινε να πεταχτεί γιατί οριακά τρέχει τα win10)

nearos

Επιφανές μέλος

Έχω μια απορία. Θα μπορούσα να αγοράσω SSD ή εξωτερικό σκληρό δίσκο και να κανω boot σε αυτον και να του βάλω λινουξ και μαλακιτσες ωστε να μην διαγραφω και να θετω σε κίνδυνο το κύριο SSD του υπολογιστή μου;

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.
Έχω μια απορία. Θα μπορούσα να αγοράσω SSD ή εξωτερικό σκληρό δίσκο και να κανω boot σε αυτον και να του βάλω λινουξ και μαλακιτσες ωστε να μην διαγραφω και να θετω σε κίνδυνο το κύριο SSD του υπολογιστή μου;
Φυσικά και μπορείς. Αποσύνδεσε τον δίσκο των Windows, βάλε τον νέο και εγκατάστησε εκεί το Linux, κούμπωσε κι αυτόν των windows. Ορίζεις στην εκκίνηση τον δίσκο με το Linux. Και μετά κάνεις ένα update-grub για να δει τον δίσκο με τα Windows.

Εναλλακτικά, μπορείς να ορίζεις τον δίσκο που θες κάθε φορά μέσα από τα BIOS, αν δεν θες μέσω GRUB.

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.650 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια