christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Υλικά:
κινέζικο λάχανο
φρέσκα κρεμμυδάκια
σκόρδο
πράσινη και κόκκινη πιπεριά
καρότο
σάλτσα σόγιας
1 αυγό
noodles (ή φιδέ)
αλάτι
πιπέρι
τριμμένο αποξηραμένο μαιντανό
λίγο φυτικό λάδι
Προετοιμασία:
Λεπτοκόβουμε όλα τα λαχανικά (το καρότο το τρίβουμε και το σκόρδο το πατάμε)
Οι ποσότητες είναι ανάλογα με τα γούστα (εμένα μ' αρέσει με πολύ λάχανο) καθώς και τα λαχανικά που επιλέγετε. Αμα θέλετε βάζετε ή βγάζετε υλικά.
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα noodles για ενάμισι με δύο λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο στο γουόκ, μέσα σε λίγο λάδι (1-2 λεπτά)
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε συνέχεια για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με σάλτσα σόγιας και παραμερίζουμε τα λαχανικά στην μια μεριά του γουόκ.
Ρίχνουμε το αυγό και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι (και τα λαχανικά το ίδιο αν θέλουμε).
Με μια σπάτουλα και γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε και "κόβουμε" το αυγό να γίνει σαν στραπατσάδα (μικρά κομματάκια).
Στη συνέχεια (αφού γίνει το αυγό) ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα noodles και προσθέτουμε τον μαιντανό.
Καλό είναι να έχουμε όλα τα υλικά έτοιμα δίπλα μας γιατί το πιάτο είναι stir-fry και θέλει ανακάτεμα συνέχεια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Mercury
Επιφανές μέλος

Τα noodles γινονται απο ρυζι.
Ο φιδες απο σιταρι. Εντελως διαφορετικα συστατικα.
Και πλεον noodles υπαρχουν σε ολα τα μεγαλα σουπερ μαρκετ.Αν υπαρχει σως σογιας,θα εχουν και noodles,και μαλιστα και σε διαφορα μεγεθη.
Ωραια συνταγη παντως.Θα την δοκιμασω την επομενη φορα που θα εχω ορεξη για ασιατικο

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Θα συμφωνησω με την Ceres Victoria.
Τα noodles γινονται απο ρυζι.
Ο φιδες απο σιταρι. Εντελως διαφορετικα συστατικα.
Και πλεον noodles υπαρχουν σε ολα τα μεγαλα σουπερ μαρκετ.Αν υπαρχει σως σογιας,θα εχουν και noodles,και μαλιστα και σε διαφορα μεγεθη.
Ωραια συνταγη παντως.Θα την δοκιμασω την επομενη φορα που θα εχω ορεξη για ασιατικο![]()
βασικά έχει και noodles απο σιτάρι, αλλά περιέχουν αυγά. Ο φιδές δεν έχει αυγά και αυτό κάνει την διαφορά νομίζω

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

edit: αν σας αρέσουν τα καυτερά, του πάει και λίγο wasabi
Mercury
Επιφανές μέλος

Εγώ βάζω noodles αυγού και όχι ρυζιού (έχω πάρει ένα πακέτο από ρύζι εδώ και πολύ καιρό αλλά φοβάμαι να το κανω, μιας και του αυγού μ' αρέσουν πολύ και δεν θέλω να απογοητευτώ!)
Εμενα μου αρεσαν παρα πολυ του ρυζιου παντως.(βεβαια λατρευω και το ρυζι σκετο).
Οποτε αν σου αρεσει το ρυζι σαν ρυζι,δοκιμασε.Αν οχι,παλι δοκιμασε,ισως σου αρεσουν.

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Ιδού και φώτος:

Eίναι πανεύκολη και πεντανόστιμη, την προτείνω ανεπιφύλακτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
physicscrazy
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 875331
Επισκέπτης

physicscrazy
Δραστήριο μέλος

Αυτά τα φαγητά είναι νόστιμα, αλλά αρκετά ανθιυγεινά καθώς περιέχουν λάδια κακής ποιότητας, σόγια σως και έχουν πολλούς υδατάνθρακες.
για να ειμαι ειλικρινης αυτο εξαρταται. τα νουντλσ απο μονα τους δεν ειναι χειροτερα απο διατροφικης αποψης απο τα μακαρονια. το τι θα βαλεις απο εκει και επειτα στο πιατο μπορει να το κανει ενα απο διατροφικως "καλο" ως "διατροφικη βομβα κακων θερμιδων". Για παραδειγμα εφτιαξα προχτες ενα πιατο στο οποίο εβαλα ψαρονεφρι και πιπεριες (με νουντλς αυγου). ουσιαστικα το πιατο ειχε την ιδια διατροφικη αξια με τα μακαρονια με κρεας. σαφως τα μακαρονια δεν ειναι και η καλυτερη τροφη, αλλα οι περισσοτεροι ανθρωποι τα τρωνε. επισης στο σπιτι τους οι περισσοτεροι ελληνες χρησιμοποιουν ελαιολαδο. παντως αν μιλας για παραγγελιες απο καταστημα τοτε θα συμφωνησω(γνωριζοντας λιγο τα πραγματα "απο μεσα") οτι το συγκεκριμενο ειδους φαγητου ειναι πολυ κακο απο delivery (κακο λαδι,κακο κρεας(πολυ χαμηλης ποιοτητας), κακες σαλτσες...)
Guest 875331
Επισκέπτης

Τα μακαρόνια κατ' εμέ είναι πολύ πιο νόστιμο φάγητο αν το κάνεις σωστά, κάτι το οποίο είναι δύσκολο ιδίως στην αρχή. Τα κινέζικα είναι πολύ πιο απλά.

Guest 875331
Επισκέπτης

Κατ' εμέ, ναι.
Ήλπιζα σε κάτι πιο κατατοπιστικό. Να γλιτώσω και το γκουγκλάρισμα.

Nelliel
Περιβόητο μέλος

Guest 875331
Επισκέπτης

Ήλπιζα σε κάτι πιο κατατοπιστικό. Να γλιτώσω και το γκουγκλάρισμα.![]()
Το γκουγκλ εχει αντικροουμενες αποψεις, η προσωπικη μου αποψη ειναι πως η σογια πρεπει να ελαττωνεται. Περα απ΄ αυτο η σογια σος εχει παρα πολυ αλατι.
Έχει δοκιμάσει ποτέ κανείς να τα βάλει στην κατάψυξη και μετά να τα ξεπαγωσει ? Είναι πολύ χάλια μετά η γεύση τους?
Ειμαι σιγουρος πως θα ειναι Ελενα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.