Onlyfans: Σύγχρονη πορνεία ή σημεία των καιρών;

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,626 μηνύματα.
Επίσης, διάβασα κάπου για φυγοπονία και εύκολη δουλειά και χρήμα.
Τα περί δυσκολίας της δουλειάς και tryhard και δουλεύω όλη μέρα για να βγάλω το ψωμί μου είναι στην συντριπτική πλειοψηφία κατάλοιπα του hustle culture και του καπιταλισμού.

Αν ήταν στο χέρι μας πιστεύω οι περισσότεροι δεν θα θέλαν να δουλεύουν σαν λιμασμένα σκυλιά ή και καθόλου.
Εγώ προσωπικά, για παράδειγμα,αντι να δουλεύω κάθε μέρα σε μια εργασία με πνευματική κόπωση θα επέλεγα να μην δουλεύω καθόλου και να ασχολούμαι όλη μέρα με ανθρωπιστικά ζητήματα, ζώα και τέχνη. (χωρίς να υπονοώ πως δεν υπάρχουν άνθρωποι που είναι αρκετά τυχεροί/ τα κατάφεραν να ασχολούνται με τα παραπάνω επαγγελματικά).
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 21,015 μηνύματα.
Επίσης, διάβασα κάπου για φυγοπονία και εύκολη δουλειά και χρήμα.
Τα περί δυσκολίας της δουλειάς και tryhard και δουλεύω όλη μέρα για να βγάλω το ψωμί μου είναι στην συντριπτική πλειοψηφία κατάλοιπα του hustle culture και του καπιταλισμού.

Αν ήταν στο χέρι μας πιστεύω οι περισσότεροι δεν θα θέλαν να δουλεύουν σαν λιμασμένα σκυλιά ή και καθόλου.
Εγώ προσωπικά, για παράδειγμα,αντι να δουλεύω κάθε μέρα σε μια εργασία με πνευματική κόπωση θα επέλεγα να μην δουλεύω καθόλου και να ασχολούμαι όλη μέρα με ανθρωπιστικά ζητήματα, ζώα και τέχνη. (χωρίς να υπονοώ πως δεν υπάρχουν άνθρωποι που είναι αρκετά τυχεροί/ τα κατάφεραν να ασχολούνται με τα παραπάνω επαγγελματικά).

Τα ζώα τη τέχνη και το στέκι μωρε αμα τα χεις βρει έτοιμα μια χαρά είσαι που να ασχολείσαι με το κάθε περιεργο τώρα.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,941 μηνύματα.
To onlyfans είναι social media και αυτός/η που συμμετέχει επαγγελματικά λέγεται influencer. Ούτε πόρνος, ούτε πόρνη.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,037 μηνύματα.
Τώρα θα εξισώσουμε αυτούς που έχουν of και με τους πτυχιούχους, γιατί όποιος σπουδάζει, το κάνει (απαραίτητα) για να μην καταλήξει στη χειρωνακτική εργασία. Όχι γιατί μπορεί να το γουστάρει πραγματικά αυτό που σπουδάζει, άσχετο που μπορεί να ρίχνει έναν σκασμό ενέργεια και δουλειά πάνω στο αντικείμενο και άλλα πολλά.
Ε, ναι, τι τέσσερα (το λιγότερο) χρόνια ακαδημαϊκής μόρφωσης και εκπαίδευσης, τι να δείχνεις τα μπούτια σου και να σε πληρώνουν τα λιγούρια.


Είπα κάποιοι δεν είπα όλοι . Το ότι κάποιοι μπορεί να σπουδάζουν για να αποφύγουν μια δύσκολη δουλειά και κάποιοι από πάθος είναι αυτονόητο αλλά δεν αναιρεί ότι οι άνθρωποι είναι φυγόπονοι . Και αυτός που έχει πάθος με τη γνώση, κάνει αυτό που τον ευχαριστεί δεν το κάνει από μαζοχισμό. Ο σκοπός δεν ήταν να εξισώσω κάτι , ήταν ότι για μένα η πορνεία θα κριθεί ως ματαιοδοξία( αναλόγως το κίνητρο που το κάνει κάποιος ) παρά ως φυγοπονία.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,402 μηνύματα.
Το να βγάζεις εύκολα χρήμα δεν είναι κακό, ούτε σε καθιστά απαραίτητα φυγόπονο.
Εαν όμως γίνεις "τσιγκούνης" στις μεθόδους που ακολουθείς, δεν μετράς τι χάνεις και τι κερδίζεις δηλαδή,
και αρχίσεις να τείνεις προς το : "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", τότε παύεις να είσαι έξυπνος και γίνεσαι όντως κουτοπόνηρος και φυγόπονος.

Το να έχεις μάθει να κοπιάζεις δεν σημαίνει να επιλέγεις την πιο επίπονη διαδρομή απο βίτσιο, αλλά να μην φοβάσαι να εργαστείς σκληρά και να μην τα παρατάς όταν όλοι οι δρόμοι είναι εξίσου δύσκολοι, προκειμένου αποκτήσεις οτι θες. Εαν είσαι έξυπνος, θα επιλέγεις φυσικά τον πιο εύκολο δρόμο όταν είναι διαθεσιμος. Υπό την προϋπόθεση όμως οτι δεν θα έχεις έκπτωση στο αποτέλεσμα ή τουλάχιστον αυτή θα βρίσκεται σε λογικά επίπεδα, και φυσικά οτι δεν θα δημιουργείς αρνητικά ripples για την κοινωνία.

Και εξηγούμαι. Εαν ένας άνθρωπος θεωρήσει λόγου χάρη οτι η μόρφωση και η γνώση έχουν λιγότερη αξία επειδή δεν τους παρέχουν όσα χρήματα βγάζουν απο το ονλιφανς, τότε μπαίνουμε στο επικίνδυνο τρυπάκι να αρχίσουμε να προωθούμε στην νέα γενιά ανθρώπων την νοοτροπία της υποβάθμισης για οτιδήποτε άλλο. Και αυτό είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα έρχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο υλικά όσο και πνευματικά.

Τέλος να σημειώσω το εξής. Το σημαντικό είναι κατά πόσο δημιουργός και αγοραστής αντλούν χαρά απο αυτό που κάνουν, και το κάνουν επειδή όντως γουστάρουν πέρα απο το οικονομικό κομμάτι. Τα υπόλοιπα δεν έχουν πολύ σημασία. Εαν θέλουμε πραγματικά να κρίνουμε την ηθική του δημιουργού, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την ηθική κρίση του αγοραστή. Η ζήτηση είναι αυτή που γεννάει την προσφορά αρχικά. Μετά απο ένα σημείο η προσφορά δημιουργεί και η ίδια ζήτηση.

Άρα, ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε το εαν οι υπηρεσίες του ονλιφανς είναι ηθικές ή όχι, είναι να απαντήσουμε στο εαν βελτιώνουν το βοιοτικό επίπεδο και την κοινωνική ζωή των ανθρώπων ή την βλάπτουν και αυτό πρέπει να γίνει πάντα όπως είπα σε συνάρτηση με τις προθέσεις του δημιουργού και του αγοραστή/πελάτη.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 21,015 μηνύματα.

Προφανώς και δεν φταίνε οι γυναίκες.
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
ο καπιταλισμος γιατι σου φταιει και οχι η σεξουαλικη απελευθερωση?
Απάντησε και ο ζουκοβ, αλλά ποιο είναι το πρόβλημα ? Υποτίθεται ότι η λογική της ανκαπ κοσμοθεωρίας είναι πως τα πάντα είναι εν δυνάμει εμπόρευμα, ακόμα και το ανθρώπινο σώμα. Ακόμα και μέσα σε αυτό το μιξ καπιταλισμού και κράτους, πουλάμε ανθρώπινα όργανα κυρίως με παράνομο τρόπο αλλά υπάρχουν και νόμιμοι με αποζημιώσεις και αυστηρές ρυθμίσεις από κάποια κράτη. Οκ, ακραίο παράδειγμα.

Όμως, ποιο είναι το θέμα με τη σεξεργασία ? Είναι μια συναινετική εμπορική συναλλαγή όπως κάθε άλλη, πάντα, υπό το πρίσμα της ανκαπ λογικής και αντίληψης.

Προσωπικά αν ήμουν κοντά στη δική σας ιδεολογική αντίληψη, δε θα είχα κάποιο ηθικό, οικονομικό ή νομικό πρόβλημα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,757 μηνύματα.
Να είσαι κάποιος μεγιστάνας, να το καταλάβω να υποστηρίζεις τον καπιταλισμό κι οχι απλά να τον ανέχεσαι.

Να είσαι 20-30 χρονών υπάλληλος άλλου εφέντι και να κάνεις οτι δεν καταλαβαινεις που έχει βάλει το κωλοδάχτυλό του ο Καπιταλισμός με τη διαρκή φτωχοποίηση των λαών, τη μαζοποίηση και την ανάγκη για έσοδα ακόμα και στο νερό που θα πίνουμε, ε το βρίσκω παράξενο.

Χεράκι χεράκι πάτε με τους woke, δημιούργημα συγκεκριμένων φραγκάτων ειναι οι διάφοροι δικαιωματισμοί και λοιποι -ισμοί γιατί ο καπιταλισμός είδε ευκαιρία για εργατικο και καταναλωτικο δυναμικό σε καποιες ομάδες όπως και χρησιμοποιεί τη δυναμη του μάρκετινγκ καταναλωτικά αλλά και για διαμόρφωση πολιτικής και νοοτροπίας της δύσεως σε μια τεράστια χύτρα όπου όλα θα ειναι τουρλού και θα ελέγχονται πανεύκολα ανευ ιδεολογικών αντιστάσεων.

Ο καπιταλισμός κι αν ειναι από πίσω.
jennifer-lawrence-thumbs-up.gif

Ο Νοζικ οταν θεμελιωνε ηθικα τον ελευθερισμο ειχε υποστηριξει πως οποιαδηποτε κρατικη παρεμβαση παραβιαζει την ελευθερια του ατομου, η οποια συνισταται στη πληρη ιδιοκτησια του εαυτου του. Οταν μιλαγε περι πληρους ιδιοκτησια δεν αναφεροταν μονο στις οικονομικες συναλλαγες αλλα σε καθε πτυχη της ζωης. Εν προκειμενω εφοσον αναφερομαστε στον βιοπορισμο μεσω only fans, εφαρμοζοντας τη λογικη του Νοζικ δε μπορουμε παρα να πουμε οτι ειναι μια αξιοπρεπη επιλογη στερουμενη ηθικης απαξιας εφοσον απλως δε παραβιαζει την ελευθερια καποιου τριτου. Μπορεις να καταλαβεις λοιπον πως το ηθικο οικοδομημα του ελευθερισμου ειναι κατα λογικη αναγκαιοτητα συνυφασμενο με τη σεξουαλικη απελευθερωση ή με την ολη κοσμοθεωρια περι ελευθεριας της επιλογης εν γενει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Ο καπιταλισμος υπαρχει απο τον 17ο αιωνα. Το μονο που αλλαξε ειναι η δημογραφικη συσταση της κοινωνιας με τη παραλληλη εξελιξη της τεχνολογιας. Οποτε λοιπον και αυτος προσαρμοστηκε.
Οχι. Το οτι δεν θα στελνεις τους ανθρωπους φυλακη επειδη διαφωνεις με αυτο που κανουν (στο πλαισιο που δεν ασκουν βια) δεν σημαινει οτι θα ανεχεσαι και οτιδηποτε κανουν, καθως υπαρχει και η προσωπικη-ηθικη σου σταση , περαν απο την νομικη. Το τελευταιο, η ηθικη διασταση του θεματος και η πιεση-καταδικη που μπορει να ασκηθει, ειναι που εχει καταστρεψει η σεξουλικη απαλευθερωση και ο προοδευτισμος, καθως ολες αυτες τις εκφυλες συμπεριφορες προσπαθει να τις κανονικαποιησει.
Και απο την αλλη, καπιταλισμος υπηρχε και το 1900 και, ανεξαρτητα της τεχνολογικης διαστασης, δεν θα υπρχε το onlyfans με την σημερινη εκδοχη του "απλα" ενος αλλου τροπου να βγαλεις λεφτα
Αμφότερα μου «φταίνε.» Δεν μπορείς να μην βάλεις τον καπιταλισμό στην εξίσωση. Η θέαση του ίδιου του ανθρώπου σαν προϊόν μου φέρνει αποστροφή. Και δεν στο λέω κομμουνιστικά, στο λέω τελείως ανθρώπινα.
Η πορνεια υπαρχει εδω και χιλιετιες, δεν ξερω γιατι το συνδεετε με τον καπιταλισμο.
Δευτερο, ξερεις, διαβαζω και σε αλλα θεματα οτι ενοχλει καποιον κοσμο η ιδεα να προσφερεται κατι ως προϊον ή η εμπορευματοποιηση του πχ η παιδεια. Και δεν πολυκαταλαβαινω τι ακριβως ειναι το προβλημα σε αυτο ή με τι το συγκρινουν. Ουτε εγω συμφωνω με την πορνεια, θεωρω οτι πρεπει να καταδικαζεται ηθικα ισως και με εξοστρακισμο, αλλα δεν θεωρω "αντισοιχη" αντιδραση το να ριχνω ανθρωπους στην φυλακη για κατι που στην τελικη απλα μου χαλαει την αισθητικη. Το οτι επιτρεπεις σε καποιον να κανει κατι δεν σημαινει οτι συμφωνεις με αυτο κιολας, αλλα μπορει και να θεωρεις οτι η ελευθερια των ανθρωπων ειναι ανωτερη αξια.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,534 μηνύματα.

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,134 μηνύματα.
Η πορνεια υπαρχει εδω και χιλιετιες, δεν ξερω γιατι το συνδεετε με τον καπιταλισμο.
Ναι, είναι ένα από τα αρχαιότερα επαγγέλματα του κόσμου, βασικά. Παρόλα αυτά, υπάρχει για χιλιετίες μεν, αυστηρά καθορισμένη δε, με ισχυρούς ηθικούς κανόνες να την περιορίζουν για ένα μικρό ποσοστό του κόσμου.
Ο καπιταλισμός και η σεξουαλική απελευθέρωση που αναφέρεις έρχονται να ανατρέψουν αυτή την ηθική αντίληψη, βάζοντας πάνω από όλα -όπως πάλι αναφέρεις- την ελευθερία του ατόμου. Έτσι, παραπλήσια επαγγέλματα με την πορνεία, όπως αυτό του of, δεν επικρίνονται τόσο από την κοινωνία όσο θα έπρεπε (και θα απαιτείτο) για να εμποδίζουν τον κόσμο από το να τα κάνει.
Δευτερο, ξερεις, διαβαζω και σε αλλα θεματα οτι ενοχλει καποιον κοσμο η ιδεα να προσφερεται κατι ως προϊον ή η εμπορευματοποιηση του πχ η παιδεια. Και δεν πολυκαταλαβαινω τι ακριβως ειναι το προβλημα σε αυτο ή με τι το συγκρινουν.
Εντάξει, το να θεωρήσω εαυτόν προϊόν είναι κατ' ουσίαν λάθος, χωρίς να χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για αυτό. Απλά δεν μπορώ να το δεχτώ σαν άνθρωπος. Το να θεωρήσω, πάλι, προϊόν την παιδεία είναι, ομοίως, λάθος γιατί αποτελεί (κατά τη γνώμη μου) θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό. Τουλάχιστον πρέπει να αποτελεί. Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά, όμως, και θα είναι μια συζήτηση χωρίς νόημα γιατί καθένας θα λέει τα δικά του χωρίς να πρόκειται να πειστεί από τον άλλον.
Ουτε εγω συμφωνω με την πορνεια, θεωρω οτι πρεπει να καταδικαζεται ηθικα ισως και με εξοστρακισμο, αλλα δεν θεωρω "αντισοιχη" αντιδραση το να ριχνω ανθρωπους στην φυλακη για κατι που στην τελικη απλα μου χαλαει την αισθητικη. Το οτι επιτρεπεις σε καποιον να κανει κατι δεν σημαινει οτι συμφωνεις με αυτο κιολας, αλλα μπορει και να θεωρεις οτι η ελευθερια των ανθρωπων ειναι ανωτερη αξια.
Ναι, αν θεωρείς την ελευθερία του ανθρώπου ανώτερη αξία τότε όλα επιτρέπονται. Προσωπικά, όμως, πιστεύω ότι η ελευθερία επιβάλλεται να έχει όρια και σαφώς δεν πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα. Αυτή η οπτική των φιλελεύθερων αξιών προήλθε από τη σταδιακή ροπή του κόσμου προς τον ατομικισμό και την απώλεια της αίσθησης του ανήκειν σε μια πολιτική κοινότητα.

Επειδή θεωρώ ότι ο άνθρωπος έχει, πέρα από δικαιώματα και ελευθερίες, και υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος του, απαραίτητη προϋπόθεση της ιδιότητας του πολίτη αποτελεί η συνειδητή εκχώρηση ελευθεριών και δικαιωμάτων του σε αυτό. Ειδάλλως είμαστε μονάδες μέσα σε ένα κράτος, με τη μία να θέλει να «φάει» την άλλη. Δεν πάει έτσι, τουλάχιστον για εμένα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,834 μηνύματα.
Προσωπικά, όμως, πιστεύω ότι η ελευθερία επιβάλλεται να έχει όρια και σαφώς δεν πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα
Εννοειται..αλλιως γιατι να μην δωσω την ελευθερια στον παιδεραστη;Θα σου πει ο αλλος οκ ''αυτο ειναι εγκλημα.''Κια θα σου πει και ο αλλος ''γιατι ειναι εγκλημα; Δεν μιλαω για βιασμο αλλα για παιδεραστια'' και θα σου πει και ο αλλος ''Ναι..αλλα σε τετοιες ηλικιες τα παιδια τα κανεις υποχειρια..'' και θα σου πει και ο αλλος ''οκ ΕΣΥ το λες αυτο...'' και θα λεει ο ενας,.θα λεει ο αλλος και θα μαλακιζομαστε ολοι μαζι.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΩ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
 

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,757 μηνύματα.
Έτσι. Ψιλοειρωνικές εικονίτσες σε στυλ "καλά καλά απαξιώ" όταν δεν έχουμε τι να απαντήσουμε.

Το υφάκι επιστρέφεται ως απαράδεκτο.
Κοιτα, ολα αυτα τα τσιτατα για τον καπιταλισμο, το ευκολο χρημα και την απληστια το βλεπω λιγο σαν ευκολες, απλες και τυποποιημενες ατακες που ριχνει ο καθε midwit (εξαιρω εδω εσενα και 1-2 περιπτωσεις) για να δειξει ψευτοδιανοηση χωρις καμια ουσια γιατι απλα πουλαει. Πωπω μαλακες, κοιταξτε ποσο κακος ειναι ο γκαμπινταλιζμος amirite?
Ημουν κακος? Ναι. Νιωθω λιγο ασχημα? Μονο και μονο επειδη ηταν προς εσενα. Ισως η καλυτερη απαντηση να ηταν η μη απαντηση.

Ναι, είναι ένα από τα αρχαιότερα επαγγέλματα του κόσμου, βασικά. Παρόλα αυτά, υπάρχει για χιλιετίες μεν, αυστηρά καθορισμένη δε, με ισχυρούς ηθικούς κανόνες να την περιορίζουν για ένα μικρό ποσοστό του κόσμου.
Ο καπιταλισμός και η σεξουαλική απελευθέρωση που αναφέρεις έρχονται να ανατρέψουν αυτή την ηθική αντίληψη, βάζοντας πάνω από όλα -όπως πάλι αναφέρεις- την ελευθερία του ατόμου. Έτσι, παραπλήσια επαγγέλματα με την πορνεία, όπως αυτό του of, δεν επικρίνονται τόσο από την κοινωνία όσο θα έπρεπε (και θα απαιτείτο) για να εμποδίζουν τον κόσμο από το να τα κάνει.
Και ξαναλεω οτι ο καπιταλισμος δεν εχει να κανει κατι με την σεξουαλικη απελευθερωση. Σοβαρα τωρα, παρε καποιους απο τους εκφυλους που το στηριζουν και πες μου ποσο καπιταλιστες ειναι. Μαλλον το αντιθετό του ειναι

Εντάξει, το να θεωρήσω εαυτόν προϊόν είναι κατ' ουσίαν λάθος, χωρίς να χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για αυτό. Απλά δεν μπορώ να το δεχτώ σαν άνθρωπος. Το να θεωρήσω, πάλι, προϊόν την παιδεία είναι, ομοίως, λάθος γιατί αποτελεί (κατά τη γνώμη μου) θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό. Τουλάχιστον πρέπει να αποτελεί. Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά, όμως, και θα είναι μια συζήτηση χωρίς νόημα γιατί καθένας θα λέει τα δικά του χωρίς να πρόκειται να πειστεί από τον άλλον.
Δεδομενου οτι προκειται για κατι που υπαρχει χιλιετιες, δεν ξερω τι νοημα εχει η εμμονη με το "προϊον". Η ιδια "ταμπελα" μπορει να μπει και σε ενα σωρ αλλες υπηρεσιες που μπορει να προσφερει καποιος που δεν αφορα καποιο συγκεκριμενο "υλικο" προϊον.
Περαν απο αυτο ειναι στα πλαισια της ελευθεριας σου να διαφωνεις ηθικα με το θεμα, οπως ειναι και το να καταδικαζεις ή και να εξοστρακιζεις ανθρωπους που το κανουν, αλλα αυτη ειναι η δικη σου αποψη και δεν θα τους το απαγορεψεις δια της βιας επειδη δεν το δεχεσαι. Και εγω δεν μπορω να δεχτω οτι καποιος θελει να κοψει το πουλι του και να τον φωναζουμε Λιτσα, αλλα δεν θα τον στειλω και στα γκουλακ.

Ναι, αν θεωρείς την ελευθερία του ανθρώπου ανώτερη αξία τότε όλα επιτρέπονται. Προσωπικά, όμως, πιστεύω ότι η ελευθερία επιβάλλεται να έχει όρια και σαφώς δεν πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα. Αυτή η οπτική των φιλελεύθερων αξιών προήλθε από τη σταδιακή ροπή του κόσμου προς τον ατομικισμό και την απώλεια της αίσθησης του ανήκειν σε μια πολιτική κοινότητα.
Δεν προκειται για ενα γενικο και αοριστο "ο καθενας κανει ο,τι του κατεβει", αλλα τελος παντων. Απο κει και περα, θεωρεις το εαυτο σου τοσο καλο και ηθικο, ωςστε να οριζεις ποιο ανθρωποι θα πανε φυλακη αν δεν κανουν αυτα που σου αρεσουν? Γιατι στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν μιλαμε για βια, ουτε καν για ναρκωτικα, αλλα ουσιαστικα ενα ζητημα αισθητικης.
Και το σημαντικοτερο, μην βλεπεις τα πραγματα ως προς το συγκεκριμενο θεμα που εξεταζεις εκεινη τη στιγμη, αλλα την αρχη που χρησιμοποιεις. Θεωρεις οτι ειναι οκ να εισαγεις τον ηθικο(λογικο) αυταρχισμο σε μια κοινωνια? Μην ξεχνας επισης, οτι δεν θα εισαι απαραιτητα εσυ αυτος που θα ορισει τους νομους και τους κανονες, αλλα θα ειναι μαλλον καποιος κουλης-τσιπρακος-σταλιν, αυτη η φαρα.
Για να σου πω την αληθεια, πολλες φορες μου φαινεται οτι οι ανθρωποι που επικαλουνται την αρβυλα του κρατους το βλεπουν με εναν τελειως φετιχιστικο τροπο, σαν να επικαλουνται καποιο θεοτητα που ειναι υπερανω των ανθρωπινων ατελειων και θα φερεις την δικαοσυνη στον αμαρτωλο μας κοσμο, και οχι τους πιο σκατοψυχους παπαρες του ειδους μας

Επειδή θεωρώ ότι ο άνθρωπος έχει, πέρα από δικαιώματα και ελευθερίες, και υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος του, απαραίτητη προϋπόθεση της ιδιότητας του πολίτη αποτελεί η συνειδητή εκχώρηση ελευθεριών και δικαιωμάτων του σε αυτό. Ειδάλλως είμαστε μονάδες μέσα σε ένα κράτος, με τη μία να θέλει να «φάει» την άλλη. Δεν πάει έτσι, τουλάχιστον για εμένα.
Εδω με εχασες τελειως. Αν θες να εχεις εναν πολιτικο πανω απ'το κεφαλι σου να σε δυναστευει, καν'το, αλλα μην το επιβαλλεις σε αλλους
 
Τελευταία επεξεργασία:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,534 μηνύματα.
Κοιτα, ολα αυτα τα τσιτατα για τον καπιταλισμο, το ευκολο χρημα και την απληστια το βλεπω λιγο σαν ευκολες, απλες και τυποποιημενες ατακες που ριχνει ο καθε midwit (εξαιρω εδω εσενα και 1-2 περιπτωσεις) για να δειξει ψευτοδιανοηση χωρις καμια ουσια γιατι απλα πουλαει. Πωπω μαλακες, κοιταξτε ποσο κακος ειναι ο γκαμπινταλιζμος amirite?
Ημουν κακος? Ναι. Νιωθω λιγο ασχημα? Μονο και μονο επειδη ηταν προς εσενα. Ισως η καλυτερη απαντηση να ηταν η μη απαντηση.
Το εκτιμώ πραγματικά για την ίσια εξήγηση σε αυτό το ποστ. Έγινε, δεν το κρατάμε άλλο, προχωράμε.

Να σου πω κάτι από καρδιάς τώρα που βρήκαμε μια συνεννόηση:

Εγω αυτά που είπα πριν τα εννοώ. Και το ξέρεις φαντάζομαι εξ ου και η διάκριση στην παρένθεση.

Δε συζηταω για θεωρητικά οικονομικά και για τους λοιπούς -ισμούς ως οικονομικά συστήματα, δε εχω καν την αντίληψη πως τα ξέρω και καλά. Αν ειναι αλήθεια ή impostor's syndrome δεν ξέρω. Αλλά δε με ενδιέφερε κι όλας και ποτέ η θεωρητική οικονομική.

(ξέρω μερικοί των οικονομικών αυτή τη στιγμή που το διαβάζουν απορούν, αλλά ναι, δεν με ενδιαφέρουν αυτά καθόλου, ειδικά οι στατιστικές και τα ιστορικά δεδομένα και μπήξε δείξε, είμαι σε φάση "να ειστε καλά να το πάρετε και στο σπίτι σας, εγω φεύγω").

Εκείνο που με τράβηξε κάποτε σε επιφανειακό βαθμό είναι η διάκριση ανάμεσα στη σχολή του Σικάγο και την Αυστριακή, και για αυτάρχας που αντίθετα "κανονικά" θα έπρεπε να γουστάρω τέρμα κρατισμό, προτίμησα την Αυστριακή σχολή ως πιο boots on the ground αν και Laissez faire. Μην το ψάχνεις, θα ανοιξουμε μεγάλη κουβέντα. Δεν ξέρω ούτε εγω να στο αναλύσω τελείως. Το είδα πιο πραγματιστικά.

Θεωρω λοιπόν -και γι αυτό μιλάω έτσι- πως ζούμε σε έναν κομμουνιστογενή λιμπεραλισμό, όπου ιδεολογία και οικονομική συμπεριφορά έχουν συστραφεί και διαστραφεί μαζί σε ένα μοντέλο που θα έλεγαν οι κομμουνιστές πως εξυπηρετεί τη μπουρζουαζία εαν το λεω καλά.

Φερ ειπείν γνωστές ξυριστικές διαφημίσεις, έχουν κάποια μηνυματα, woke κατα την άποψή μου. Παλιά οι ίδιες μάρκες, επειδή ασχολούμαι με το άθλημα ως χόμπυ με αντίκες ξυρίσματος, εχω δει παλιό μάρκετινγκ, φυλλάδια, διαφημίσεις, όλα και ήταν αυτο που οι κουλτουριαραίοι σήμερα θα έλεγαν "εξόχως σεξιστικό".

Που θέλω να καταλήξω. Ότι εν τη γενέσει του ο Καπιταλισμός ως οικονομικό σύστημα μπορει να μην έχει καμία σχέση πράγματι με woke, Onlyfans και πως θα μπορούσε άλλωστε, εντούτοις ένα οικονομικό σύστημα "βάφεται" για να το πω λαϊκά, χαρακτηρίζεται και διαπνέεται από τα μέσα τα οποία επιστρατεύει για να μείνει ζωντανό. Εξ ου και η ανωτέρα άποψή μου περί κομμουνιστογενούς λιμπεραλισμού.

Το 1950 θα ειχε απορριφθεί το Onlyfans ως μέσο κερδοφορίας καθότι το καταναλωτικο κοινό ήλκετο υπό άλλων ερεθισμάτων, τούτο σημαίνει μη κερδοφορία, εξ ου και "τα προιοντα πριν την ωρα τους". Τώρα δεν τον ενοχλεί τον καπιταλισμό, μάλιστα ενθαρρύνεται κι όλας μια τετοια κατεύθυνση από τα στελέχη του.

Γι αυτό και τα αναθέματα που διαβάζεις από μένα και σκέφτεσαι "μα τι αταιριαστα συνταιριάζει ο παλαβός". Ε στη σκέψη μου τα ταιριάζω. Για τον ίδιο λόγο που τα ταιριάζω και με φεντεραλιστικές-παρεμβατικές οντότητες όπως η ΕΕ, το ΔΝΤ κλπ. Τα όρια ανάμεσα στην πολιτική ιδεολογία και το οικονομικό σύστημα έχουν γινει όχι μόνο θολά αλλά και καταλύτης διαστροφών, και μάλιστα προς τη μαρξιστική τους τάση, όχι προς την αναρχοκαπιταλιστική.

Φλυαρία, αλλά ήθελα να τα πω. Ελπίζω να έβγαλα νόημα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,638 μηνύματα.

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,995 μηνύματα.
Μαγκια τους. Ευκολο και ακοπο χρημα. Αμα δεν εχουν θεμα με την ηθικη τους , τοτε δεν υπαρχει προβλημα
 

Lasher

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,929 μηνύματα.
Μαγκια τους. Ευκολο και ακοπο χρημα. Αμα δεν εχουν θεμα με την ηθικη τους , τοτε δεν υπαρχει προβλημα

Από το να γίνουν τα πουτανάκια του ενός και του άλλου εργοδότη, γίνονται πουτανάκια του εαυτού τους και είναι πολύ πιο επικερδές. Chapeau!
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,995 μηνύματα.
Από το να γίνουν τα πουτανάκια του ενός και του άλλου εργοδότη, γίνονται πουτανάκια του εαυτού τους και είναι πολύ πιο επικερδές. Chapeau!
Κυριολεκτικα ετσι ειναι. Το μονο που με προβληματιζει ειναι τα ληγουρια που πληρωνουν μηνιαιες συνδρομες.
 

Lasher

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,929 μηνύματα.
Κυριολεκτικα ετσι ειναι. Το μονο που με προβληματιζει ειναι τα ληγουρια που πληρωνουν μηνιαιες συνδρομες.

Άπαξ και διαθέσεις υλικό σου στο διαδίκτυο, θα πρέπει να είσαι συμβιβασμένος με το ότι πιθανώς θα μείνει για πάντα εκεί. Ακόμα κι αν διαγραφεί, φαινομενικά. Κάποιος θα το έχει αποθηκεύσει, θα το διαδώσει κλπ. Συνεπώς, καλό θα είναι να το θυμάται κάθε επίδοξο μοντέλο του OF, που ίσως θέλει μια fresh start.
That being said, θεωρώ το OF πιο κοντά στο επάγγελμα του πορνοστάρ και όχι της ιεροδούλου. Ανεβάζεις το υλικό που θες, με τους παρτενέρ που θες, από την ασφάλεια του σπιτιού σου μάλιστα, χωρίς μεσάζοντες, στούντιο κλπ. Μια χαρά. :P
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,995 μηνύματα.
Άπαξ και διαθέσεις υλικό σου στο διαδίκτυο, θα πρέπει να είσαι συμβιβασμένος με το ότι πιθανώς θα μείνει για πάντα εκεί. Ακόμα κι αν διαγραφεί, φαινομενικά. Κάποιος θα το έχει αποθηκεύσει, θα το διαδώσει κλπ. Συνεπώς, καλό θα είναι να το θυμάται κάθε επίδοξο μοντέλο του OF, που ίσως θέλει μια fresh start.
That being said, θεωρώ το OF πιο κοντά στο επάγγελμα του πορνοστάρ και όχι της ιεροδούλου. Ανεβάζεις το υλικό που θες, με τους παρτενέρ που θες, από την ασφάλεια του σπιτιού σου μάλιστα, χωρίς μεσάζοντες, στούντιο κλπ. Μια χαρά. :P
Ε ναι πορνοσταρ freelancer ειναι καμια σχεση με ιεροδουλη.
 

Lasher

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,929 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top