Βλεπω οι περισσοτερες απαντησεις αφορουν τριο... Και λογικο ειναι, γιατι αν ειναι να συμμετεχουν καμια ντουζινα τοτε θα χανε η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα... Ας μεινουμε λοιπον στο απλουστερο δυνατον version του >2 (δηλ 3).
Γενικα εγω νομιζω οτι αφορα recreational/casual sex (τουλαχιστον οσον αφορα το 3ο προσωπο) γιατι διαφορετικο ειναι το σεξ με το τον/την συντροφο με τον/την οποιο/α καποιος ειναι ερωτευμενος και διαφορετικο με καποιον που δεν τον ξερουμε και τοσο καλα και δεν εχουμε 'σχεση' κλπ ... Αν καποιου του αρεσει το σεξ μονο οταν υπαρχουν και συναισθηματα εκατερωθεν κλπ, τοτε τι να το κανει το one night stand, ή το τριο, quarteto κλπ ? Λογικο ειναι να μην τον ενδιαφερει αυτο πραγμα και να μην το κανει ποτε. Οι αλλοι που ειναι του χμμ, ισως, που ξερεις κλπ, φανταζομαι εξαρταται απο τις συνθηκες και τις περιστασεις. Γενικα οι γυναικες λενε, ισως αλλα με τριτΟ, και οι αντρες ισως (μαλλον ναι) αλλα με τριτΗ. Οποτε για ενα ζευγαρι αυτοματως υπαρχει προβλημα, γιατι υπαρχει διαφωνια ως προς την φυλ-ετικη (φύλο, οχι φυλή) συσταση της τριμελους ομαδος...

Και ακομα και να υπαρξει συμφωνια/συμβιβασμος σε αυτο, υπαρχει για πολλλους το προβλημα του "η κοπελα μου να το κανει με αλλον μπροστα τα ματια μου ??!! Α πα πα" και αντιστοιχα "ο φιλος μου με αλλη κλπ ?! Α πα πα!". Οποτε δυσκολα τα πραγματα για οσον αφορα υφισταμενο ζευγαρι (δηλ 2 ατομα που εχουν σχεση, συν εναν 'περαστικο/η'). Πιο βατο μου φαινεται θεωρητικα το 1 ατομο συν 2 'περαστικους/ες ή συν '1 περαστικο και 1 περαστικη') για να αποφευγονται τα προβληματα 'ζηλειας' (Τα α πα πα..). Και αρα πρακτιτα, μαλλον αφορα περισσοτερο 'ελευθερους σκοπευτες/ριες', και οχι ατομα που βρισκονται σε μια σχεση.
Επισης η εντυπωσις μου ειναι οτι και στα ζευγαρια που επετευχθη 'συμφωνια', η κοπελα συνηθως κανει την 'υποχωρηση' (και αρα, τριτΗ) ... Κακως κατα τη γνωμη μου. Αν καποιος δεν θελει, πρεπει να πατησει ποδι ! Αν θελει βεβαια (ή εστω δεν τη πειραζει - δηλ ουτε κρυο ουτε ζεστη), τοτε φυσικα οκ. Γενικα συμφωνω με αυτο που ειπε η burbuja. Δηλ αμα θελουν και οι τρεις, (ή οι 4 ή οι 5 κλπ) με γεια τους με χαρα τους. Γουστα ειναι αυτα ...