The Wine thread - Προτάσεις για ποιοτική οινοποσία

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,936 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Θεος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,461 μηνύματα.
Ακόμα θυμάμαι εκείνο το βράδυ πάντως που είχαμε πάει με ενα φιλαράκι και πήραμε ουίσκια και μακφάρλαντ κλπ και του πέφτουν οι μπύρες από τις σακούλες στο πάτωμα της κουζίνας και γίνεται όλο το πάτωμα κόκκινο από τη μπύρα. Ήταν τόσο όμορφο και τόσο θλιβερό ταυτόχρονα.

Το ουίσκι τη γλίτωσε με ένα dent στο στόμιο, Haig ήταν, τίποτα σπουδαίο ευτυχώς, δεν ήξερα να πίνω τοτε.
 

panagiotis econ

Well-known member

Ο panagiotis econ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 748 μηνύματα.
Αν σου αρέσουν οι πικρές μπύρες Amstel > Kaiser > Βεργίνα
Αν σου αρέσουν οι γλυκές Μύθος (με μεγάλη διαφορά) > Heineken > Alpha

Σε καμία περίπτωση δεν ακουμπάς Φιξ και Κορώνα. Εγώ συνήθως θα πιω Μύθος και αν δεν έχει γιατί στη Λάρισα συνήθως δεν έχει, θα πιω τις πικρές με την σειρά που τις έγραψα (ίσως πιω Kaiser αντί για Amstel γιατί την Kaiser την βρίσκεις δύσκολα). Η Βεργίνα είναι οκ μπύρα αλλά δεν θα την βρεις εκτός βορείου Ελλάδος, οπότε αν την βρεις αξίζει να τη δοκιμάσεις, την έπινα αρκετά μικρός γιατί έχω καταγωγή από Πέλλα.

Υπάρχει και μια καλή Σπαρτιατική (νομίζω) η Spartan αλλά αυτήν δεν θα την βρεις πουθενά. Λογικά θα είναι γνωστή σε Πελοπόννησο.
Καλή η βεργίνα, λίγο ελαφριά για τα γούστα μου. Amstel δεν μπορώ να πιω με τίποτα όπως και Kaiser. Καλή και η Αλφα. Μάλλον τελικά μόνο η heineken μου κάνει απο μπίρες. Τις υπόλοιπες που λέτε (Mcfarland etc) δεν θα τις βρω ποτέ σε ένα μεζεδοπωλείο (μόνο εκεί πίνω μπύρες, αντέ και σε κάνα καφέ το βράδυ), αλλα θενκς για τα ρικομεντεισονς!!!!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Υποβρύχια πίνετε γενικα? Μπίρα με μια δόση ουίσκι δηλαδη
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Θεος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,461 μηνύματα.
Υποβρύχια πίνετε γενικα? Μπίρα με μια δόση ουίσκι δηλαδη
Στο ποστ μου πιο πάνω, αυτο θέλαμε να κάνουμε με τον φίλο, εξ ου και οι μπύρες και το ουισκι. Υποβρύχιο!

ΥΓ: Αμστελ no no κι από μένα, ομοίως και η πράσινη. Watersports να τα κανω γαργάρα χίλιες φορές καλύτερα.
 

Nelliel

Well-known member

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,412 μηνύματα.
Μπυρα δεν πινω (:sick:), και απο κρασι ενα απο τα αγαπημενα μου ειναι αυτο:
 

vassilis498

Well-known member

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6,104 μηνύματα.
Αν και γενικά είμαι της μπύρας βλέπω δεν έχει βάλει κανείς το τιμιότερο ελληνικό κρασί που κυκλοφορεί:
έχει 3 καλά α) είναι ό,τι πιο vfm κυκλοφορεί σε κρασί (το βρίσκεις κάτι λιγοτερο από 2 ευρώ σε προσφορά και είναι decent actually) β) είναι σωστή ατομική ποσότητα ίσα να κανεις κεφαλάκι γ) εύκολο άνοιγμα το τσιμπάς από supermarket κι αράζεις παγκάκι να πνίξεις τον πόνο σου

Καλά και τα ακριβότερα κρασιά αλλά τα αντιμετωπίζω σαν το ουίσκι, γαμώ δε λέω ούτε θα πω όχι να μου προσέφερε κανείς αλλά δε θα αγόραζα από μόνος μου. Ο φίλος του αλκοόλ δεν πίνει μόνο σε ειδικές περιστάσεις άλλωστε.

Τώρα όσον αφορά το πραγματικό αλκόλ (μπύρα), γενικά δε στηρίζουμε ΑΖ δηλαδή Amstel/Heineken/Alfa κυρίως γιατί είναι νταβατζίδες αλλά και οι μπύρες τους δεν την πολυπαλεύουν. Η Βεργίνα είναι καλή μπύρα αυτής της κατηγορίας.

Τις πραγματικά καλές μπύρες όμως δεν τις βρίσκεις εύκολα (γενικά στην παραγωγή μπύρας πανελλαδικά είμαστε λίγο γτπ πέραν λίγων μικροζυθοποιιών). Ενδεικτικά για ελληνικές όποιος πάει σε κάνα ΑΒ ας δοκιμάσει Νήσος (απλή), Νήσος 7 μποφόρ, Voreia black, Βεργίνα Weiss, Νoctua Black IPA, όλες τις Chios Fresh (τις 2 τελευταίες σε καμιά μπυραρία).
 

Fast

Well-known member

Ο Θεόδωρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Barman/Barwoman και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,636 μηνύματα.
έχει 3 καλά α) είναι ό,τι πιο vfm κυκλοφορεί σε κρασί (το βρίσκεις κάτι λιγοτερο από 2 ευρώ σε προσφορά και είναι decent actually) β) είναι σωστή ατομική ποσότητα ίσα να κανεις κεφαλάκι γ) εύκολο άνοιγμα το τσιμπάς από supermarket κι αράζεις παγκάκι να πνίξεις τον πόνο σου
το χρησιμοποιω για μαγειρεμα, η γευση του ειναι χαλια απο μονη της
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Θεος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,461 μηνύματα.
Αν και γενικά είμαι της μπύρας βλέπω δεν έχει βάλει κανείς το τιμιότερο ελληνικό κρασί που κυκλοφορεί:
έχει 3 καλά α) είναι ό,τι πιο vfm κυκλοφορεί σε κρασί (το βρίσκεις κάτι λιγοτερο από 2 ευρώ σε προσφορά και είναι decent actually) β) είναι σωστή ατομική ποσότητα ίσα να κανεις κεφαλάκι γ) εύκολο άνοιγμα το τσιμπάς από supermarket κι αράζεις παγκάκι να πνίξεις τον πόνο σου

Καλά και τα ακριβότερα κρασιά αλλά τα αντιμετωπίζω σαν το ουίσκι, γαμώ δε λέω ούτε θα πω όχι να μου προσέφερε κανείς αλλά δε θα αγόραζα από μόνος μου. Ο φίλος του αλκοόλ δεν πίνει μόνο σε ειδικές περιστάσεις άλλωστε.

Τώρα όσον αφορά το πραγματικό αλκόλ (μπύρα), γενικά δε στηρίζουμε ΑΖ δηλαδή Amstel/Heineken/Alfa κυρίως γιατί είναι νταβατζίδες αλλά και οι μπύρες τους δεν την πολυπαλεύουν. Η Βεργίνα είναι καλή μπύρα αυτής της κατηγορίας.

Τις πραγματικά καλές μπύρες όμως δεν τις βρίσκεις εύκολα (γενικά στην παραγωγή μπύρας πανελλαδικά είμαστε λίγο γτπ πέραν λίγων μικροζυθοποιιών). Ενδεικτικά για ελληνικές όποιος πάει σε κάνα ΑΒ ας δοκιμάσει Νήσος (απλή), Νήσος 7 μποφόρ, Voreia black, Βεργίνα Weiss, Νoctua Black IPA, όλες τις Chios Fresh (τις 2 τελευταίες σε καμιά μπυραρία).
Αυτο άνοιξα τώρα, το αριστερότατο απ τα τρια. Αλλοτινό. Αγαπώ το να το μισώ. Ειλικρινά. Εχει κάτι τόσο απίστευτα αισχρό "απόσταγμα πριονιδιού" και ξίδι γεύση που ακόμα και τώρα που σου γράφω κατεβάζω τη γουλιά και είμαι σε φάση τι το άνοιγα γαμώ το σπίτι μου.

Συνήθως το χω για να το ρίχνω να σβήνω το φαγητό καμιά φορά (ξέρω shame) αλλά δεν ήθελα να πιω ούτε μια γουλιά ουίσκι και είπα να ανοίξω αυτό απόψε για κατι ελαφρύ.

@Fast Θοδωρή είπα να ακολουθήσω την πρότασή σου καθ' ότι εμπιστεύομαι το γούστο σου στα περι γεύσης και πήρα τη μοναστηριακή τη Chimay την κόκκινη, θέλει κάποιο ιδιαίτερο τρόπο στο σερβίρισμα όπως άλλες;
 

Fast

Well-known member

Ο Θεόδωρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Barman/Barwoman και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,636 μηνύματα.
@Fast Θοδωρή είπα να ακολουθήσω την πρότασή σου καθ' ότι εμπιστεύομαι το γούστο σου στα περι γεύσης και πήρα τη μοναστηριακή τη Chimays την κόκκινη, θέλει κάποιο ιδιαίτερο τρόπο στο σερβίρισμα όπως άλλες;
'Οχι. Είναι πολύ δυνατή για να τη φας με απλό ψητό κρέας κατ' εμέ.
 

vassilis498

Well-known member

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6,104 μηνύματα.
Αυτο άνοιξα τώρα, το αριστερότατο απ τα τρια. Αλλοτινό. Αγαπώ το να το μισώ. Ειλικρινά. Εχει κάτι τόσο απίστευτα αισχρό "απόσταγμα πριονιδιού" και ξίδι γεύση που ακόμα και τώρα που σου γράφω κατεβάζω τη γουλιά και είμαι σε φάση τι το άνοιγα γαμώ το σπίτι μου.

Συνήθως το χω για να το ρίχνω να σβήνω το φαγητό καμιά φορά (ξέρω shame) αλλά δεν ήθελα να πιω ούτε μια γουλιά ουίσκι και είπα να ανοίξω αυτό απόψε για κατι ελαφρύ.

@Fast Θοδωρή είπα να ακολουθήσω την πρότασή σου καθ' ότι εμπιστεύομαι το γούστο σου στα περι γεύσης και πήρα τη μοναστηριακή τη Chimay την κόκκινη, θέλει κάποιο ιδιαίτερο τρόπο στο σερβίρισμα όπως άλλες;
καλά οτν φαστ τον ξέρουμε αλλά κι εσύ τι στον πουτσο τι γευστικους καλικες εχεις
μήπως είσαι του ημίγλυκου;
 

Ιππολύτη

Well-known member

Η Ιππολύτη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών . Έχει γράψει 1,197 μηνύματα.
Για μας τους λαϊκούς φαν της ρετσίνας, η καλύτερη που έχω πιει είναι η Πνευματικάκη. Είναι κρητική και την έχω πιει μόνο σε κρητικό καφενείο, οπότε δεν ξέρω πού αλλού μπορεί να πωλείται στην ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι η μόνη που κατεβαίνει τόσο γλυκά χωρίς καν να γίνει τούμπα λίμπρε, έχει πολύ ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Φώτο δεν μπόρεσα να βάλω για καμιά συμπαθάτε με.

Στο νούμερο 2 έρχεται η Βασιλική.
Μία απλή ρετσίνα, που τουλάχιστον ξεφεύγει από το κλασικό ψιλοβιτριόλι Μαλαματίνα/Μπάρμπα Γιάννη. Ναι, και μόνο γι αυτό την επιδοκιμάζω.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Θεος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,461 μηνύματα.
καλά οτν φαστ τον ξέρουμε αλλά κι εσύ τι στον πουτσο τι γευστικους καλικες εχεις
μήπως είσαι του ημίγλυκου;
Οχι ρε, ερυθρό ξηρό πίνω. Αν και μεταξύ μας τη μαυροδάφνη που ναι γλυκιά την τσακίζω και γενικά έχω γλυκό δόντι.

Απλά το συγκεκριμένο δεν ξέρω, δεν μου αρέσει τόσο όσο άλλα.

Δεν ξέρω αν υπάρχει η προκατάληψη ότι επειδή είναι φτηνό είναι κακό. Αλλά έχω πιεί και χύμα καλύτερο, που το χύμα το θεωρώ κακό κρασί γενικά.

Εχω πιει το μισο μπουκαλάκι απο την ωρα που ξεκινήσαμε την κουβέντα για το αλλοτινό και μ εχει πιάσει λιγάκι.
 

Ιππολύτη

Well-known member

Η Ιππολύτη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών . Έχει γράψει 1,197 μηνύματα.
γλυκό δόντι
Εγώ αυτή τη στιγμή από μέσα μου: γλυκό δόντι γλυκό δόντι γλυκό δόντι γλυκό δόντι. Το ξέρω πως δεν το έκανες επίτηδες (ή μήπως κακώς σε κρίνω αθώο;;; ), αλλά αυτές οι δύο λέξεις μαζί, γραμμένες στα ελληνικά ως ακριβής μετάφραση του sweet tooth μπορεί να με στοιχειώνουν όλο το βράδυ απόψε αλλά και στο μέλλον εκεί που θέλω να κοιμηθώ και το μυαλό μου θα κάνει rewind category random cringe memories. Σορρυ για οφφτοπικ.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Θεος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,461 μηνύματα.
Εγώ αυτή τη στιγμή από μέσα μου: γλυκό δόντι γλυκό δόντι γλυκό δόντι γλυκό δόντι. Το ξέρω πως δεν το έκανες επίτηδες (ή μήπως κακώς σε κρίνω αθώο;;; ), αλλά αυτές οι δύο λέξεις μαζί, γραμμένες στα ελληνικά ως ακριβής μετάφραση του sweet tooth μπορεί να με στοιχειώνουν όλο το βράδυ απόψε αλλά και στο μέλλον εκεί που θέλω να κοιμηθώ και το μυαλό μου θα κάνει rewind category random cringe memories. Σορρυ για οφφτοπικ.
Ε εντάξει μωρέ ας είμαι και σε κάτι αθώος, εδω όντως δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι "ξύπνησα".


...γλυκό δόντι γλυκό δόντι γλυκό δόντι γλυκό δόντι.

Ετσι για να ξεκινήσεις από απόψε να χάνεις τον ύπνο σου :jester:
 

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,936 μηνύματα.
@Valder σήμερα θέλω να κάνω κεφάλι. Έχεις να προτίνεις τίποτα που το βρίσκεις σε super market, σχετικά φτηνό και δυνατό?
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Θεος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,461 μηνύματα.
@Valder σήμερα θέλω να κάνω κεφάλι. Έχεις να προτίνεις τίποτα που το βρίσκεις σε super market, σχετικά φτηνό και δυνατό?
Κοίτα, δεν ξέρω από κρασιά πολλά πράγματα, γι αυτό το άνοιξα το θέμα άλλωστε. Οποτε θέλω να κανω μπεκροκατάσταση ("ωραία ιδέα, φερε λοιπον σκεπάρνια να τα ξηλώσουνε όλα μπιντέδες λεκάνες λαγουμάνο φέρτα ολα εδω πανω στην πίστα για σπάσιμο"- Μάκης) τσιμπάω ένα οποιοδήποτε ερυθρό σε προσφορά 1+1 και του γαμάω τον πάτο. 2 μπουκάλια στην ψυχρα απο 3 ευρω το ένα, ο Σκλαβενίτης έχει τετοια.

Αμα θες γεύση, ο Λαζαρίδης έχει ωραία κρασιά. Εχω κατι πελοποννησιακά κρασιά Διόνυσος μερλώ κλπ και τα τιμάω κι αυτά, αλλά δεν ξερω αν θα τα βρεις. Τίποτα ιδιαίτερο αλλά για μπέκρα είναι μια χαρά.

ΥΓ: Ακόμα και πεντάλιτρη κουτα της παρέας θα κατέβαζα για φτηνη μπέκρα. (11 ευρω) Τα γευστικά καλά κρασιά ποτε δε θα με δεις να τα κοπαναω σαν πελεκανος. Τα πάω αργά αργά απολαυστικά.
 

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,936 μηνύματα.
Πήρα το 1+1, έγινε η δουλειά.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top