Πολύ περίπλοκο για μένα αυτό. Θα βάλω σε ένα όταν τα φτιάξω και το πολύ πολύ να πεθάνω.Μπορείς! Εγώ τα έχω φάει αρκετές φορές έτσι. Αν θέλεις μπορείς να κόψεις και μια φρέσκια ντομάτα σε μικρά κομματάκια, και να τη βάλεις μέσα στη «γέμιση» που πλάθεις. Θα βγει πολύ ωραίο!
Αν το τυρί είναι light, ίσως να μη λιώσει καλά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μπορείς! Εγώ τα έχω φάει αρκετές φορές έτσι. Αν θέλεις μπορείς να κόψεις και μια φρέσκια ντομάτα σε μικρά κομματάκια, και να τη βάλεις μέσα στη «γέμιση» που πλάθεις. Θα βγει πολύ ωραίο!
Αν το τυρί είναι light, ίσως να μη λιώσει καλά.
Το έχω δοκιμάσει και εγώ με ντομάτα αλλά να σου πω την αλήθεια δεν ξετρελάθηκα κιόλας
Αλλά αυτό είναι αναλόγως και τι γεύσεις προτιμάει ο καθένας
Πολύ περίπλοκο για μένα αυτό. Θα βάλω σε ένα όταν τα φτιάξω και το πολύ πολύ να πεθάνω.
Όσο για το τυρί φαντάζομαι αναφέρεσαι στο κασέρι έτσι;;;
Ναι,ναι να βάλεις είναι πολύ ωραίο!!!
Μπορείς για να λιώσει καλύτερα το κασέρι να το τρίψεις και να υπολογίσεις σε κάθε μπιφτέκι να βάλεις ένα κουταλάκι του γλυκού
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θεμιστοπόλος
Πολύ δραστήριο μέλος
Πολύ περίπλοκο για μένα αυτό. Θα βάλω σε ένα όταν τα φτιάξω και το πολύ πολύ να πεθάνω.
Απλό είναι ντε. Θα βγουν πολύ ωραία!
Zoexal,
Τυρί! Όπως: τυρί γκούντα, τυρί ένταμ, τυρί κίτρινο, κασέρι κ.α. . Τυρί όπως cheese.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eμένα μου είπαν να πάρω κίτρινο τυρί μιλνερ.Μπορείς για να λιώσει καλύτερα το κασέρι να το τρίψεις και να υπολογίσεις σε κάθε μπιφτέκι να βάλεις ένα κουταλάκι του γλυκού
Πφ, να μην είμαι νοικοκυρά σαν εσένα να τα ξέρω όλα αυτά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Το έχω ήδη αγοράσει, δεν τίθεται θέμα μάρκας, απλώς ήμουν στο σουπερμάκετ, ψώνισα αυτά που ήθελα και πήρα και αυτό για να πειραματιστώ. Δεν πήρα κιόλας τεράστια ποσότητα, μόνο εμένα θρέφω προς το παρόν.Ο,τι τυρί θες βάζεις, δεν είναι ανάγκη να ζητήσεις την μάρκα. Υπάρχουν πολλοί μικροί παραγωγοί τυριών με νόστιμα προιόντα σε χαμηλές τιμές επειδή δεν πληρώνουν διαφημίσεις. Διάλεξε ο,τι είδος τυριού σου αρέσει και βάλε (εγώ προτιμώ τη φέτα για γέμιση στα μπιφτέκια).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catlin
Δραστήριο μέλος
ρε σεις μια ερωτηση
για τα φασολια,αν δεν τα εχουμε βαλει απο το βραδυ στο νερο μπορουμε απλως να τα προβρασουμε για να μαλακωσουν ε?
βασικα δεν το κανω γιατι μαλλον ετσι χανουν τα θρεπτικα συστατικα τους..
τεσπα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τώρα το αν μπορείς να τα προβράσεις δε γνωρίζω, αλλά και να γίνεται μήπως πάνε τσάμπα τα φασόλια; Δε θα έχουν χάλια γεύση;
Για τα θρεπτικά συστατικά δε γνωρίζω. Αλλά έχω την εντύπωση ότι και στη χύτρα χάνονται. Αν γνωρίζεις κάποιος κάτι παραπάνω ας μας πει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catlin
Δραστήριο μέλος
χυτρα δεν εχω.ειναι βεβαιο οτι δεν αφηνει βιταμινη για βιταμινη.
μαλλον θα δοκιμασω νμα τα προβρασω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catlin
Δραστήριο μέλος
Το φαγητό κοντεύει να γίνει,οπότε ήρθε η ώρα για το αλατοπίπερο.
ουπς σου παραπέφτει αλάτι!
πάλι έκανες το φαγητό λύσσα!
μη στεναχωριέσαι,σου έχω τη λύση!!!
βημα πρωτο:καθάρισε μια μεγάλη πατάτα και συνέχισε το βράσιμο του φαγητού μ'αυτήν!
βημα δευτερο:οταν το φαγητο ειναι έτοιμο κλείσε το μάτι.
βημα τριτο:αφαιρεσε την πατατα.παει το περιττο αλάτι!
τελευταιο βημα:τριψτην και βγαλ την στο μπαλκονι για να φανε και τα πουλακια!
*επιπλεον τιπ:ΜΗΝ αφήσεις τη γατα σου να βγει στο μπαλκόνι!
μπραβο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
morphine
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Σίγουρα εσύ θα μένεις Βέλγιο, παρέα με τις τρελές αγελάδες. Γι' αυτό δεν σου πιάνει ο κιμάς!παιδια ζω στο εξωτερικο και ο κυμας δε μου πετυχαινει με τιποτα! εχει αρκετα εντονη γευση κρεατιλας θα ελεγα... εχω δοκιμασει να αλλαξω τις ποσοτητες αλατιου/πιπεριου και να βαλω τριμμενη ντοματα αντι να παρω ετοιμο ντοματοχυμο αλλα παλι τιποτα...καμια ιδεα?
Παίξε με την ποιότητα του κρέατος ή κάνε ένα πείραμα με ίδιες ποσότητες αλατιού/πιπεριού σε ντόπιο κιμά και σε κιμά που θα φέρεις από Ελλάδα. Εγώ βάζω τα λεφτά μου στο ότι είτε φταίει το κρέας είτε η μαγείρισσα που φτιάχνει τον κιμά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kit-kat
Πολύ δραστήριο μέλος
παιδια ζω στο εξωτερικο και ο κυμας δε μου πετυχαινει με τιποτα! εχει αρκετα εντονη γευση κρεατιλας θα ελεγα... εχω δοκιμασει να αλλαξω τις ποσοτητες αλατιου/πιπεριου και να βαλω τριμμενη ντοματα αντι να παρω ετοιμο ντοματοχυμο αλλα παλι τιποτα...καμια ιδεα?
ίσως αν χρησιμοποιούσες περισσότερα μυρωδικά όπως κανέλα,γαρύφαλο??? ταιρίαζει πολύ και το καρότο να βάζεις
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
carpe_nochtem
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορείς να βάλεις στον κιμά κόλιανδρο ή μαϊντανό.παιδια ζω στο εξωτερικο και ο κυμας δε μου πετυχαινει με τιποτα! εχει αρκετα εντονη γευση κρεατιλας θα ελεγα... εχω δοκιμασει να αλλαξω τις ποσοτητες αλατιου/πιπεριου και να βαλω τριμμενη ντοματα αντι να παρω ετοιμο ντοματοχυμο αλλα παλι τιποτα...καμια ιδεα?
Επίσης,μπορείς κατά το μαγείρεμα να προσθέσεις λευκό κρασί και να το αφήσεις να εξατμιστεί. Μερικοί το κάνουν με μπύρα,εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει,αλλά οκ,γούστα είναι αυτά.
Μωρέ,να ήταν μόνο το Βέλγιο,καλά θα ήμασταν. Και εγώ στην Τσεχία και ο πατέρας μου στην Γερμανία το ίδιο παράπονο έχουμε.Σίγουρα εσύ θα μένεις Βέλγιο, παρέα με τις τρελές αγελάδες. Γι' αυτό δεν σου πιάνει ο κιμάς!
Μόνο εμένα αυτά τα δύο μου κάνουν περισσότερο για γλυκά και όχι για κιμά;ίσως αν χρησιμοποιούσες περισσότερα μυρωδικά όπως κανέλα,γαρύφαλο??? ταιρίαζει πολύ και το καρότο να βάζεις
Το καρότο ναι,αλλά εγώ συνήθως όταν φτιάχνω κιμά,τηγανίζω πρώτα κρεμμύδι με καρότο και μετά προσθέτω το κρέας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος
παιδια ζω στο εξωτερικο και ο κυμας δε μου πετυχαινει με τιποτα! εχει αρκετα εντονη γευση κρεατιλας θα ελεγα... εχω δοκιμασει να αλλαξω τις ποσοτητες αλατιου/πιπεριου και να βαλω τριμμενη ντοματα αντι να παρω ετοιμο ντοματοχυμο αλλα παλι τιποτα...καμια ιδεα?
(για 500γρ κιμά υπολόγισε)
1. μία-δυο σκελίδες σκόρδο
2. 2 μπαλάκια μπαχάρι
3. 2 φύλλα δάφνης
4. 1 νταρνανοκρέμμυδο
5. 2 κουταλιές πελτέ + μισό κουταλάκι ζαχαρίτσα
6. 1 ξυλάκι καννέλα
Και μένα μου μυρίζει ο κιμάς (σκέψου να φτιάξεις και αρνίσιο κιμά που σκυλοβρωμάει ) και έτσι έχει καλυφθεί η μυρωδιά. Αν ρίξω μέσα άλλα όπως ρίγανη ή βασιλικό έχω την εντύπωση ότι αντιθέτως ενισχύεται η μυρωδιά.
Τώρα αν μιλάμε για υπερβολική μυρωδιά, τότε ξανασκέψου τι κιμά αγοράζεις, γιατί μάλλον σου βάλανε πολύυυ μεγάλοο μοσχάρι.
πσ έχω δει σε άλλες συνταγές να ρίχνουν πολτοποιημένες πιπεριές και μανιτάρια (δεν το έχω δοκιμάσει δεν μπορώ να πω με σιγουριά)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
london_viola
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mindcircus
Περιβόητο μέλος
Πριν λιγο εβγαλα το κεικ απο φουρνο. Ειναι χλιαρο τωρα.
Αμα το βαλω στο ψυγειο πειραζει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thomas l.
Τιμώμενο Μέλος
Ειναι κανεις μαγειρας εδω;
Πριν λιγο εβγαλα το κεικ απο φουρνο. Ειναι χλιαρο τωρα.
Αμα το βαλω στο ψυγειο πειραζει;
νομίζω ότι μπορείς μετά από κανα 2ωρο που έχει κρυώσει
για το ψυγείο πάντα, το κεικ δε παθαίνει κάτι :Ρ
Μάλλον δεν έχει νόημα να απαντήσουμε τώρα! Aλλά θα ήθελα να ρωτήσω: γιατί βάζεις το κέικ στο ψυγείο;
επειδή έχει αυγά καλό είναι να το βάζεις στο ψυγείο (ειδικά το καλοκαίρι)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mindcircus
Περιβόητο μέλος
Μάλλον δεν έχει νόημα να απαντήσουμε τώρα! Aλλά θα ήθελα να ρωτήσω: γιατί βάζεις το κέικ στο ψυγείο;
Το περιμενα καποιος να με ρωτησει.
Δεν το χω κανει ποτε κι αναρωτιομουν..
Μη φανταστεις οτι εχω φτιαξει και πολλα κεικς στη ζωη μου. Σχετικα νεα ειμαι στα της κουζινας..
Εξω το αφησα ως συνηθως.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 32 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.