Tips Μαγειρικής

prinCess.

Επιφανές μέλος

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,089 μηνύματα.
Κάνα tip για να μην μας κάθεται η μαρέγκα παίζει;;:P
+ να προσέχεις να μην υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ νερό μέσα στο μπολ που θα το χτυπήσεις, γενικά το νερό δε θα του επιτρέψει να γίνει σφυχτή. Κατα τ' άλλα χτύπημα δυνατό, κι όταν γίνει δε θα πρέπει να κάνεις απότομες κινήσεις στη μαρέγκα για να μη φύγει ο αέρας και "κάτσει".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mel999

Δραστήριο μέλος

Η Τζάνα η Μελι(τζά)να αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 556 μηνύματα.
Ευχαριστώ!!!:D (μάλλον αυτό με τις απότομες κινήσεις άκανα λάθος:redface::P )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 986132

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Έβαλε λάδι η αδερφή μου να κάψει και μετά από λίγο, όταν πήγε να βάλει το κρεμμύδι, είδε ότι ένα μέρος του είχε κολλήσει στο μισό μέρος του πάτου. Δοκιμάσαμε επί τόπου -με πλύσιμο- να το βγάλουμε, τίποτα. Την μουλιάσαμε, τίποτα. Βράσαμε νερό, τίποτα. Βάλαμε κόκα κόλα, τίποτα. Να πάω να πάρω σόδα; Λέτε να βοηθήσει; Πείτε καμιά ιδέα, μπας και.

Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mairiboo!

Νεοφερμένος

Η mairiboo! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 48 μηνύματα.
Παιδιά θέλω να μου πείτε που μπορώ να βρω χρώματα ζαχαροπλαστικής ? μόνο σε ζαχαροπλαστεία ή και σε σούπερ μάρκετ ? θέλω να φτιάξω cupcakes (τα λατρεμένα μου :inlove: )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

carpe_nochtem

Πολύ δραστήριο μέλος

Η carpe_nochtem αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 943 μηνύματα.
Παιδιά θέλω να μου πείτε που μπορώ να βρω χρώματα ζαχαροπλαστικής ? μόνο σε ζαχαροπλαστεία ή και σε σούπερ μάρκετ ? θέλω να φτιάξω cupcakes (τα λατρεμένα μου :inlove: )

Στον Βασιλόπουλο έχω δει ότι έχει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christinelle

Πολύ δραστήριο μέλος

Η christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,873 μηνύματα.
Ναι, έχω πάρει κι εγώ από το ΑΒ, έχει τα 3 βασικά χρώματα και κάνεις αναμίξεις για να φτιάξεις ο,τι απόχρωση θέλεις. Μόνο μαύρο δεν πορείς να κάνεις. Νομίζω είχε 2-3 ευρώ το σετ. Αλλά να φοράς γάντια όπωσδηποτε γιατί όταν πας να ανοίξεις την αμπούλα, σου πιτσιλάει λίγο το χέρι και δεν βγαίνει με τίποτα. Πρόσεχε και τα ρούχα σου.
Οσο για το καμμένο/κολλημένο λάδι, το αντιμετωπιζω πολύ συχνά όταν ο καλός μου τηγανίζει! Η λύση είναι πολύ απλή, θα πάρεις κάποιο σπρέι που διαλύει τα λίπη (Azax professional inox, Cillit Bang για λίπη, κλπ) θα το ψεξάσεις στο τηγάνι και μετά από 5 λεπτά φορώντας γάντια θα το τρίψεις με συρματάκι για τις κατσαρόλες. Μετά το ξεβγάζεις με ζεστό νερό και αν μείνουν τυχόν υπολλείματα, επαναλαμβάνεις την διαδικασία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Κάνα tip για να μην μας κάθεται η μαρέγκα παίζει;;:P
να της παιρνεις την καρεκλα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christinelle

Πολύ δραστήριο μέλος

Η christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,873 μηνύματα.
Μου περίσσεψε μαγειρεμένος κιμάς και θέλω να τον κάνω λαχματζούν. Επειδή όμως δεν έχω ξαναφτιάξει, θα γίνει με ήδη βρασμένο κιμά ή θα είναι ένα χάλι? Μήπως καλύτερα να πάρω έτοιμες πίτες ή το ίδιο θα είναι με το να φτιάξω ζύμη? :hmm:
Υπάρχει και η επιλογή να τον κάνω tacos, αλλά θα προτιμούσα το λαχματζούν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

Η Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.
Μου περίσσεψε μαγειρεμένος κιμάς και θέλω να τον κάνω λαχματζούν. Επειδή όμως δεν έχω ξαναφτιάξει, θα γίνει με ήδη βρασμένο κιμά ή θα είναι ένα χάλι? Μήπως καλύτερα να πάρω έτοιμες πίτες ή το ίδιο θα είναι με το να φτιάξω ζύμη? :hmm:
Υπάρχει και η επιλογή να τον κάνω tacos, αλλά θα προτιμούσα το λαχματζούν...

Εγώ νομίζω μια χαρά θα γίνει κι έτσι..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Claire Rentfield

Περιβόητο μέλος

Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 6,051 μηνύματα.
Έβαλε λάδι η αδερφή μου να κάψει και μετά από λίγο, όταν πήγε να βάλει το κρεμμύδι, είδε ότι ένα μέρος του είχε κολλήσει στο μισό μέρος του πάτου. Δοκιμάσαμε επί τόπου -με πλύσιμο- να το βγάλουμε, τίποτα. Την μουλιάσαμε, τίποτα. Βράσαμε νερό, τίποτα. Βάλαμε κόκα κόλα, τίποτα. Να πάω να πάρω σόδα; Λέτε να βοηθήσει; Πείτε καμιά ιδέα, μπας και.

Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. :confused:
Βρασε γαλα στην κατσαρολα, ασε το μια νυχτα να μουλιασει με ζεστο νερο και υγρο πιατων και μετα κανονικο πλυσιμο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 986132

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Βρασε γαλα στην κατσαρολα, ασε το μια νυχτα να μουλιασει με ζεστο νερο και υγρο πιατων και μετα κανονικο πλυσιμο.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, Βάσω. :)

Μετά από τόσα μαγειρέματα και πλυσίματα, έφυγε. Θα έχω υπόψιν, όμως, τη συμβουλή σου, για το μέλλον.
Να είσαι καλά!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christinelle

Πολύ δραστήριο μέλος

Η christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,873 μηνύματα.
Το γάλα μου φαίνεται θα κάνει χειρότερη ζημιά, ειδικά άμα το βράσεις μέσα και το αφήσεις. :worry: Γιατί όχι νερό?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Claire Rentfield

Περιβόητο μέλος

Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 6,051 μηνύματα.
Το γάλα μου φαίνεται θα κάνει χειρότερη ζημιά, ειδικά άμα το βράσεις μέσα και το αφήσεις. :worry: Γιατί όχι νερό?
Θα σε γελασω. Αυτο με το γαλα, το ξερω απο τη μανα μου και δυο φορες που την πατησα, επιασε. Τωρα γιατι οχι με νερο...δεν ξερω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kit-kat

Πολύ δραστήριο μέλος

Η kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,739 μηνύματα.
γινεται η κρεμα ζαχαροπλαστικης να χτιπηθει καλα με αυγοδάρτη και όχι με μιξερ? θα πηξει?θελω να φτιαξω τουρτα και δεν εχω μιξερ :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νηρηίς

Διάσημο μέλος

Η Νηρηίς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,645 μηνύματα.
Στα μπιφτέκια μπορούμε να βάλουμε τριμμένη φρυγανιά αντί για ξερό ψωμί; Και αν ναι , τι ποσότητα; Θα είναι εξίσου νόστιμα;:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pequeño

Τιμώμενο Μέλος

Η Pequeño αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,829 μηνύματα.
Στα μπιφτέκια μπορούμε να βάλουμε τριμμένη φρυγανιά αντί για ξερό ψωμί; Και αν ναι , τι ποσότητα; Θα είναι εξίσου νόστιμα;:)

Ναι μπορείς να βάλεις, νομίζω η αναλογία είναι σε μισό κιλό,ένα φλιτζάνι του τσαγιού (φαντάσου φλιτζάνι του διπλού ελληνικού καφέ) μπορεί και λιγότερο!
Νόστιμα είναι πάλι, αλλά λίγο πιο στεγνά :)
Απλά με το ψωμί το μουσκεμένο βγαίνουν πιο.. "αφράτα" :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νηρηίς

Διάσημο μέλος

Η Νηρηίς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,645 μηνύματα.
Ναι μπορείς να βάλεις, νομίζω η αναλογία είναι σε μισό κιλό,ένα φλιτζάνι του τσαγιού (φαντάσου φλιτζάνι του διπλού ελληνικού καφέ) μπορεί και λιγότερο!
Νόστιμα είναι πάλι, αλλά λίγο πιο στεγνά :)
Απλά με το ψωμί το μουσκεμένο βγαίνουν πιο.. "αφράτα" :P
Σ'ευχαριστώ. Το κωλοψωμί μου χάλασε, άσε πίκρα και νεύρα, και τώρα δεν έχω κουράγιο να ξαναγοράσω και να περιμένω να ξεραθεί. Ας βγούν όπως να 'ναι, εγώ θα τα φάω εξάλλου.:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pequeño

Τιμώμενο Μέλος

Η Pequeño αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,829 μηνύματα.
Σ'ευχαριστώ. Το κωλοψωμί μου χάλασε, άσε πίκρα και νεύρα, και τώρα δεν έχω κουράγιο να ξαναγοράσω και να περιμένω να ξεραθεί. Ας βγούν όπως να 'ναι, εγώ θα τα φάω εξάλλου.:P

Μη σκας έτσι καλέ! :P
Τρώγονται νόστιμα βγαίνουν, άλλωστε η φρυγανιά είναι η εύκολη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις! :clapup:

Καλή όρεξη, μιαμ μιαμ! :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νηρηίς

Διάσημο μέλος

Η Νηρηίς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,645 μηνύματα.
Μη σκας έτσι καλέ! :P
Τρώγονται νόστιμα βγαίνουν, άλλωστε η φρυγανιά είναι η εύκολη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις! :clapup:

Καλή όρεξη, μιαμ μιαμ! :D
Να σου πώ, μιας και απ'ότι βλέπω ξέρεις απο μαγειρική, σκέφτομαι να τους βάλω μέσα ένα κομματάκι κίτρινο τυρί. Καλά λές να βγούν;:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θεμιστοπόλος

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θεμιστοπόλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,083 μηνύματα.
Να σου πώ, μιας και απ'ότι βλέπω ξέρεις απο μαγειρική, σκέφτομαι να τους βάλω μέσα ένα κομματάκι κίτρινο τυρί. Καλά λές να βγούν;:)

Μπορείς! :) Εγώ τα έχω φάει αρκετές φορές έτσι. Αν θέλεις μπορείς να κόψεις και μια φρέσκια ντομάτα σε μικρά κομματάκια, και να τη βάλεις μέσα στη «γέμιση» που πλάθεις. Θα βγει πολύ ωραίο! :)
Αν το τυρί είναι light, ίσως να μη λιώσει καλά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top