Φεμινισμός στον 21ο αιώνα και ισότητα των 2 φύλων

konstantinantia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η konstantinantia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 361 μηνύματα.
Ελληνίδα μάνα με κόρη:
Ηλικία κορης 10-30: Διάβασε παιδί μου να σπουδάσεις να βρεις μια καλή δουλίτσα να μην έχεις ανάγκη κανέναν μαλάκα να σε συντηρεί.
Ηλικία κορης 30+: Όλο δουλευεις παιδί μου, ντύσου λίγο προκλητικά, φτιάξε τα μαλλιά σου, κουνήσου σε κανέναν να στραβωθει να σε πάρει. Ως πότε νομίζεις θα είσαι σε ηλικία να κάνεις παιδί; Κοίτα η κόρη της κυρά Μαριγώς, 5 χρόνια μικρότερη σου και μεγαλώνει ήδη 3 παιδιά. Κι η ξαδέλφη της κουμπαρας μας..... μπλα μπλα μπλα

Πώς ο φεμινισμός μετά τα 30 φεύγει από το παράθυρο, μου φαίνεται πάντα πολύ αστείο!


Ευτυχώς που σαν γονείς έχουν αφήσει τόσο ακαλλιέργητο πνευματικά το παιδί τους, που δεν καταλαβαίνει ότι ο μ...ς στον οποίο αναφέρεται η μάνα ήταν κάποτε ο πατέρας της κόρης της και ο μ...ς που της λέει να βρει, θα είναι ο σύντροφος της και πατέρας των παιδιών της. Δυστυχώς, όμως αυτή η έμφυτη αυτοκαταστροφικότητα συνήθως κληροδοτείται και έτσι διαιωνίζεται η κατάσταση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Συ είπας :P

(Μου θύμισες ένα τραγούδι, που δεν μπορώ να θυμηθώ τον τίτλο)

Sorry για το off topic xd


Θα στην φτιάξω εγώ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
1.Δηλαδή μου λες ότι τα ολοήμερα αναλαμβάνουν αυτό που θα έπρεπε να κάνει έστω ένας από τους 2 γονείς!
2.Σύ είπας! Ίσως η μητέρα σου έβλεπε τον πατέρα σου σαν τον μ... που θα εξαρτιόταν αν δεν δούλευε, τί να πω! Γι'αυτό και εσύ σήμερα έχεις αυτές τις θέσεις. Είναι δύσκολο να απορρίψεις και να δεις πράγματα με τα οποία γαλουχήθηκες τόσα χρόνια ως σφάλμα, γιατί νιώθεις ότι όλη σου η ζωή πριν ήταν ένα τίποτα. Αλλά πίστεψέ με είναι καλύτερο να πάνε στράφι αυτά τα χρόνια, παρά να αφήσεις να πάνε στράφι και τα υπόλοιπα...
3. Η έννοια του φεμινισμού και το πρότυπο της φεμινίστριας σήμερα είναι...
Εννοώ ότι αν ο γονιός σχολάει λίγο αργότερα μπορεί το παιδί να είναι στο σχολείο μέχρι τις 3-4. Στο σχολείο μας τουλάχιστον ήταν δάσκαλοι που βοηθούσαν τα παιδιά στα μαθήματα. Δεν είναι κακό. Άλλωστε μη νομίζεις ότι όλοι οι γονείς είναι καλοί στο να διαβάζουν τα παιδιά, αυτό εξαρτάται.
Λολ πάλι λάθος. Ο πατέρας μου της έτυχε να είναι μια χαρά άνθρωπος το να μην εξαρτάσαι από κανέναν μαλάκα είναι απλώς έκφραση που την πήρες λάθος. Θεωρώ ντροπή να είναι μια γυναίκα παντρεμένη και να περιμένει να την χαρτζιλικώσει ο άντρας της. Οφείλεις να μπορείς να υποστηρίξεις τον εαυτό σου οποιαδήποτε στιγμή.
Γουελ δεν είμαι φεμιναζί σε φάση να θέλω να γίνουν οι άντρες όπως οι γυναίκες το 1800. :hehe: Μιλάμε για ισότητα σε ευκαιρίες, και βοήθεια του ενός από τον άλλο στην οικογένεια. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Όπως είπα ότι εξαρτάται πάντα από την δουλειά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

konstantinantia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η konstantinantia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 361 μηνύματα.
1.Εννοώ ότι αν ο γονιός σχολάει λίγο αργότερα μπορεί το παιδί να είναι στο σχολείο μέχρι τις 3-4. Στο σχολείο μας τουλάχιστον ήταν δάσκαλοι που βοηθούσαν τα παιδιά στα μαθήματα. Δεν είναι κακό. Άλλωστε μη νομίζεις ότι όλοι οι γονείς είναι καλοί στο να διαβάζουν τα παιδιά, αυτό εξαρτάται.

2.Λολ πάλι λάθος. Ο πατέρας μου της έτυχε να είναι μια χαρά άνθρωπος το να μην εξαρτάσαι από κανέναν μαλάκα είναι απλώς έκφραση που την πήρες λάθος. Θεωρώ ντροπή να είναι μια γυναίκα παντρεμένη και να περιμένει να την χαρτζιλικώσει ο άντρας της. Οφείλεις να μπορείς να υποστηρίξεις τον εαυτό σου οποιαδήποτε στιγμή.

3.Γουελ δεν είμαι φεμιναζί σε φάση να θέλω να γίνουν οι άντρες όπως οι γυναίκες το 1800. :hehe: Μιλάμε για ισότητα σε ευκαιρίες, και βοήθεια του ενός από τον άλλο στην οικογένεια. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Όπως είπα ότι εξαρτάται πάντα από την δουλειά.


1.Και ποιός μίλησε μόνο για το διάβασμα; Νομίζεις ότι το διάβασμα παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία ενός παιδιού; Ακόμα και αν θες να μιλήσουμε για αυτό, σου εγγυώμαι ότι ένα ψυχολογικά κακώς δομημένο παιδί δεν πρόκειται ποτέ να αποδόσει, όπως ένα παιδί που έχει μεγαλώσει στα σωστά-φυσικά πρότυπα.

2.Σε κάθε περίπτωση σε προδιαθέτει να βλέπεις τον εν δυνάμει σύντροφό σου αρνητικά και για αυτό δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να εξαρτάσαι από αυτόν. Και δεν είπα πουθενά να ψάχνει μια γυναίκα να βρεί κάποιον να του τα τρώει. Είπα απλά ότι όταν σας ενώνει ένα παιδί (που θα πει πώς έχετε φτάσει σε άλλο σημείο της σχέση σας) κι όχι στο <<σήμερα είναι αυτός, αύριο ότι κάτσει>>, οφείλει τουλάχιστον η γυναίκα να κάτσει κάποια χρόνια να μεγαλώσει το παιδί της. Δεν έχει να κάνει με τις σωματικές του ανάγκες μόνο, που θα μπορούσε πρακτικά να του μαγειρέψει ή να το πλύνει και η γιαγιά. Αναφέρομαι κατά κύριο λόγο στο κομμάτι της ψυχολογίας! Μακάρι να μπορούσε και ο πατέρας να περνάει τον ίδιο χρόνο με την μητέρα, ακόμη καλύτερα! Αλλά εφόσον κάποιος πρέπει να δουλεύει και εφόσον η μάνα παίζει καθοριστικότερο ρόλο, ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου, γίνεται έτσι. Καμιά φορά άμα κολλάς, τις απαντήσεις στις δίνει η ίδια η φύση.

3.Νομίζω ότι ισότητα σε ευκαιρίες έχει επιτευχθεί, μην σου πω ότι έχει τουμπάρει κιόλας η κατάσταση. Το ποσοστό των ανέργων ανδρών σε σχέση με αυτό των γυναικών είναι μεγαλύτερο. Οι άνδρες έχουν ευνουχιστεί και οι γυναίκες (εργασιακά) κοντεύουν να βγάλουν γένια!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 092312

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Έχω σοκαριστεί με αυτά που διαβάσω εδώ μέσα.

Αυτό λέω. Ότι ο φεμινισμός έκανε τις γυναίκες να υποχρεώνονται να δουλέψουν παράλληλα με όλες τις κατεξοχήν υποχρεώσεις τους.

Οποτε συμφωνώ ότι αν και η γυναίκα το θέλει το ιδανικό είναι να μεγαλώσει τα παιδιά όσο είναι μικρά κι όταν πάνε σχολείο να έχει κι εκείνη τις δικές της ασχολίες και κύκλο.
Κατεξοχήν υποχρεώσεις; Το θέμα δεν είναι να δουλεύουν και οι δύο, είναι να κάνουν και τις υπόλοιπες δουλειές και οι δύο. Μου φαίνεται τραγικό που όταν ένας άντρας κάνει δουλειές στο σπίτι λέμε ότι "βοηθάει" και περιμένει και έπαινο για τα αυτονόητα. 2 άνθρωποι δεν μένουν στο σπίτι; 2 άνθρωποι δεν δουλεύουν; Ε, 2 θα είναι και οι άνθρωποι που θα σφουγγαρίζουν, πλένουν, μαγειρεύουν.
Όσο για το δεύτερο κομμάτι, φαντάζομαι και πάλι δεν αναφέρεσαι σε εργασία μιας και είναι αυτονόητο ότι αν μείνεις εκτός εργασιακού στίβου μέχρι το παιδί να πάει σχολείο δεν θα σε περιμένει κανείς εργοδότης στην Ελλάδα με ανοιχτές αγκάλες. Επομένως μιλάς φαντάζομαι για...χόμπι; Για τα οποία θα πρέπει να ζητάει χαρτζιλίκι απ τον άντρα της δηλαδή.


@Devil άστα να πάνε, έχουν ακριβύνει κ οι τσιπούρες..
Και που να δεις τα μύδια...

Θα ήθελα να ρωτήσεις φίλες σου ή συγγενείς σου που το έκαναν αυτό, ποιά αντιμετώπιση είχαν; Γιατί εγώ έχω ακούσει πολλούς άντρες να λένε "σιγά που θα δουλεύω εγώ να κάθεται η άλλη να βάφει τα νύχια της". Το ίδιο και οι πεθερές - πεθεροί των γυναικών. Οπότε, ναι είναι κατακριτέο από όσο έχω δει εγώ και για αυτό πιστεύω πως φταίει ο φεμινισμός. Γιατί πριν το φεμινισμό οι άντρες δέχονταν να είναι οι κουβαλητές (η γυναίκα έβαζε ίσως το σπίτι από τον πατέρα της) και τώρα όλοι θέλουν η γυναίκα να δουλεύει;:hmm:
Αν πει ένας άντρας ότι δεν θέλει να δουλεύει αλλά να κάθεται σπίτι να μεγαλώνει τα παιδιά ποια αντιμετώπιση θα έχει άραγε; Στη καλύτερη περίπτωση, την ίδια με μια γυναίκα. Στη χειρότερη, θα πέσουν κι άλλα ωραία σεξιστικά στο τραπέζι.
Είναι προφανώς προκλητικό να δηλώνει κανείς ότι δεν προτίθεται να δουλέψει σε μία εποχή κρίσης. Συνεπάγεται ότι θα χρειάζεται να έχει κάποιον να τον θρέφει.

Σε μια δουλειά γραφείου στην Αθήνα πάντως αν σχολάς πχ 5 έρχεσαι σπίτι τουλάχιστον στις 6 με την κίνηση που έχει (αν υποθέσουμε ότι δε βαράς υπερωρίες, το οποίο είναι σπάνιο). Οπότε το παιδί που σχολαει στις 2 ποιος του βάζει φαγητό; Ποιος το βοηθάει με τα μαθήματα; Ποιος το πάει σε εξωσχολικές δραστηριότητες και ποιος το πάει στο πάρκο να παίξει; Η γιαγιά κι ο παππούς; Κι αν αυτοί έχουν 3-4 παιδιά και το κάθε παιδί έχει άλλα 2-3 παιδιά, σε ποιο εγγόνι τους θα πρωτοπανε; Και τι διάθεση θα έχει η γυναίκα όταν γυρίζει 6 η ώρα σπίτι της να μαγειρέψει, συγυρίσει, μιλήσει με τα παιδιά και τον άντρα της, ετοιμαστεί για την επόμενη μέρα κλπ;

Δεν ήταν ηλίθιοι οι άνθρωποι παλιά που η γυναίκα μεγάλωνε τα παιδιά της. Ο φεμινισμός όμως έβαλε και τη γυναίκα στην εργασία και κάτι που ήταν αγγαρεία της το σέρβιρε ως επιτυχία! Γι' αυτό πολλές φορές έχω πει ότι ο άντρας που δημιούργησε το φεμινισμο ήταν πολύ ξύπνιος. Θέλει μυαλό να κάνεις κάποιον να πέσει σε μια παγίδα και να λέει κι ευχαριστώ...
Ο μπαμπάς σε όλο αυτό το σενάριο πού είναι;
Οι άνθρωποι ηλίθιοι δεν ήταν, σεξιστές του κερατά ήταν. Ακόμα είναι σε αρκετά. Με λυπεί πολύ αυτό το ποστ, πάρα πολύ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αυτός ο "μαλακας" που λες θα είναι ο άντρας που αγαπάς και ο πατέρας του παιδιού σου. Έχεις τόση λίγη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ότι θα επιλέξεις έναν τετοιο άνθρωπο που σε περίπτωση χωρισμού θα αφήσει εσένα και το παιδί στο δρόμο;

Εδώ βλέπουμε και μία από τις ρίζες του κακού. Η αδυναμία πλέον των γυναικών να εμπιστευτούν και να ξεχωρίσουν το ποιόν ενός άντρα. Αν μιλάμε για ισότητα βέβαια στο πλαίσιο του πραγματικού φεμινισμού, τότε και ο άντρας ας πούμε θα έπρεπε να επιτρέπεται να πηγαίνει με όσες γυναίκες θέλει μετά το γάμο, για μην είναι σεξουαλικά εξαρτημένος από την γυναίκα που, η οποία ας πούμε μπορεί να μην του κάθεται μετά από μερικά χρόνια γάμου.

Γελάτε μερικές το ξέρω, αλλά αυτό είναι ακριβώς το ίδιο με την οικονομική εξάρτηση της γυναίκας απλά από την πλευρά του άντρα. Ισότητα σου λέει μετά.


1.Δηλαδή μου λες ότι τα ολοήμερα αναλαμβάνουν αυτό που θα έπρεπε να κάνει έστω ένας από τους 2 γονείς!

Και εδώ είναι το όλο νόημα του φεμινισμού και ο πραγματικός λόγος που υπάρχει. Να πηγαίνουν όσο το δυνατόν γίνεται τα παιδιά πιο μικρά στο σχολείο ώστε να τους γίνεται εκεί η πλύση εγκεφάλου και να συνηθίζουν στην ιδρυματοποίηση. Τα καλά κουτάβια έτσι κι αλλιώς τα παίρνεις από μωρά και τα εκπαιδεύεις. Από τα 4 σχολείο λέει. Υπάρχουν και ακόμα για βρέφη μέρη. Να έχει ο γονιός όσο γίνεται λιγότερη επιρροή πάνω στο παιδί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SkyBlu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η SkyBlu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
1.Και ποιός μίλησε μόνο για το διάβασμα; Νομίζεις ότι το διάβασμα παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία ενός παιδιού; Ακόμα και αν θες να μιλήσουμε για αυτό, σου εγγυώμαι ότι ένα ψυχολογικά κακώς δομημένο παιδί δεν πρόκειται ποτέ να αποδόσει, όπως ένα παιδί που έχει μεγαλώσει στα σωστά-φυσικά πρότυπα.

2.Σε κάθε περίπτωση σε προδιαθέτει να βλέπεις τον εν δυνάμει σύντροφό σου αρνητικά και για αυτό δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να εξαρτάσαι από αυτόν. Και δεν είπα πουθενά να ψάχνει μια γυναίκα να βρεί κάποιον να του τα τρώει. Είπα απλά ότι όταν σας ενώνει ένα παιδί (που θα πει πώς έχετε φτάσει σε άλλο σημείο της σχέση σας) κι όχι στο <<σήμερα είναι αυτός, αύριο ότι κάτσει>>, οφείλει τουλάχιστον η γυναίκα να κάτσει κάποια χρόνια να μεγαλώσει το παιδί της. Δεν έχει να κάνει με τις σωματικές του ανάγκες μόνο, που θα μπορούσε πρακτικά να του μαγειρέψει ή να το πλύνει και η γιαγιά. Αναφέρομαι κατά κύριο λόγο στο κομμάτι της ψυχολογίας! Μακάρι να μπορούσε και ο πατέρας να περνάει τον ίδιο χρόνο με την μητέρα, ακόμη καλύτερα! Αλλά εφόσον κάποιος πρέπει να δουλεύει και εφόσον η μάνα παίζει καθοριστικότερο ρόλο, ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου, γίνεται έτσι. Καμιά φορά άμα κολλάς, τις απαντήσεις στις δίνει η ίδια η φύση.

3.Νομίζω ότι ισότητα σε ευκαιρίες έχει επιτευχθεί, μην σου πω ότι έχει τουμπάρει κιόλας η κατάσταση. Το ποσοστό των ανέργων ανδρών σε σχέση με αυτό των γυναικών είναι μεγαλύτερο. Οι άνδρες έχουν ευνουχιστεί και οι γυναίκες (εργασιακά) κοντεύουν να βγάλουν γένια!

1. Κοινωνικοποιείται το παιδί ειδικά από τη στιγμή που έχει φτάσει στην ηλικία του διαβάσματος, δεν χρειάζεται για πάντα να είναι υπό τη συνεχή επίβλεψη των γονιών του. Και οι εκπαιδευτικοί μια χαρά αυτόν τον ρόλο έχουν.

2. Θα με ενδιέφερε να δω μια έρευνα που να το αναλύει αυτό και μέχρι πόσο καιρό είναι αυτά τα πρώτα χρόνια. Μιλάμε μόνο για την περίοδο του θηλασμού (που προνοεί η φύση όπως λες) ή και μετά;

3. Εδώ λες αναλήθειες. Με μια απλή έρευνα/ψάξιμο στο google με λέξεις κλειδιά "ανεργία, φύλο, ελλάδα" αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο.


Γελάτε μερικές το ξέρω, αλλά αυτό είναι ακριβώς το ίδιο με την οικονομική εξάρτηση της γυναίκας απλά από την πλευρά του άντρα. Ισότητα σου λέει μετά.


Ρε 'συ χάκερ, ειλικρινά τώρα συγκρίνεις το μέσο επιβίωσης ενός ανθρώπου (τη δουλειά) και την εξάρτηση για να ζήσεις με τη μονογαμία και τη σεξουαλική ικανοποίηση;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Κάποιοι σοκαρονται επειδη δεν έχουν μαθει οτι υπάρχει και η αντιθετη άποψη. Δεν υπάρχει λαθος και σωστο σε αυτα αν ο άλλος ή η άλλη βολευονται ετσι ας το κάνουν ετσι πχ μπορει κάποιος να βγαζει 2-3000 ευρώ το μηνα οποτε γιατι να δουλεψει η γυναικα του ας κατσει σπιτι να ταϊζει τα παιδάκια. Εμενα Η ΕΝΣΤΑΣΗ μου ηταν στο να περιμενουμε απο εναν να συντηρει ολοκληρη την οικογενεια. Δεν γινεται αυτο. Καλως ή κακως οι καιροι άλλαξαν. Και καθε μηνα τυχαινουν εκτακτα κάποια απο τα οποια ειναι


- εξοδα γιατρου

- πετρελαιο το χειμωνα
- επισκευες στο αμαξι
- τελη κυκλοφοριας - ασφαλειες στο τέλος του ετους
- φροντιστηρια των παιδιων
- ρουχα - ψωνια
- παιχνιδια για τα παιδια δραστηριοτητες.


αυτα ποιος θα τα πληρώνει ο ένας;;;;; δεν πρέπει και η γυναικα να στριφογυριστει λιγο;;; το 1000αρικο που γραφτηκε δεν φτανει ουτε για πλάκα. Απο 1300 και πάνω. Εκτος και αν ζεις σε τροχοσπιτο σαν να λεμε πηρε audi και τρωει καθε μερα φακες και βραστα μακαρονια. :loltooth:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

konstantinantia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η konstantinantia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 361 μηνύματα.
Κάποιοι σοκαρονται επειδη δεν έχουν μαθει οτι υπάρχει και η αντιθετη άποψη. Δεν υπάρχει λαθος και σωστο σε αυτα αν ο άλλος ή η άλλη βολευονται ετσι ας το κάνουν ετσι πχ μπορει κάποιος να βγαζει 2-3000 ευρώ το μηνα οποτε γιατι να δουλεψει η γυναικα του ας κατσει σπιτι να ταϊζει τα παιδάκια. Εμενα Η ΕΝΣΤΑΣΗ μου ηταν στο να περιμενουμε απο εναν να συντηρει ολοκληρη την οικογενεια. Δεν γινεται αυτο. Καλως ή κακως οι καιροι άλλαξαν. Και καθε μηνα τυχαινουν εκτακτα κάποια απο τα οποια ειναι


- εξοδα γιατρου

- πετρελαιο το χειμωνα
- επισκευες στο αμαξι
- τελη κυκλοφοριας - ασφαλειες στο τέλος του ετους
- φροντιστηρια των παιδιων
- ρουχα - ψωνια
- παιχνιδια για τα παιδια δραστηριοτητες.


αυτα ποιος θα τα πληρώνει ο ένας;;;;; δεν πρέπει και η γυναικα να στριφογυριστει λιγο;;; το 1000αρικο που γραφτηκε δεν φτανει ουτε για πλάκα. Απο 1300 και πάνω. Εκτος και αν ζεις σε τροχοσπιτο σαν να λεμε πηρε audi και τρωει καθε μερα φακες και βραστα μακαρονια. :loltooth:
Δεν έχεις άδικο αλλά η λύση δεν είναι να παρατήσεις το παιδί σου στην γιαγιά με γαλακτούχα άλευρα (farine lactée) ή άντε στην καλύτερη με κανένα μπιμπερό απ'ότι πρόλαβες να βγάλεις το πρωί πριν φύγεις για δουλειά. Εδώ είναι πολύ βαθύ το ζήτημα και σίγουρα έχει άμεση σχέση με την οικονομία. Αν δεν βλέπετε ότι οδηγούμαστε με γεωμετρικές προόδους σε κάθε αξιακή απόπτωση με πρώτο και καίριο στόχο το κύτταρο (την οικογένεια) που θα βλάψει όλο το σώμα (την κοινωνία), εθελοτυφλείτε. Αλλά και που να αλλάξει κάτι, όταν οι ίδιες οι γυναίκες έχουμε πειστεί ότι πρέπει να είμαστε ανεξάρτητες γιατί κατά πάσα πιθανότητα ο άλλος δίπλα μας θα ναι ο μ...ς που θα έχουμε ανάγκη και όχι ο σύντροφος που θα δημιουργήσουμε μαζί τον ωραιότερο και ουσιαστικότερο θεσμό.Όταν έχουμε πειστεί ότι αν ο άντρας αναλάβει το τιμόνι του σπιτιού είναι σεξιστής και φαλλοκράτης, ενώ συνάμα ψάχνουμε τον επιτυχημένο, τον αρρενωπό, τον δυναμικό και διεκδικητικό. Όταν και οι ίδιοι οι άντρες πλέον έχουν αποδεχτεί τον ευνουχισμό τους.

Κοινωνικοποιείται το παιδί ειδικά από τη στιγμή που έχει φτάσει στην ηλικία του διαβάσματος, δεν χρειάζεται για πάντα να είναι υπό τη συνεχή επίβλεψη των γονιών του. Και οι εκπαιδευτικοί μια χαρά αυτόν τον ρόλο έχουν.

Θα με ενδιέφερε να δω μια έρευνα που να το αναλύει αυτό και μέχρι πόσο καιρό είναι αυτά τα πρώτα χρόνια. Μιλάμε μόνο για την περίοδο του θηλασμού (που προνοεί η φύση όπως λες) ή και μετά;
Εδώ λες αναλήθειες. Με μια απλή έρευνα/ψάξιμο στο google με λέξεις κλειδιά "ανεργία, φύλο, ελλάδα" αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο.

Εσείς το μόνο που καταλάβατε είναι ότι μιλάω για την σημασία του διαβάσματος; Είχα σκοπό να πω πολλά αλλά θα χαλαλίσω το χρόνο μου. Έχει πιάσει η κατήχηση που ανέφερε ο hacker από πάνω. Σας μάθανε ότι το μαύρο είναι άσπρο και αν κάποιος σας δείξει το άσπρο δεν το πιστεύετε. Λες και θέλει στατιστικές έρευνες να καταλάβει κανείς την σημασία της μητέρας και του πατέρα αντίστοιχα, εντός μιας οικογένειας.
Είναι δε ακόμα δυσκολότερο να καταλάβετε, αν προέρχεστε από μία οικογένεια που τα πρότυπά της ήταν αυτά που υποστηρίζετε με θέρμη και όταν πιθανότητα σας μεγάλωσαν ότι από αυτόν που θα'χετε δίπλα σας πρέπει παση θυσία να είστε ανεξαρτητοποιημένη, διότι η χρησιμότητά του αρκείται στο να σας γονιμοποιήσει. Οι υποχρεώσεις σας θα είναι η παροχή όλων των δυνατών υλικών αγαθών και για τα οποία θα πρέπει να δουλεύετε μέρα-νύχτα. Γιατί αυτό κάνει μια δυναμική μάνα και όσο για το παιδί, μια χαρά θα μεγαλώνει και με τους ξένους ή με τους εύκαιρους συγγενείς. Ίσα-ίσα που όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται αυτό, τόσο περισσότερο θα κοινωνικοποιείται.
Κι αν τολμήσει ο ανεπρόκοπος ποτέ να μιλήσει για οτιδήποτε από τα παραπάνω είναι σεξιστής και φαλλοκράτης και πρέπει να τον χωρίσετε γιατί είναι καταπιεστικός. Τόσα και τόσα παιδιά μεγαλώνουν με εν διαστάσει γονείς! Συμβαίνουν αυτά, δεν θα είστε και η πρώτη!
Τί είδους κοινωνία δομούμε άντρες και γυναίκες;Απορώ αυτά θα είναι τα οικογενειακά πρότυπα αύριο,μεθαύριο; Παιδιά παρκαρισμένα όπου λάχει και γονείς από ευφημισμό; Τα παιδικά χρόνια ενός ανθρώπου είναι καθοριστικά για την εξέλιξή του ως ενήλικα και του τα καταστρέφουμε για την μόδα της εποχής;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Δεν έχεις άδικο αλλά η λύση δεν είναι να παρατήσεις το παιδί σου στην γιαγιά με γαλακτούχα άλευρα (farine lactée) ή άντε στην καλύτερη με κανένα μπιμπερό απ'ότι πρόλαβες να βγάλεις το πρωί πριν φύγεις για δουλειά. Εδώ είναι πολύ βαθύ το ζήτημα και σίγουρα έχει άμεση σχέση με την οικονομία. Αν δεν βλέπετε ότι οδηγούμαστε με γεωμετρικές προόδους σε κάθε αξιακή απόπτωση με πρώτο και καίριο στόχο το κύτταρο (την οικογένεια) που θα βλάψει όλο το σώμα (την κοινωνία), εθελοτυφλείτε. Αλλά και που να αλλάξει κάτι, όταν οι ίδιες οι γυναίκες έχουμε πειστεί ότι πρέπει να είμαστε ανεξάρτητες γιατί κατά πάσα πιθανότητα ο άλλος δίπλα μας θα ναι ο μ...ς που θα έχουμε ανάγκη και όχι ο σύντροφος που θα δημιουργήσουμε μαζί τον ωραιότερο και ουσιαστικότερο θεσμό.Όταν έχουμε πειστεί ότι αν ο άντρας αναλάβει το τιμόνι του σπιτιού είναι σεξιστής και φαλλοκράτης, ενώ συνάμα ψάχνουμε τον επιτυχημένο, τον αρρενωπό, τον δυναμικό και διεκδικητικό. Όταν και οι ίδιοι οι άντρες πλέον έχουν αποδεχτεί τον ευνουχισμό τους.


Αυτο με το παιδι πιστευω το κανατε ανατολικο. Το αφηνεις σε εναν σταθμο μέχρι να τελειωσεις τη δουλειά σου! Και εισαι μαζι του απο το μεσημερι και μετά. Ετσι και αλλιως το πρωϊ θα ειναι στα σχολεια. Δεν γινεται να εισαι ολη τη μέρα μαζι του εξ ορισμου.

Εγω το καλοκαιρι μονο που έκατσε να αλλαξω σπιτι και να μετακομισω μου έφυγαν 900 ευρω επιπλον μέσα στον Ιουλιο!!!! 700 ηταν η μετακομιση και τα αλλα 200 ενας γάμος μιας ξαδερφης που πηγα 300 χλμ μακρυα που τον εκανε και φυσικα και το δώρο. Οποτε αναγκαστηκά πληρωσα με την πιστωτική μού κάρτα αυτα που λενε κάποιοι κάνουμε κομποδεμα και μαζευουμε λεφτά ειναι ουτοπια εκτος και αν εχουν κανονισμενες μέχρι και τις εξοδους που προσωπικά το βρισκω απωθητικο και άσχημο. Γιατι δεν ζεις απλα ζεις για να αποταμιευεις.



Και τωρα θα αναφερθώ σε ενα περιστατικο που προσωπικά το βρισκω απιστευτη γυφτιά και γενικα με αυτον τον φιλο κοψαμε στη συνεχεια.... λοιπον ο τυπος μαζευε λεφτά και το χειμωνα δεν εβαζε πετρελαιο.... κυκλοφορουσε μεσα στο σπιτι με το μπουφαν! Προφανως δεν ειχε γυναικα. Και επειτα που και που πηγαιναμε βολτα σε μια πολη κοντά εδω (150χλμ πηγαινε ελα περιπου) και ενω του ελεγα σου βαζω τη μιση βενζινη καθε φορά , σε κάποια φαση πηγε πηρε καινουργιο αμαξι με 20.000 ευρώ! Και τσιγκουνευοτανε να κάνει χιλιομετρα. Πωπω μιζεριαααα εγω δεν τα μπορω αυτά ειπαμε να ειμαστε λιγο της οικονομιας αλλα οχι και τέτοιες υπερβολες.



Μου λεγε να βαζω εγω το αυτοκινητο που του ειχα πει κιολας πως τοτε ειχε προβλημα και έπρεπε να το φτιάξω. Στο κοσμο του αυτος μονο και μονο να μη γράφει χλμ το δικο του καινουργιο αμαξι. Ε αυτο ειναι αρρωστια εντάξει. Και ενω έβαζα και τα μισα διοδια και τη μιση βενζινη.


Επισης τωρα τις γιορτες ειναι και οι κοινωνικες εκδηλώσεις θα πας επισκέψεις θα πάς σε τραπεζια θα πάς με άδεια τα χέρια δεν θα κανεις δώρα;;; δεν μπορω να στελνω μυδια και τσιπουρες συνεχεια. :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Devil πολύ σπάταλος είσαι φίλε, δε σε βλέπω να ανοίγεις σπίτι σύντομα, εκτός κι άμα πετύχεις καμιά εύπορη με καλή δουλειά, καμιά δικηγορίνα, να φροντίζει και τα νομικά σου προβλήματα. Άνοιξε τα μάτια σου φίλε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,228 μηνύματα.
Για μένα προκλητικό δεν είναι να πει μια γυναίκα ότι δε θέλει να δουλέψει και θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά της. Προκλητικό είναι να κάνει κάποιος παιδιά ενώ δεν έχει κάνει ήδη σχέδιο για το πώς θα τα μεγαλώσει, μαζεύοντας κομποδεμα, κάνοντας το καλύτερο που μπορεί για να βρει μια καλή δουλειά και φυσικά να έχει το μυαλό και την υπομονη που χρειάζεται για να μεγαλωσει τα παιδιά. Αν είναι να κάνεις ένα παιδί και να στο μεγαλώνουν άλλοι και όταν το βλέπεις το βράδυ για δύο ώρες να μην έχεις κουράγιο ούτε να ακούσεις αυτά που σου λέει ή να παίξεις μαζί του, τι το έκανες το παιδί; Κανένας οικογενειακός σχεδιασμός. Κάνουμε αυτά που βλέπουμε γύρω γύρω άσχετα αν μπορούμε οικονομικά, ψυχολογικά ή αν στην τελική μάς ταιριάζει ως ανθρώπους ή ως ζευγάρι.

Το έχω ξαναπεί, δεν είναι τυχαίο που οι πιο μορφωμένοι άνθρωποι κάνουν λιγότερα ή καθόλου παιδιά. Δεν είναι κακό να παραδεχτεί κάποιος ότι δεν είναι φτιαγμένος για γονιός ή ότι ένα παιδί δεν "χωραει" στην πολυάσχολη ζωή του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Devil πολύ σπάταλος είσαι φίλε, δε σε βλέπω να ανοίγεις σπίτι σύντομα, εκτός κι άμα πετύχεις καμιά εύπορη με καλή δουλειά, καμιά δικηγορίνα, να φροντίζει και τα νομικά σου προβλήματα. Άνοιξε τα μάτια σου φίλε.


Το προβλημα δεν ειναι οτι ειμαι εγώ σπάταλος. Εγω στα έβαλα κάτω και τα υπολογισα παίρνοντας μια μέση κατασταση , δεν ειναι υποχρεωμενοι οι γονεις σου να σου δώσουν σπιτι και ισως χρειαστει να μεινεις στο ενοικιο. Οποτε με 300 ευρώ ενοικιο +100 το μηνα λογαριασμοι ΔΕΚΟ + τηλεφωνο άλλα 400 για τροφη (συμφωνα με δικους σου υπολογισμους) και 200 ευρώ το μηνα αυτοκινητο(δοση + βενζινες + ασφαλεια) ειμαστε ηδη στα 1000 ευρώ χωρις τιποτε άλλο. Προσωπικά σε σπιτι με 150-200 ευρω το μηνα ενοικιο οπως αυτο που μιου έδειξες ΔΕΝ θα έμπαινα. Ουτε θα γεμιζα το ψυγειο απο το .... λιντλ με 100 ευρω για 1 μηνα παιρνοντας οτι σαβουρα κυκλοφορει για να κάνω οικονομια.


Απαιτω ο ιδιοκτητης ένα σπιτι να το έχει βαμμένο και σε σοβαρη κατάσταση. Επισης δεν ειμαι απο εκεινους που θα πάρουν 20.000 ευρώ αμαξι και θα το έχουν στο Γκαραζ να το βλέπουνε ή θα λένε στο φιλο τους "βαλε το δικο σου που ειναι παλιο να παμε μια εκδρομη 100 χλμ μακρυα" επειδη το δικο μου ειναι νεο και δεν θελω να κανει χιλιομετρα. Που τέτοιοι φιλοι τοσο καρμιρηδες να μου λειπουνε εμενα προσωπικά.

Ουτε επισης θα την έβγαζα με μπουφαν και κουβερτες μέσα στο σπιτι Δεκεμβριο μηνα με 5-10 βαθμους εξω και υγρασια για να μην αναψω καλοριφέρ και να κανω οικονομια και ενω έχω μικρά παιδιά (αυτα τα λέω γιατι τα έχω δει δυστυχως) βεβαια οι ανθρωποι μπορει να μην ειχανε σεβαστό. Και τέλος εννοειται αμα εβγαινα με εναν φιλο έξω και ήθελα να τον κεράσω θα του έλεγα πάρε οτι θέλεις. Εστω και απο λεπτότητα ;)


Εντάξει αν κάποιος κινειται συμφωνα με τα παραπανω και θέλει να κάνει ετσι οικονομια ισως μπορέσει αλλα δεν θα έχει ποιοτητα ζωης. Δεν θα ευχαριστηθει μια εκδρομη , μια βολτα , ενα καλο γευμα σε μια ταβερνα μια στο τοσο και θα κρυώνει το χειμώνα. Ειναι και πως το βλέπει ο καθενας ο αλλος προτιμουσε να κοβει βολτες με το μπουφαν μέσα στο σπιτι. Και βεβαια δεν καλουσε και ποτε κοσμο ετσι γιατι δεν μπορεις να φέρεις καλεσμενους μέσα στο κρυο. Εμενα σπιτι του δεν με ειχε φωναξει ποτέ ενω εγω τον ειχα φωνάξει ηδη 2-3 φορές. Ε τωρα ειναι άνθρωποι αυτοι να κανεις παρέα; μεσα στις ιδιοτροπιες και τα κολληματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,228 μηνύματα.
Θα ήθελα επίσης να προσθέσω επειδή είδα τη φράση "χαρτζιλικώνει τη γυναίκα του". Δεν μπορώ να το αντιληφθώ αυτό. Δηλαδή η γυναίκα που μένει στο σπίτι, μεγαλώνει τα παιδιά, κάνει τα ψώνια, καθαρίζει το σπίτι, πλένει, μαγειρεύει κλπ δεν έχει κανένα δικαίωμα επειδή δεν φέρνει χρήματα; Το οτι είναι εκεί και δε χρειάζεται να παραγγείλουν απέξω ή να πληρώσουν μια γυναίκα να καθαρίζει το σπίτι και να προσέχει τα παιδιά, δεν είναι αλήθεια αρκετό; Θεωρούμε δηλαδή οτι το μεγάλωμα του παιδιού και τα οικοκυρικά είναι μηδέν συνεισφορά στην οικογένεια; Και το να πάρει τα χρήματα του άντρα της για να αγοράσει κάτι δικό της είναι χαρτζηλίκωμα και πρέπει να ντρέπεται; Δεν μπορεί να είναι η φυσιολογική σκέψη οτι εφόσον δεν εργάζεσαι και μού κάνεις την τιμή να μού μεγαλώνεις τα παιδιά, να μού φροντίζεις το σπίτι και αφού σε αγαπώ και σε έκανα γυναίκα μου και μάνα του παιδιού μου, πάρε αυτά τα χρήματα με όλη μου την καρδιά για να αγοράσεις κάτι που σού αρέσει;:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Oταν δουλευει μονο ο ένας και παιρνει μονο 900-1000 ευρω πως θα το πει αυτο; πριν τα υπολογισαμε.
Εκτος και αν δεν υπάρχει παιδι ακομα τοτε οκ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

fretoe

Δραστήριο μέλος

Ο fretoe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 692 μηνύματα.
Νομίζω το πιο σωστό πράγμα το είπε ο χακερ προηγουμένως.
Δηλαδή είναι όλα θέμα επιλογών που έχεις κατά την διάρκεια της δεκαετίας μεταξύ 20-30.
Προφανώς αν δεν σου αρέσει η δουλειά που κάνεις θα βρεις αφορμή την ανατροφή των παιδιών για να κάτσεις σπίτι.
Κανεις δεν θα ήθελε να δουλεύει σε κάτι που δεν του αρέσει.
Για κάποιους άλλους όμως η δουλειά είναι «ζώη» και είναι εξίσου σημαντική με το μεγάλωμα ενός παιδιού.
Αποκτούν ζωντάνια από την δουλειά τους και αισθάνονται δημιουργικοί.
Για παράδειγμα εγώ περνάω μια μεταβατική περίοδο τώρα και εδώ και δύο μήνες κάθομαι και έχω πάθει φρίκη.
Δεν λέω, προφανώς θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ δουλειάς και οικογένειας, αλλά αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται εύκολα αν υπάρχει θέληση και από τους δύο.

Εγώ δεν θα ήθελα να μου έλεγε η γυναίκα μου, δεν δουλεύω θα κάθομαι σπίτι και θα σου μεγαλώνω τα παιδιά.
Μου κάθεται τελειώς άσχημα.
Μια τέτοια συμπεριφορά είναι τελείως απωθητική για εμένα.

Και σχετικά με το άλλο, αν στα 35 σου είσαι με 1000 ευρώ μηνιάτικο, κάνεις τα λεφτά μασούρι και κάνεις πρόγραμμα τι θα ξοδέψεις από δω και από κει, πάλι μάλλον έχεις πάρει λάθος αποφάσεις στην ζωή σου τα προγούμενα 15 χρόνια (όπως είπε ο χάκερ) και τις «λούζεσαι» τώρα στα 35.
Και το κακό είναι ότι αυτή η μιζέρια που έχουν οι γονείς είναι πολύ κακό παράδειγμα για τα παιδιά.
Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο για ένα παιδί, η μιζέρια ή υπερβολική γεναιοδωρία των γονιών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Δεν πηρες λαθος αποφασεις στη ζωη σου. Απλα βρέθηκες στην λάθος τοποθεσια τη λαθος χρονική στιγμή. Κάποιοι αποφασιζουν να το αλλαξουν αυτο με το να φυγουν προσωπικα οπως εχω ξαναγραψει δεν τους κατηγορω.

Για αυτο λεμε να αποφυγουμε τη μιζερια και να συνεισφερουν και οι 2 γιατι τα οικονομικα προβληματα μπορει να ωθησουν ενα ζευγαρι στους χωρισμους. Οταν ερχεσαι τσιμα τσιμα και δεν έχεις ενα 200αρι το μηνα για τις βολτες σου εισαι άσχημα. Ο άλλος μου λέει κάτσε μεσα λεει να μη βγεις για ποτο να μαζεψεις λεφτά. Τι λες ρε φιλε. Τωρα ειμαι στα 30+ ποτε θα ξαναρθουν αυτες οι εποχες εγω θελω να τη ζησω τη ζωη μου δεν μπορω να ειμαι σκλάβος. Αυτο μας ελειπε δουλευουμε κανονικα και δεν θα έχουμε να πάμε να πιουμε ενα ποτο ή να φαμε σε μια ταβερνα ενα σαββατο βράδυ.

Πρέπει να εισαι πολυ αφελής για να πιστευεις οτι θα καταφερεις να στηριξεις μια οικογενεια μονο με ενα μισθο λυπαμαι που το γραφω αλλα ειναι η αληθεια. Ειναι καλυτερο να φοράω την ποδια και να σφουγγαριζω και τα μηνιαια εξοδα να μην μας γονατιζουν ή να ξυπνάω το βράδυ να φροντιζω και εγω το παιδι.


Να την προσεξετε αυτη τη φραση οσοι σκεφτεστε να παντρευτειτε και δουλευετε μονο εσεις -> γιατι τα οικονομικα προβληματα μπορει να ωθησουν ενα ζευγαρι στους χωρισμους.


Worst case scenario.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,228 μηνύματα.
Oταν δουλευει μονο ο ένας και παιρνει μονο 900-1000 ευρω πως θα το πει αυτο; πριν τα υπολογισαμε.
Εκτος και αν δεν υπάρχει παιδι ακομα τοτε οκ.
Ο σημερινός 35άρης έχει ένα σπίτι από τους γονείς του από τις χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το θεωρώ δεδομένο. Αν στα 35 σου είσαι ντελιβεράς και παίρνεις 400 ευρώ, απλά μην κάνεις οικογένεια. Οπότε έχεις ένα σπίτι, έχεις δουλέψει από τα 22 περίπου ως τα 35 σου ως εργένης, έχεις μαζέψει κάποια χρήματα, το ίδιο και η γυναίκα σου. Ξεκινάς την οικογένεια λοιπόν με ένα σπίτι και ένα αρκετό κομπόδεμα, δεν περιμένεις μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει τα 900 ευρώ. Αν δεν τα έχεις αυτά, τότε είναι αφελές και ανώριμο να ξεκινήσεις μια οικογένεια και καλά να πάθεις να πεινάς εσύ και τα παιδιά σου και να μετράς το εικοσάλεπτο. Τόσο απλά τα βλέπω εγώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,830 μηνύματα.
Ο σημερινός 35άρης έχει ένα σπίτι από τους γονείς του από τις χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το θεωρώ δεδομένο. Αν στα 35 σου είσαι ντελιβεράς και παίρνεις 400 ευρώ, απλά μην κάνεις οικογένεια. Οπότε έχεις ένα σπίτι, έχεις δουλέψει από τα 22 περίπου ως τα 35 σου ως εργένης, έχεις μαζέψει κάποια χρήματα, το ίδιο και η γυναίκα σου. Ξεκινάς την οικογένεια λοιπόν με ένα σπίτι και ένα αρκετό κομπόδεμα, δεν περιμένεις μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει τα 900 ευρώ. Αν δεν τα έχεις αυτά, τότε είναι αφελές και ανώριμο να ξεκινήσεις μια οικογένεια και καλά να πάθεις να πεινάς εσύ και τα παιδιά σου και να μετράς το εικοσάλεπτο. Τόσο απλά τα βλέπω εγώ.


Ποιος σημερινος 35αρης δουλευει σταθερα απο τα 22 του; Τοσα νοικοκυρια έχουν μπει στο νομο Κατσέλη. Την δοση του σπιτιου λογω δανειου που ειχαν πάρει επι χρυσες εποχές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ποιος θα την πληρώνει; η γυναικα που ξέρεις οτι δουλευε. Θα πρέπει το σπιτι να έχει ξεχρεωθει. Μιλαμε δηλαδη ειτε για μια μεζονέτα 2οροφη (στον εναν οροφο θα μενουν οι γονεις ετσι) και στον αλλον ο γιος με την γυναικα ή 2 διαμερισματα. Εσυ νομιζεις οτι θα έχουν καταφερει να τα ξεχρεώσουν μαζι με τους τοκους ολα αυτα οι γονεις; ετσι ωστε να μη χρειάζεται να πληρώνει κάτι ο γιος οποτε να μην υπολογισουμε στα μηνιαια έξοδα ενα πάγιο 200-300 ευρώ αλλα οχι για ενοικιο σαν ενοικιο ομως.

Αυτα ειναι ιδεατές περιπτώσεις και σενάρια που δεν ειναι σιγουρα. Και αν κάποιος ειχε ενα κομποδεμα απο τη δουλεια του δεν θα το ειχε δώσει να πάρει πχ ενα αμαξι;;; αν πχ ο πατέρας ή η μάνα πάθει κάτι και χρειαστουν έξτρα έξοδα δεν θα πρέπει να βοηθησει ο γιος; αυτα ειναι τα έξτρα έξοδα τα απροβλεπτα μαζι με επισκευες στο αμαξι, οδοντιατρους , γυναικολογους κτλπ. εδω μια αποδοχη κληρονομιας θέλεις να κανεις και πρέπει να πληρώσεις ενα καρο λεφτά.


Οι τοκοι ειναι άτιμη υποθεση. Μπορει να πληρώσεις ενα σπιτι 2 φορές. Εγω μια φορά ειχα μια πιστωτικη και επειδη με ειχε σκισει στο επιτοκιο βρηκα μια άλλη με χαμηλοτερο την έβγαλα άμεσα.Σηκωσα απο εκεινη το ποσο που χρωστουσα και πηγα το έβαλα στην άλλη και μετά εκανα αιτηση να την κλεισω τελειως οποτε εμεινα με ενα μικρο χρέος μονο στην μια που ειχε και μικροτερο επιτοκιο και αρα θα γλιτωνα κάθε μηνα λεφτά ;) Οταν με ρωτησε η υπαλληλος γιατι της ειπα τα καθεκαστα και με πηγε στον διευθυντη να το συζητησουμε. Και του ειπα τι θα γινει κυριε διευθυντα θα ζουμε για να πληρώνουμε τις κάρτες ; αν εχετε να κανετε καμια καλυτερη προσφορά θα την ακουσω και αναλογα θα προχωρησουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,525 μηνύματα.
Himela κανεις λαθος,δεν εχουν ολοι οι 35αριδες σπιτι απο εποχες πασοκ(και ΝΔ που δεν ανεφερες).Τα περισσοτερα παιδια αντιμετωπιζουν οικονομικα προβληματα κατι που γινεται ευκολα κατανοητο οταν απο το 2010 εφυγαν στο εξωτερικο 350.000 ατομα ηλικιας 24-34 ετων, αρα δεν εχουν ολοι ακινητα το οτι εχει ενα 25-30% σπιτι απο τους γονεις του δεν ειναι ολοι ετσι.Γενικα στην Ελλαδα δυσκολο να κανεις οικογενεια.Οταν στην Γερμανια καθε παιδι παιρνει καθε μηνα 250€ και εδω το παιδι θεωρειται αντικειμενο εκμεταλευσης πρεπει να εργαζονται και οι 2 γονεις.Θα σου πω για εμενα,ο πατερας μου ειναι ναυπηγος και εργαζεται σε ναυτηλικη εταιρια και θα σου πω οτι παιρνει 4.500-4.800€ το μηνα συν bonus καθε καλοκαιρι και χριστουγεννα,η μητερα μου εργαζεται ομως οχι γιατι δεν εχουμε χρηματα να ζησουμε αλλα γιατι της αρεσει να προσφερει.

Γενικα μην ειμαστε απολυτοι δυσκολα να ζησει καποιος οικογενεια αν εργαζεται μονο ενα μελος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top