Τη σήμερον ημέρα έχει διαμορφωθεί η αξία του να είσαι αυτάρκης οικονομικά σε όποιο φύλο κι αν ανήκεις. Και το να είσαι ανεξάρτητη οικονομικά γυναίκα, δε σημαίνει μόνο ότι θα πας μετά στην Ερμού να πάρεις τσάντες και παπούτσια, αλλά και το ότι μπορείς να νοικιάσεις το δικό σου σπίτι (εκτός αν εννοείτε άρα ότι η γυναίκα πρέπει φεύγει από το πατρικό της μόνο μόλις παντρευτεί), να αγοράσεις δικό σου αυτοκίνητο το οποίο και θα συντηρείς και γενικά είναι ζήτημα αξιοπρέπειας.
Αύριο μπαίνει lockdown 3.0 Σκάνταλ δεν ξέρω τι είναι αυτά που λες για Ερμού.
Πέρα απ' αυτό όμως, μας είναι ολοφάνερο πως αυτά που λες τα πήρες έτοιμα και δεν τα έχεις σκεφτεί καθόλου. Πως ακριβώς νομίζεις πως σήμερα οι άνθρωποι πρέπει να είναι αυταρκείς; Τα κράτη δίνουν πάρα πολύ περισσότερα σε welfare απ' ότι παλαιότερα και όλοι οι πολιτικοί μιλάνε για το πως αυτά πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω σε διάφορα σχέδια και οράματα για (ουσιαστικά) ανακατανομή πλούτου.
Και να μη σου φτάνει αυτό, το ξέρεις πως οι μεγάλες εταιρίες όπως η Google και το Facebook, που στα πάντα συμφωνούν απόλυτα με σένα, προωθούν επίσης την περαιτέρω οικονομική εξάρτηση σ' αυτές με τον ίδιο τρόπο που το κάνει το κράτος; Σε έναν κόσμο που μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν θέση, αυτές οι εταιρίες είναι απόλυτα διατεθειμένες να σου δίνουν επίδομα και γι' αυτό συνεργάζονται τόσο στενά με το αμερικάνικο κράτος.
Και αν ακόμα υπάρχει κάποιος που νομίζει πως η οικονομική ανεξαρτησία είναι κάτι που μας προτείνεται και μας προωθείται, ας σκεφτεί πως αυτή δεν υπάρχει και στη σχέση εργαζόμενου-εργοδότη. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες έχουν πραγματική οικονομική ανεξαρτησία και αντιστοίχηση δουλειάς και ανταμοιβής, ενώ οι υπάλληλοι και ακόμα περισσότερο οι υπάλληλοι σε μεγάλες εταιρίες είναι σε προσομοιωμένο περιβάλλον και συγκριτικά χειραφετημένοι από την έκαστη εταιρεία. Ο κόβιντ μάλιστα βοήθησε να επιταχυνθεί άμεσα αυτό, με εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις να έχουν ήδη κλήσει στην Ελλα΄δα και όλο το δυτικό κόσμο.
Επομένως, Σκάνταλ και υπόλοιποι, όταν αναμασάτε αυτά που διαβάσατε στα φεμινοναζιστικά φυλλάδια του ιντερνέ, να ξέρετε πως μιλάτε χωρίς να κατανοείτε ούτε το παρόν και ούτε το παρελθόν.
Για να απαντήσω και στον κύριο Αύγουστο Κορτώ, θα σταθώ πρώτα σε κάτι φαινομενικά μικρό: Γιατί "Αύγουστος"; Γιατί να πάρει το όνομα ενός απ' τους αρρενωπότερους και επιφανέστερους Ρωμαίους αυτοκράτορες; Αφού ο ίδιος είναι όπως μας φαίνεται περήφανος να καλείται ανδρείκελο από κάθε 'Αντρα αυτής της εποχής και νοοτροπίας. Ούτε εκεί δεν μπορεί να σταματήσει ο κύριος Κορτώ, προκειμένου να πουλήσει τα κακογραμμένα βιβλιαράκια του στα 13χρονα κοριτσάκια;
Τέλος πάντων, προχωράμε, ο κύριος Κορτώ δεν κατανοεί καθόλου τη σήμαινε και τι σημαίνει άντρας και απλά μας προβάλει την εικόνα που η νοοτροπία του(της εκφυλίας) έχει πλάσει από τα παιδικά του χρόνια: το πρότυπο του ανασφαλούς ψευτομάτσο άντρα του πολλά βαρύ... με άλλα λόγια του Περιάνδρου Πόποτα, μιας παιδικής επίσης προβολής από επίσης τον επίσης γκέι και εφταμηνίτικο Χάρη Ρώμα. Φανταστείτε πως θα ένιωθε ο Κορτώ απέναντι σε έναν άντρα που του ζήταγε να δικαιολογήσει τις μπούρδες που γράφει στο facebook, πως τα πλαδαρά πόδια του θα έτρεμαν κοκ.