Χριστιανισμός και η επιρροή που ασκεί στο Ελληνικό Κράτος

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,046 μηνύματα.
Στο κεφάλαιο 19, οι κάτοικοι της πόλης (ο αντρικός πληθυσμός της πόλης, νέοι και γέροι) περικυκλώνουν το σπίτι του Λωτ και του ζητούν να γνωρίσουν τους δύο επισκέπτες (οι άγγελοι) που φιλοξενούνταν στο σπίτι του. Αυτό το στοιχείο έχει ερμηνευθεί ως ένδειξη της θέλησης μιας ομοφυλοφιλικής σχέσης. Για το λόγο αυτό, οι αμαρτίες των πόλεων έχουν ταυτιστεί με ασέβεια και χαρακτηρίζονται από ομοφυλοφιλία.
"ερμηνευθεί"
 

asdfqwerty

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο asdfqwerty αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,347 μηνύματα.
Αν εξαιρέσεις το δέσιμο κράτους -εκκλησίας που όντως πρέπει να είναι διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους η πίστη από μόνη της δεν κρατάει πίσω ένα κράτος / οικονομία. Όλες οι δυτικές χώρες έχουν υψηλό ποσοστό χριστιανών, ο Καναδάς (62%), ΗΠΑ (65%), Βρετανία (57%), Γερμανία (52,7%). Θέλω να πω ότι δεν σου λέει η θρησκεία να κλέβεις το κράτος, δεν σου λέει η θρησκεία να είσαι τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος , δεν ευθύνεται η θρησκεία που η παραγωγικότητα σου είναι χαμηλή και προφανώς δεν ευθύνεται η θρησκεία που το κράτος δεν ενισχύει βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης όπως είναι η εκπαίδευση , υποδομές , σύστημα υγείας και μείωση της φορολογίας σε όλους τους πολίτες και στις επιχειρήσεις ώστε να έρθουν επενδύσεις.
Παντως στις χωρες που αναφερεις σιγουρα δεν εχουν τον χριστιανισμο της Ελλαδας..
Επισης σε αυτες τις χωρες κρατος και εκκλησια δεν ειναι ενα πραγμα..
Επισης συμφωνω οτι η θρησκεια δεν επηρεαζει την αναπτυξη μιας χωρας , οταν βεβαια δεν επεμβαινει καταλητικα σε αυτη..
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Εγώ νομίζω οτι, εκτός όλων των άλλων (δημόσιο, ρουσφέτια κλπ), αυτό που κρατάει αυτή τη χώρα πίσω σε σχέση με τα ευρωπαϊκά κράτη είναι η προσκόλληση στη θρησκεία και το άρρηκτο δέσιμο κράτους - εκκλησίας. Κανένα κράτος που είναι θρησκόληπτο δεν μπορεί να πάει μπροστά.

Κ ομως , το μεγαλύτερο κακο της χώρας δεν θεωρω να ειναι η εκκλησία στην Ελλάδα.

Στο εξωτερικο, οι 2 μεγάλες χριστιανικές εκκλησίες, η καθολική και η προτεσταντική, έχουν τεράστια περιουσία: εκτός από την άμεση περιουσία που κατέχουν, διαθέτουν θυγατρικές εταιρείες( νοσοκομεια, γηροκομεία αλλά και κτήματα/οικόπεδα κλπ,) τα οποία ειναι καθαρα κερδοσκοπικές οργανώσεις. Υπάρχει τεράστιο κυμα φυγής από την εκκλησία του πληθυσμού στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, διότι εκτός από την γνωστή δράση της, η (καθολική) εκκλησία απαιτεί τεράστια ποσά μηνιαίως ως φορολογία από τους πιστούς.



Η εκκλησία της Ελλάδας ειναι εξίσου διεφθαρμένη, αλλά έχει προσφέρει και κάποια πνευματική δράση και διαφύλαξε την εθνική ταυτότητα κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας. Πρέπει σαφώς να μεταρρυθμιστεί, αλλά κάποια αλλά κακα που βαρύνουν τον νεοέλληνα και το νεοελληνικό κράτος, ειναι πιο βαρυσήμαντα, κατά την αποψη μου.
 

parrot/παπαγάλος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο parrot/παπαγάλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 136 μηνύματα.
Εισαι πολυ μικρος και αθωος,καιρος να ωριμασεις.
'Η εισια με τον Χριστο ή με τον Μαμονα.
Οταν υποθαλπτεις μισανθρωπους εισαι καιε συ εγκληματιας.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΜΟΝΑ.


Οταν κρυβεις εγκληματια σπιτι σου εισια συνενοχος ναι η οχι.;ΝΑΙ..ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.
Ακομα χειροτερα να εχεις στους κολπους της εκκλησιας μιασματα μισανθρωπους και να τους αφηνεις να παραπλανουν και να κανουν και το ποιμνιο τους ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΕΝΑ ΠΟΙΜΝΙΟ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙ.,ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ.


ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ.ΤΟΝ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟ.

ΞΥΠΝΑ και διαχωρισε τον Χριστο απο την βεβηλη εκκλησια και τους εκπροσωπους της.
Οταν ωριμασεις και μαθεις να σκεφτεσαι ως σκεπτομενο και ανεξαρτητο ον θα τα ξαναπουμε/

ΑΛΛΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ 0 ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ,ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΙΜΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ ΒΕΒΗΛΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ.
ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ.
Δεν είναι δυνατόν να θες να λέγεσαι χριστιανός και να μισείς τους ανθρώπους. Ούτε είναι δυνατόν να θες να λέγεσαι χριστιανός και να χεις ως Θεό σου το χρήμα.
Δεν είναι άλλο η Εκκλησία και άλλο Ο Χριστός. Ο Χριστός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας και εμείς οι άνθρωποι το σώμα.
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,755 μηνύματα.
Επειδή κάποια (ανυποψίαστα ή μη ενημερωμένα θα προσθέσω) μέλη έγραψαν ότι δεν αναφέρει πουθενά ή εκκλησία ή ο χριστιανισμός ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι κακό, να γράψω ότι υπάρχει αυτό εδώ το χωρίο στην Παλαιά γραφή :

While they were enjoying themselves, some of the wicked men of the city surrounded the house. Pounding on the door, they shouted to the old man who owned the house, “Bring out the man who came to your house so we can have sex with him.”

The owner of the house went outside and said to them, “No, my friends, don’t be so vile. Since this man is my guest, don’t do this outrageous thing. 24Look, here is my virgin daughter, and his concubine. I will bring them out to you now, and you can use them and do to them whatever you wish. But as for this man, don’t do such an outrageous thing.”
Πηγή : https://biblehub.com/niv/judges/19.htm
Κάποιοι θα πείτε ότι η παλαιά γραφή δεν μετράει, παρόλα αυτά παραμένει ένα από τα ιερά βιβλία.

Πάμε τώρα και στην ορθόδοξη εκκλησία : με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα ότι η ελληνική ορθόδοξη αρχιεπισκοπή θεωρεί αυτό : The Greek Orthodox Archdiocese lists homosexuality along with fornication, adultery, and more because of the thinking that homosexuality breaks up the institution of marriage and family
πηγή : https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_and_homosexuality#Christian_denominational_positions

Σε γενικές γραμμές αν κάποιος ψάξει θα βρει...ωραία πράγματα που έχουν ειπωθεί από εκπροσώπους της εκκλησίας.

Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι η συζήτηση αυτή αντιστοιχεί στο 2005 (ε είναι λίγο ξεπερασμένη και βαρετή, ούτε ανακαλύπτω τώρα τον αθεϊσμό όπως γράφτηκε) θα το αφήσω εδώ, απλώς πριν γράψετε κάτι καλό θα ήταν να το ψάξετε λίγο περισσότερο.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Με τρολαρεις ; Πιστεύεις ότι είναι οκ να πιστεύει ο κόσμος ότι υπάρχουν μικρά διαβολάκια που θέλουν το κακό μας;
Ποιος τα πιστεύει όλα αυτά?
Μάλλον δεν έχεις καμία σχέση με την θρησκεία ή σας αρέσει να πίστευε εσείς οι ίδιοι πως οποίος δηλώνει το πιστεύω του ειναι ανόητος επειδή ακριβώς προβάλετε ανόητα επιχειρήματα...

Έπειτα τι σχέση έχει η πίστη με την αντίληψη περί υγείας και εμβολιασμού που ανέφερες όπως και ο συσχετισμός με την οικονομία :hmm:
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,592 μηνύματα.
Επειδή αναφέρθηκαν από πάνω πράγματα σχετικά με ομοφυλοφιλία και εκκλησία, να πω απλώς πως δεν φαίνεται να έχει αναφερθεί οπουδήποτε ότι οι ομοφυλόφιλοι πάνε ενάντια στην θρησκεία. Αντιθέτως, αυτό ειπώθηκε για τους παιδόφιλους.

Οπότε πρόκειται πιο πολύ για κάτι λανθασμένο/παραφρασμένο που υιοθετούν πλέον Έλληνες χριστιανοί για να «δικαιολογήσουν» την ομοφοβία που επικρατεί.
Ξαναγελαμε.

Ενα μικρο παραδειγμα,που να τα χωρεσει ολα ενα ποστ;
Να πω και κατι αλλο ομως.
Πολλοι μιλατε και λετε δενε χιε πει αυτα η εκκλησια,η εκκλησια το ενα,η εκκλησια το αλλο..και αναθεμα και αν εχετε ασχοληθει με το τι λεει η εκκλησια περα απο συγκεκριμενες ειδησεις.

Καθε βραδυ κανω ζαπινγκ.Τις μισες φορες στεκομαι στο εκκλησιαστικο καναλι Λυχνος.Ναι..καλα διαβασατε.Δεν παρακολουθω τα παντα,παρακολουθω ομως οταν εχει συζητησεις ιερωμενων,μητροπολιτων κλπ
ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΤΝ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ.Συν το οτι ο αντρας ειναι η κεφαλη του σπιτου και ολα αυτα τα ''συγχρονα'' διδαγματα.

Οποτε σταματηστε να αθωονετε την εκκλησια για την ομοφυλοφιλια,σεξισμο και γενικα τον ρατσισμο της.
ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ ΠΡΩΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕ ΑΠΟΨΗ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δεν είναι δυνατόν να θες να λέγεσαι χριστιανός και να μισείς τους ανθρώπους. Ούτε είναι δυνατόν να θες να λέγεσαι χριστιανός και να χεις ως Θεό σου το χρήμα.
Δεν είναι άλλο η Εκκλησία και άλλο Ο Χριστός. Ο Χριστός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας και εμείς οι άνθρωποι το σώμα.
Η εκκλησια που ειπε ο Χριστος.ΟΧΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.Κια ασε τα τι ειναι δυνατον.Ολα ειναι απολυτως δυνατα.Δεν ειναι δυνατον μανα να σκοτωνει τα παιδια της,βλεπε πισμπιριγκου.,
Δεν ειναι δυνατον να να μισει χριστιανος αλλον ανθρωπο και τα κηρυγματα των περισσοτερων ειναι βουτηγμενα στο μισος.
Μην μιλησουμε για τα αισχη που κανουν.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ,ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΥΒΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;

Μα κανενας απο αυτους δνε ειναι πραγματικος Χριστιανος συμφωνα με τα διδαγματα του Χριστου.
Ποιος σου ειπε οτι ειναι χριστιανοι;.
Το παιζουν Χριστιανοι..ξυπνα.ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ.ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ;
Τα παντα φαινονται απο το τι λεμε και πραττουμε οχι απο το τι δηλωνουμε οτι ειμαστε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ποιος τα πιστεύει όλα αυτά?
Μάλλον δεν έχεις καμία σχέση με την θρησκεία ή σας αρέσει να πίστευε εσείς οι ίδιοι πως οποίος δηλώνει το πιστεύω του ειναι ανόητος επειδή ακριβώς προβάλετε ανόητα επιχειρήματα...

Έπειτα τι σχέση έχει η πίστη με την αντίληψη περί υγείας και εμβολιασμού που ανέφερες όπως και ο συσχετισμός με την οικονομία :hmm:
Εσυ στην κουβεντουλα χωρις θεμα ελεγες οτι τα βραχια σε ενα μερος ειναι κοκκινα απο το αιμα μιας αγιας και ο φωτης ελεγε ΝΑΙ... ειναι.ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;


Θα σου πω εγω.
ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 709611

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εγώ μια απορία έχω...Αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο Χριστός 'έκανε παρέα' με πόρνες, ληστές, τελώνες κ.λπ. και εναντιώθηκε και ο ίδιος...στους μεγαλόσχημους (Φαρισαίους...) εκείνης της εποχής, γιατί δεν έχουμε συνεχώς αυτό κατά νου παρά ταυτίζουμε ολάκερη την εκκλησία με τον Μόρφου, τον Αμβρόσιο και με τον οποιοδήποτε ομοφοβικό βγάζει χολή ;

Ο Χριστός είναι αγάπη και μόνο...Έχοντας αυτό κατά νου, θα είναι πολύ εύκολο να διακρίνουμε τους πραγματικούς εκπροσώπους του (και είναι πάρα πολλοί...). Ο Χριστός, έλεγε συνέχεια να μην κρίνετε και αγαπάτε αλλήλους (συμφωνώ @Πουπουλίνα ...). Αυτά είναι το Α και το Ω...Οπότε, όταν λέει να...μην κρίνετε και κάποιοι το κάνουν (Αμβρόσιος, Μόρφου και λοιποί...) τους βάζεις ένα Χ και τέλος. Δεν ακούς τίποτα από δαύτους. Κλωτσάει το μέσα σου, πώς το λένε ; Καταλαβαίνεις ότι τα λόγια τους μόνο μίσος έχουν. Οπότε γιατί να τους ακούς ; Από περιέργεια να δεις τί λένε ;

Δεν μας υποχρεώνει κανείς να πιστεύουμε. Είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Η εκκλησία όλους τους δέχεται (ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει...). Είναι λυπηρό, όμως, να ταυτίζουμε ολάκερο το σώμα της εκκλησίας με τον κάθε τσαρλατάνο...

Γιατί δεν τους ξηλώνουν θα μου πεις....Τους λόγους τους γνωρίζεις. Γιατί έχουν κύρος, γιατί έχουν άκρες κ.λπ. Το εξίσου παρήγορο είναι ότι πολλοί, από τους κύκλους της εκκλησίας, εναντιώνονται στα λεγόμενά τους. Δεν αρκεί, το ξέρω. Αλλά είναι κάτι...

Διάκριση, λοιπόν. Αυτό χρειάζεται. Όπου ακούς λόγια που σε γαληνεύουν...μένεις και ακούς. Όπου ακούς λόγια που σε ταράζουν...έφυγες. Γιατί, πολύ απλά, εκεί δεν είναι ο Χριστός.-
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εσυ στην κουβεντουλα χωρις θεμα ελεγες οτι τα βραχια σε ενα μερος ειναι κοκκινα απο το αιμα μιας αγιας και ο φωτης ελεγε ΝΑΙ... ειναι.ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;


Θα σου πω εγω.
ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ.
Και τι έγινε που είπα τι αναφέρει η ιστορία?

Και τι έγινε που συμφώνησε ο Φώτης?

Ότι να ναι πραγματικά...

Τι σχέση έχει το πιστεύω ενός ανθρώπου με όλες αυτές τις βλακειες που αναφέρετε για μητροπολίτες ακόμα με την απορία μένω...

Οι Μητροπολιτες και τα εγκόσμια σημαίνει για εσάς πίστη ή νομίζετε ότι αυτοί ειναι οι πρεσβευτές όσων πιστεύουν ?
Αν ναι τότε δικαίως δηλώνετε άθεοι...
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,592 μηνύματα.
Αυτά είναι το Α και το Ω...Οπότε, όταν λέει να...μην κρίνετε και κάποιοι το κάνουν (Αμβρόσιος, Μόρφου και λοιποί...) τους βάζεις ένα Χ και τέλος. Δεν ακούς τίποτα από δαύτους. Κλωτσάει το μέσα σου, πώς το λένε ; Καταλαβαίνεις ότι τα λόγια τους μόνο μίσος έχουν. Οπότε γιατί να τους ακούς ; Από περιέργεια να δεις τί λένε ;
Συμφωνω απολυτα.
Η εκκλησια πιστευεις οτι πρεπει να τους αφηνει να επηρεαζουν το ποιμνιο τους; Πιστευεις οτι ΠΡΕΠΕΙ αυτοι να ειναι εκπροσωποι του Χριστου; Λες οτι πρεπει να βαλουμε ΕΜΕΙΣ ενα Χ.Καταρχην αυτο προυππθερει κριτικη σκεψη και δεν την εχουν ολοι.ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΣΤΕΡΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΚΟΥΝ ΤΙ ΤΟΘς ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗς ΕΚΚΛΗΣΙΑς,ο πνευματικουλης τπους(ξερνω),ο μητροπολιτης τους,ο παπας της ενοριας κλπ.
Η εκκλησια δνε πρεπει να τους βαλει ενα Χ;ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ Χ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;
ΟΧΙ λες;
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,915 μηνύματα.
Συμφωνω απολυτα.
Η εκκλησια πιστευεις οτι πρεπει να τους αφηνει να επγρεαζουν το ποιμνιο τους; Πιστευεις οτι ΠΡΕΠΕΙ αυτοι να ειναι εκπροσωποι του Χριστου; Λες οτι πρεπει αν βαλουμε ΕΜΕΙΣ ενα Χ.Η εκκλλησια δνε πρεπει να τους βαλει ενα Χ;

Αλλά επειδή αναφέρθηκες στο Μόρφου, μάθε λοιπόν ότι αυτή είναι μια παλιά ιστορία για την οποία ο ίδιος ο Μόρφου παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του και ζήτησε συγχώρεση γιατί φέρθηκε αλαζονικά.

Τι να πούμε τώρα για τον Μεσσηνίας, τον Δωδώνης, τον Σεραφείμ Πειραιώς, τον ανεκδιήγητο μακαρίτη Δράμας και τόσους άλλους; Γιουσουφάκια της κάθε εξουσίας είναι, το γνωρίζουμε αυτό εδώ και χρόνια, δεν χρειάζεται να μας το πεις εσύ.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,403 μηνύματα.
Θα συμφωνήσω με την @Υδροχόος . Ο Χριστός έκανε παρέα με όλους τους ανθρώπους από ιεροδουλες μέχρι και ληστές , δεν έκανε στην άκρη κανέναν άνθρωπο. Παρολο αυτά κανένας άθεος δεν τονίζει την αγάπη που έδωσε ο Χριστός σε αυτό τον κόσμο , όλοι οι άθεοι μας λένε συνέχεια για τους παπάδες που στο κάτω κάτω άνθρωποι είναι σαν όλους. Εσείς κοιτάτε τι λέει ο κάθε παπας η το τι έλεγε ο Χριστός ;; Εγώ είμαι χριστιανός επειδή αγαπάω το Χριστο και την Παναγία εξαιτίας της αγάπης και του καλού που έκαναν στον άσχημο αυτό κόσμο.
 

Guest 709611

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η εκκλησια πιστευεις οτι πρεπει να τους αφηνει να επηρεαζουν το ποιμνιο τους; Πιστευεις οτι ΠΡΕΠΕΙ αυτοι να ειναι εκπροσωποι του Χριστου;
Τώρα θα πω κάτι...και θα με θεωρήσετε τρελή (το καλό σενάριο είναι αυτό...). Εδώ τους αφήνει ο ίδιος...ο Χριστός να λένε αυτά που λένε και να κάνουν αυτά που κάνουν (βλ. Αγ. Ισιδώρους Λυκαβηττό...)...

Όχι, δε θα πρέπει να τους αφήνει. Αλλά αν πάψει αυτό...θα γκρεμιστεί η εκκλησία, όπως τώρα έχει διαμορφωθεί, από τις βάσεις της (καλό θα ήταν αυτό, βέβαια...διότι από τις στάχτες θα ξαναγεννιόταν όπως θα έπρεπε να είναι...)...

Σαν εκπρόσωποι ξεκίνησαν...Στην πορεία το έχασαν. Αν με ρωτάς, λοιπόν, ΔΕΝ είναι εκπρόσωποι (και οι δυο συγκεκριμένοι...) του Θεού. Κι ας ανήκουν στην εκκλησία...

Ο Μόρφου, ειδικά, πήρε πολύ κόσμο στο λαιμό του...με τα εμβόλια. Κόσμο και κοσμάκη. Με ποιό δικαίωμα ; Κι εδώ έρχεται και η προσωπική ευθύνη του καθενός. Το τί...εξουσία δίνει σε όλους αυτούς. Δε θέλει και πολύ μυαλό να σκεφτείς ότι ο παπάς είναι παπάς... και ο γιατρός είναι γιατρός...Άρα ; Είναι και στο χέρι μας τί θα πιστέψουμε και τί όχι. Ο Χριστός θέλει έξυπνους ανθρώπους και όχι βλάκες. Ανθρώπους που το εμβόλιο θα το έβλεπαν ως σωτηρία / προστασία και όχι ως...σφράγισμα...

Άρα που καταλήγουμε ; Και στα...κενά, λοιπόν, που έχει το ποίμνιο...
Λες οτι πρεπει να βαλουμε ΕΜΕΙΣ ενα Χ.Καταρχην αυτο προυππθερει κριτικη σκεψη και δεν την εχουν ολοι.ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΣΤΕΡΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΚΟΥΝ ΤΙ ΤΟΘς ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗς ΕΚΚΛΗΣΙΑς,ο πνευματικουλης τπους(ξερνω),ο μητροπολιτης τους,ο παπας της ενοριας κλπ.
Ας την αποκτήσουν. Την κριτική σκέψη εννοώ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, άλλο μέσο. Και άντε, οι παλαιότερες γενιές ακολουθούν τυφλά...Ας είναι οι νεότεροι αυτοί που θα θελήσουν να μελετήσουν, να ψάξουν τα πώς και τα γιατί. Η θρησκεία είναι υπόθεση καθαρά προσωπική. Κι αν θέλει κάποιος να βρει το Χριστό υπάρχει τρόπος να το κάνει, προσπερνώντας πολλούς...μεσάζοντες...
Η εκκλησια δνε πρεπει να τους βαλει ενα Χ;ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ Χ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;
ΟΧΙ λες;
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αλλά επειδή αναφέρθηκες στο Μόρφου, μάθε λοιπόν ότι αυτή είναι μια παλιά ιστορία για την οποία ο ίδιος ο Μόρφου παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του και ζήτησε συγχώρεση γιατί φέρθηκε αλαζονικά.
Το κακό με τον συγκεκριμένο (μιας και αναφέρεται συχνά σήμερα το όνομά του...) είναι ότι φέρεται πολύ συχνά αλλαζονικά. Και αυτό ξέρεις τί σημαίνει έτσι ; Ότι δεν είναι ταπεινός. Και δεν επιτρέπεται να μην είναι. Γιατί τον ακολουθεί κόσμος που, δυστυχώς, επηρεάζεται. Και από αυτόν και από όλους τους...παντογνώστες, τέτοιους είδους...

Μεγάλες μορφές (Παΐσιος, Πορφύριος, Τσαλίκης...) έκαναν υπακοή στους γιατρούς. Τους εμπιστεύονταν, σχεδόν τυφλά...
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,915 μηνύματα.
Το κακό με τον συγκεκριμένο (μιας και αναφέρεται συχνά σήμερα το όνομά του...) είναι ότι φέρεται πολύ συχνά αλλαζονικά. Και αυτό ξέρεις τί σημαίνει έτσι ; Ότι δεν είναι ταπεινός. Και δεν επιτρέπεται να μην είναι. Γιατί τον ακολουθεί κόσμος που, δυστυχώς, επηρεάζεται. Και από αυτόν και από όλους τους...παντογνώστες, τέτοιους είδους...

Μεγάλες μορφές (Παΐσιος, Πορφύριος, Τσαλίκης...) έκαναν υπακοή στους γιατρούς. Τους εμπιστεύονταν, σχεδόν τυφλά...

Τον έχω μελετήσει τον Μόρφου αρκετά. Το φέρεται πολύ συχνά "αλαζονικά" δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου αλλά δεν πρόκειται να απολογηθώ γι' αυτόν. Είναι κουραστικές οι προφητολογίες του και πολλά λόγια του αναπαράγονται από χριστιανοταλιμπάν site που μαζεύουν clicks και διαφήμιση.

Είναι καλός ποιμενάρχης όμως, πολύ διαβασμένος και έντιμος. Έλεγε π.χ. :

Οι ανεμβολίαστοι να προσεύχονται για τους εμβολιασμένους, και οι εμβολιασμένοι για τους ανεμβολίαστους.

Είναι ενάντια στο διχασμό, σέβεται και εκτιμάει την επιστήμη, εμπιστεύεται τους γιατρούς που πιστεύουν στο Θεό σαν κι αυτόν.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Guest 709611

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Είναι καλός ποιμενάρχης όμως, πολύ διαβασμένος και έντιμος. Έλεγε π.χ. :

Οι ανεμβολίαστοι να προσεύχονται για τους εμβολιασμένους, και η εμβολιασμένοι για τους ανεμβολίαστους.
Υποθέτω, αυτό που γράφεις, θα το είπε αφότου και ο ίδιος νόσησε. Γιατί άλλα είχα ακούσει και διαβάσει...

Τέλος πάντων...
Είναι ενάντια στο διχασμό, σέβεται και εκτιμάει την επιστήμη, εμπιστεύεται τους γιατρούς που πιστεύουν στο Θεό σαν κι αυτόν.
Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες...

Αν και, το σωστό θα ήταν να εμπιστεύεται τους γιατρούς. Πιστεύουν δεν πιστεύουν στο Θεό.-
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,046 μηνύματα.
Υποθέτω, αυτό που γράφεις, θα το είπε αφότου και ο ίδιος νόσησε. Γιατί άλλα είχα ακούσει και διαβάσει...

Τέλος πάντων...

Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες...
Ο Μόρφου πήρε πολύ κόσμο στον λαιμό του. Όλοι θυμόμαστε τις δηλώσεις του.
Μεγάλες μορφές (Παΐσιος, Πορφύριος, Τσαλίκης...) έκαναν υπακοή στους γιατρούς. Τους εμπιστεύονταν, σχεδόν τυφλά...
Αυτά εδώ θα έπρεπε να ακούγονται περισσότερο.
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,915 μηνύματα.
Υποθέτω, αυτό που γράφεις, θα το είπε αφότου και ο ίδιος νόσησε. Γιατί άλλα είχα ακούσει και διαβάσει...

Τέλος πάντων...

Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες...

Αν και, το σωστό θα ήταν να εμπιστεύεται τους γιατρούς. Πιστεύουν δεν πιστεύουν στο Θεό.-

Κοίτα ό,τι τον μισούν και γράφουν ένα σωρό λοιδορίες γι' αυτόν είναι γνωστό καιρό τώρα.

Όχι, το έλεγε πριν νοσήσει. Αυτό που είπε και τον αρχίσανε ξανά στη λοιδορία είναι πως ζήτησε ο ίδιος από την Παναγία να τον ταπεινώσει με έναν "κορονοιούλη" (το γράφω όπως το έχει πει ο ίδιος) γιατί λέει αμάρτησε με έπαρση και αλαζονεία. Τώρα τι τρέχει στην βαθειά στην ψυχή του, ένας Θεός το ξέρει.

Το σωστό δεν είναι να εμπιστεύεσαι τυφλά, δεν ευσταθεί λογικά αυτό που λες. Εμπιστεύεσαι προσεχτικά αυτόν που είναι κοντά σε σένα, στην δική σου κοσμοθεωρία. Υπάρχει επιστήμη της αλήθειας και επιστήμη του ψεύδους, μη γίνεσαι αφελής.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,592 μηνύματα.
Τον έχω μελετήσει τον Μόρφου αρκετά. Το φέρεται πολύ συχνά "αλαζονικά" δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου αλλά δεν πρόκειται να απολογηθώ γι' αυτόν. Είναι κουραστικές οι προφητολογίες του και πολλά λόγια του αναπαράγονται από χριστιανοταλιμπάν site που μαζεύουν clicks και διαφήμιση.

Είναι καλός ποιμενάρχης όμως, πολύ διαβασμένος και έντιμος. Έλεγε π.χ. :

Οι ανεμβολίαστοι να προσεύχονται για τους εμβολιασμένους, και οι εμβολιασμένοι για τους ανεμβολίαστους.

Είναι ενάντια στο διχασμό, σέβεται και εκτιμάει την επιστήμη, εμπιστεύεται τους γιατρούς που πιστεύουν στο Θεό σαν κι αυτόν.
Μα δεν δηλωνω χριστιανη,οποτε και σαφως θα λεω οτι θελω.Ουτε δηλωσα ποτε σωστη χριστιανη.
Που τα ειδες αυτα; :whatever:

Στο μεταξυ καμαρι μου,τσουζει η ολη φαση με τους ανεμβολιαστους, ανεμβολιαστε μου ναι;.
ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ.

Οταν επρεπε να εμβολαιστουν δεν το εκαναν,ειναι απολυτα αντικοινωνικοι ,επικινδυνοι για την δημοσια υγεια και βεβαια εκτος κοινωνιας,.ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ,οποτε και σαφως δεν με αφορουν καθολου,οπως και αυτοι χεστηκαν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΦ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΕΡΟ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΤΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ Σ ΤΟΥς ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΠΟ ΣΥΜΠΑΝ/
ΠΟΣΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ Ο ΚΩΛΟΓΕΡΟΣ;Κια δεν θα θελω την φυλακιση του;

Κατα τα αλλα σου ξαναλεω εγω ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ,ΟΥΤΕ ΣΩΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΄ΛΕΩ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.
Ταμαμ;
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Guest 709611

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το σωστό δεν είναι να εμπιστεύεσαι τυφλά, δεν ευσταθεί λογικά αυτό που λες. Εμπιστεύεσαι προσεχτικά αυτόν που είναι κοντά σε σένα, στην δική σου κοσμοθεωρία. Υπάρχει επιστήμη της αλήθειας και επιστήμη του ψεύδους, μη γίνεσαι αφελής.
Μάλλον δεν κατάλαβες τί ακριβώς θέλω να πω. Ποιό είναι το νόημα αυτού που είπα...

Σε κάθε περίπτωση, η ένστασή μου είναι σε αυτό που έγραψες : σέβεται και εκτιμάει την επιστήμη, εμπιστεύεται τους γιατρούς που πιστεύουν στο Θεό σαν κι αυτόν.

Και ξαναλέω...κακώς που εμπιστεύεται μόνο τους γιατρούς που πιστεύουν στο Θεό...Θα έπρεπε, λογικά, να εμπιστεύεται αυτούς που έχουν Θεό μέσα τους...Δηλαδή τους τίμιους, ηθικούς κι αυτό που λέμε...καλούς ανθρώπους κι επιστήμονες. Κι ας είναι και άθεοι.-

Τα βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είναι θέμα αφέλειας...
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,592 μηνύματα.
Ας την αποκτήσουν. Την κριτική σκέψη εννοώ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, άλλο μέσο. Και άντε, οι παλαιότερες γενιές ακολουθούν τυφλά...Ας είναι οι νεότεροι αυτοί που θα θελήσουν να μελετήσουν, να ψάξουν τα πώς και τα γιατί.
Για πες μου.
Το κρατος πρεπει να αφηνει κακους εκπαιδευτικους στη θεση τους; Να πουμε λοιπον να αποκτησουν τα παιδια σωστη κριση και να μην ακουν τους κακους εκπαιδευτικους; Ειναι δυνατον;

Κακους αστυνομικους στη θεση τους;Να ξερουμε δηλαδη να μην παμε σε αυτον τον αστυνομικο διοτι ειναι μαλακας;

Κακους γιατρους στη θεση τους;Να αποκτησω γνωσεις ετσι ωστε να μυριζομαι τον καλο γιατρο,αν παω σε κακο ας προσεχα;

Καταλαβαινεις τι λες;
Μαλοον οχι.

Οταν η πολιτεια υποτοθεται οτι ΟΦΕΙΛΕΙ να προστατευει την σωματικη μας ακεραιοτητα και να απομακρυνει τους αχρηστους ή κακους επαγγελματιες για να ειμαστε οκ,λες οτι η εκκλησια που υποτιθεται οτι ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ,δεν χρειαζεται να ασχοληται με τους κακους ποιμεναρχες,διοτι ας αποκτησουμε κριτικη σκεψη και να ξερουμε ποιους να ακουμε;
Σοβαρα;


Και στο κατηχητικο που τα πανε απο παιδια,θα εχουν αποκτησει και αυτα σωστη κριση για να ξερουν τι μαλακιες τους λεει ο καθενας;
Κια αυτος που μεγαλωσε ακουγοντας μαλακιες πως θα αποκτησει κριση;Αφου κανενας δενσ ταματησε τον μαλάκα να του λεει μαλακίες;

Και οποτε να γινουμε και γιατροι και οτιδηποτε για να καταλαβαινουμε τον σωστο γιατρο και να καταλαβαινουμε και τον κακο γιατρο για να μην την παταμε,ατομικη ευθυνη δηλαδη ΚΑΙ ΕΔΩ;

Αυτα που λες ειναι παντελως λαθος.
Ο ποιμεναρχης υποτιθεται οτι ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ.

ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ.

Εφοσον το κρατος μεριμνα για την σωματικη μας ακεραιοτητα ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ η εκκλησια που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ θα επρεπε να διωχνει με κλωτσεςι ολους αυτους τους μαλακες.Δεν ειναι δυναντον να λεμε να αποκτησει ο κοσμος κριση και να επιλεγει ποιον μητροπολιτη θα ακουει,αφου οι ιδιοι εχουν μεγαλωσει ακουγοντας αυτους τους ανθρωπους και κανενας δεν τους εβγταλε απο εκει.

Είναι ενάντια στο διχασμό, σέβεται και εκτιμάει την επιστήμη, εμπιστεύεται τους γιατρούς που πιστεύουν στο Θεό σαν κι αυτόν.
ΟΚ εδω μου εξηγησες απολυτα γιατι τα λες ολα αυτα.
Εδω μιλαει ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ! :jumpy:

Α..εισαι και πιστος καμαρι μου; ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΜΕΝΑ;
ΝΑΤΟΣ Ο ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ! :rofl:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top