Αγριόπη
Νεοφερμένο μέλος


Χμ, λοιπόν... αυτό πρέπει να το σκεφτώ, γιατί δεν καπνίζω.
Οπότε αν αντικαταστήσουμε την ώρα του τσιγάρου με ένα μασαζάκι (διάλεξε εσύ αν θα μου κάνεις η ίδια ή αν θα έρχεται άλλος), είμαι μέσα!![]()
![]()
Χμ..... για μασαζ'ακι... λιγουλάκι δύσκολο. Και που να τρέχω να φωνάζω άλλον.... Δημιουργούνται και υποχρεώσεις... καταλαβαίνεις



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος




Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stavros_
Δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σάλτσα για μακαρόνια... με απλά υλικά. Μπορεί κάποιος να help?
Άσπρη ή κόκκινη, τι προτιμάς;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder


Κρέμα γάλακτος έχεις;Σάλτσα για μακαρόνια... με απλά υλικά. Μπορεί κάποιος να help?
Μανιτάρια;
Πες τι υλικά έχεις να σου πούμε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stavros_
Δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


Κόκκινη... Όταν λέω υλικά απλά εννοώ κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα
οκ
ψιλοκόβεις ένα κρεμμύδι και το τσιγαρίζεις με λίγο λάδι
το σβήνεις αν θες με ένα ποτήρι λευκό κρασί αλλιώς κατευθείαν ρίχνεις μέσα μισό πουμαρό και λίγο νερό
ρίχνεις αρρωματικά όπως, σκόρδο, πιπέρι, αλάτι, λίγη ρίγανη αν θες
το αφήνεις να βράσει και να πιεί το νερό του κι είσαι έτοιμος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stavros_
Δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Κόκκινη... Όταν λέω υλικά απλά εννοώ κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
pummaro ή χυμό φρέσκιας ντομάτας
Ξεκινάμε με αυτά. Σωτάρεις (μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι) κρεμμύδι και σκόρδο. Μόλις σωτάρεις και αν έχεις λίγο κρασί ή (ουϊσκυ, βότκα στην ανάγκη) ρίχνεις λίγο μέσα, περίπου μισό ποτηράκι κρασί ή μια κουταλιά από τα άλλα δύο. Ανακατεύεις, αφήνεις 2-3 λεπτά και προσθέτεις την ντομάτα. Αν είναι πούμαρο βάζεις και λίγο νερό. Ανακατεύεις ξανά. Προσθέτεις αλάτι, μισό κουταλάκι του γλυκού, ζάχαρη επίσης μισό κουταλάκι του γλυκού, πιπέρι και ότι μυρωδικά έχεις από τα εξής: μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό,κλπ.
Χαμηλώνεις τη φωτιά και σκεπάζεις. Η σάλτσα πρέπει να "στέκεται" στο μακαρόνι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder




Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


1. αυτά εγώ τα κάνω με το μάτι και 2. από κουζίνα σε κουζίνα και από κατσαρόλα σε κατσαρόλα οι χρόνοι αλλάζουν
παρόλα αυτα, το κρεμμύδι θέλει κανα πεντάλεπτο μέχρι να το δεις να ροδίσει
αν ριξεις κρασί το αφήνεις να βράσει κανα δίλεπτο ώστε να βγάλει τα αρρώματα του
όσο για το πόσο να βράσει η σάλτσα εξαρτάται απ το πόσο νερό θα έχεις βάλει άρα πόση ώρα θα κάνει να το πιει
αν όμως υποθετικά έχεις βάλει μισό ποτήρι νερό, θέλει χοντρά χοντρά κανα τέταρτο?
το βλέπεις με το μάτι πότε δεν θα είναι μπλουμ αλλά να έχει πήξει/δέσει η σάλτσα
επιπλέον, όταν θες να "δέσει" μια σάλτσα, δεν κλείνεις το καπάκι, ώστε να δώσεις την δυνατότητα να εξατμιστεί το νερό με τον βρασμό
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stavros_
Δραστήριο μέλος


Καλύτερα να έχετε φάει πιο πριν όμως

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Ωραία... Cybillian και Αναστασία, θα σας κάνω το τραπέζι καποια μέρα!
Καλύτερα να έχετε φάει πιο πριν όμως![]()
Καλύτερα να σου κάνουμε το τραπέζι εμείς.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος


Υλικά
για 4 άτομα:
Διαδικασία
- 500 γρ. ριγκατόνι
- 300 γρ. ψαρονέφρι
- 2 μελιτζάνες ψιλοκομμένες
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 10 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1/2 ποτήρι σάλτσα τομάτας
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Το μυστικό στη συνταγή που ακολουθεί είναι να ψιλοκόψουμε όλα τα υλικά μας για να ψηθούν γρήγορα και να τρυπώσουν εύκολα μέσα στα ριγκατόνι μας. Παίρνουμε λοιπόν τα μαχαίρια και του δίνουμε και καταλαβαίνει. Κόβουμε τη μελιτζάνα και τις λιαστές ντομάτες σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρέας. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν με μια χούφτα χοντρό αλάτι για 10 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ρίζνουμε το κρέας στο τηγάνι και μαζί λίγο πιπέρι ακόμα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λάδι αν χρειάζεται. Έπειτα από 2 λεπτά βάζουμε και τις λιαστές ντομάτες και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Έπειτα από ένα λεπτάκι σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Μόλις τα υλικά δέσουν βάζουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Καλή μας όρεξη!
Δεν ειμαι σιγουρη για τις αναλογιες, γιατι εγω βαζω περιπου 500 γρ. κρεας. Αλλα φανταζομαι εξαρταται απο το πως αρεσει στον καθενα. Οι λιαστες ντοματες κανουν τη διαφορα πιστευω, μην τις παραλειψετε! Γιααααααμ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stavros_
Δραστήριο μέλος


Μάλλον θα ταν καλύτεραΚαλύτερα να σου κάνουμε το τραπέζι εμείς.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


οκ...
ΤΙ ΛΕΤΕ;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής


Η μάνα μου φτιάχνει μακαρόνια με κιμά μεν, όμως είναι ΑΘΛΙΑ και καμία σχέση με τη γνωστή μπολονέζ μακαρονάδα...
Ο κιμάς είναι κάπως πιο σκληρός, η ντομάτα φαίνεται λίγη και γενικά αυτό που παρατηρώ κυρίως είναι ο κιμάς και η πολύ υγρή σάλτσα ντομάτας με λάδι...

-petros
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.