Λέω να βάλω στο πρόγραμμα 1 φορά την εβδομάδα το αγαπημένο μου: μπισκότα γεμιστά σοκολάτα παπαδοπούλου, τα οποία βουτάω σε φρέσκο γάλα.
Σήμερα που ξύπνησα σκεφτόμουν ότι δεν έχω καμία όρεξη για καφέ χωρίς ζάχαρη.
Τελικά τον έκανα χωρίς ζάχαρη και τον ήπια και πιο αργά και μου πέρασε η ιδέα.
Αν είχε ζάχαρη θα τον είχα κατεβάσει σε λίγα λεπτά.
Αν ξεκίνησες πρόσφατα, δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να πας στο "μια φορά την βδομάδα" από τώρα. Σ' αυτή τη φάση, θα δεις διαφορά ακόμα και χωρίς αυστηρότητα και θερμιδομέτρηση, απλά κάνοντας μια εκκαθάριση στην διατροφή σου. Περιορίζεις αναψυκτικά, junk food, κρουασάν κτλ. Μετά γίνεσαι ακόμα πιο προσεκτικός. Μειώνεις ποσότητες, βάζεις πιο υγιεινές επιλογές. Συγχρόνως φροντίζεις να κάνεις γυμναστική και να έχεις την κίνηση στην καθημερινότητά σου. Πραγματικά, ούτε που θα καταλάβεις πώς θα φύγουν τα πρώτα κιλά έτσι. Αργότερα καλό θα ήταν να έκανες θερμιδομέτρηση. Περισσότερο για να έχεις εσύ εικόνα ότι το Χ στην Υ ποσότητα σου δίνει τόσες θερμίδες. Άπειρες φορές πέφτουμε έξω στον υπολογισμό των θερμίδων ή/και νομίζουμε ότι κάψαμε Χ θερμίδες, οπότε δικαιούμαστε / έχουμε περιθώριο για ατασθαλίες.
Ας είσαι ελαστικός στην αρχή. Είναι η δυσκολότερη φάση. Η στέρηση, η ψυχολογία κτλ είναι μεγάλοι καταλύτες, και μπορούν να σου γκρεμίσουν ό,τι κατάφερες να χτίσεις και να το πληρώσεις και με τόκο. Η πρόκληση είναι να χτίσεις έναν τρόπο ζωής, ο οποίος θα σε πάει μακριά και θα σου δίνει κάτι το διατηρήσιμο. Αυτό έρχεται σταδιακά. Οι περισσότεροι βιαζόμαστε και το πάμε παραπάνω απ' όσο πρέπει· μόνο επιθυμητά αποτελέσματα δεν έχουμε έτσι.
Κι επειδή είχαμε και τη συζήτηση του καφέ στην κουβεντούλα... Αν για σένα είναι βάσανο ο σκέτος καφές και δεν μπορείς να τον συνηθίσεις, τότε βάλε τη ζαχαρίτσα σου. Περισσότερο για λόγους υγείας, θα έλεγα να την κόψεις, καθώς υπάρχει αρκετή ζάχαρη σωρευτικά μες στην ημέρα. Αν, όμως, δεν μπορείς, βρε παιδί μου, δεν έγινε και κάτι να βάλεις και λίγη. Είναι απόλαυση, ο άτιμος. Απλά περιόρισε μετά την ζάχαρη από άλλες πηγές και είσαι εντάξει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 6 Οκτωβρίου 2024
Εντωμεταξυ αυτόν τον ντόρο με την πρωτεϊνη δεν τον καταλαβαίνω. Αφού ένας φυσιολογικός οργανισμός μπορεί να αξιοποιήσει 25-40g πρωτεϊνης ανά γεύμα (δλδ ανά 2-3ωρες), ποιος ο λόγος ακροτήτων όπως εχω δει σε Τικτοκ που τρώει ο άλλος 25 αυγά μονομιάς
α) Δεν γνωρίζουν όλοι και β) το τι θα δεις να κάνουν για views, reactions, followers άστο.