Fitness Thread!

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
Ντέβιλ, με βάση το ότι πλέον έχω πιάσει τα 60 κιλά μηχάνημα με plates στο vertical, με τι αλτήρες πιστεύεις θα κάνω δουλειά στην άσκηση των πιέσεων πάγκου; Με 14κιλα;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Βάλε τα 60 στον ελευθερο πάγκο και δοκίμασε να τα κάνεις με βοήθεια απο πάνω. Ποσα κιλά εισαι ειπαμε ;

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.728 μηνύματα.

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.728 μηνύματα.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
Ο στόχος σου ποιος είναι?

Κοιλίτσα άστο δεν φεύγει. Μόνο με φάρμακο η αν στεγνώσεις στην δίαιτα

Να στεγνώσω για το καλοκαιράκι....

Αμα κάνεις σωστή προετοιμασία δηλαδή.

1. Προπονηση με βάρη

2. ΕΚγυμναση κοιλιακών ξεχωριστά

3. Διατροφή στεγνή με πρωτεϊνη

μια χαρά εξαφανίζεις τη κοιλιτσα το είδα πέρυσι απλα δεν είχα τοσο γυμνασμένους κοιλιακούς για να φανούν.
Δεν εκανα απομονωτικές για τους κοιλιακους. Λάθος αυτό.

Στο μηχάνημα τα 57,5 16 επαναλήψεις έβγαλα και πάγκο τελευταία φορά είχα κάνει πριν κάνα 2-3 βδομάδες τα 50 για 10

Ωραία βάλε 60 και δοκίμασε να τα κάνεις για 5. Έχε ένα άτομο απο πάνω σου.

Ειναι βασικό να μπορείς να κάνεις τα κιλά σου σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ εκτός του deadlift στο οποίο επειδή εμπλέκονται οι περισσότερες μυικές ομάδες σε μια άσκηση (πλάτη+ποδια) πρέπει να κάνεις το 1.5 του βάρους στη περίπτωση σου 90 κιλά.

σκυφτή κωπηλατική + πάγκο οριζόντιο + άρσεις + καθίσματα κάνεις χαλαρά το βάρος σου.
Πιέσεις ωμων με μπάρα προσωπικά την έχω καταργήσει ειναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ για τη σπονδυλική στήλη.... στις άρσεις τραβάς απο κάτω με ευθεία τη πλάτη... ειναι βασικό ο ευθειασμός της μέσης πριν ξεκινήσεις. Τα ιδια και στη συφτή κωπηλατική που όμως έχει κινδυνο για κήλες στη βουβωνική περιοχή εαν δεν εχεις σωστή τεχνική ή το παρακάνεις με τα κιλά.

Στο μηχάνημα δεν ξέρεις... και εγω επικληνή έκανα 100 κιλά τις προαλλες για 10... στο μηχάνημα.

Κάνω 100 κιλα πιέσεις στον επικληνη για 10 ; σε καμία περίπτωση.

Πιστευω τα 100 αυτά θα ηταν πραγματικά στο πάγκο το πολύ 90 κιλά.

*Θα βάλω σε λίγο μια σκυφτή κωπηλατική στα 80 κιλά για 9 επαναληψεις... τωρα εχω φτάσεις τις 12... να δεις τη τεχνική.

Τελευταία επεξεργασία:

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.581 μηνύματα.
Στα διαλείμματα του 1 ή 2,3 λεπτών ανάμεσα στα σετ δεν χρειάζεται να σκρολλαρουμε για 10+' στο insta και να καθυστερουμε τους υπόλοιπους που θέλουν να πάνε στο μηχάνημα :-*
Αυτός που σκρολαρει μάλλον κάνει συντήρηση. Δεν παίζει αν θέλεις να προπονηθείς σοβαρά και να κάνεις βαριά σετ, να είσαι σε θέση να παίζεις στο διάλειμμα.
Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, της απλής συντήρησης δηλ, ας παίζουν τηρώντας το χρόνο. Δεν θέλουν όλοι συνεχώς να μεγαλώνουν, αναμενόμενο.

Πάντως ένα από τα καλά των πιο ακριβών χωρών είναι ο εξοπλισμός, η καθαριότητα και ο λιγότερος κόσμος.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Πάντως ένα από τα καλά των πιο ακριβών χωρών είναι ο εξοπλισμός, η καθαριότητα και ο λιγότερος κόσμος.
Κι εγώ με αυτή τη λογική έκλεινα σε πανάκριβα γυμναστήρια γιατί μου είχε βγεί η πίστη με οτιδήποτε άλλο και το μεγαλυτερο μου θέμα είναι η καθαριότητα, κι όμως ακόμα και τα πιο ακριβά τιγκάρουν με κόσμο

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.581 μηνύματα.
IMG_5662.jpeg

Η χύτρα σώζει ζωές και βγάζει το κοτόπουλο φουλ ζουμερό και νόστιμο σε 15 λ!! Ακόμη και με ελάχιστο λαδακι.
Απλά επενδύστε σε μια πολύ καλή χύτρα.

Το βλέπετε αρκετά σκούρο λόγω πάπρικας καπνιστής και κουρκουμά.
Ποσότητες κτλ δεν έχει νόημα να πούμε.
Ανάλογα με το αν είναι πιο μεγάλο ή μικρό γεύμα της ημέρας και τις ανάγκες και τους στόχους της κάθε περιόδου.

Δεν έχω πάρει ειδικό σκεύος για ρύζι ακόμη….

Κι εγώ με αυτή τη λογική έκλεινα σε πανάκριβα γυμναστήρια γιατί μου είχε βγεί η πίστη με οτιδήποτε άλλο και το μεγαλυτερο μου θέμα είναι η καθαριότητα, κι όμως ακόμα και τα πιο ακριβά τιγκάρουν με κόσμο
Ε ναι ρε συ, αν πηγαίνω μετά από την δουλειά και βρίσκω αναμονή όντας κομμάτια και βιαστική…

Θεωρώ υπάρχουν παντού 2-3 χώροι, σχεδόν σε κάθε πόλη ( εννοώ Αθήνα και για 2 στο εξωτερικό που έχω υπόψιν ), δεν ξέρω τι παίζει επαρχία.
Απλά θα παντρευτείς το αμάξι στις μεγάλες πόλεις.

Εμένα πια με βολεύει γυμναστήριο κοντά στην δουλειά και προπόνηση ακριβώς μετά από αυτήν.

~~~~~~~~~~~
Έχει δοκιμάσει καμία/κανένας τον ειδικό παρασκευαστή ρυζιού ( δεν θυμάμαι πως το λένε το ρημάδι) ;

Εχει αρχίσει και με κουράζει η φάση με το κατσαρολάκι.
Αξίζει λέτε;
Αν ναι, ποια μάρκα προτείνετε;

Τελευταία επεξεργασία:

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.
Έχει δοκιμάσει καμία/κανένας τον ειδικό παρασκευαστή ρυζιού ( δεν θυμάμαι πως το λένε το ρημάδι) ;

Εχει αρχίσει και με κουράζει η φάση με το κατσαρολάκι.
Αξίζει λέτε;
Αν ναι, ποια μάρκα προτείνετε;
Γιατί δεν το κάνεις με τον "τεμπέλικο" τρόπο (aka βράσιμο και βουρ στο σουρωτήρι), άμα σου είναι μπελάς ο άλλος τρόπος;

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αυτός που σκρολαρει μάλλον κάνει συντήρηση. Δεν παίζει αν θέλεις να προπονηθείς σοβαρά και να κάνεις βαριά σετ, να είσαι σε θέση να παίζεις στο διάλειμμα.
Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, της απλής συντήρησης δηλ, ας παίζουν τηρώντας το χρόνο. Δεν θέλουν όλοι συνεχώς να μεγαλώνουν, αναμενόμενο
Βρε ας κάνει διάλειμμα αλλά όχι 15' το κάθε διάλειμμα.... Επίσης πραγματικά δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα. Δεν μπορούν ούτε λίγο χωρίς το κινητό τους . Κ δεν το κάνουν λίγοι ... Σχεδόν όλοι ....

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Χθές είχαμε κανονίσει με τη παρέα να πάμε στο Βύρωνος πολιτεία....

επειδή όπως σας έχω πεί είμαι πλέον υπ' ατμόν για να φύγω απο την Αθήνα η αλήθεια ειναι ότι δεν θέλω να μετακινώ καθόλου το αυτοκινητό μου στο κέντρο της Αθήνας... οπότε λέω θα το κατεβάσω μέχρι την Αττική 9απο εδω που μένω) θα το παρκάρω εκει γύρω στα πέριξ (βρίσκεις πάντα στην Αδμήτου να παρκάρεις) και θα πάρω το μετρό μέχρι τον Άγιο Ιωάννη και απο εκεί ποδαράτο απο οσο είδα δεν ηταν πολύ μακρυά 2.5 χιλιόμετρα.

Μιλάμε όταν βγήκα απο το μετρό και άρχισα να ρωτάω... όλοι με αντιμετώπισαν λές και θα κάνω Μαραθώνιο :laugh: :laugh: ένας πρώτος περιπτέρας αμέσως μου είπε ΤΑΞΙ να πάρεις ! μια άλλη κοπέλα μου λέει καλα θα πάς ως εκει πάνω με τα πόδια ;;;;και ένας ντελιβεράς αφου είχα ακομη ενα χιλιόμετρο μπροστά μου (ειχα φάσει σχεδον ολοκληρη τη διαδρομη) μου λεει το θεϊκο θέλεις ακομη 20 λεπτά :laugh::laugh:

20 λεπτά για ένα χιλιόμετρο ΟΚ.

Τελικά όλη την διαδρομή την έκανα 18 λεπτά (εντονο περπάτημα) και ειχε και ανηφορά , ενα ωραιότατο αερόβιο :cool::cool:

το μεσημερι είχα πάει γυμναστήριο και είχα παίξει για πλάτη κωπηλατική με αλτήρα σε κάθε χέρι 42.5 κιλα (όχι μαζί αλλα σε κάθε χέρι ξεχωριστά).

Κάτσαμε φάγαμε... κατα τις 12 τους πρότεινα να πάμε και για κάνα ποτό οπότε ειχε και κανα 2ωρο ορθοστασία σε ενα κλαμπάκι μέρχι που άρχισαν να παίζουν τα τουμπερλέκια και σηκωθηκαμε και φύγαμε. Εκεί κατα τις 3.

Μεγάλη η ηλικια μας για τέτοια .... κοντευω 40 :laugh:

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.
Χθές είχαμε κανονίσει με τη παρέα να πάμε στο Βύρωνος πολιτεία....

επειδή όπως σας έχω πεί είμαι πλέον υπ' ατμόν για να φύγω απο την Αθήνα η αλήθεια ειναι ότι δεν θέλω να μετακινώ καθόλου το αυτοκινητό μου στο κέντρο της Αθήνας... οπότε λέω θα το κατεβάσω μέχρι την Αττική 9απο εδω που μένω) θα το παρκάρω εκει γύρω στα πέριξ (βρίσκεις πάντα στην Αδμήτου να παρκάρεις) και θα πάρω το μετρό μέχρι τον Άγιο Ιωάννη και απο εκεί ποδαράτο απο οσο είδα δεν ηταν πολύ μακρυά 2.5 χιλιόμετρα.

Μιλάμε όταν βγήκα απο το μετρό και άρχισα να ρωτάω... όλοι με αντιμετώπισαν λές και θα κάνω Μαραθώνιο :laugh: :laugh: ένας πρώτος περιπτέρας αμέσως μου είπε ΤΑΞΙ να πάρεις ! μια άλλη κοπέλα μου λέει καλα θα πάς ως εκει πάνω με τα πόδια ;;;;και ένας ντελιβεράς αφου είχα ακομη ενα χιλιόμετρο μπροστά μου (ειχα φάσει σχεδον ολοκληρη τη διαδρομη) μου λεει το θεϊκο θέλεις ακομη 20 λεπτά :laugh::laugh:

20 λεπτά για ένα χιλιόμετρο ΟΚ.

Τελικά όλη την διαδρομή την έκανα 18 λεπτά (εντονο περπάτημα) και ειχε και ανηφορά , ενα ωραιότατο αερόβιο :cool::cool:

το μεσημερι είχα πάει γυμναστήριο και είχα παίξει για πλάτη κωπηλατική με αλτήρα σε κάθε χέρι 42.5 κιλα (όχι μαζί αλλα σε κάθε χέρι ξεχωριστά).

Κάτσαμε φάγαμε... κατα τις 12 τους πρότεινα να πάμε και για κάνα ποτό οπότε ειχε και κανα 2ωρο ορθοστασία σε ενα κλαμπάκι μέρχι που άρχισαν να παίζουν τα τουμπερλέκια και σηκωθηκαμε και φύγαμε. Εκεί κατα τις 3.

Μεγάλη η ηλικια μας για τέτοια .... κοντευω 40 :laugh:
Άνετα θα μπορούσες να αποφύγεις το κέντρο και να πας μέσω Κατεχάκη -περιφερειακο για Άλιμο στο Βύρωνος πολιτεία με το αμαξι. Επειδή γνωρίζω πολύ καλά αυτές τις περιοχές δε είναι δύσκολο να ανέβεις από Άγιο Ιωάννη για Βύρωνα αλλά είναι λίγο ζορικη η διαδρομή.

Τώρα από τη άλλη, στη Αθήνα ναι μεν περπατάμε πολύ αλλά όχι και πάνω από 1-2 χλμ η πλειοψηφία από ότι έχω παρατηρήσει. Χρησιμοποιούν συνδυαστικά τα ΜΜΜ για να γλυτώσουν ένα κομμάτι της διαδρομής.

Guest 881237

Επισκέπτης

Είναι λογικό αν πάμε γυμναστήριο να έχει κολλήσει η ζυγαριά ακόμα κι αν τρώμε σε έλλειμμα? :cry_x:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Είναι λογικό αν πάμε γυμναστήριο να έχει κολλήσει η ζυγαριά ακόμα κι αν τρώμε σε έλλειμμα? :cry_x:
Για γυμναστηριο δεν ξερω (πιθανον οτι χανεις απο έλλειμα σε διαιτα να το πήρες σε μυες) αλλά ως ανθρωπος που εχω κανει δυο φορες μεγαλη διαιτα (ειμαι στην 2η τωρα), καποιες φορές σε καποια κιλά χτυπάς ένα πλατω κατω απο το οποιο ειναι δυσκολο να πέσεις αλλα αν επιμεινεις πέφτεις εν τέλει. Για μενα ειναι τα 98 με 100 κιλά. Για άλλους δεν ξέρω.

Προσφέρω τη μικρή μου γνωση μονο.

Συνέχισε τις προσπάθειές σου.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Χθεσινή προπόνηση (πριν το χαλαρό αερόβιο στον Βύρωνα) :P

Πλάτη :

Σκυφτή κωπηλατική με αλτήρες

42.5 x 10

32.5 x 12

32.5 x 10

Χέρια Τρικέφαλοι - Ώμοι

Εκτάσεις τρικεφάλων σε τροχαλία όρθιος

50kg x 12 reps
45 kg x 12
40 x 12
40 x 10

Πιέσεις τρικεφάλων σε μηχάνημα

55kg x 13
55kg x 12
50kg x 12
50kg x 10

Εκτάσεις ώμων
15κιλά σε κάθε χέρι για 15
15 x 12
12.5 x 12
12.5 x 10

Διατάσεις - τέλος προπόνησης.

** Η κωπηλατική με μπάρα είναι δύσκολη άσκηση και κρύβει πολλούς κινδύνους δεν ειναι τυχαίο που φόρτωσα κιλά στο 1ο σέτ και στα επόμενα 2 μείωσα τα κιλά... καθώς όταν κουραστείς σε αυτή την άσκηση και χαλαρώσεις υπάρχει κίνδυνος να μην την εκτελέσεις σωστά και να προκύψει σοβαρός τραυματισμος (πχ βουβωνοκήλη-ομφαλοκήλη ή κήλη στον δίσκο της σπονδυλικής στήλης ) προσπάθησα να κρατήσω την μέση ευθεία και φόρεσα και ζώνη.

Μην την κάνεiς εάν δεν έχεις επίβλεψη και μην φορτώνεις κιλά εάν δεν έχεις κάποια χρόνια εξοικείωσης με τα βάρη και τη γυμναστική ωστε να μπορέσει να αντέξει το σώμα σου την καταπόνηση.
Τα ίδια ίσχουουν και για τα βιντεάκια που έβαλα με τις ασκήσεις στον πάγκο.

τα επομενα σέτ ηταν με εμφανώς λιγότερα κιλά (-10).

Σχετικό βίντεο : https://files.fm/u/m4wxbnr9r6

Guest 881237

Επισκέπτης

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.261 μηνύματα.
Από το φθινόπωρο έχω πέσει σε τοίχο. Μια στασιμότητα στα κιλά στο γυμναστήριο και στο σωματικό βάρος.

Θα δοκιμάσω αλλαγές στις ασκήσεις και θα αυξήσω το βάρος σταδιακά ακόμα και αν πέσω αρχικά σε επαναλήψεις.
Στόχος μου για το καλοκαίρι να ανεβάσω κατά 10% τα κιλά που σηκώνω στις επαναλήψεις που κάνω τώρα, και να φτάσω τα 110kg σωματικού βάρους.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Nai και συνήθως συμβαίνει προς τα τελευταία κιλά
οχι απαραιτητα, σε μενα τουλάχιστον.

Σκέψου τα νορμαλ μου ειναι 80.

Το πλατω το παθαινω στα 98, μετα στα 87 και μετα οσο κατεβαινει απο κει και πέρα μικραινει ο ρυθμος, αντι να χανω ενα κιλο ανα χ μερες, χανω μισό.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Από το φθινόπωρο έχω πέσει σε τοίχο. Μια στασιμότητα στα κιλά στο γυμναστήριο και στο σωματικό βάρος.

Θα δοκιμάσω αλλαγές στις ασκήσεις και θα αυξήσω το βάρος σταδιακά ακόμα και αν πέσω αρχικά σε επαναλήψεις.
Στόχος μου για το καλοκαίρι να ανεβάσω κατά 10% τα κιλά που σηκώνω στις επαναλήψεις που κάνω τώρα, και να φτάσω τα 110kg σωματικού βάρους.

Πόσα κάνεις στον πάγκο ; Μιλάω για 1-3 reps.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια