Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.699 μηνύματα.

08-04-24

18:21
Ούτε σταγόνα. Δεν έχω πιει ποτέ.δεν πίνεις;
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.

08-04-24

21:42
Πήρα αυτόν εδώ καθώς διάβασα πολύ καλές κριτικές. Επίσης, έχω αγοράσει τον illy Decaf για την Nespresso machine που έχω ο οποίος είναι πολύ γευστικός.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

08-04-24

21:48
φρ. εσπρέσο σκέτο.
Έχω καλή εσπρεσιέρα με μύλο που αλέθει τον καφέ εκείνη την ώρα αλλά δεν ξέρω τι κάνω λάθος και βγαίνει σάπιος.
Έχω δοκιμάσει τα πάντα πολύ χτύπημα λίγο χτύπημα λίγα παγάκια πολλά παγάκια βγαίνει σαν νερόΧ
Παίζει ρόλο το «χτυπητήρι»; δεν ξέρω πως λέγεται, έχω ένα απλό για φραπέ
δώστε κάνα τιπ οι «καφετζήδες»
Έχω καλή εσπρεσιέρα με μύλο που αλέθει τον καφέ εκείνη την ώρα αλλά δεν ξέρω τι κάνω λάθος και βγαίνει σάπιος.
Έχω δοκιμάσει τα πάντα πολύ χτύπημα λίγο χτύπημα λίγα παγάκια πολλά παγάκια βγαίνει σαν νερόΧ
Παίζει ρόλο το «χτυπητήρι»; δεν ξέρω πως λέγεται, έχω ένα απλό για φραπέ
δώστε κάνα τιπ οι «καφετζήδες»
dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.650 μηνύματα.

08-04-24

21:52
φρ. εσπρέσο σκέτο.
Έχω καλή εσπρεσιέρα με μύλο που αλέθει τον καφέ εκείνη την ώρα αλλά δεν ξέρω τι κάνω λάθος και βγαίνει σάπιος.
Έχω δοκιμάσει τα πάντα πολύ χτύπημα λίγο χτύπημα λίγα παγάκια πολλά παγάκια βγαίνει σαν νερόΧ
Παίζει ρόλο το «χτυπητήρι»; δεν ξέρω πως λέγεται, έχω ένα απλό για φραπέ
δώστε κάνα τιπ οι «καφετζήδες»
τα bars* παίζουν ρόλο και η ποσότητα νερού που θα περάσει. δοκίμασε 2πλή δόση.
* αποκλείεται να σηκώνει όσα μια επαγγελματική. bars εννοώ την μονάδα πίεσης.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Nine bars of pressure, which is nine times the weight of air at sea level, is the gold standard for extracting consistently great espresso in a 25- to 30-second time frame. Any higher or lower level of pressure results in imperfect extraction, typically producing espresso that is too strong or too weak.

Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.602 μηνύματα.

08-04-24

22:20
Εγώ μια φορά που πήρα το τέτοια συσκευασία με καφεινή και έφτιαξα φρ εσπρέσσο έβγαινε τελειώς νερουλός, μπορεί να μην ξέρω να φτιάχνω καφέ στο σπίτι, αλλά μια φορά είχα παραγγείλει φρεντο εσπρέσσο σε ένα καφενείο και αναγνώρισα άμεσως τη γεύση-νερουλό ότι είναι από αυτη τη συσκευασία ίδιος όπως είχα φτιάξει εγώ....Πήρα αυτόν εδώ καθώς διάβασα πολύ καλές κριτικές. Επίσης, έχω αγοράσει τον illy Decaf για την Nespresso machine που έχω ο οποίος είναι πολύ γευστικός.
View attachment 131458
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.

03-07-24

09:52
Καλημέρα σε όλους και σε όλες,
Όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν έχω Nespresso coffee machine για να φτιάχνω καφέ σπίτι. Αυτά τα χρόνια συνήθως αγοράζω κάψουλες Starbucks και illy καθώς είναι οι μόνες που μου αρέσουν. Το θέμα είναι ότι τις συνήθισα τόσα χρόνια και θέλω να αλλάξω γεύσεις, σκέφτηκα να παραγγείλω τις αυθεντικές Nespresso pods μέσω internet. Έχει δοκιμάσει κάποιος τις κάψουλες της συγκεκριμένης εταιρείας (ανεξαρτήτως γεύσης) ώστε να μου πει γνώμη;;
Όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν έχω Nespresso coffee machine για να φτιάχνω καφέ σπίτι. Αυτά τα χρόνια συνήθως αγοράζω κάψουλες Starbucks και illy καθώς είναι οι μόνες που μου αρέσουν. Το θέμα είναι ότι τις συνήθισα τόσα χρόνια και θέλω να αλλάξω γεύσεις, σκέφτηκα να παραγγείλω τις αυθεντικές Nespresso pods μέσω internet. Έχει δοκιμάσει κάποιος τις κάψουλες της συγκεκριμένης εταιρείας (ανεξαρτήτως γεύσης) ώστε να μου πει γνώμη;;
Fernando_A
Δραστήριο μέλος
Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 754 μηνύματα.

03-07-24

16:02
Έχω ακούσει ότι είναι καλές. Δεν τις έχω δοκιμάσει όμως.Καλημέρα σε όλους και σε όλες,
Όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν έχω Nespresso coffee machine για να φτιάχνω καφέ σπίτι. Αυτά τα χρόνια συνήθως αγοράζω κάψουλες Starbucks και illy καθώς είναι οι μόνες που μου αρέσουν. Το θέμα είναι ότι τις συνήθισα τόσα χρόνια και θέλω να αλλάξω γεύσεις, σκέφτηκα να παραγγείλω τις αυθεντικές Nespresso pods μέσω internet. Έχει δοκιμάσει κάποιος τις κάψουλες της συγκεκριμένης εταιρείας (ανεξαρτήτως γεύσης) ώστε να μου πει γνώμη;;
View attachment 134741
View attachment 134742
View attachment 134744
View attachment 134745
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.008 μηνύματα.

24-11-24

09:54
Εγω ερχομαι .. ναι ειναι μερακλιδικος...φαινεται.... ειναι ο αγαπημενος αμα ειμαι σπιτι και τον φτιαχνω εγω και τον μελεταω.Κυριακή πρωί, ας σας κεράσω ένα ελληνικό καφεδάκι απ τα χεράκια μου. Είδατε μερακλίδικο που τον κάνω, με μπόλικο καϊμάκι;
Ωχ εχετε ελληνικο εκει? νομιζα οτι πινεται νεροζουμια με στρουντελ?
Θελει ομως και υποκρουση να δεσει.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

24-11-24

09:55
Φραπες μονο ρεεει
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.008 μηνύματα.

24-11-24

09:56
Μια χαρα ... η μύηση θελει το χρονο της.Φραπες μονο ρεεει
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.

24-11-24

11:18
εμείς τον φέρνουμε από Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη από γνωστά καφεκοπτεία. Τον Λουμίδη και τον Bravo τους βρίσκεις και δω, σε ελληνικά σούπερ μάρκετ.Εγω ερχομαι .. ναι ειναι μερακλιδικος...φαινεται.... ειναι ο αγαπημενος αμα ειμαι σπιτι και τον φτιαχνω εγω και τον μελεταω.
Ωχ εχετε ελληνικο εκει? νομιζα οτι πινεται νεροζουμια με στρουντελ?
Θελει ομως και υποκρουση να δεσει.
Εγώ πίνω καθημερινά νεροζούμι. Αυτός είναι ο κυριακάτικος
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

24-11-24

11:27
Σε όποιον αρέσει η μαστίχα, αξίζει μια παραγγελία από Χίο. Να ψήνεις τον γκαϊφέ σου και να μοσχομυρίζει η μαστίχα - και ωραία γεύση. Απόλαψη!
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.019 μηνύματα.

24-11-24

11:29
Χθες για πρώτη φορά στην έξοδο είπα να δοκιμάσω κάτι πιο μοντέρνο και να μην πάρω πάλι διπλό ελληνικό σκέτο. Πήρα φραπέ να δοκιμάσω. Δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο εκ πρώτης όψεως αλλά εν συνεχεία με ανακάτεψε άσχημα το στομάχι. Ειδικά όταν γυρνούσαμε στο στρατόπεδο ένιωθα πως θα τα βγάλω όλα. Αδιάφορος ο φραπές θα έλεγα.
Ελληνικός μόνο.
Ελληνικός μόνο.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.

24-11-24

11:33
αλλά και στον ελληνικό, μπορεί να σε ενοχλήσει το κατακάθι. Ξέρω κόσμο, που δεν το μπορείΧθες για πρώτη φορά στην έξοδο είπα να δοκιμάσω κάτι πιο μοντέρνο και να μην πάρω πάλι διπλό ελληνικό σκέτο. Πήρα φραπέ να δοκιμάσω. Δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο εκ πρώτης όψεως αλλά εν συνεχεία με ανακάτεψε άσχημα το στομάχι. Ειδικά όταν γυρνούσαμε στο στρατόπεδο ένιωθα πως θα τα βγάλω όλα. Αδιάφορος ο φραπές θα έλεγα.
Ελληνικός μόνο.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.019 μηνύματα.

24-11-24

11:40
Βασικά δεν πίνεις το κατακάθι. Το αφήνουμε πάντα. Μάλλον ο φραπές με πείραξε επειδή είναι γενικά φύσει κρύο ρόφημα και αυτό σε ανακατεύει εύκολα το στομάχι. Εμένα συνήθως μαρεσουν τα πιο ζεστά ροφήματα τύπου Ελληνικός, σοκολάτα, τσάι (ακόμα και το καλοκαίρι με καύσωνα). Προτιμώ τον κρύο καιρό αλλά τα ζεστά ροφήματα. Άντε βγάλε άκρη τώρααλλά και στον ελληνικό, μπορεί να σε ενοχλήσει το κατακάθι. Ξέρω κόσμο, που δεν το μπορεί

touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.

24-11-24

11:43
ναι σύμφωνη, αλλά πάντα λίγο ανακατεύεται.Βασικά δεν πίνεις το κατακάθι. Το αφήνουμε πάντα.
Τώρα Ξάνθη θα εχει κρύο. Πιο ωραία είναι η ζεστή σοκολάτα, να χαρεί και η καρδούλα σου
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.008 μηνύματα.

24-11-24

12:00
Ε ημαρτον τι σχεση εχει το κατακαθι..κατω ειναι δεν φτανεις εκει.αλλά και στον ελληνικό, μπορεί να σε ενοχλήσει το κατακάθι. Ξέρω κόσμο, που δεν το μπορεί
Το κατακαθι δεν το πειραζουμε ειναι η πηγη για τα μελουμενα.
Η επιτυχία του ελληνικου ειναι η θερμικη επεξεργασια του υφιστατε χαμηλα και προοδευτικα ..μονο δευτερολεπτα φτανει στους 100.
Για αυτο στην χοβολη ειναι πιο καλος.
Δοκιμασε να ριξεις τον καφε στο μπρικι με καφτο νερο ..τον εκαψες.
Ολοι οι αλλοι καφεδες , εσπρεσο ,γαλλικος γινονται σταθερα στους 100 και παραπανω σε ολη την διαδικασια.
Για αυτο και ο γαλλικος που ειναι φτιαγμενος στο κλασσικο ποτήρι του ειναι πιο καλος απο την μηχανη.
Εμεις εδω δεν εχουμε καλα καφεκοπτεια και παιρνουμε Βravo και Λουμιδη
16€ το κιλο.
Περνουμε ομως και γερμανικες μαρμελαδες που ειναι καλες και φτηνες γιατι εμεις εδω δεν εχουμε φρουτα να κανουμε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δηλαδη κατσε τωρα .. αυτο το τιπ μου αρεσει...αν ριξω ψήγμα μαστιχα κομματακι οταν κανω τον καφε θα εχω αλλη αισθηση? ή πρεπει να ειναι σκονη η μαστιχα?Σε όποιον αρέσει η μαστίχα, αξίζει μια παραγγελία από Χίο. Να ψήνεις τον γκαϊφέ σου και να μοσχομυρίζει η μαστίχα - και ωραία γεύση. Απόλαψη!
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.

24-11-24

12:11
Γιαννάκη, έχω πτυχίο στον ελληνικό. Στα ιατρικά και μηχανολογικά και ηλεκτρικά, ό,τι πεις το υπακούω. Αλλά στα ελληνοκαφετικά, να με ακούς εσύ. Φυσικά το ένα μυστικό για τον καλό καφέ είναι το σωστό timing στο να σηκώσεις το μπρίκιΗ επιτυχία του ελληνικου ειναι η θερμικη επεξεργασια του υφιστατε χαμηλα και προοδευτικα ..μονο δευτερολεπτα φτανει στους 100.
Για αυτο στην χοβολη ειναι πιο καλος.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Παιδιά, ωραία η μαστίχα, αλλά στο τσουρέκι.
Επίσης θα συμφωνήσω με τις μαρμελάδες. Απαράδεκτα ακριβές! Και γω αγοράζω απ το λιντλ, όταν πάω Ελλάδα, στο οποίο πηγαίνω βασικά για μαρμελάδα.
4 ευρώ τα 350 γραμμάρια στο σούπερ μάρκετ! Πράγματι, λες και δε μας περισσεύουν φρούτα! Και είναι πανεύκολο να φτιάξεις, αλλά δεν έχω κουζίνα ελεύθερη.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.008 μηνύματα.

24-11-24

12:35
χα χα ..σεβομαι τα πτυχια αλλα εγω παω για διδακτορικο.Γιαννάκη, έχω πτυχίο στον ελληνικό. Στα ιατρικά και μηχανολογικά και ηλεκτρικά, ό,τι πεις το υπακούω. Αλλά στα ελληνοκαφετικά, να με ακούς εσύ. Φυσικά το ένα μυστικό για τον καλό καφέ είναι το σωστό timing στο να σηκώσεις το μπρίκι
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Παιδιά, ωραία η μαστίχα, αλλά στο τσουρέκι.
Επίσης θα συμφωνήσω με τις μαρμελάδες. Απαράδεκτα ακριβές! Και γω αγοράζω απ το λιντλ, όταν πάω Ελλάδα, στο οποίο πηγαίνω βασικά για μαρμελάδα.
4 ευρώ τα 350 γραμμάρια στο σούπερ μάρκετ! Πράγματι, λες και δε μας περισσεύουν φρούτα! Και είναι πανεύκολο να φτιάξεις, αλλά δεν έχω κουζίνα ελεύθερη.
Ναι στο σηκωμα αλλα πιο σηκωμα?
Η ελευθερη αποσταση του καφε απο το στενοτερο χειλος του μπρικιου. πρεπει να ειναι 3-4 εκατσοστα... Την αποσταση αυτη το φουσκωμα πρεπει να το διανυσει σε 30''...μετα σηκωνουμε απο την φωτια πεφτει 1cm και παλι κατω να φουσκωσει.αυτο το επαναλαμβανουμε 2 φορες..
Ετσι εχουμε λειο και μελωμένο καιμακι.
Αυτα με Μπραβο και Λουμιδη με τους κομοτηνεζικους καφεδες δεν ξερω.
Σωστο
Λαθος
Λαθος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 174 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- riariaki_1990
- Reader
- ck_chrysiis
- Hased Babis
- p.theofanis
- A350
- American Economist
- fmarulezkd
- johnsala
- touvlo
- taketrance
- Μήτσος10
- Scandal
- Jack of Spades
- synthnightingale
- AggelikiGr
- Kate1914
- Paragontas7000
- giannhs2001
- Advocatus diaboli
- rafaela11
- Μαυρίκιος
- ROM32
- Wonderkid
- Unboxholics
- Fernando_A
- hirasawayui
- Dmzk
- Thinkguy
- suaimhneas
- chester20080
- Luludaki
- ggl
- Esperos1
- alexis.patrinos
- Εριφύλη
- Phantomas
- Alessandra Eliza
- Arianara S3
- Τodoroki
- GeorgePap2003
- NickTheQuick
- charmander
- User2350
- camil
- Maria_Xagorari
- Abiogenesis
- P.Dam.
- Joji
- kalhkardia
- jj!
- marww
- spring day
- parrot/παπαγάλος
- mpapa
- Ilma
- Memetchi
- oups
- Sherlockina
- Stelios725
- Citylights
- ThanasisR.
- Panagiotis849
- Viedo
- Μεγάρα
- Idontknoww
- sunsetpp
- jims
- Mt73
- Φωτεινη Τζα.
- Sevasti
- Panos_02
- Αναστασία197
- Kassiopi
- T C
- ΘανάσοςG4
- fretoe
- Theodora03
- SlimShady
- tslef8
- Johnman97
- VasoGrimes
- Αλκης Κ.
- harry akritas
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.