Αγαπημένος καφές

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καφές;
Multiple votes are allowed.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 190)
  • Φραπεδιά (η αθάνατη ελληνική παράδοση)

    Ψήφοι: 43 22,6%
  • Φραπόγαλο (η παράδοση σε έκδοση baby)

    Ψήφοι: 13 6,8%
  • Ελληνικός (ή η επιστροφή της χόβολης)

    Ψήφοι: 20 10,5%
  • Ελληνικός διπλός (για διπλή απόλαυση)

    Ψήφοι: 27 14,2%
  • Φίλτρου (η διάφανη απόλαυση)

    Ψήφοι: 30 15,8%
  • Εσπρέσσο (η δύναμη σε ristretto ή lungo)

    Ψήφοι: 17 8,9%
  • Καπουτσίνο (με πολλή πολλή κρέμα ή σαντιγύ)

    Ψήφοι: 38 20,0%
  • Φρεντοτσίνο (τα καινά δαιμόνια ...)

    Ψήφοι: 10 5,3%
  • Εσπρέσσο φρέντο (γιατί είμαστε θερμοί τύποι)

    Ψήφοι: 38 20,0%
  • Καπουτσίνο φρέντο (γιατί έχει ωραίο αφρό)

    Ψήφοι: 38 20,0%
  • Άλλος

    Ψήφοι: 3 1,6%
  • Δεν πίνω καφέ

    Ψήφοι: 13 6,8%

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Πήρα αυτόν εδώ καθώς διάβασα πολύ καλές κριτικές. Επίσης, έχω αγοράσει τον illy Decaf για την Nespresso machine που έχω ο οποίος είναι πολύ γευστικός.

IMG_4447.jpeg
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
φρ. εσπρέσο σκέτο.
Έχω καλή εσπρεσιέρα με μύλο που αλέθει τον καφέ εκείνη την ώρα αλλά δεν ξέρω τι κάνω λάθος και βγαίνει σάπιος.
Έχω δοκιμάσει τα πάντα πολύ χτύπημα λίγο χτύπημα λίγα παγάκια πολλά παγάκια βγαίνει σαν νερόΧ
Παίζει ρόλο το «χτυπητήρι»; δεν ξέρω πως λέγεται, έχω ένα απλό για φραπέ

δώστε κάνα τιπ οι «καφετζήδες»
 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.650 μηνύματα.
φρ. εσπρέσο σκέτο.
Έχω καλή εσπρεσιέρα με μύλο που αλέθει τον καφέ εκείνη την ώρα αλλά δεν ξέρω τι κάνω λάθος και βγαίνει σάπιος.
Έχω δοκιμάσει τα πάντα πολύ χτύπημα λίγο χτύπημα λίγα παγάκια πολλά παγάκια βγαίνει σαν νερόΧ
Παίζει ρόλο το «χτυπητήρι»; δεν ξέρω πως λέγεται, έχω ένα απλό για φραπέ

δώστε κάνα τιπ οι «καφετζήδες»


τα bars* παίζουν ρόλο και η ποσότητα νερού που θα περάσει. δοκίμασε 2πλή δόση.

* αποκλείεται να σηκώνει όσα μια επαγγελματική. bars εννοώ την μονάδα πίεσης.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Nine bars of pressure, which is nine times the weight of air at sea level, is the gold standard for extracting consistently great espresso in a 25- to 30-second time frame. Any higher or lower level of pressure results in imperfect extraction, typically producing espresso that is too strong or too weak.

:big_boss:
 

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.
Πήρα αυτόν εδώ καθώς διάβασα πολύ καλές κριτικές. Επίσης, έχω αγοράσει τον illy Decaf για την Nespresso machine που έχω ο οποίος είναι πολύ γευστικός.

View attachment 131458
Εγώ μια φορά που πήρα το τέτοια συσκευασία με καφεινή και έφτιαξα φρ εσπρέσσο έβγαινε τελειώς νερουλός, μπορεί να μην ξέρω να φτιάχνω καφέ στο σπίτι, αλλά μια φορά είχα παραγγείλει φρεντο εσπρέσσο σε ένα καφενείο και αναγνώρισα άμεσως τη γεύση-νερουλό ότι είναι από αυτη τη συσκευασία ίδιος όπως είχα φτιάξει εγώ....
 

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους και σε όλες,

Όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν έχω Nespresso coffee machine για να φτιάχνω καφέ σπίτι. Αυτά τα χρόνια συνήθως αγοράζω κάψουλες Starbucks και illy καθώς είναι οι μόνες που μου αρέσουν. Το θέμα είναι ότι τις συνήθισα τόσα χρόνια και θέλω να αλλάξω γεύσεις, σκέφτηκα να παραγγείλω τις αυθεντικές Nespresso pods μέσω internet. Έχει δοκιμάσει κάποιος τις κάψουλες της συγκεκριμένης εταιρείας (ανεξαρτήτως γεύσης) ώστε να μου πει γνώμη;;

IMG_6434.png


IMG_6433.png


IMG_6447.png


IMG_6448.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 754 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους και σε όλες,

Όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν έχω Nespresso coffee machine για να φτιάχνω καφέ σπίτι. Αυτά τα χρόνια συνήθως αγοράζω κάψουλες Starbucks και illy καθώς είναι οι μόνες που μου αρέσουν. Το θέμα είναι ότι τις συνήθισα τόσα χρόνια και θέλω να αλλάξω γεύσεις, σκέφτηκα να παραγγείλω τις αυθεντικές Nespresso pods μέσω internet. Έχει δοκιμάσει κάποιος τις κάψουλες της συγκεκριμένης εταιρείας (ανεξαρτήτως γεύσης) ώστε να μου πει γνώμη;;

View attachment 134741

View attachment 134742

View attachment 134744

View attachment 134745
Έχω ακούσει ότι είναι καλές. Δεν τις έχω δοκιμάσει όμως.
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.
Κυριακή πρωί, ας σας κεράσω ένα ελληνικό καφεδάκι απ τα χεράκια μου. Είδατε μερακλίδικο που τον κάνω, με μπόλικο καϊμάκι;
 

Συνημμένα

  • καφεσ.jpg
    καφεσ.jpg
    18,7 KB · Εμφανίσεις: 19

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.008 μηνύματα.
Κυριακή πρωί, ας σας κεράσω ένα ελληνικό καφεδάκι απ τα χεράκια μου. Είδατε μερακλίδικο που τον κάνω, με μπόλικο καϊμάκι;
Εγω ερχομαι .. ναι ειναι μερακλιδικος...φαινεται.... ειναι ο αγαπημενος αμα ειμαι σπιτι και τον φτιαχνω εγω και τον μελεταω.
Ωχ εχετε ελληνικο εκει? νομιζα οτι πινεται νεροζουμια με στρουντελ?
Θελει ομως και υποκρουση να δεσει.

 

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Φραπες μονο ρεεει
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.008 μηνύματα.
Τελευταία επεξεργασία:

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.
Εγω ερχομαι .. ναι ειναι μερακλιδικος...φαινεται.... ειναι ο αγαπημενος αμα ειμαι σπιτι και τον φτιαχνω εγω και τον μελεταω.
Ωχ εχετε ελληνικο εκει? νομιζα οτι πινεται νεροζουμια με στρουντελ?
Θελει ομως και υποκρουση να δεσει.

εμείς τον φέρνουμε από Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη από γνωστά καφεκοπτεία. Τον Λουμίδη και τον Bravo τους βρίσκεις και δω, σε ελληνικά σούπερ μάρκετ.
Εγώ πίνω καθημερινά νεροζούμι. Αυτός είναι ο κυριακάτικος
 

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.
Σε όποιον αρέσει η μαστίχα, αξίζει μια παραγγελία από Χίο. Να ψήνεις τον γκαϊφέ σου και να μοσχομυρίζει η μαστίχα - και ωραία γεύση. Απόλαψη!
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.020 μηνύματα.
Χθες για πρώτη φορά στην έξοδο είπα να δοκιμάσω κάτι πιο μοντέρνο και να μην πάρω πάλι διπλό ελληνικό σκέτο. Πήρα φραπέ να δοκιμάσω. Δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο εκ πρώτης όψεως αλλά εν συνεχεία με ανακάτεψε άσχημα το στομάχι. Ειδικά όταν γυρνούσαμε στο στρατόπεδο ένιωθα πως θα τα βγάλω όλα. Αδιάφορος ο φραπές θα έλεγα.

Ελληνικός μόνο.
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.
Χθες για πρώτη φορά στην έξοδο είπα να δοκιμάσω κάτι πιο μοντέρνο και να μην πάρω πάλι διπλό ελληνικό σκέτο. Πήρα φραπέ να δοκιμάσω. Δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο εκ πρώτης όψεως αλλά εν συνεχεία με ανακάτεψε άσχημα το στομάχι. Ειδικά όταν γυρνούσαμε στο στρατόπεδο ένιωθα πως θα τα βγάλω όλα. Αδιάφορος ο φραπές θα έλεγα.

Ελληνικός μόνο.
αλλά και στον ελληνικό, μπορεί να σε ενοχλήσει το κατακάθι. Ξέρω κόσμο, που δεν το μπορεί
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.020 μηνύματα.
αλλά και στον ελληνικό, μπορεί να σε ενοχλήσει το κατακάθι. Ξέρω κόσμο, που δεν το μπορεί
Βασικά δεν πίνεις το κατακάθι. Το αφήνουμε πάντα. Μάλλον ο φραπές με πείραξε επειδή είναι γενικά φύσει κρύο ρόφημα και αυτό σε ανακατεύει εύκολα το στομάχι. Εμένα συνήθως μαρεσουν τα πιο ζεστά ροφήματα τύπου Ελληνικός, σοκολάτα, τσάι (ακόμα και το καλοκαίρι με καύσωνα). Προτιμώ τον κρύο καιρό αλλά τα ζεστά ροφήματα. Άντε βγάλε άκρη τώρα :lol:
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.008 μηνύματα.
αλλά και στον ελληνικό, μπορεί να σε ενοχλήσει το κατακάθι. Ξέρω κόσμο, που δεν το μπορεί
Ε ημαρτον τι σχεση εχει το κατακαθι..κατω ειναι δεν φτανεις εκει.
Το κατακαθι δεν το πειραζουμε ειναι η πηγη για τα μελουμενα.
Η επιτυχία του ελληνικου ειναι η θερμικη επεξεργασια του υφιστατε χαμηλα και προοδευτικα ..μονο δευτερολεπτα φτανει στους 100.
Για αυτο στην χοβολη ειναι πιο καλος.
Δοκιμασε να ριξεις τον καφε στο μπρικι με καφτο νερο ..τον εκαψες.
Ολοι οι αλλοι καφεδες , εσπρεσο ,γαλλικος γινονται σταθερα στους 100 και παραπανω σε ολη την διαδικασια.
Για αυτο και ο γαλλικος που ειναι φτιαγμενος στο κλασσικο ποτήρι του ειναι πιο καλος απο την μηχανη.

Εμεις εδω δεν εχουμε καλα καφεκοπτεια και παιρνουμε Βravo και Λουμιδη
16€ το κιλο.

1732441749571.png
1732441905026.png

Περνουμε ομως και γερμανικες μαρμελαδες που ειναι καλες και φτηνες γιατι εμεις εδω δεν εχουμε φρουτα να κανουμε.

1732442090469.png
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Σε όποιον αρέσει η μαστίχα, αξίζει μια παραγγελία από Χίο. Να ψήνεις τον γκαϊφέ σου και να μοσχομυρίζει η μαστίχα - και ωραία γεύση. Απόλαψη!
Δηλαδη κατσε τωρα .. αυτο το τιπ μου αρεσει...αν ριξω ψήγμα μαστιχα κομματακι οταν κανω τον καφε θα εχω αλλη αισθηση? ή πρεπει να ειναι σκονη η μαστιχα?
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.
Η επιτυχία του ελληνικου ειναι η θερμικη επεξεργασια του υφιστατε χαμηλα και προοδευτικα ..μονο δευτερολεπτα φτανει στους 100.
Για αυτο στην χοβολη ειναι πιο καλος.
Γιαννάκη, έχω πτυχίο στον ελληνικό. Στα ιατρικά και μηχανολογικά και ηλεκτρικά, ό,τι πεις το υπακούω. Αλλά στα ελληνοκαφετικά, να με ακούς εσύ. Φυσικά το ένα μυστικό για τον καλό καφέ είναι το σωστό timing στο να σηκώσεις το μπρίκι
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Παιδιά, ωραία η μαστίχα, αλλά στο τσουρέκι.

Επίσης θα συμφωνήσω με τις μαρμελάδες. Απαράδεκτα ακριβές! Και γω αγοράζω απ το λιντλ, όταν πάω Ελλάδα, στο οποίο πηγαίνω βασικά για μαρμελάδα.
4 ευρώ τα 350 γραμμάρια στο σούπερ μάρκετ! Πράγματι, λες και δε μας περισσεύουν φρούτα! Και είναι πανεύκολο να φτιάξεις, αλλά δεν έχω κουζίνα ελεύθερη.
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.008 μηνύματα.
Γιαννάκη, έχω πτυχίο στον ελληνικό. Στα ιατρικά και μηχανολογικά και ηλεκτρικά, ό,τι πεις το υπακούω. Αλλά στα ελληνοκαφετικά, να με ακούς εσύ. Φυσικά το ένα μυστικό για τον καλό καφέ είναι το σωστό timing στο να σηκώσεις το μπρίκι
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Παιδιά, ωραία η μαστίχα, αλλά στο τσουρέκι.

Επίσης θα συμφωνήσω με τις μαρμελάδες. Απαράδεκτα ακριβές! Και γω αγοράζω απ το λιντλ, όταν πάω Ελλάδα, στο οποίο πηγαίνω βασικά για μαρμελάδα.
4 ευρώ τα 350 γραμμάρια στο σούπερ μάρκετ! Πράγματι, λες και δε μας περισσεύουν φρούτα! Και είναι πανεύκολο να φτιάξεις, αλλά δεν έχω κουζίνα ελεύθερη.
χα χα ..σεβομαι τα πτυχια αλλα εγω παω για διδακτορικο.
Ναι στο σηκωμα αλλα πιο σηκωμα?
Η ελευθερη αποσταση του καφε απο το στενοτερο χειλος του μπρικιου. πρεπει να ειναι 3-4 εκατσοστα... Την αποσταση αυτη το φουσκωμα πρεπει να το διανυσει σε 30''...μετα σηκωνουμε απο την φωτια πεφτει 1cm και παλι κατω να φουσκωσει.αυτο το επαναλαμβανουμε 2 φορες..
Ετσι εχουμε λειο και μελωμένο καιμακι.
Αυτα με Μπραβο και Λουμιδη με τους κομοτηνεζικους καφεδες δεν ξερω.
Σωστο

1732443826973.png
1732443916978.png

Λαθος


1732444214466.png
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top