Το νήμα λέγεται Linkedin Tips και το άλλο εργασία στην ελλάδα ή στο εξωτερικό
Μια πρόταση δεν έχει γραφτεί και το διαβάζουν και νέοι/νέες....μόνο ιστορίες για αγρίους.
Να σου δώσω εγώ tips που έχω κάνει την τύχη μου απ' το linkedin. Υποθέτω πως το προφίλ είναι στα αγγλικά, με ελληνικά προφίλ δεν έχω ασχοληθεί.
Το βασικό είναι να βάζεις keywords στον τίτλο σου γιατί το search engine χτυπάει πρώτα τον τίτλο.
Για παράδειγμα, ο δικός μου είναι: Software Architect - Technology Expert / Azure / M365 / SharePoint
Μετά πρέπει να έχεις ένα καλό About, μία παράγραφο μόνο όχι κατεβατά, σε άριστα αγγλικά. Χρησιμοποίησε το chatgpt αν δεν είσαι σίγουρος για τα αγγλικά σου.
Βάζεις certifications αν έχεις, όλα τα υπόλοιπα είναι σάλτσες.
Μιας και ανοίξατε όμως "αμπελοφιλοσοφίες" να πω τη γνώμη μου, είναι πολύ σωστή η "πληρωμένη" συμβουλή της amarelia. Δουλεύεις σκληρά για να μπορείς να πουλάς το τομάρι σου ακριβά. Πάντα πρέπει να χώνεσαι πρώτος, να παίρνεις ευθύνες, να ξελασπώνεις καταστάσεις και να είσαι χαμηλών τόνων. Μετά ζητάς με τσαμπουκά αύξηση. Αν την πάρεις συνεχίζεις, αλλιώς φεύγεις. Οι καλοί δεν χάνονται.
Στην σταδιοδρομία σου θα υπάρξουν στιγμές που πρέπει να χωθείς στα βαθειά. Προσωπικά έχω κάνει 6-7 φορές reskilling και συνεχίζω να μαθαίνω. Χώνομαι μόνος μου στα δύσκολα, είμαι πάντα ένα βήμα μπροστά εργάζομαι και στον ελεύθερο χρόνο μου για mind storming. Στην ημέρα μου όμως φροντίζω να είμαι χαλαρός, βγάζω τα tasks λίγο πριν το deadline (εκτός αν βαριέμαι πολύ να περιμένω

) κάνω τα meetings μου και 18:00 κλείσαμε.
Τα managerial πόστα είναι τα χειρότερα. Βαρετά με μεγάλη φθορά, κυνηγάς τους άλλους, δίνεις λογαριασμό για τις @@κίες τους και τρως το ξύλο από κάθε μεριά. Δικαιολογούν βέβαια παραπάνω μισθό αλλά τουλάχιστον για το δικό μου ρόλο δεν συμφέρει.
Το απόλυτο επαγγελματικό tip είναι να μαθαίνεις απ' τα λάθη των άλλων.