Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.931 μηνύματα.

Ευτυχώς έχω εναρμονιστεί με αυτή την ιδέα.Αγαπητέ, λυπάμαι να χαλάω καρδιές σε όσους συμπαθώ αλλά αυτό θα επέλθει μόνο με το sweet release of death
View attachment 151917
I'm just gonna drink a beer and chill while the world ends

Entropy24
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 240 μηνύματα.

Linkedin Lunatics Taylor's version
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.625 μηνύματα.

Πραγματικα δεν υπαρχει πιο αηδιαστικο πραγμα. Άπειρες τέτοιες θέσεις ανεβαινουν στο Linkedin και μενουν ανοιχτες 5,6,8 μηνες μεχρι και χρονο εχω δει...και τωρα εχει παρει η μπαλα και τα internships! Credit Analyst Intern ζηταει ο αλλος και λεει ΜΙΝΙΜΟΥΜ 1 χρονο προυπηρεσια στη θεση και γνωση R , Python και SQL ! Κατσε ρε...αμα αυτος εχει τοσο "ΚΑΛΟ" background γιατι να ερθει να κανει INTERNSHIP ? Πατε καλα μωρε;
Καλα το ιδιο κανουν και σε αλλες θεσεις . Μπορει πχ να σου δωσουν ενα μινι εξελ σε διαδικτυακη συνεντευξη και να σου πουν βρες μου σε 10 λεπτα , ebit , EBITDA , Net Profit κλπ (που αυτα ειναι της πλακας σε σχεση με αυτα ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ βαζουν) και πες μου τι βλεπεις με βαση τα οικονομικα στοιχεια. Αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο αν μιλαμε για εναν ανθρωπο με εμπειρια πανω στο finance αλλα τωρα να το βαζουν σε ατομα που ψαχνουν να κανουν ενα γαμω internship ε παει πολυ...Μια φορά του είχαν ζητήσει να γράψει κώδικα ζωντανά και 5 άτομα της συνέντευξης απλά παρακολουθούσαν
Ψάχνεις intership , οι απαιτησεις ειναι στο θεο , δεν βρισκεις και καταληγεις εστιαση.τώρα κυριολεκτικά χέσε ψηλά και αγνάντευε, δεν έχω ιδέα πως ξεκινάει κανείς.
Όπως; Γιατι εγω προσωπικα για τους περισσοτερους με σπουδες δεν βλεπω κατι ξεκαθαρο περα απο καριερα σε οποιοδηποτε τομεα-εκτος κ αν εισαι εισοδηματιαςΗ υγεία να είναι καλά και πιστεύω ότι πάντα υπάρχουν εναλλακτικές για τον καθένα.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.458 μηνύματα.

Ομαδάρχης του πικπα και αυτός.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.870 μηνύματα.

Όπως; Γιατι εγω προσωπικα για τους περισσοτερους με σπουδες δεν βλεπω κατι ξεκαθαρο περα απο καριερα σε οποιοδηποτε τομεα-εκτος κ αν εισαι εισοδηματιας
Mεγαλώνοντας θα αρχίσεις να βλέπεις κάποια πράγματα πιο ψύχραιμα και να μην σε συγκινεί τόσο η γνώμη του "Linkedin".

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι εγκλωβίζονται σε μια μιζέρια γύρω από ενοικιαζόμενα, εστιατόριο ή καφέ και δημόσιο. Δεν αφήνουν το μυαλό τους να δουν κάτι άλλο που μπορεί να είναι πιο δημιουργικό ως επάγγελμα. Ένας οικογενειακός φίλος Βέλγος μου είχε πει πριν 2 χρόνια περίπου: είναι μύθος ότι το Βέλγιο είναι πιο «δυνατή» οικονομία και οργανωμένη χώρα από την Ελλάδα. Ο μύθος αυτός υπάρχει επειδή οι Έλληνες τον συντηρούν ενώ οι Βέλγοι ποτέ δεν συγκρίνουν τη χώρα τους με άλλη χώρα. Υπάρχει η προσγειωμένη άποψη ότι ο καθένας κάνει αυτό που μπορεί στη ζωή του. Οπότε θα σου έλεγα, να κάνεις αυτό που μπορείς και σου αρέσει. Είναι η ίδια άποψη του Βέλγου. Το πρόβλημα ξεκινάει από τη λογική «έχω αυτό το πτυχίο και άρα πρέπει να κάνω δουλειά σχετική με το πτυχίο». Ένας μέσος Βέλγος, Γερμανός, κτλ δεν σκέφτεται με βάση το πτυχίο όσο με βάση τι του αρέσει να κάνει. Είχα γνωρίσει στην εστία έναν Γερμανό που σπούδαζε χημικός αλλά στο 3ο έτος ανακάλυψε ότι του άρεσε η φωτογραφία και πλέον έχει ιδρύσει μια εταιρία ψηφιακής φωτογραφίας από οροσειρές και φυσικά τοπία, επειδή του άρεσε και η ορειβασία ως χόμπι. Τη χημεία την σπούδασε σαν πτυχίο, γνώσεις και επειδή ήθελε να ανακαλύψει τον εαυτό του μέσα από αυτή την πορεία.
Για παράδειγμα, γιατί ένας φιλόλογος θέλει να εγκλωβίζεται στη μιζέρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να κοιμάται σε αερόστρωμα και να τρώει στο πάτωμα; Σαν νέος πτυχιούχος με 2-3 μεταπτυχιακά και προφίσιενσι γιατί δεν ανακαλύπτει μια νέα δραστηριότητα που θα μπορούσε να την υλοποιήσει ως επάγγελμα; Γιατί να μην γίνει ελεύθερος επαγγελματίας; Ή να μην ιδρύσει μια μικρή δική του επιχείρηση; Αυτό θα έλεγε ένας δυτικός Ευρωπαίος, λάτρης και αγνός φιλέλληνας.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.625 μηνύματα.

Κακά τα ψέμματα αν θες να γινεις αυτοδημιουργητος επιχειρηματιας στην Ελλαδα σε κλαδο που δεν ειναι ΝΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ σε ΜΗ ΝΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ μερος εισαι δυσκολα αν θες παραλληλα να εισαι σωστος κ εντιμος απεναντι και στο κρατος και στους υπαλληλους σου (αν εχεις) . Βασικα οτι ξεφευγει του ΝΤΟΥΡΙΣΜΟΥ εισαι δυσκολα! Για παραδειγμα με συμφοιτητες μου εχουμε μια επιχειρηματικη ιδεα που θα λυνει ενα πολυπλοκο φορολογικο ζητημα που ενδιαφερει πολλους ελληνες ευτυχως ή δυστυχως αλλα το φορολογικο τοπιο ειναι γκριζο σε εκεινη τη περιοχη. Αυτο δεν προκειται να το στηριξει το ελληνικο κρατος που ειναι απο τα πιο αναχρωνιστικα κρατη της ευρωπης και σε καθε αξιολογηση ειναι στο πατο...ο ΝΤΟΥΡΙΣΜΟΣ θα σε κερδισει...γιατι Ο ΝΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ειναι η "βαρια βιομηχανια της χωρας" . Πηγαινε πχ φτιαξε φροντιστηριο μεσης εκπαιδευσης και αν βγαλεις εστω και σοβαρο κερδος με το να εισαι εντιμος θα σου ζωγραφισω μια κλανια στο τοιχο! Ασε που στο συγκεκριμενο κομματι δεν μπορεις να εισαι και τοσο λαμογιο...ποσο να κλεψεις; Ενω στο ΝΤΟΥΡΙΣΜΟ επειδη υπαρχει πολλαπλασια ζητηση απο το να μαθει το παιδι σου μαθηματικα ο αλλος ΚΑΝΕΙ οτι γουσταρει...Γιατί να μην γίνει ελεύθερος επαγγελματίας; Ή να μην ιδρύσει μια μικρή δική του επιχείρηση; Αυτό θα έλεγε ένας δυτικός Ευρωπαίος, λάτρης και αγνός φιλέλληνας.
Το εχω ξανα γραψει εδω : Οσοι εχουν σπιτακια σε νησια και τα νοικιαζουν τα καλοκαιρια βγαζουν ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ και μαλιστα μαυρο...αλλα αυτα ειναι τυχερα...οι περισσοτεροι αν οχι ολοι τα κληρονομησαν τα σπιτια αυτα
Σε κομματια καθαρης επιχειρηματικοτητας δεν μπορουμε σε καμια περιπτωση να συγκριθουμε με Γερμανιες , Βελγιο ,ΗΠΑ , Ελβετια . Ελαχιστοι μπορουν εδω να κανουν το χομπι τους επαγγελμα
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.870 μηνύματα.

Λόγω της ΑΑΔΕ επειδή λειτουργώ το σύστημα πολύ καλά λόγω δουλειάς, υπάρχει κάτι που μπορείς να μην δηλώσεις στην εφορία;
Μισό λάθος διαφορά και στο σύστημα καταγράφεται το οτιδήποτε. Συμφωνώ ότι με τον ΝΤΟΥΡΙΣΜΟ ορισμένοι κάνουν λεφτά αλλά επειδή έχω συγγενείς στον ΝΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ κλάδο, τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά άσχετα αν έχουμε ΝΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.
Μια τετραμελής οικογένεια τσέχων μπορεί να παραγγείλει μια αγγουροντοματοσαλάτα και 1 μπύρα.
Σκέψου όμως την ίδια λογική θα μπορούσε να έχει ένας Γερμανός και εξηγώ. Στη Γερμανία έχουν ένα επίσης γραφειοκρατικό ψηφιακό σύστημα φορολογίας (βλ. πλατφόρμα ELSTER) και γενικά ο ανύπαντρος ή όποιος δεν έχει περιουσιακά στοιχεία ή άλλα έσοδα, πληρώνει πολλά. Σκέψου λοιπόν, ότι ένας Γερμανός αν θέλει να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να διστάζει γιατί μπορεί να λέει "πώς θα συγκριθώ εγώ με την Miele". Όμως ο καθένας κάνει την προσπάθειά του. Η Miele είναι μια εταιρεία. Ο κάθε πολίτης απλά προσπαθεί να ζήσει. Το ότι μια Γερμανία έχει μια συγκεκριμένη οικονομική οργάνωση δεν σημαίνει ότι αυτή η οργάνωση γίνεται κατανοητή στον μέσο Γερμανό. Μια Γερμανίδα γειτόνισσα καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας, εργαζόταν σε 2 σχολεία την ημέρα για να μπορέσει να βγάζει έναν αξιοπρεπή μισθό κυρίως γα τα πάγια κόστη του μήνα. Δεν είναι τόσο ιδανικά ή στρωμένα ή ότι μόνο οι Έλληνες "αδικούνται". Δεν αντέχω αυτή την μηδενιστική λογική ότι όλα είναι μαύρα στην Ελλάδα.
Εδώ λοιπόν έρχεσαι στα λόγια μου. Αφού θεωρείς ότι έχεις τα προσόντα, την σωστή επαγγελματική ηθική, την τίμια εργασία για ποιο λόγο να μην πας καλά; Με το κράτος θα φτιάξεις την επιχείρηση; Τι σχέση έχει το κράτος αν ο άλλος θέλει καθημερινά να πηγαίνει για καφέ, να πίνει το ακριβότερο φρέντο του καταλόγου, να πηγαίνει διακοπές σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο, να αγοράζει ακριβά ρούχα από ψηφιακές πλατφόρμες, γενικά να συντηρεί μια καταναλωτική ζωή πάνω από τα εισοδήματά του; Αν θες να αποκτήσεις κάτι, απλά δουλεύεις για να βγάλεις τα χρήματα και να το αγοράσεις. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι κλαίγονται και αν πάρεις ένα τηλέφωνο ακόμη και ένα Γ' κατηγορίας ξενοδοχείο μια καθημερινή, δεν βρίσκεις δωμάτιο. Σε συνοικιακή ταβέρνα προχθές βράδυ δεν βρήκαμε τραπέζι να καθήσουμε και αναγκαστήκαμε να ψάξουμε σε άλλη περιοχή. Ο δρόμος γεμάτος με κίνηση αυτοκινήτων και όχι φτηνού κόστους. Υπάρχει μια «ψευδαίσθηση» φτώχειας αλλά επιμένω ότι ο συνομήλικος γερμανός που δουλεύει σε μια εταιρία ή σε ένα σχολείο, δεν έχει δικό του αυτοκίνητο ενώ το σπίτι του είναι μια απλή γκαρσονιέρα με πλαστικό πλακάκι μπάνιου με κρύο ενοίκιο 850 ευρώ.

Σκέψου όμως την ίδια λογική θα μπορούσε να έχει ένας Γερμανός και εξηγώ. Στη Γερμανία έχουν ένα επίσης γραφειοκρατικό ψηφιακό σύστημα φορολογίας (βλ. πλατφόρμα ELSTER) και γενικά ο ανύπαντρος ή όποιος δεν έχει περιουσιακά στοιχεία ή άλλα έσοδα, πληρώνει πολλά. Σκέψου λοιπόν, ότι ένας Γερμανός αν θέλει να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να διστάζει γιατί μπορεί να λέει "πώς θα συγκριθώ εγώ με την Miele". Όμως ο καθένας κάνει την προσπάθειά του. Η Miele είναι μια εταιρεία. Ο κάθε πολίτης απλά προσπαθεί να ζήσει. Το ότι μια Γερμανία έχει μια συγκεκριμένη οικονομική οργάνωση δεν σημαίνει ότι αυτή η οργάνωση γίνεται κατανοητή στον μέσο Γερμανό. Μια Γερμανίδα γειτόνισσα καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας, εργαζόταν σε 2 σχολεία την ημέρα για να μπορέσει να βγάζει έναν αξιοπρεπή μισθό κυρίως γα τα πάγια κόστη του μήνα. Δεν είναι τόσο ιδανικά ή στρωμένα ή ότι μόνο οι Έλληνες "αδικούνται". Δεν αντέχω αυτή την μηδενιστική λογική ότι όλα είναι μαύρα στην Ελλάδα.
Κακά τα ψέμματα αν θες να γινεις αυτοδημιουργητος επιχειρηματιας στην Ελλαδα σε κλαδο που δεν ειναι ΝΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ σε ΜΗ ΝΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ μερος εισαι δυσκολα αν θες παραλληλα να εισαι σωστος κ εντιμος απεναντι και στο κρατος και στους υπαλληλους σου (αν εχεις).
Εδώ λοιπόν έρχεσαι στα λόγια μου. Αφού θεωρείς ότι έχεις τα προσόντα, την σωστή επαγγελματική ηθική, την τίμια εργασία για ποιο λόγο να μην πας καλά; Με το κράτος θα φτιάξεις την επιχείρηση; Τι σχέση έχει το κράτος αν ο άλλος θέλει καθημερινά να πηγαίνει για καφέ, να πίνει το ακριβότερο φρέντο του καταλόγου, να πηγαίνει διακοπές σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο, να αγοράζει ακριβά ρούχα από ψηφιακές πλατφόρμες, γενικά να συντηρεί μια καταναλωτική ζωή πάνω από τα εισοδήματά του; Αν θες να αποκτήσεις κάτι, απλά δουλεύεις για να βγάλεις τα χρήματα και να το αγοράσεις. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι κλαίγονται και αν πάρεις ένα τηλέφωνο ακόμη και ένα Γ' κατηγορίας ξενοδοχείο μια καθημερινή, δεν βρίσκεις δωμάτιο. Σε συνοικιακή ταβέρνα προχθές βράδυ δεν βρήκαμε τραπέζι να καθήσουμε και αναγκαστήκαμε να ψάξουμε σε άλλη περιοχή. Ο δρόμος γεμάτος με κίνηση αυτοκινήτων και όχι φτηνού κόστους. Υπάρχει μια «ψευδαίσθηση» φτώχειας αλλά επιμένω ότι ο συνομήλικος γερμανός που δουλεύει σε μια εταιρία ή σε ένα σχολείο, δεν έχει δικό του αυτοκίνητο ενώ το σπίτι του είναι μια απλή γκαρσονιέρα με πλαστικό πλακάκι μπάνιου με κρύο ενοίκιο 850 ευρώ.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος

Ναι αν εισαι εντιμος και POS και ολα και δηλωνεις και υπαλληλους κλπ οντως δε κανεις πολλα κερδη...Συμφωνώ ότι με τον ΝΤΟΥΡΙΣΜΟ ορισμένοι κάνουν λεφτά αλλά επειδή έχω συγγενείς στον ΝΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ κλάδο, τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά άσχετα αν έχουμε ΝΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.
Αν εισαι ο μεσος ελληνας που ασχολειται με ΝΤΟΥΡΙΣΜΟ βγαζεις πολυ χρημα...παρα πολυ χρημα...
120Κ τη τουριστικη περιοδο βγαζει κοντιμο μου προσωπο σε τουριστικο μερος που δεν ειναι νησι με 2-3 διαμερισματακια και οχι πολυ luxury...φαντασου τι γινεται με αλλους...
Το ρισκο της αποτυχιας ειναι ΠΟΛΥ μεγαλυτερο στην Ελλάδα . Δεν εχω δει και κανεναν αυτοδημιουργητο επιχειρηματια εδω , ολοι με πλατες αλλωνων εγιναν ή γονεις κλπΌμως ο καθένας κάνει την προσπάθειά του.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
ΚΑΜΙΑ κυβερνηση δε συμπαθει τις μικρες επιχειρησεις επειδη δεν μπορουν να τις ελεγξουν ικανοποιητικα για αρχη. Περνουν μέτρα σταθερα και διαχρονικα που οδηγουν στο κλεισιμο των μικρων. Είναι γνωστό το σχέδιο είναι να κλείσουν οι μικρομεσαίοι και να πάνε να δουλέψουν για τους μεγάλους με λιγότερα χρήματα και τις γνωστές συνθήκες...Εδώ λοιπόν έρχεσαι στα λόγια μου. Αφού θεωρείς ότι έχεις τα προσόντα, την σωστή επαγγελματική ηθική, την τίμια εργασία για ποιο λόγο να μην πας καλά; Με το κράτος θα φτιάξεις την επιχείρηση; Τι σχέση έχει το κράτος
Διαβάζω για τα φορολογικά συστήματα άλλων χωρών και είναι πολύ φιλικά προς τους νέους επιχειρματίες, τα φορολογικά σου έξοδα είναι πάντα ανάλογα με το εισόδημα σου, αν δεν βγάλεις τίποτα τότε δε πληρώνεις τίποτα άρα μπορείς άνετα άμα θες να αρχίσεις να επιχειρείς χωρίς να έχεις κόστος άμα τα πράγματα δε πάνε καλά. Εδώ το κράτος σε επιβαρύνει με πολλά και μεγάλα πάγια έξοδα κάτι το οποίο είναι καταστροφικό για έναν νέο επιχειρματία ειδικά τα πρώτα χρόνια που χτίζει την επιχείρηση του και προσπαθεί να σταθεί. Σαν να μη φτάνει αυτό, τα φορολογικά έξοδα μπορεί να αγγίζουν το 50% του εισοδήματος σου χωρίς ουσιαστικά να έχεις κάποιο όφελος γιατί όλοι ξέρουμε πόσο σάπιες είναι οι υπηρεσίες στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα είσαι αναγκασμένος να κάνεις έναρξη πριν καν μπεις στην διαδικασία να βγάλεις το πρώτο σου ευρώ, αν βγάλεις λεφτά πριν κάνεις έναρξη τότε αυτά δε μπορείς να τα δηλώσεις και θεωρούνται μάυρα. Άρα ας πούμε κάποιος που ξεκινάει κάτι απλό που μπορεί να του αφήσει εισόδημα με οποιοδήποτε τρόπο πρέπει να δηλωθεί από πριν αλλιώς υποτίθεται ότι κάνει κάτι παράνομο.
Ακόμη δεν έχουν το τρόπο να πιάσουν αυτούς που πληρώνονται σε μετρητά χωρίς αποδείξεις ή αυτούς που δουλεύουν ψηφιακά και κρατάνε τα λεφτά τους σε ξένες πλατφόρμες αλλά ειδικά στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει ημερομηνία λήξης και είναι κάτι εξαιρετικά επικύνδυνο να κρατάς λεφτά σε ξένες πλατφόρμες καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τη πολιτική τους οι πλατφόρμες και να χάσεις τα λεφτά σου ή να σου ζητάνε άπειρα χαρτιά και αποδεικτικά και να σου μπλοκάρουν τα λεφτά, επίσης δε μπορείς να κάνεις κάτι ουσιαστικό όπως ας πούμε να πάρεις σπίτι διότι πρέπει να τα τραβήξεις στη τράπεζα και θα σε πιάσουν, δεν είναι κάτι ωραίο.
Πρέπει κάποια στιγμή να ζήσουμε σαν άνθρωποι, ζούμε λες και είμαστε στην οθωμανική αυτοκρατορία, αυτό δεν είναι καπιταλισμός.
Δεν μου λέει κατι αυτο. Και το 2009-2012 που γινοταν της κολασεως τις Κυριακες δεν εβρισκες να κατσεις στη Μανδρα σε ταβερνα.Σε συνοικιακή ταβέρνα προχθές βράδυ δεν βρήκαμε τραπέζι να καθήσουμε και αναγκαστήκαμε να ψάξουμε σε άλλη περιοχή.
Γιατι εχεις δει πολλους 22χρονους να εχουν δικο τους αυτοκινητο και μαλιστα "καινουργιο" ; Γιατι εγω κ η δικη μου παρεα κ οσους ξερω βασικα πανω κατω στην ηλικια μου των γονιων μας το αμαξι παιρνουμεσυνομήλικος γερμανός που δουλεύει σε μια εταιρία ή σε ένα σχολείο, δεν έχει δικό του αυτοκίνητο
nPb
Επιφανές μέλος

Ναι αν εισαι εντιμος και POS και ολα και δηλωνεις και υπαλληλους κλπ οντως δε κανεις πολλα κερδη...
Αν εισαι ο μεσος ελληνας που ασχολειται με ΝΤΟΥΡΙΣΜΟ βγαζεις πολυ χρημα...παρα πολυ χρημα...
120Κ τη τουριστικη περιοδο βγαζει κοντιμο μου προσωπο σε τουριστικο μερος που δεν ειναι νησι με 2-3 διαμερισματακια και οχι πολυ luxury...φαντασου τι γινεται με αλλους...
Το ρισκο της αποτυχιας ειναι ΠΟΛΥ μεγαλυτερο στην Ελλάδα . Δεν εχω δει και κανεναν αυτοδημιουργητο επιχειρηματια εδω , ολοι με πλατες αλλωνων εγιναν ή γονεις κλπ
Κάνε τη διαφορά. Πίστεψέ με. Η σωστή οργάνωση, σκέψη και φιλότιμη προσπάθεια δεν χάνεται. Mακροπρόθεσμα η προσπάθεια και η τίμια εργασία αποδίδουν, όμως ξαναλέω: μακροπρόθεσμα. Eπαγγελματική επιτυχία με πορδές και βιαστικές επιλογές απλά οδηγούν στην καταστροφή και σε αυτό που (σε) βολεύει να ακούς: την μόνιμη γκρίνια. Οι περισσότεροι Έλληνες δυστυχώς επιλέγουν τις επιλογές τους και συνειδητά κάνουν λάθη και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρονται, κάνουν σχέσεις, κτλ.
Σε μια αυτοδημιούργητη επαγγελματική προσπάθεια μπορεί η αρχή να φαίνεται βουνό, συμφωνώ, θα χρειαστεί να ακούσεις πολλές τοξικές απόψεις, να σε φρενάρουν, να στην πουν, ή να μην σε καταλάβουν ή ακόμη χειρότερα: μόνιμα να σε κάνουν να μην ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι. Αλλά θα πρέπει τελικά να σε καταλάβουν; Ζεις για τους άλλους; Όχι. Ακόμη και εδώ στο φόρουμ τρώω προσβολές και απλά τις καταπίνω. Δεν με απασχολούν. Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει η πρόθεση που λέει κάποιος μια τοξική γνώμη. Γιατί πλέον πολλοί άνθρωποι λένε κάτι τοξικό με πολύ άσχημο κίνητρο και όχι για να βοηθήσουν.
Στην δική μου οικογενειακή, συγγενική και ευρύτερα φιλική ομάδα, όσους ξέρω είναι αυτοδημιούργητοι χωρίς κομματικές πλάτες ή πάτρονες. Προέρχονται από φτωχά μέρη της χώρας μας, χωρίς γονείς κάποιοι (λόγω θανάτου ή φτώχειας) και όμως με σκληρή δουλειά πέτυχαν σε αυτό που κάνουν, ενώ δημιούργησαν και αξιέπαινη οικογένεια που συνεχίζει τίμια τον αγώνα της. Η εικόνα των «φτασμένων με πλάτες και κομματισμό» είναι η μισή αλήθεια και συνήθως αυτό πουλάει στον ψηφιακό κόσμο των ΜΜΕ επειδή ζούμε στην εποχή της εικόνας. Μην πιστεύεις ό,τι βλέπεις γενικά. Προσπάθησε να φτιάξεις την δική σου αλήθεια και να αποτελέσεις πρότυπο για άλλους να γίνουν εξίσου πετυχημένοι. Όταν εμείς οι ίδιοι, ως νέοι καλλιεργούμε μια νοοτροπία ότι όλα γύρω είναι μαύρα, δύσκολα και μόνιμα στην Ελλάδα χρειαζόμαστε μόνο σπρώξιμο από γνωριμίες και λεφτά, είναι λογικό μετά να μην βλέπεις εύκολα ένα θετικό παράδειγμα. Δεν λέω ότι ζούμε σε μια εύκολη εποχή ή ότι όλα πάνε καλά αλλά η επιτυχία όπως πλασσάρεται απαιτεί μια ιδιαίτερη ερμηνεία και καλύτερη ανάγνωση.
Προσωπικά ακούω μόνο τοξικά σχόλια για την δική μου δουλειά, και την απόφαση να εργαστώ στη χώρα μου. Επειδή το τελευταίο διάστημα φεύγουν πολλοί στο εξωτερικό αποτελώ αντιπρότυπο και με κοιτούν με λύπη ή θέλουν να μάθουν περισσότερα από δήθεν περιέργεια γιατί και εγώ δεν φεύγω. Ή ακόμη χειρότερα: με βρίζουν ως κομματόσκυλο ή δημόσιο βολεμένο ή οπαδό της ΝΔούλας. Όμως χέστηκα. Πάω όμως πολύ καλά, βρήκα την υγεία μου, είμαι δημιουργικός με τον χρόνο εργασίας που έχω, και φυσικά δεν δίνω δεκάρα αν η Ελλάδα φτιάξει ποτέ ή αν δεν γίνει Ολλανδία. Όπως λέει ένας Κινέζος: δεν με απασχολεί να σκέφτομαι για πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω. Γιατί μετά μπαίνεις σε μια λούπα ότι είσαι αποτυχημένος, ότι δεν αξίζεις, ότι, ότι, ... και η ζωή φεύγει κοιτώντας αδρανής.
Ο καθένας έχει τη ζωή του και μιλάει εκ του δικού του ασφαλούς. Πώς μπορώ να έχω την ίδια άποψη για την ζωή και την καθημερινότητα με τον κάθε αποτυχημένο τρόμπα που ρίχνει φέσι σε 4 ενοίκια, αγοράζει από τα Temu και την ίδια στιγμή πάει διακοπές σε 4στερο ξενοδοχείο για να ανεβάσει φωτογραφίες στο instagram;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 1 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 107 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Unboxholics
- taketrance
- Entropy24
- American Economist
- GeorgePap2003
- johnsala
- Wonderkid
- chester20080
- Hased Babis
- Paragontas7000
- giannhs2001
- giorgos5002
- P.Dam.
- Halima
- thenutritionist
- Ilma
- AggelikiGr
- Scandal
- touvlo
- charmander
- Reader
- Jack of Spades
- ROM32
- Lathy
- BatGuin
- hihat1
- Vera
- rafaela11
- jj!
- fids
- Joji
- iew
- JungC
- A350
- Varus
- iminspain
- Libertus
- χημεια4λαιφ
- Debugging_Demon
- Skeptic95
- Kate1914
- back2967
- bibliofagos
- userguest
- Memetchi
- Corfu kitty
- Dr. Gl. Luminous
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.