Linkedin Tips

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.787 μηνύματα.
σε κάτι που πιθανώς δεν σας ταίριαξε ή και αποτύχατε οικτρά
6 figures, 6 διαφορετικές εταιρείες, λαμπρή στρωμένη καριέρα ενω το παράτησα απο επιλογή μολις μου προταθηκε να γινω μανατζερ πως σου φαινεται;

Μάλλον οικτρή αποτυχία.
που χάθηκαν στο δρόμο μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας
Δηλαδή είτε κάποιος συμβιβάζεται σε αυτές τις εργασίες είτε αποτυγχάνει.
Πολύ narrow τρόπος σκέψης.
Το να έχει σκοπό και στόχο κάτι διαφορετικό δεν περνάει απο το μυαλό σου.

Εγώ τουλάχιστον εκρινα τι δεν ταιριάζει σε μένα και οχι τι θα πρέπει να κάνεις εσύ.

Απο κεί και πέρα μπορώ να επιστρέψω χθές σε αυτά που έκανα και να συνεχίσω τον τροχό, αλλά έχω καλύτερους τρόπους να αξιοποιήσω την ζωή μου απο το να βαράω κάρτα για να βγάζει ο ceo τη τρίτη lambo του έτους.
By all means tho, keep doing that.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.220 μηνύματα.
Αν είσαι βολεμένος και τα χεις από τον μπαμπάκα η τον παππουλακο εχεισ Χρόνο να λες πολλές θεωρίες και να αμπελοφιλοσοφεις 24/7.
Θυμίζει έναν γνωστο μου που οι γονείς του ειναι χωμένοι σε εταιρείες,ΔΑΠ κλπ,έχουν σπιτια σε ελληνικό νησί και ο τύπος δεν εχει δουλεψει ποτε σε εταιρεια-κανει τη καυλαντα του σεζον ναυαγωσωστης και dj το καλοκαιρι και τον χειμωνα καθεται...

Και αυτος μιλαει για σκλαβιες...για ρατσισμο στην Ολλανδια...οτι ελα μωρε...καλα ειναι κ δω...σιγα...δεν χρειαζομαστε και πολλα...χαλαρα...

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.402 μηνύματα.
6 figures, 6 διαφορετικές εταιρείες, λαμπρή στρωμένη καριέρα ενω το παράτησα απο επιλογή μολις μου προταθηκε να γινω μανατζερ πως σου φαινεται;

Μάλλον οικτρή αποτυχία.
Μάλλον για να το λες. Δεν μου λένε και κάτι και από ότι φαίνεται ήταν ΑΠΟΤΥΧΙΑ διότι δεν σε ευχαριστούσε.

Δηλαδή είτε κάποιος συμβιβάζεται σε αυτές τις εργασίες είτε αποτυγχάνει.
Πολύ narrow τρόπος σκέψης.
Ο δικό σας τρόπος σκέψης είναι στενός διότι κρίνετε (εσύ και ο Κοέλιο της Πάτρας) εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο σκέψη σας διότι έχετε υιοθετήσει ένα σενάριο που βολεύει το μυαλό σας.

Δεν τον έχετε αναλύσει. Ποιος είναι ο στόχος και σκοπός; Πώς βγαίνει τα προς το ζην ;

Τίποτα από αυτά δεν έχετε αναφέρει, που με κάνει σκεπτικό σχετικά με τον ελεύθερο χρόνο σας και φυσικά την οικονομική σας κατάσταση. Μόνο αμπελοφιλοσοφίες.

να βαράω κάρτα για να βγάζει ο ceo τη τρίτη lambo του έτους.
Ο ceo και τώρα που γράφουμε μπορεί να βγάζει 4η lambo. Αλλά κανείς δεν ρώτησε για τον ceo...
Αναφέροντας τον και μόνο δείχνεις ότι η παρούσα κατάστασή σου δεν σε ικανοποιεί και ασχολείσαι με τι κάνει ο ceo ...και προφανώς καταδεικνύοντας υλικά αγαθά όπως lambo που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα γράφετε εσύ και ο Κοέλιο.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.787 μηνύματα.
ειναι προνόμιο να αντιλαμβάνεσαι τι σου ταιριαζει και τι οχι σε τόσο μικρή ηλικία και ας το λέτε αφελώς αμπελοφιλοσοφίες είναι σκέψεις που κάθε ευφυής άνθρωπος θα έπρεπε να κάνει. Να αναρωτιέται που σπαταλάει τον χρόνο απο την ζωή του κι αν εχει νόημα αυτό που κάνει.
Δεν είμαστε ζωα να μας βάλουν παρωπίδες να προχωράμε φέροντας αφέντες στη πλάτη.
Κάποιοι φτάνουν 50 χρονών για να το αντιληφθούν.
Αλλά δεν σας κατηγορώ ετσι είναι και ετσι σε θέλει το σύστημα.

Δεν τον έχετε αναλύσει. Ποιος είναι ο στόχος και σκοπός; Πώς βγαίνει τα προς το ζην ;

Τίποτα από αυτά δεν έχετε αναφέρει, που με κάνει σκεπτικό σχετικά με τον ελεύθερο χρόνο σας και φυσικά την οικονομική σας κατάσταση. Μόνο αμπελοφιλοσοφίες.
jumping into conclusions like a pro.

Ότι όποιος έχει ελεύθερο χρόνο και δεν βαράει κάρτα 8ωρου είναι αμπελοφιλοσοφος.

Θα σου δώσω μια δωρεάν συμβουλή( αν και κανονικά χρεώνω) δούλεψε αρκετά σκληρά ώστε να μπορείς να πουλάς τον χρόνο σου ακριβά και να έχεις και εσύ χρόνο για αμπελοφιλοσοφίες!

ήταν ΑΠΟΤΥΧΙΑ διότι δεν σε ευχαριστούσε.
Χμ, καλά προσπαθείς αρκετά βλέπω δεν θέλω να στο χαλάσω.

Από τον πατέρα μου δεν έπαιρνα λεφτά ούτε οταν ήμουν 19, οχι για να με συντηρεί 30 χρονών γυναίκα.

Αλλά ως εκεί μπορεί να δεί το διορατικό και ταλαντούχο μυαλό σας.

Απο κεί και πέρα η όποια συζήτηση είναι χάσιμο χρόνου, αν εγώ ήμουν ευχαριστημένη με τη δική μου δουλειά δεν υπήρχε περίπτωση να με ενοχλεί τι λέει ο κάθε ενας στο ίντερνετ.
Σε πονάει κι εσένα, αδερφάκι μου.

Lancelot

Περιβόητο μέλος

ειναι προνόμιο να αντιλαμβάνεσαι τι σου ταιριαζει και τι οχι σε τόσο μικρή ηλικία και ας το λέτε αφελώς αμπελοφιλοσοφίες είναι σκέψεις που κάθε ευφυής άνθρωπος θα έπρεπε να κάνει. Να αναρωτιέται που σπαταλάει τον χρόνο απο την ζωή του κι αν εχει νόημα αυτό που κάνει.
Δεν είμαστε ζωα να μας βάλουν παρωπίδες να προχωράμε φέροντας αφέντες στη πλάτη.
Κάποιοι φτάνουν 50 χρονών για να το αντιληφθούν.
Αλλά δεν σας κατηγορώ ετσι είναι και ετσι σε θέλει το σύστημα.
Ήθελα να ήξερα ποιος άνθρωπος ακόμη μιλάει για αφέντες....

χαχαχαχαχαχαχαχαχ

Ο κάθε άνθρωπος μια χαρά νόημα δίνει στη ζωή του. Άλλοι είναι αυτοί που βλέπουν εχθρούς δεξιά και αριστερά και ένα κακό σύστημα.

Ότι όποιος έχει ελεύθερο χρόνο και δεν βαράει κάρτα 8ωρου είναι αμπελοφιλοσοφος.

Το νήμα λέγεται Linkedin Tips και το άλλο εργασία στην ελλάδα ή στο εξωτερικό

Μια πρόταση δεν έχει γραφτεί και το διαβάζουν και νέοι/νέες....μόνο ιστορίες για αγρίους.

Θα σου δώσω μια δωρεάν συμβουλή( αν και κανονικά χρεώνω) δούλεψε αρκετά σκληρά ώστε να μπορείς να πουλάς τον χρόνο σου ακριβά και να έχεις και εσύ χρόνο για αμπελοφιλοσοφίες!
Συμβουλές δεν παίρνω, αν θες να μου δώσεις συμβουλή πρώτα θα με πληρώσεις.
Φαντάσου να πληρώνεις για να πάρεις συμβουλή για τη ζωή σου....

Αλλά ως εκεί μπορεί να δεί το διορατικό και ταλαντούχο μυαλό σας.

Απο κεί και πέρα η όποια συζήτηση είναι χάσιμο χρόνου, αν εγώ ήμουν ευχαριστημένη με τη δική μου δουλειά δεν υπήρχε περίπτωση να με ενοχλεί τι λέει ο κάθε ενας στο ίντερνετ.
Το μυαλό φτάνει όπου θέλει, αλλά εξαρτάται από τον συνομιλητή.

Επί σελίδες δεν έχει προταθεί κάτι ουσιαστικό στο παρόν νήμα. Οπότε μάλλον καλύτερο θα ήταν να μειώσεις τις φορές που απαντάς, διότι κάποιοι επιθυμούν να ενημερωθούν.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.787 μηνύματα.
Ο ένας πληρωνει για να δίνει συμβουλές... Ο άλλος πληρωνεται για να τις δέχεται... Ρε CEO του στεκιου όλοι τελικά τι παιζει ;;;; 😄

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Εντάξει, αφέντη, αμέσως!
Στην ειρωνεία πρώτη.
Στις προτάσεις και στις εμπειρίες απούσα.

Ενδιαφέρον.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ο ένας πληρωνει για να δίνει συμβουλές... Ο άλλος πληρωνεται για να τις δέχεται... Ρε CEO του στεκιου όλοι τελικά τι παιζει ;;;; 😄
Κάποιοι πουλάνε τρέλα και εμπαίζουν αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται.
Νομίζω πρέπει να τελειώσει αυτό το γαϊτανάκι.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.787 μηνύματα.
Στην ειρωνεία πρώτη.
Στις προτάσεις και στις εμπειρίες απούσα.

Ενδιαφέρον.

Κάποιοι πουλάνε τρέλα και εμπαίζουν αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται.
Νομίζω πρέπει να τελειώσει αυτό το γαϊτανάκι.

Νταξει όλοι λένε τις γνώμες τους. Αμα τους οδηγουν κάπου οκ. Προφανώς και έχουν αρνητικά κ θετικά όλες οι απόψεις. Τώρα αν κάποιοι δεν βλέπουν καθόλου τα αρνητικά οκ δικό τους θέμα.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.923 μηνύματα.
Το νήμα λέγεται Linkedin Tips και το άλλο εργασία στην ελλάδα ή στο εξωτερικό

Μια πρόταση δεν έχει γραφτεί και το διαβάζουν και νέοι/νέες....μόνο ιστορίες για αγρίους.
Να σου δώσω εγώ tips που έχω κάνει την τύχη μου απ' το linkedin. Υποθέτω πως το προφίλ είναι στα αγγλικά, με ελληνικά προφίλ δεν έχω ασχοληθεί.

Το βασικό είναι να βάζεις keywords στον τίτλο σου γιατί το search engine χτυπάει πρώτα τον τίτλο.
Για παράδειγμα, ο δικός μου είναι: Software Architect - Technology Expert / Azure / M365 / SharePoint

Μετά πρέπει να έχεις ένα καλό About, μία παράγραφο μόνο όχι κατεβατά, σε άριστα αγγλικά. Χρησιμοποίησε το chatgpt αν δεν είσαι σίγουρος για τα αγγλικά σου.

Βάζεις certifications αν έχεις, όλα τα υπόλοιπα είναι σάλτσες.

Μιας και ανοίξατε όμως "αμπελοφιλοσοφίες" να πω τη γνώμη μου, είναι πολύ σωστή η "πληρωμένη" συμβουλή της amarelia. Δουλεύεις σκληρά για να μπορείς να πουλάς το τομάρι σου ακριβά. Πάντα πρέπει να χώνεσαι πρώτος, να παίρνεις ευθύνες, να ξελασπώνεις καταστάσεις και να είσαι χαμηλών τόνων. Μετά ζητάς με τσαμπουκά αύξηση. Αν την πάρεις συνεχίζεις, αλλιώς φεύγεις. Οι καλοί δεν χάνονται.

Στην σταδιοδρομία σου θα υπάρξουν στιγμές που πρέπει να χωθείς στα βαθειά. Προσωπικά έχω κάνει 6-7 φορές reskilling και συνεχίζω να μαθαίνω. Χώνομαι μόνος μου στα δύσκολα, είμαι πάντα ένα βήμα μπροστά εργάζομαι και στον ελεύθερο χρόνο μου για mind storming. Στην ημέρα μου όμως φροντίζω να είμαι χαλαρός, βγάζω τα tasks λίγο πριν το deadline (εκτός αν βαριέμαι πολύ να περιμένω :P) κάνω τα meetings μου και 18:00 κλείσαμε.

Τα managerial πόστα είναι τα χειρότερα. Βαρετά με μεγάλη φθορά, κυνηγάς τους άλλους, δίνεις λογαριασμό για τις @@κίες τους και τρως το ξύλο από κάθε μεριά. Δικαιολογούν βέβαια παραπάνω μισθό αλλά τουλάχιστον για το δικό μου ρόλο δεν συμφέρει.

Το απόλυτο επαγγελματικό tip είναι να μαθαίνεις απ' τα λάθη των άλλων.

amarelia

Περιβόητο μέλος

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.923 μηνύματα.
Για πες απο τι ξεκίνησες και που είσαι τώρα;
Να κάνω ενα wild guess το γύρισες σε AI ή δουλεύεις και με ΑΙ ή αυτοματισμούς;
Είναι πολλά... :P

Εν συντομία, ξεκίνησα ως μαθηματικός σε φροντιστήρια (και καθηγητής κιθάρας σε ωδεία - μου αρέσει να το λέω αυτό :rolleyes:), τώρα υποστηρίζω ευρωπαϊκούς οργανισμούς σε τεχνολογίες Cloud, Microsoft ως επί το πλείστον, σε enterprise content management. Δεν έχω ασχοληθεί με AI όχι ακόμα, πλην κάποια integrations με cognitive services που έχω δει στην πράξη σε πλατφόρμες react.

Αν με ρωτάς τώρα για το ΑΙ γενικότερα, το chatgpt είναι φοβερό εργαλείο για μένα. Μέχρι εκεί όμως, δεν αξίζει να επενδύσεις περισσότερο εκτός αν κάνεις integrations σε μεγάλους οργανισμούς αφού οι υλοποιήσεις στην Ελλάδα έρχονται σαν κονσέρβα. Το ίδιο ισχύει και για το Big Data που έχει κάψει πολύ κόσμο. Θα με ενδιέφερε το blockchain αλλά είναι μάλλον αργά για τέτοιο shift.

amarelia

Περιβόητο μέλος

(και καθηγητής κιθάρας σε ωδεία - μου αρέσει να το λέω αυτό :rolleyes:)

Γαμάτο!
, τώρα υποστηρίζω ευρωπαϊκούς οργανισμούς σε τεχνολογίες Cloud, Microsoft ως επί το πλείστον, σε enterprise content management. Δεν έχω ασχοληθεί με AI όχι ακόμα, πλην κάποια integrations με cognitive services που έχω δει στην πράξη σε πλατφόρμες react.
Γράφεις αρκετό κώδικα σε αυτά; Δεν έχω ασχοληθεί με κάτι τέτοιο.
Εγώ απέφευγα τον κώδικα όπως ο διάολος το λιβάνι γιατι ήξερα πως αν ασχοληθείς αποκλειστικά, είναι δύσκολο να ξεφύγεις. όταν ασχολήθηκα με ML έγραφα αναγκαστικά αλλά όσο το δυνατόν λιγότερο. Μετά μπήκα πιο πολύ σε product management ρόλο που χτίζαμε ΑΙ προϊόντα και αυτοματισμούς πριν να είναι cool. :P

Οταν λες υποστηρίζεις οργανισμούς είναι σε επίπεδο consulting? Γιατι ετσι μπορείς να βγάλεις τα περισσότερα.
Εγώ είχα κάνει ενα ΑΙ workshop/ team building στην ελβετία που το χρυσοπλήρωσαν. Κατ’εμέ αδίκως αλλά τόσα ήξεραν.
Νομίζω εχει ευκαιρίες για αυτο αν δεν το κάνεις ήδη.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Γαμάτο!

Γράφεις αρκετό κώδικα σε αυτά; Δεν έχω ασχοληθεί με κάτι τέτοιο.
Εγώ απέφευγα τον κώδικα όπως ο διάολος το λιβάνι γιατι ήξερα πως αν ασχοληθείς αποκλειστικά, είναι δύσκολο να ξεφύγεις. όταν ασχολήθηκα με ML έγραφα αναγκαστικά αλλά όσο το δυνατόν λιγότερο. Μετά μπήκα πιο πολύ σε product management ρόλο που χτίζαμε ΑΙ προϊόντα και αυτοματισμούς πριν να είναι cool. :P

Οταν λες υποστηρίζεις οργανισμούς είναι σε επίπεδο consulting? Γιατι ετσι μπορείς να βγάλεις τα περισσότερα.
Εγώ είχα κάνει ενα ΑΙ workshop/ team building στην ελβετία που το χρυσοπλήρωσαν. Κατ’εμέ αδίκως αλλά τόσα ήξεραν.
Νομίζω εχει ευκαιρίες για αυτο αν δεν το κάνεις ήδη.

Μόδα είναι το ΑΙ, θα περάσει. Ή θα μας αντικαταστήσουν με σκεπτόμενα ρομπότ ή θα τα εισάγουμε όλα απ' την Κίνα. Τώρα είναι η εποχή της φούσκας, μοιράζουν γιούρο σε workshops δεξιά κι αριστερά, φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μια πενταετία την έχουμε ακόμα, μετά δεν ξέρω.

Γράφω σχεδόν αποκλειστικά κώδικα, τα αντιπαθώ τα υπόλοιπα. Αναγκαστικά έχω συναντήσει και κάποια Power Apps που είναι με declarative, scripting και click στα properties αλλά προσπαθώ να καθοδηγώ τον πελάτη σε tailor-made solutions. Η βασική μου πλατφόρμα είναι το SharePoint Online της Microsoft οπότε παίζω αρκετά και με extensions που τα προγραμματίζω. Στα workflows το trend είναι τα Power Automate cloud flows που είναι υποφερτά, αλλά όσο μπορώ κατευθύνω τις λύσεις σε Azure API με Function Apps για να πουλάω κώδικα.

Δεν δουλεύω consulting όχι, κορποράς είμαι σε εταιρεία, ευτυχώς στη πιο σοβαρή στην Ελλάδα θα έλεγα. Το consulting είναι δύσκολη υπόθεση για έναν μηχανικό, προτιμώ την σταθερότητα και τους 14 μισθούς. :) Τώρα αν είsαι product manager, service manager, delivery manager, manager γενικά ή business analyst εκεί μπορεί να πουλήσεις profile από νεαρή ηλικία και να αξίζεις να ρισκάρεις.

Πάντως όπως έχει πει και ο Bill Gates, ο προγραμματιστής είναι η μόνη δουλειά που δεν μπορεί να αντικατασταθεί εξολοκλήρου από ΑΙ γιατί ένα solution εμπεριέχει πολλά στάδια από αμφιλεγόμενα designs (το ράβε-ξήλωνε που λέμε :P) και πολύ communication με real ανθρώπους.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.747 μηνύματα.
Αν είσαι βολεμένος και τα χεις από τον μπαμπάκα η τον παππουλακο εχεισ Χρόνο να λες πολλές θεωρίες και να αμπελοφιλοσοφεις 24/7. Δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο με τις σωστές κινήσεις , με λίγο ταλέντο και με περίσσειο κόπο+ ιδρώτα να μπορείς να καταφέρεις κάτι στην ζωή σου, έτσι όπως βλέπω την τεμπελιά της σημερινής κοινωνιας. Αλλα δεν είναι όλοι έτσι, υπάρχει προκοπή ακόμα , αλλά πρέπει να την ψάχνεις μερικές φορές με τα κιάλια.

Σίγουρα αλλά ποτέ η κοινωνία δεν είχε τους σημερινούς αριθμούς εξειδικευμένων νέων ενώ την ίδια στιγμή να έχουμε μειούμενες θέσεις εργασίας καθώς πολλές εξ' αυτών έχουν χαθεί ή αυτοματοποιηθεί ή για πολλούς λόγους μπορεί να μην υπάρχουν. Υπάρχει η εικόνα του διαδικτύου ενώ σε άλλες εποχές υπήρχε η επαφή του ενδιαφερόμενου και του υπαλλήλου ή και του αφεντικού της εταιρίας. Αυτό έχει αλλάξει σήμερα. Υπάρχει μεγάλη απρόσωπη επικοινωνία και πολλές φορές μια χ εικόνα μέσα από ένα βιογραφικό ή ένα project δεν λένε πάντα την αλήθεια για κάποιον.

Ο κάθε νέος προερχόμενος από ένα χ εκπαιδευτικό σύστημα με όλα τα θετικά ή αρνητικά στοιχεία του, προσπαθεί να ανταγωνιστεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο δεξιοτήτων και σπουδών άλλους νέους από άλλες χώρες. Σίγουρα αυτό μπορεί να απαιτεί θυσίες, σωστές κατευθύνσεις, οικογενειακή στήριξη, και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν πετυχαίνουν όλοι αλλά δεν θα πρέπει να κρίνουμε αρνητικά ανθρώπους πάντα με βάση αυτό που βλέπουμε συγκριτικά γύρω μας. Δεν υπάρχει συνταγή διαδρομής και ούτε ξέρουμε πως θα ξημερώσει η ζωή για πολύ «πετυχημένο» κόσμο σήμερα. Θεωρώ πως οι σωστές κινήσεις, το ταλέντο και ο κόπος ειδικά στη σημερινή εποχή δεν λειτουργούν σε όλους το ίδιο γιατί παίζουν ρόλο τα προσωπικά βιώματα, οι συνθήκες ζωής και η πραγματικότητα όπως λειτουργεί στον καθένα.

Το να φιλοσοφεί κάποιος ή να εκφράζει απόψεις δεν είναι αρνητικό. Το να ρίχνουμε όμως μπηχτές και χολή είναι.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.060 μηνύματα.
Το να φιλοσοφεί κάποιος ή να εκφράζει απόψεις δεν είναι αρνητικό. Το να ρίχνουμε όμως μπηχτές και χολή είναι.

Οπως και αρνητικό είναι να θεωρούμε όλους ψεύτες όσοι έχουν καταφέρει κάτι πέραν του ορίζοντα μας ή τις ικανότητες μας, κρίνοντας εξ ιδίων τ αλλότρια.

Θυμίζει έναν γνωστο μου που οι γονείς του ειναι χωμένοι σε εταιρείες,ΔΑΠ κλπ,έχουν σπιτια σε ελληνικό νησί και ο τύπος δεν εχει δουλεψει ποτε σε εταιρεια-κανει τη καυλαντα του σεζον ναυαγωσωστης και dj το καλοκαιρι και τον χειμωνα καθεται...

Και αυτος μιλαει για σκλαβιες...για ρατσισμο στην Ολλανδια...οτι ελα μωρε...καλα ειναι κ δω...σιγα...δεν χρειαζομαστε και πολλα...χαλαρα...

Γι αυτόν που είναι στο σύστημα προφανώς όλα φαίνονται μέλι-γάλα.

Το θέμα είναι ότι τέτοιοι τύποι διακρίνονται από τρομερή αναισθησία για του τι γίνεται (ή μπορεί να γίνει) τριγύρω τους.

Κοινώς προσωπικότητες περιορισμένης πνευματικής εμβέλειας και ενσυναίσθησης.

Τελευταία επεξεργασία:

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.220 μηνύματα.
Το θέμα είναι ότι τέτοιοι τύποι διακρίνονται από τρομερή αναισθησία για του τι γίνεται
Ακολουθει συζητηση τα χριστουγεννα που μας περασε

-Ρε Γιωργο,θα πας ερασμους;
-Οχι ρε δεν νομιζω,ειναι και το κοστος κιολας,θα μεινω κ πισω με τη σχολη...δεν βολευει
-Ελα ρε..ειναι εμπειρια το ερασμους,σιγα παιρνεις κ επιδοτηση...
-Ναι αλλα θελει κ ενα budget που προσωπικα προς το παρον δεν το εχω
-Ελα μωρε σιγα...εγω 5Κ χρειαστηκα...δεν ειναι κ κατι...

Ζει σε άλλο κόσμο...
Το να φιλοσοφεί κάποιος ή να εκφράζει απόψεις δεν είναι αρνητικό.
Το να λες ομως οτι ο Γερμανος που χτυπαει 4-5Κ το μηνα στα 25 του μονο με το προπτυχιακο του ειναι σε χειροτερη ποιοτικα κατασταση ζωης σε σχεση με τον έλληνα που τρεχει με μεταπτυχιακο στη πλειονοτητα των περιπτωσεων για να παρει βασικο ή μαξ 1000ρικο και δανειζεται απο δεξια κ αριστερα για να μπορεσει να επιβιωσει αν μενει μονος ή φτάνουν 31-32 χρονων και μενουν με γονεις ειναι λιγο εκτος λογικης και ειναι να γελαμε

Μετά πρέπει να έχεις ένα καλό About
Για φοιτητη-νεοεισερχομενο τι σημαινει καλο about ? Τι πρεπει να περιλαμβάνει

Τελευταία επεξεργασία:

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Για φοιτητη-νεοεισερχομενο τι σημαινει καλο about ? Τι πρεπει να περιλαμβάνει
Ψέμματα, Μούφα-about. :P

Κάνεις μια έρευνα αγοράς σε τεχνολογίες που σε ενδιαφέρουν και βάζεις τη φαντασία σου να δουλέψει. Λες πως έχεις κάνει αυτή την εργασία, την άλλη, έχεις hands-on experience εδώ εκεί κλπ. Χρησιμοποιείς το chatgpt για να σου φτιάξει ένα γαμάτο εικονικό προφίλ που όμως φυσικά μπορείς να το υποστηρίξεις σε μία συνέντευξη.

Αν περιμένεις στην Ελλάδα να βρεις δουλειά αλλιώς μάλλον έχεις μπάρμπα στην Κορώνη.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.747 μηνύματα.
Το να λες ομως οτι ο Γερμανος που χτυπαει 4-5Κ το μηνα στα 25 του μονο με το προπτυχιακο του ειναι σε χειροτερη ποιοτικα κατασταση ζωης σε σχεση με τον έλληνα που τρεχει με μεταπτυχιακο στη πλειονοτητα των περιπτωσεων για να παρει βασικο ή μαξ 1000ρικο και δανειζεται απο δεξια κ αριστερα για να μπορεσει να επιβιωσει αν μενει μονος ή φτάνουν 31-32 χρονων και μενουν με γονεις ειναι λιγο εκτος λογικης και ειναι να γελαμε

Πολλοί γερμανοί δουλεύουν σε μεγάλες εταιρίες χωρίς απαραίτητα μεταπτυχιακό και όμως έχουν καλύτερη σταθερότητα σε σχέση με έναν αλλοδαπό. Μπορεί να προτιμούν ποδήλατο και μέσα συγκοινωνίας από το να αγοράσουν ένα καλό αυτοκίνητο. Όμως το πως ορίζει κάποιος την προσωπική του ζωή ως κόστος πίστεψέ με ότι ο μέσος Έλληνας είναι πιο ακριβός σε σχέση με ένα βόρειο. Δεν εννοώ τα πάγια κόστη όσο το πως διασκεδάζει, που κακά τα ψέματα η διασκέδαση κοστίζει. Για να μην πω ότι κάνουν οικονομία στα ρούχα και μπορεί να βλέπεις το στέλεχος με το ίδιο πουκάμισο ή την ίδια φθαρμένη τσάντα 5-6 χρόνια.

ΥΓ. Γνώρισα μια χαρά γερμανούς που έμεναν με τους γονείς τους. Δεν είχαν την ίδια άποψη με σένα και ούτε θεωρούσαν ότι είναι κακό να μένει κάποιος με τους γονείς του. Παίζει ρόλο σε ποια βάση το θέτεις.

Ψέμματα, Μούφα-about. :P

Κάνεις μια έρευνα αγοράς σε τεχνολογίες που σε ενδιαφέρουν και βάζεις τη φαντασία σου να δουλέψει. Λες πως έχεις κάνει αυτή την εργασία, την άλλη, έχεις hands-on experience εδώ εκεί κλπ. Χρησιμοποιείς το chatgpt για να σου φτιάξει ένα γαμάτο εικονικό προφίλ που όμως φυσικά μπορείς να το υποστηρίξεις σε μία συνέντευξη.

Αν περιμένεις στην Ελλάδα να βρεις δουλειά αλλιώς μάλλον έχεις μπάρμπα στην Κορώνη.

Αν κάποιος ισχυριστεί "ψέματα" σε ένα προφίλ ή βιογραφικό πώς θα μπορούσε μετά να τα υποστηρίξει στη δουλειά; Δέχομαι ότι όλα είναι πως πουλάει κάποιος τον εαυτό του, τι δεξιότητες έχεις για να θαμπώσεις τον κάθε recruiter. Όμως μετά τι γίνεται; Δεν αναφέρομαι μόνο στη συνέντευξη όσο στο κομμάτι της επαγγελματικής συνέπειας, αυτοπεποίθησης και καθημερινότητας.

Γιατί όμως να ξεκινήσει κάποιος με ψέμματα, μούφα - about;

Τελευταία επεξεργασία:

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Γιατί όμως να ξεκινήσει κάποιος με ψέμματα, μούφα - about;
Δεν είναι ακριβώς ψέμματα με την κυριολεκτική έννοια, είναι δημιουργική ασάφεια.
Γράψε μία παράγραφο που να συνοψίζει τα skills που έχεις και την εμπειρία σου, αν δεν έχεις εμπειρία επινόησέ την, γράψε π.χ. τι έχεις αποκομίσει από φανταστικά σεμινάρια και σε ποιους τομείς είσαι expert. Οι τομείς που θα διαλέξεις εννοείται πως θα σε ενδιαφέρουν.

Όταν έψαχνα εργασία σε εταιρίες πληροφορικής από μαθηματικός σε φροντιστήρια, είχα αναζητήσει στις αγγελίες τι ζητάνε και διαμόρφωσα ένα βιογραφικό με ανάλογα skills τα κατείχα μόνο θεωρητικά. Έβαλα και μια μούφα εμπειρία πως έφτιαξα ένα πρόγραμμα για μία ναυτιλιακή εταιρεία και κάπως έτσι με φωνάζανε για συνεντεύξεις. Σε κάποιες απ' αυτές φάνηκε η μούφα αλλά δεν με πείραξε, έμαθα απ' τα λάθη μου και έκανα self-study ώστε στην επόμενη συνέντευξη να είμαι καλύτερος.

Θέλει αυτοπεποίθηση αλλά σκέψου πως κάπως πρέπει να ξεκινήσεις. Αν όλοι ζητάνε εμπειρία κι εσύ δεν την έχεις μια ζωή στην απέξω θα είσαι. Το self-study επίσης δεν είναι καθόλου κακό για να έχεις ένα hand-on eperience. Στο IT βγαίνουν συνέχεια καινούργια πράγματα, όλοι μαθαίνουμε, κανείς δεν τα ξέρει όλα.