Οι δικές μας κουζινοδημιουργίες

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.849 μηνύματα.
τι βάζεις στο cheesecake? Είναι αυτό με τα αυγά μέσα, ε; Μάλλον και με τα αυγά, θα ξινίσει το μουτράκι του. Εγώ κάθε χρόνο τα κάνω <<έκπληξη>> στον καθένα ό,τι του αρέσει.
Πέρα από την κλασική δοκιμάζω και πολλές άλλες. Διαφέρει το μπισκοτο ( digestive, Oreo ή οτιδήποτε αποφασίσω), τα αρώματα για την κρέμα τυριού πχ ξυσμα λεμονιού ή κάποια άλλη ουσία και φυσικά η άνω στρώση
Εχω δοκιμάσει και με ψητή κρέμα .
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 34.082 μηνύματα.
Εμείς θα φτιάξουμε αύριο ένα γλυκό που βάζεις μια στρώση πτιμπερ, μια στρώση κρέμας, μετά πάλι πτιμπερ και από πάνω κρέμα πορτοκαλιού, την κάνουμε με συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού με λίγο νισεστέ, το βράζεις και πηχταίνει. Πολύ απλό και καλοκαιρινό.
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.337 μηνύματα.
Πέρα από την κλασική δοκιμάζω και πολλές άλλες. Διαφέρει το μπισκοτο ( digestive, Oreo ή οτιδήποτε αποφασίσω), τα αρώματα για την κρέμα τυριού πχ ξυσμα λεμονιού ή κάποια άλλη ουσία και φυσικά η άνω στρώση
Εχω δοκιμάσει και με ψητή κρέμα .
μπορείς να μου πεις, πώς κάνεις την κρέμα τυριού;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εμείς θα φτιάξουμε αύριο ένα γλυκό που βάζεις μια στρώση πτιμπερ, μια στρώση κρέμας, μετά πάλι πτιμπερ και από πάνω κρέμα πορτοκαλιού, την κάνουμε με συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού με λίγο νισεστέ, το βράζεις και πηχταίνει. Πολύ απλό και καλοκαιρινό.
ενδιαφέρον ακούγεται. Αυτή η κρέμα με το νισεστέ, μοιάζει με του Άκη tours στον Έβρο.. μαλεμπί το λένε. Το έκανε και η πεθερά μου. Γίνεται αρκετά σφιχτό;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

λοιπόν, λέω μέσα να βάλω λίγη κρέμα γιαουρτιού ή τυριού με μπόλικα φρούτα και πάνω να το αλοίψω με άσπρη σοκολάτα, για να μπορέσω να γράψω, γιατί αν δεν είναι σφιχτό, δε γράφεις
Ευχές δε μου είπατε..... Το βράδυ, όταν θα έχω έτοιμη την τούρτα, να σας κεράσω κιόλας
 
Τελευταία επεξεργασία:

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.849 μηνύματα.
μπορείς να μου πεις, πώς κάνεις την κρέμα τυριού;
Αυτό έχω κάνει αρκετές φορές

700 γρ. τυρί κρέμα
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.337 μηνύματα.
Αυτό έχω κάνει αρκετές φορές

700 γρ. τυρί κρέμα
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Σ΄ευχαριστώ Γλαύκη μου! Έκανα κάποιες παραλλαγές, αλλά πέτυχε! Δεν έβαλα λεμόνι, γιατί η τούρτα είναι σε άλλη γευστική κατεύθυνση, έχει φράουλες, που είναι αρκετά ξυνές άλλωστε. Επίσης δεν έβαλα κρέμα γάλακτος, επειδή δεν του αρέσει. Έβαλα λίγο στραγγιστό γιαούρτι, λίγη μαρμελάδα φράουλα και για να παραμείνει πηχτή, μην αραιώσει με το γιαούρτι, έβαλα λίγη απ τη λιωμένη κουβερτούρα που περίσσεψε. Έγινε σαν σεράνο κρέμα, αρκετά σφηχτή. Την ήθελα για το πλάι. Εκεί ζορίζομαι πάντα. Τώρα πήζει στο ψυγείο και βγαίνει για τελειοποίηση και φωτογράφηση η τούρτα
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15.554 μηνύματα.
Για καλοκαίρι μου αρέσει να φτιάχνω σορμπε από διάφορα φρούτα. Κυρίως φραμπουαζ ή μάνγκο. Δροσιστικό, υγιεινό και εύκολο να το φτιάξεις.
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.337 μηνύματα.
1751546149879.jpeg

έτοιμη!
Κοπιάστε!
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15.554 μηνύματα.
Μην ανησυχείς καθόλου, το φαντάστηκα. Αν ευκαιρήσεις, ανέβασε την - ναι.
@yorkie

Για την πίτα:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ ή 10-12 φύλλα)
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2%)
  • 80 ml ηλιέλαιο (όχι ελαιόλαδο είναι βαρύ και μυρίζει)
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλι
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 4-5 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά, αλλά το συνιστώ)

Για το σιρόπι:

Χυμός από δύο πορτοκάλια
250 γρ. ζάχαρη
Φέτες από ένα πορτοκάλι
200ml νερό

Δεν έχει κάτι τρελό σαν εκτέλεση:

Αφήνεις το φύλλο να στεγνώσει στον αέρα κι αφού στεγνώσει το θρυμματίζεις σε κομμάτια του ενός ευρώ σε σχήμα, πανω-κατω.
Χτυπάς τα αυγά με την ζάχαρη, μετά βάζεις όλα τα υλικά πλην του φύλλου. Ανακατεύεις κι έπειτα ρίχνεις και τα φύλλα. Ρίχνεις το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνεις στους 180 °C για 35–40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις είναι έτοιμη, την τρύπας με μαχαίρι παντού. Κουραστικό αλλά σκέψου ότι έχεις μπροστά σου την κακιασμενη συμμαθήτριά που έκανε μπόουλινγκ στους πάντες. Όταν έχει κρυώσει λιγάκι, ρίχνεις το χλιαρό σιρόπι και αφήνεις να το απορροφησει καλά. Εγώ προτείνω να την βάλεις και στο ψυγείο, είναι ακόμη πιο νόστιμη κρύα ! Ρίχνεις από πάνω και την μπάλα παγωτού για να πάρεις όλες τις θερμίδες.
Για το σιρόπι δεν έγραψα τι να κάνεις αλλά δεν είναι κάτι, απλα βάζεις τα πάντα στην κατσαρόλα και περιμένεις να βράσει για λίγα λεπτά έως ότου σιροπιασει.

Επισυνάπτω και φωτογραφία, πριν καιρό που την είχα φτιάξει. Κόλαση!

IMG_20241231_152635_059.jpg
 

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.115 μηνύματα.
@yorkie

Για την πίτα:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ ή 10-12 φύλλα)
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2%)
  • 80 ml ηλιέλαιο (όχι ελαιόλαδο είναι βαρύ και μυρίζει)
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλι
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 4-5 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά, αλλά το συνιστώ)

Για το σιρόπι:

Χυμός από δύο πορτοκάλια
250 γρ. ζάχαρη
Φέτες από ένα πορτοκάλι
200ml νερό

Δεν έχει κάτι τρελό σαν εκτέλεση:

Αφήνεις το φύλλο να στεγνώσει στον αέρα κι αφού στεγνώσει το θρυμματίζεις σε κομμάτια του ενός ευρώ σε σχήμα, πανω-κατω.
Χτυπάς τα αυγά με την ζάχαρη, μετά βάζεις όλα τα υλικά πλην του φύλλου. Ανακατεύεις κι έπειτα ρίχνεις και τα φύλλα. Ρίχνεις το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνεις στους 180 °C για 35–40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις είναι έτοιμη, την τρύπας με μαχαίρι παντού. Κουραστικό αλλά σκέψου ότι έχεις μπροστά σου την κακιασμενη συμμαθήτριά που έκανε μπόουλινγκ στους πάντες. Όταν έχει κρυώσει λιγάκι, ρίχνεις το χλιαρό σιρόπι και αφήνεις να το απορροφησει καλά. Εγώ προτείνω να την βάλεις και στο ψυγείο, είναι ακόμη πιο νόστιμη κρύα ! Ρίχνεις από πάνω και την μπάλα παγωτού για να πάρεις όλες τις θερμίδες.
Για το σιρόπι δεν έγραψα τι να κάνεις αλλά δεν είναι κάτι, απλα βάζεις τα πάντα στην κατσαρόλα και περιμένεις να βράσει για λίγα λεπτά έως ότου σιροπιασει.

Επισυνάπτω και φωτογραφία, πριν καιρό που την είχα φτιάξει. Κόλαση!

View attachment 149961
Πολύ ωραίο φαίνεται, πιστεύεις μπορεί να γίνει χωρίς γιαούρτι;
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15.554 μηνύματα.

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.732 μηνύματα.
@yorkie

Για την πίτα:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ ή 10-12 φύλλα)
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2%)
  • 80 ml ηλιέλαιο (όχι ελαιόλαδο είναι βαρύ και μυρίζει)
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλι
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 4-5 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά, αλλά το συνιστώ)

Για το σιρόπι:

Χυμός από δύο πορτοκάλια
250 γρ. ζάχαρη
Φέτες από ένα πορτοκάλι
200ml νερό

Δεν έχει κάτι τρελό σαν εκτέλεση:

Αφήνεις το φύλλο να στεγνώσει στον αέρα κι αφού στεγνώσει το θρυμματίζεις σε κομμάτια του ενός ευρώ σε σχήμα, πανω-κατω.
Χτυπάς τα αυγά με την ζάχαρη, μετά βάζεις όλα τα υλικά πλην του φύλλου. Ανακατεύεις κι έπειτα ρίχνεις και τα φύλλα. Ρίχνεις το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνεις στους 180 °C για 35–40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις είναι έτοιμη, την τρύπας με μαχαίρι παντού. Κουραστικό αλλά σκέψου ότι έχεις μπροστά σου την κακιασμενη συμμαθήτριά που έκανε μπόουλινγκ στους πάντες. Όταν έχει κρυώσει λιγάκι, ρίχνεις το χλιαρό σιρόπι και αφήνεις να το απορροφησει καλά. Εγώ προτείνω να την βάλεις και στο ψυγείο, είναι ακόμη πιο νόστιμη κρύα ! Ρίχνεις από πάνω και την μπάλα παγωτού για να πάρεις όλες τις θερμίδες.
Για το σιρόπι δεν έγραψα τι να κάνεις αλλά δεν είναι κάτι, απλα βάζεις τα πάντα στην κατσαρόλα και περιμένεις να βράσει για λίγα λεπτά έως ότου σιροπιασει.

Επισυνάπτω και φωτογραφία, πριν καιρό που την είχα φτιάξει. Κόλαση!

View attachment 149961
Υπέροχο 🥰
Αύριο σηκώνω μανίκια 🌸
 

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.586 μηνύματα.
@yorkie

Για την πίτα:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ ή 10-12 φύλλα)
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2%)
  • 80 ml ηλιέλαιο (όχι ελαιόλαδο είναι βαρύ και μυρίζει)
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλι
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 4-5 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά, αλλά το συνιστώ)

Για το σιρόπι:

Χυμός από δύο πορτοκάλια
250 γρ. ζάχαρη
Φέτες από ένα πορτοκάλι
200ml νερό

Δεν έχει κάτι τρελό σαν εκτέλεση:

Αφήνεις το φύλλο να στεγνώσει στον αέρα κι αφού στεγνώσει το θρυμματίζεις σε κομμάτια του ενός ευρώ σε σχήμα, πανω-κατω.
Χτυπάς τα αυγά με την ζάχαρη, μετά βάζεις όλα τα υλικά πλην του φύλλου. Ανακατεύεις κι έπειτα ρίχνεις και τα φύλλα. Ρίχνεις το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνεις στους 180 °C για 35–40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις είναι έτοιμη, την τρύπας με μαχαίρι παντού. Κουραστικό αλλά σκέψου ότι έχεις μπροστά σου την κακιασμενη συμμαθήτριά που έκανε μπόουλινγκ στους πάντες. Όταν έχει κρυώσει λιγάκι, ρίχνεις το χλιαρό σιρόπι και αφήνεις να το απορροφησει καλά. Εγώ προτείνω να την βάλεις και στο ψυγείο, είναι ακόμη πιο νόστιμη κρύα ! Ρίχνεις από πάνω και την μπάλα παγωτού για να πάρεις όλες τις θερμίδες.
Για το σιρόπι δεν έγραψα τι να κάνεις αλλά δεν είναι κάτι, απλα βάζεις τα πάντα στην κατσαρόλα και περιμένεις να βράσει για λίγα λεπτά έως ότου σιροπιασει.

Επισυνάπτω και φωτογραφία, πριν καιρό που την είχα φτιάξει. Κόλαση!

View attachment 149961
τι ζουμερη πανδαισια ειναι αυτη :stunned:
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15.554 μηνύματα.

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.196 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 34.082 μηνύματα.
Σιχαίνομαι το στήθος κοτόπουλο είναι ο,τι πιο ξερό υπάρχει στον κόσμο και μου κολλάει στον λαιμό.
Τα τελευταία 2,5 χρόνια παίρνω μόνο στήθος κοτόπουλο σε σνίτσελ και έτσι το μαγειρεύω. Επειδή είναι στεγνό έχω βρει τρόπους να το ψήνω στο φούρνο με πατάτες, κολοκυθάκια, μανιτάρια κλπ, να το βάζω από πάνω από αυτά και να ρίχνω μια σος από γιαούρτι, λεμόνι, μουστάρδα, λάδι, κέτσαπ, ο,τί μου έρθει εκείνη την ώρα, ώστε όσο ψήνεται να μένει υγρό. Ακόμα καλύτερα, το ψήνω πρώτα σε σκεύος με καπάκι και μετά στο τέλος λίγο χωρίς καπάκι.

Κι εγώ το φοβόμουν το στήθος κοτόπουλο, αλλά η ανάγκη με έκανε να βρω λύσεις ώστε να μην ξεραίνεται. :yes:
 

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.773 μηνύματα.
Τα τελευταία 2,5 χρόνια παίρνω μόνο στήθος κοτόπουλο σε σνίτσελ και έτσι το μαγειρεύω. Επειδή είναι στεγνό έχω βρει τρόπους να το ψήνω στο φούρνο με πατάτες, κολοκυθάκια, μανιτάρια κλπ, να το βάζω από πάνω από αυτά και να ρίχνω μια σος από γιαούρτι, λεμόνι, μουστάρδα, λάδι, κέτσαπ, ο,τί μου έρθει εκείνη την ώρα, ώστε όσο ψήνεται να μένει υγρό. Ακόμα καλύτερα, το ψήνω πρώτα σε σκεύος με καπάκι και μετά στο τέλος λίγο χωρίς καπάκι.

Κι εγώ το φοβόμουν το στήθος κοτόπουλο, αλλά η ανάγκη με έκανε να βρω λύσεις ώστε να μην ξεραίνεται. :yes:
Θα το δοκιμάσω και ναι πρέπει επιτέλους να το πάρω απόφαση πως δεν είμαι ακόμα φοιτήτρια και να μάθω να μαγειρέυω σαν άνθρωπος γιατι πλέον δεν μου αρκεί να βάζω το φιλέτο στο φούρνο και να μου μένει στο λαιμό:heat:
 

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.732 μηνύματα.
@yorkie δεν μας είπες, εκανε θραύση η πορτοκαλοπιτα;
ΝΑΙ!!!!

Σήμερα έχω ρεπό και ήθελα να σου στείλω αγαπητέ.
Φωτό δεν πρόλαβα γιατί έτρεχα να ρίξω τα τελευταία της φασίνα μέχρι να έρθουν.

Θα την ξαναφτιάξω όμως και θα στην στείλω να την καμαρώσεις.

Έβαλα λιγότερη ζάχαρη μόνο, μάλιστα μαύρη - τη μαλακή. Πήρε πιο εύκολα χρυσαφένιο χρώμα έτσι.

Από παγωτό εν τέλει πήρα φυστίκι και αμύγδαλο. 100% και όχι ψευτιές που μοιάζουν να είναι και δεν…
Το αμύγδαλο το κάτι άλλο, πήγαινε τρελά 😋
Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις εύκολα την συγκεκριμένη γεύση, αλλά θα πάθεις σοκ😍
 

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.849 μηνύματα.
Θα το δοκιμάσω και ναι πρέπει επιτέλους να το πάρω απόφαση πως δεν είμαι ακόμα φοιτήτρια και να μάθω να μαγειρέυω σαν άνθρωπος γιατι πλέον δεν μου αρκεί να βάζω το φιλέτο στο φούρνο και να μου μένει στο λαιμό:heat:
Επειδή και εγώ στο κοτόπουλο μόνο στήθος τρώω, αν μιλάμε για σνίτσελ θέλει στο φούρνο ελάχιστο ψήσιμο να κρατήσει τα υγρά του. Εγώ το βραστό στήθος το ψιλοκόβω μέσα σε σαλάτες και με τα υγρά τους, το λαδακι ή ο, τι άλλο βάζεις γίνεται υπέροχο .
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top