Οι δικές μας κουζινοδημιουργίες

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.765 μηνύματα.
Εγώ το βραστό στήθος το ψιλοκόβω μέσα σε σαλάτες και με τα υγρά τους, το λαδακι ή ο, τι άλλο βάζεις γίνεται υπέροχο .
εγώ δεν ξέρω πως να πετύχω αυτα τα φιλετάκια που βρίσκουμε τυποποιημένα στα σαντουιτς και τις σαλάτες έξω, δεν ξερω πως να τα περιγράψω αλλά ειναι αρκετα ζουμερά και φρέσκα, αν τα εχετε δοκιμάσει καταλαβαίνετε ποια λέω. Δεν ξέρω πως τα φτιάχνουν κι αν ειναι εργοστασιακά τυποποιημένα ετσι.


Πολύ ωραίες οι ιδέες και των δυό σας αλλά η αλήθεια ειναι πως τα χέρια μου ειναι τρύπια στη μαγειρική και θέλει να παιδευτώ αρκετά για να με στρώσω και να βγαίνουν οντως νοστιμα
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15.554 μηνύματα.
Φτιάχνω αυτή τη στιγμή μπιφτέκια λαχανικών με βάση τις κοραλί φακές στο air fryer. Το σπίτι μοσχοβολισε από τα μυρωδικά! Θα γράψω μέσα στη βδομάδα την συνταγή, για όσους ενδιαφέρονται!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Για την ώρα σας δείχνω τα πρώτα που βγήκαν. Μακάρι να μπορούσα να σας κάνω να τα μυρισετε!

IMG_20250716_163223_327~2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.630 μηνύματα.
Σε μισω ασυστολα λεμε! Πειναω γμτ!!!!!!!!!!!!
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15.554 μηνύματα.
Μόλις τελείωσα το βραδινό μου. Πρέπει να τα φτιάξετε, είναι συγκλονιστικά! Θα σας βάλω την συνταγή κάποια στιγμή.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.630 μηνύματα.

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15.554 μηνύματα.
Το καλο που σου θελω..και ΣΥΝΤΟΜΑ!

View attachment 150205
Επειδή το ζητάς με ειρηνικές διαθέσεις (:lol: ) voilà:

Εγώ έκανα για 2 άτομα και για να φάμε κι αύριο στη δουλειά. Βγήκαν γύρω στα 8 στο μέγεθος που βλέπετε παραπάνω. Μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα τα υλικά ;)

Υλικά:

  • 1 ποτηράκι (όχι πολύ μεγάλο ποτήρι) κοραλί φακές (αναφέρομαι σε αυτές εδώ)
  • 2 πιπεριές ψημένες στο γκριλ και ψιλοκομμενες σε κομματάκια. Τις είχα στο ψυγείο με σκόρδο κτλ. Φανταστικές έδωσαν υπέροχη γεύση! Αν δεν τις έχετε έτσι, βάζετε υποθέτω κανονικά την πιπεριά.
  • 2 κρεμμυδάκια κόκκινα
  • Μια σκελίδα σκόρδο/σκόνη σκόρδου
  • Ελιές σε κομματάκια
  • Κουρκουμάς
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κύμινο
  • Κάρυ
  • Ρίγανη
  • Δύο κουταλιές λάδι
  • Λίγο αλεύρι βρώμης ή φρυγανιά για να πιεί τα όποια υγρά ώσπου να μοιάζει με ένα μείγμα για κανονικά μπιφτέκια.
Β1. Ξεπλένεις τις φακές μέχρι το νεράκι να είναι καθαρό και τις βράζεις σε δύο ποτηράκια (το ίδιο με το οποίο μετρησες τις φακές). Σε κάνα δεκάλεπτο μαξ θα έχει απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό οπότε και το αποσύρεις. Κλείνεις το καπάκι και το αφήνεις για 3-4 λεπτά να πιει όλα τα υγρά

Β2. Ψιλοκοβεις κρεμμυδάκι, ελιές, πιπεριές σκόρδο. Όχι στο μουλτι το κρεμμύδι γιατί θα βγάλει υγρά! Με το μαχαιρακι.

Β3. Πιέζεις ελαφρά με το πιρούνι τις φακές για να "χάσουν" το σχήμα τους και τις ρίχνεις στα λαχανικά

Β4. Ανακατεύεις -> ρίχνεις τα μπαχαρικά κι το λάδι κι ανακατεύεις ξανά. Ρίχνεις όσο αλεύρι/φρυγανιά χρειαστεί.

Με λίγο λάδι στα χέρια, πλάθεις και τα βάζεις στο air fryer (εγώ εκεί τα έκανα) για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.630 μηνύματα.
Πω ρε φιλε...αυτη ειναι συνταγαρα λεμε! :clapping:
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15.554 μηνύματα.
Πω ρε φιλε...αυτη ειναι συνταγαρα λεμε! :clapping:
Και με πολύ απλά υλικά, έτσι; Μου βγήκαν πολύ πιο νόστιμα από τα καθιερωμένα φαλαφελ πχ. Έβαλα κι από δίπλα μια σως γιαουρτιού για να βουτάω και ήταν συγκλονιστικό.

Πάντως οποίος την κάνει, τον συμβουλεύω την πιπεριά να την έχει όντως σε γκριλ μαγειρεμένη. Μιλάμε για άλλη γεύση. Και είναι μια πολύ ωραία δροσερή σαλάτα για το καλοκαίρι.

Βάζεις τις πιπεριές στο γκριλ μέχρι να καουν. Βάζεις μια πετσέτα πάνω τους για να ξεκολλήσει η φλούδα από την σάρκα. Τις ξεφλουδιζεις και τις βάζεις σε βαζο με ξύδι, σκόρδο και λίγο λάδι. Εμείς κάθε μέρα βάζουμε και από λίγη στο πιάτο μας.
Διαφορετικά, υπάρχουν έτοιμες σε βάζα αλλά έχει άλλη χάρη το σπιτικό, τι να λέμε..
 

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.847 μηνύματα.
Επειδή το ζητάς με ειρηνικές διαθέσεις (:lol: ) voilà:

Εγώ έκανα για 2 άτομα και για να φάμε κι αύριο στη δουλειά. Βγήκαν γύρω στα 8 στο μέγεθος που βλέπετε παραπάνω. Μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα τα υλικά ;)

Υλικά:

  • 1 ποτηράκι (όχι πολύ μεγάλο ποτήρι) κοραλί φακές (αναφέρομαι σε αυτές εδώ)
  • 2 πιπεριές ψημένες στο γκριλ και ψιλοκομμενες σε κομματάκια. Τις είχα στο ψυγείο με σκόρδο κτλ. Φανταστικές έδωσαν υπέροχη γεύση! Αν δεν τις έχετε έτσι, βάζετε υποθέτω κανονικά την πιπεριά.
  • 2 κρεμμυδάκια κόκκινα
  • Μια σκελίδα σκόρδο/σκόνη σκόρδου
  • Ελιές σε κομματάκια
  • Κουρκουμάς
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κύμινο
  • Κάρυ
  • Ρίγανη
  • Δύο κουταλιές λάδι
  • Λίγο αλεύρι βρώμης ή φρυγανιά για να πιεί τα όποια υγρά ώσπου να μοιάζει με ένα μείγμα για κανονικά μπιφτέκια.
Β1. Ξεπλένεις τις φακές μέχρι το νεράκι να είναι καθαρό και τις βράζεις σε δύο ποτηράκια (το ίδιο με το οποίο μετρησες τις φακές). Σε κάνα δεκάλεπτο μαξ θα έχει απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό οπότε και το αποσύρεις. Κλείνεις το καπάκι και το αφήνεις για 3-4 λεπτά να πιει όλα τα υγρά

Β2. Ψιλοκοβεις κρεμμυδάκι, ελιές, πιπεριές σκόρδο. Όχι στο μουλτι το κρεμμύδι γιατί θα βγάλει υγρά! Με το μαχαιρακι.

Β3. Πιέζεις ελαφρά με το πιρούνι τις φακές για να "χάσουν" το σχήμα τους και τις ρίχνεις στα λαχανικά

Β4. Ανακατεύεις -> ρίχνεις τα μπαχαρικά κι το λάδι κι ανακατεύεις ξανά. Ρίχνεις όσο αλεύρι/φρυγανιά χρειαστεί.

Με λίγο λάδι στα χέρια, πλάθεις και τα βάζεις στο air fryer (εγώ εκεί τα έκανα) για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.
Τέλεια.. Και έλεγα τι να κάνω με τα δυο πακέτα τέτοια φακή που δε θέλει να φάει κανείς. Θα φτιάξω και καμια σος με βάση το γιαούρτι για συνοδεία ..
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top